Τι λέτε γι' αυτό το "μωρό"?

Ναι αλλα δεν τα φερνει καποιος στη χωρα μας.Κριμα,παλια που τα εφερνε η ΚΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ πουλουσαν καλα και ειχαν και καλη υποστηριξη.Μετα τα εφερε μια εταιρεια, orbilux ( αν δεν κανω λαθος) με απιθανες τιμες αλλα οχι για πολυ καιρο.

Πανεμορφο μηχανημα,με ενα ζευγαρι ευκολα ηχεια θα τα παει μια χαρα.
Θυμαμαι τον δικο μου cyrus3+psx πριν 8 χρονια (απο δευτερο χερι).Καταπληκτικο εργαλειο,καλος ηχος και μαζι με το τροφοδοτικο ικανοτητα οδηγησης.

Ναι το ξέρω κρίμα που δεν έρχονται... Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το μικρό του μέγεθος. Και μετά βγαίνουν και σου λένε ότι πρέπει ο ενισχυτής να έχει βάρος, να είναι απομονωμένο το τροφοδοτικό, να έχει καλή ψύξη... Όλα καλά και ακούγονται κ λογικά. Μήπως όμως είναι περισσότερο marketing? Κοίτα τον πως είναι εσωτερικά!! Χύμα στο κύμα είναι όλα και παίζει πάρα πολύ καλά απ´οτι λένε τα review. Έχω δει πίνακα με βαθμολογία που λέει ότι τρώει Roksan Caspian, Musical Fidelity A1, ΧΤ100, Marantz PM15S1, Acram A90 (με μικρές διαφορές βέβαια).... Πόσο έγγυρο ήταν δεν ξέρω, αλλά ακόμα και να μην τους τρώει, για να είναι σε αυτή την θέση βαθμολογικά, κάτι λέει.
Ρε τους άτιμους τους Αγγλάρες....

ποιός πίνακας είναι αυτός; όχι ότι σε αμφισβητώ...
αλλά να δούμε γενική κατάταξη...

σχετικό ένας ξάδερφος εχει τον ΙΙ χωρίς το τροφοδοτικό και δεν το αλλάζει τα παίζει με Μonitor Αudio..

Εχω 3 Cyrus που έχω αγοράσει σε διαφορετικές φάσεις (τον 1ο το 87) τους οποίους παίζω ως τελικούς σε 6 κάναλο AV σύστημα.

Cyrus 1 του 87, Cyrus 2 του 91, τους οποίους πήρα καινούριους και 1 Cyrus 2 του 85 που έχω πάρει μεταχειρισμένο από τον Τσακιρίδη το 2004 (νομίζω).
Επιπλέον έχω ένα PSX τροφοδοτικό DC για Cyrus 2 το οποίο παίζει και με τους 2 Cyrus2.

Ως "προενισχυτή" χρησιμοποιώ τον Yamaha DSP-AX1 ο οποίος είχε χαρακτηριστεί "κορυφαίος" το 2001 σε ποιότητα ήχου, αλλά παρόλες αυτές τις φανφάρες, όλοι οι Cyrus μου κάνουν σκόνη σε όλους τους τομείς τα τελικά στάδια του ΑΧ1......

Δεν θέλω να υπερβάλλω, αλλά δεν έχω βρει κανένα ενισχυτή, ανεξαρτήτως τιμής που με ικανοποιεί περισσότερο από τους Cyrus οι οποίοι βάζουν γυαλιά σε πολύ ακριβότερα μηχανήματα σε ανάλυση, στερεοφωνική εικόνα, ταχύτητα και δυναμικά.

Αν είχα τα λεφτά, θα έπαιρνα 6 μονοφωνικούς Cyrus Mono-X χωρίς δεύτερη σκέψη και ένα καλό ΑV προενισχυτή.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αντιπροσωπεία στη Ελλάδα, οπότε θα πρέπει να σκεφτείς και το σέρβις. Πάντως οι δικοί μου δεν έχουν κάνει κιχ τόσα χρόνια.

Εγω παλι εχω εναν τελικο δικαναλο Q-power απο το 2002 που παλαιοτερα επαιζε σε δικαναλο συστημα και οδηγουσε ενα ζευγαρι mission 780 με τρελλη ανεση. Πραγματικο κελεπουρι για το λεφτα που εκανε τοτε.

Σημερα εκτελει χρεη τελικου για τα surround ηχεια σε πολυκαναλο συστημα αλλα μετα απο ολα αυτα τα χρονια δουλευει οπως την πρωτη μερα.

Οσο για σερβις οι ανθρωποι στην Αγγλια ειναι πολυ εξυπηρετικοι και μ' ενα τηλεφωνο μπορεις ευκολα να κανεις τη δουλεια σου. Θυμαμαι οτι οταν χρειαστηκα ενα ζευγαρι ακροδεκτες για τις εξοδους του (ειναι κατι περιεργοι δικοι τους...) για να διπλοκαλωδιωσω μου τους εστειλαν σε 2 μερες και μαλιστα δεν μου ζητησαν καθολου λεφτα.

Τελικο συμπερασμα ειναι απο τις πιο τιμιες επιλογες:grinning-smiley-043

Αυτός είναι ο πίνακας. Έχει ξαναβγεί στο forum. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αντικειμενικός, εμένα πάντως overall καλός μου φαίνεται. Άλλοστε ποιός είναι αντικειμενικός.

Στην αρχή είναι τα ηχεία και στο τέλος οι ενισχυτές.

http://translate.google.com/transla....cz/top.html&hl=en&client=opera&rls=en&hs=pbI

Το ένα από τα 2 περιοδικά (Stereo) που έχει βαθμολογήσει, είναι η βαθμολογία στην άκρη με άριστα το 100, είναι μέλος του EISA αν έχω καταλάβει σωστά, οπότε πρέπει να έχει κάποια βρύτητα η γνώμη του.

Στην κατηγορία των...μωρών,οι tripath με το κατάλληλο ηχείο πάντα,απλά δεν παίζονται-κι απο τιμή σκόνη...

"Υστερούν" γιατί δεν γεμίζουν το ράκ και δεν εντυπωσιάζουν οπτικά.Κατά τ' άλλα ελάχιστοι hi-fi ολοκληρωμένοι μέχρι τα 1000,μπορούν να τον κοντράρουν στα ίσα.

Ναι αλλα αυτο το καταλληλο ηχειο μπορει να ειναι τοσο ακριβο που ισως τελικα ο συνδυασμος ενισχυτη+ηχειο να ερχεται πιο ακριβα απο ενα "κανονικο συνδυασμο".

παντώς στον ξάδελφο που το είχα ακούσει τον 2

και χωρις PSX με κάτι Monitor Audio βάσης, πετούσε...

μακάρι, να έρθουν, αν και δεν ξέρω σε τι τιμές...

παντώς στον ξάδελφο που το είχα ακούσει τον 2

και χωρις PSX με κάτι Monitor Audio βάσης, πετούσε...

μακάρι, να έρθουν, αν και δεν ξέρω σε τι τιμές...
O Cyrus 2 έχει σταματήσει από το 1994....

Πάντως οι 2 Cyrus 2 που έχω (του 85 και του 91) έχουν διαφορετικά κυκλώματα και ήχο.
Το μοντέλο του 85 έχει 8 μικρά τρανσίστορ εξόδου, ενώ το μοντέλο του 91 έχει 4 μεγαλύτερα. Μικροδιαφορές υπάρχουν και στο υπόλοιπο κύκλωμα.
Όλοι οι Cyrus είχαν ανέκαθεν πολύ καλής ποιότητας ηλεκτρονικά και υλικά (με εξαίρεση ίσως το ποτενσιόμετρο του Volume) και όλες τις αντιστάσεις 1%.

Παίζοντας και τους 2 παρέα με το PSX, o παλιός του 85 είναι πιο διάφανος από του 91 αλλά έχει πιο πλαδαρό μπάσο και δείχνει να μην έχει τα (σχεδόν ανεξάντλητα) αποθέματα ισχύος του πιο νέου μοντέλου 91 που είναι πιο γρήγορος, ελεγχόμενος και με αστείρευτη ισχύ.
Επίσης, το "νέο" μοντέλο είναι πολύ πιο "αδίστακτο" από το παλιό στο να φανερώνει τις αδυναμίες των πηγών/ηχείων/ηχογραφήσεων αφού βγάζει ΚΑΙ όλα τα κακά του υπόλοιπου συστήματος στη φόρα.

Πάντως τα δυναμικά και των 2 είναι κλάσεις ανώτερα από όλους τους ενισχυτές στην κατηγορία τους και από τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ.

Θυμάμαι ακόμα την έκφραση ενός φίλου που έφερε τον Audiolab 8000A στο σπίτι μου πριν από καμιά δεκαριά χρόνια και κάναμε συγκριτικό.....

Το σύστημα τότε ήταν το Marantz CD-63SE ως πηγή και ηχεία τα Rogers LS8a-2.

Τότε είχα μόνο τον Cyrus 2 του 91 χωρίς PSX και η σύγκριση Α-Β μεταξύ του Cyrus και Audiolab ήταν σοκαριστική!!!!!
Τα Αγγλικά περιοδικά τότε έδιναν 5 αστέρια και στους 2.
Ανεξάρτητα το τι έγραφαν τα περιοδικά τότε για τον 8000Α εμείς πάθαμε την πλάκα μας! (Ο φίλος μου πολύ περισσότερο....)
Ο Cyrus είχε ταχύτητα, έλεγχο, ανάλυση, δυναμικά, διαφάνεια, έκταση και στα 2 άκρα του φάσματος, "αέρα" στις ψηλές, εικόνα και αρμονικές ενώ ο 8000Α ήταν ένα φλατ "πληκτικό" πράγμα χωρίς καθόλου αρμονικές, με σημαντικά λιγότερα δυναμικά, λιγότερο εκτενές και πιο πλαδαρό μπάσο, λιγότερο εκτενή και χωρίς καθόλου αέρα πρίμα τα οποία ήταν και κατά το Αγγλιστί "splashy", με ανύπαρκτο βάθος και πολύ χειρότερη στερεοφωνική εικόνα.

Έχει 330VA τροφοδοτικό και τον δηλώνουν 2x70W. 330VA τροφοδοτικό, σημαίνει ότι έχει σίγουρα 70W/κανάλι, να μην σου πω 80W. Άρα, μπορεί να οδηγήσει εύκολα ένα ηχείο με 89-90db ευαισθησία. Εντάξει δεν σου λέω να του βάλεις επάνω κανένα τέρας, αλλά με τα περισσότερα ηχεία του εμπορίου, μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Πιστεύω ότι με ένα-δύο χιλιαρικάκια σε ηχεία θα κάνει πολύ ωραίο συνδυασμό.

Έχω διαβάσει επίσης, ότι το συγκεκριμένο "μωρό" είναι καλύτερο από τις προηγούμενες γενιές.

Φυσικά όλα αυτά είναι θεωριτικά, αλλά για να λέγονται και επίσης για να βαθμολογήτε σε αυτή την θέση, κάτι πρέπει να γίνεται. Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά...

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι λέτε γι' αυτό το "μωρό"?

Ναι αλλα αυτο το καταλληλο ηχειο μπορει να ειναι τοσο ακριβο που ισως τελικα ο συνδυασμος ενισχυτη+ηχειο να ερχεται πιο ακριβα απο ενα "κανονικο συνδυασμο".

Οχι γιατί;Δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβά.Βασικά ξεκινάς απο τον χώρο,που θέλεις να καλύψεις και τα χρήματα,που διαθέτεις.Υπάρχουν πολλές προτάσεις.Για παράδειγμα στο δυαράκι του φοιτητή γιού μου,του τον ταίριαξα με Magnat επτάιντσα επαγγελματικά μόνιτορς(92 db/4 ohm),κάτω απο 200 ευρά.Μιά χαρά παίζει,ακόμα και για το δικό μου γούστο.Για το γιό δεν συζητάμε...

Οταν λεμε καταλληλο ηχειο δεν εννουμε καποιο που απλα θα ταιριαξει σαν φορτιο με τον ενισχυτη (υψηλη ευαισθησια+ωμικη αντισταση).
Θελουμε ηχειο με αυτα τα χαρακτηριστικα αλλα που να παιζει και καλα ετσι ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι πολυ καλο.Συνηθως αυτα ειναι ηχεια του χιλιαρικου και βαλε.Υπαρχουν και οι ιδιοκατασκευες αλλα ο χρονος που απατειται για τη κατασκευη "κοστιζει" διαφορετικα για το καθενα.Για ενα ελευθερο επαγγελματια πχ αυτος ο χρονος ισως κοστιζει περισσοτερο απο ενα καινουργιο ηχειο.

Οσο για τον ενισχυτη του θεματος,υπαρχει και η δυνατοτητα του τροφοδοτικου σαν μελλοντικη αναβαθμιση.Βασικη διαφορα με τα παλιοτερα μοντελα .Το τροφοδοτικο πλεον οταν συνδεθει τροφοδοτει το προενισχυτικο σταδιο ενω το τροφοδοτικο του ενισχυτη μονο το τελικο σταδιο. Ως και τον cyrus 7 συνεβαινε το αναποδο.

Παντως ειναι περιεργο,αντιπροσωποι εχουν φερει καθε "περιεργη" κινεζικη εταιρεια αλλα κανεις δεν δοκιμαζει τα cyrus. Περα απο τα οποια ηχητικα ή στυλιστικα χαρακτηριστικα τους θα ταιριαξουν σε ενα τυπικο ελληνικο διαμερισμα και λογω του μικρου μεγεθους τους (μισo πλατος απο το συνηθες).

tri-full.jpg

Βεβαια ενα ταξιδακι Λονδινο ειναι απλη υποθεση και τα cyrus μεταφερονται ευκολα.

Last edited: