Τι κρύβεται πίσω από την κόλπο με τα «πράσινα» τέλη

Re: Απάντηση: Re: Τι κρύβεται πίσω από την κόλπο με τα «πράσινα» τέλη

Εκτός του ότι είμαστε υποανάπτυκτοι? όχι τίποτα...

Παρεμπιπτώντος οι προυποθέσεις 2 και 3 που ανάφερες είναι νόμοι του κράτους. Τι υπονοείς ότι το ίδιο το κράτος παρανομεί? -bye-

αδιαφορεί κι ειδικά οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Ερχόμενος από έτερη χώρα της ΕΕ (Ισπανία) διάβασα τα νέα. Θεωρώ ότι άσχετα αν τα μέτρα της απόσυρσης θεωρούνται από κάποιους ως εισπρακτικά ή όχι με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο με τις εξής προυποθέσεις:

1. θα αφορούν και τα φορτηγά και τα ταξί κι όχι μόνον τα ΙΧΕ.
2. Η απόσυρση θα είναι πραγματική (δηλ. θα αποσύρονται αυτοκίνητα κι όχι άδειες κυκλοφορίας).
3. Θα γίνεται στο εξής σοβαρός έλεγχος στα διυλιστηρια και στα πρατήρια για την ποιότητα του καυσίμου, έτσι ώστε να έχουμε καύσιμα εντός προδιαγραφών κι όχι τουρλουμπούκι.

Και ειδικότερα για το ντίζελ.

Χρησιμοποίησα στην Ισπανία μια Lancia Mussa (πολυμορφικό μικρό). Έκανα 2018 χλμ. σε αυτοκινητόδρομους, εθνικές οδούς, πόλη με μεγάλο φορτίο (4 άτομα + 110 κιλά αποσκευών) και με πολύ υψηλές θερμοκρασίες (37-43 βαθμούς κελσίου). Έκαψα 110 ευρώ πετρέλαιο. Έχετε να πείτε τίποτα;;;

Βλάση, πολύ εύστοχες οι σπισυμάνσεις σου.
Ελπίζω ότι στο 2 να γίνει έτσι, αλλά το κόβω, μάλλον δύσκολο.
Τώρα σε ότι αφορά το ντίζελ, τα έγραψα κι εγώ.
Τελικά τι αυτοκίνητο πήρες?-bye-

Re: Απάντηση: Re: Τι κρύβεται πίσω από την κόλπο με τα «πράσινα» τέλη

Φίλε μου Dalanik, τμήμα του επαγγελματικού μου αντικειμένου είναι το αυτοκίνητο.

Ο Δημήτρης και ο Στέργιος απάντησαν πολύ γρήγορα-bye-

Θα το ξαναπώ, υπάρχει σχέδιο, βολέματος των αυτοκινητάδων, οι οποίοι "πίεζαν", καιρό που είχε "κάτσει" η αγορά.

Εάν θέλανε να κάνουν κάτι για το περιβάλλον, ας αφαιρούσαν τους δασμούς στα ηλεκτροκίνητα, τα οποία αποδεδειγμένα δε ρυπαίνουν και ας βελτιώναν την ποιότητα του καυσίμου.

+10000 :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

και ας δώσουν την πετρελαιοκίνηση.
Σημαίνει με το καλημέρα μισά καύσιμα. Βέβαια σημαίνει και μισά έσοδα από φορολογία καυσίμου.

Πάντως ήδη κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός πετρελαιοκίνητων σε Α και Θ. Με την σχετική ανοχή.
Να με θυμηθείτε ότι ένα ωραίο πρωί θα αρχίσουν οι έλεγχοι και μετά θα έχουμε "τακτοποίηση" πετρελαιοκίνητων.

και ας δώσουν την πετρελαιοκίνηση.
Σημαίνει με το καλημέρα μισά καύσιμα. Βέβαια σημαίνει και μισά έσοδα από φορολογία καυσίμου.

Πάντως ήδη κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός πετρελαιοκίνητων σε Α και Θ. Με την σχετική ανοχή.
Να με θυμηθείτε ότι ένα ωραίο πρωί θα αρχίσουν οι έλεγχοι και μετά θα έχουμε "τακτοποίηση" πετρελαιοκίνητων.

το ωραίο πρωί θα έρθει μετά τις εκλογές ασχέτως με ποιος θα είναι κυβέρνηση ! :grandpa:

Nα προσθέσω και εγώ, στα ωραία που γράφετε, κλείσιμο των εμπορικών κέντρων Αθήνας και Πειραιά με ταυτόχρονη δημιουργία υπόγειων περιφερειακών parking και βελτίωση των ΜΜΜ εντός, πλήρη μετάβαση σε καθαρά ΜΜΜ, μείωση των αδειών taxi και ισχυρή φορολόγηση του δεύτερου κατά άτομο αυτοκίνητου.

Βλάση, πολύ εύστοχες οι σπισυμάνσεις σου.
Ελπίζω ότι στο 2 να γίνει έτσι, αλλά το κόβω, μάλλον δύσκολο.
Τώρα σε ότι αφορά το ντίζελ, τα έγραψα κι εγώ.
Τελικά τι αυτοκίνητο πήρες?-bye-

FORD S-MAX TDCi (Πετρέλαιο 140 άλογα, 34 κιλά ροπής στις 1750 σαλ.) Παραλαβή στις 8/8. :offtopic:

Πρόκειται για άλλο ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο. Αν νοιαζόντουσαν στ´ αλήθεια για την μόλυνση του περιβάλλοντος, θα αρκούσε να επέβαλαν σε όλα τα οχήματα να κινούνται με φυσικό αέριο που η καύση του εκπέμπει περίπου το 1/3 των ρύπων της βενζίνης αν θυμάμαι καλά. Κατά πάσαν πιθανότητα όμως δεν έχουν τα ίδια έσοδα απ' το αέριο σε σχέση με την βενζίνη, οπότε τζίφος η δουλειά. -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Ξεχνιεσαι !!!!!!!!!!!
Εισαι διακοπες !!!!!!!!!!
Πες την αποψη σου για τις καθαρες αναθυμιασεις του ουζου
σε καυση σαρδελας στα καρβουνα:slapface:

Re: Απάντηση: Τι κρύβεται πίσω από την κόλπο με τα «πράσινα» τέλη

Nα προσθέσω και εγώ, στα ωραία που γράφετε, κλείσιμο των εμπορικών κέντρων Αθήνας και Πειραιά με ταυτόχρονη δημιουργία υπόγειων περιφερειακών parking και βελτίωση των ΜΜΜ εντός, πλήρη μετάβαση σε καθαρά ΜΜΜ, μείωση των αδειών taxi και ισχυρή φορολόγηση του δεύτερου κατά άτομο αυτοκίνητου.

Ανεκδοτάρα, θα έλεγα.

Άμα γίνονταν όλα αυτά, τα κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ήταν παράδεισοι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι κρύβεται πίσω από την κόλπο με τα «πράσινα» τέλη

Ανεκδοτάρα, θα έλεγα.

Άμα γίνονταν όλα αυτά, τα κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ήταν παράδεισοι!

Σύν τα παραπάνω που γράψαν τα παιδιά...

Αλλά απ' την άλλη ποιοι είμαστε εμείς που θέλουμε και παράδεισο?
Τίποτα κλεφτοκοτάδες σκανδιναβοί ή βλάχοι γερμανοί.

Άσε βρε καλύτερα. Χίλιες φορές καλύτερα στη κόλαση. Έχει και μπουζούκια! :grinning-smiley-043-bye-

νομιζω προς την σωστη κατευθυνση, αλλα να συνδυαζοταν με μειωση ή παγωμα των τελων κυκλοφοριας.

Πολλά από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (ακόμη και το μέτρο που συζητούμε στο νήμα αυτό) μπορεί να σταματήσουν στη διοικητική δικαιοσύνη. Πάρετε για παράδειγμα το καταφανέστατα αντισυνταγματικό (άρθρο 78 Σ) μέτρο της περίφημης "έκτακτης εισφοράς".
Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, σου λένε, μπορεί να έχει ήδη αλλάξει κυβέρνηση. "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω" όπως έλεγε ένα βιβλίο με εκθέσεις παιδιών.

Πολλά από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης (ακόμη και το μέτρο που συζητούμε στο νήμα αυτό) μπορεί να σταματήσουν στη διοικητική δικαιοσύνη. Πάρετε για παράδειγμα το καταφανέστατα αντισυνταγματικό (άρθρο 78 Σ) μέτρο της περίφημης "έκτακτης εισφοράς".
Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, σου λένε, μπορεί να έχει ήδη αλλάξει κυβέρνηση. "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω" όπως έλεγε ένα βιβλίο με εκθέσεις παιδιών.

νομιζεις υπαρχουν ελπιδες να παρουμε πισω την εκτακτη εισφορα?