παντώς στον ξάδελφο που το είχα ακούσει τον 2
και χωρις PSX με κάτι Monitor Audio βάσης, πετούσε...
μακάρι, να έρθουν, αν και δεν ξέρω σε τι τιμές...
O Cyrus 2 έχει σταματήσει από το 1994....
Πάντως οι 2 Cyrus 2 που έχω (του 85 και του 91) έχουν διαφορετικά κυκλώματα και ήχο.
Το μοντέλο του 85 έχει 8 μικρά τρανσίστορ εξόδου, ενώ το μοντέλο του 91 έχει 4 μεγαλύτερα. Μικροδιαφορές υπάρχουν και στο υπόλοιπο κύκλωμα.
Όλοι οι Cyrus είχαν ανέκαθεν πολύ καλής ποιότητας ηλεκτρονικά και υλικά (με εξαίρεση ίσως το ποτενσιόμετρο του Volume) και όλες τις αντιστάσεις 1%.
Παίζοντας και τους 2 παρέα με το PSX, o παλιός του 85 είναι πιο διάφανος από του 91 αλλά έχει πιο πλαδαρό μπάσο και δείχνει να μην έχει τα (σχεδόν ανεξάντλητα) αποθέματα ισχύος του πιο νέου μοντέλου 91 που είναι πιο γρήγορος, ελεγχόμενος και με αστείρευτη ισχύ.
Επίσης, το "νέο" μοντέλο είναι πολύ πιο "αδίστακτο" από το παλιό στο να φανερώνει τις αδυναμίες των πηγών/ηχείων/ηχογραφήσεων αφού βγάζει ΚΑΙ όλα τα κακά του υπόλοιπου συστήματος στη φόρα.
Πάντως τα δυναμικά και των 2 είναι κλάσεις ανώτερα από όλους τους ενισχυτές στην κατηγορία τους και από τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ.
Θυμάμαι ακόμα την έκφραση ενός φίλου που έφερε τον Audiolab 8000A στο σπίτι μου πριν από καμιά δεκαριά χρόνια και κάναμε συγκριτικό.....
Το σύστημα τότε ήταν το Marantz CD-63SE ως πηγή και ηχεία τα Rogers LS8a-2.
Τότε είχα μόνο τον Cyrus 2 του 91 χωρίς PSX και η σύγκριση Α-Β μεταξύ του Cyrus και Audiolab ήταν σοκαριστική!!!!!
Τα Αγγλικά περιοδικά τότε έδιναν 5 αστέρια και στους 2.
Ανεξάρτητα το τι έγραφαν τα περιοδικά τότε για τον 8000Α εμείς πάθαμε την πλάκα μας! (Ο φίλος μου πολύ περισσότερο....)
Ο Cyrus είχε ταχύτητα, έλεγχο, ανάλυση, δυναμικά, διαφάνεια, έκταση και στα 2 άκρα του φάσματος, "αέρα" στις ψηλές, εικόνα και αρμονικές ενώ ο 8000Α ήταν ένα φλατ "πληκτικό" πράγμα χωρίς καθόλου αρμονικές, με σημαντικά λιγότερα δυναμικά, λιγότερο εκτενές και πιο πλαδαρό μπάσο, λιγότερο εκτενή και χωρίς καθόλου αέρα πρίμα τα οποία ήταν και κατά το Αγγλιστί "splashy", με ανύπαρκτο βάθος και πολύ χειρότερη στερεοφωνική εικόνα.