Τι λέτε για a720is?

boltsis

Senior Member
11 April 2007
445
ΛΑΡΙΣΑ
Γειά σας.Καθώς λίγο αρχάριος και εγώ, με μόνη προσωπική εμπειρία μιας casio EXS-500 η οποία μου χάλασε, ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή.Απο ότι διάβασα εδώ μέσα και σε άλλα site κατέληξα σε μάρκα canon.Δε θέλω να είναι σε μέγεθος DSLR αλλά να βγάζει φωτογραφίες παρόμοιες με αυτήν (ξέρω είναι δύσκολο αλλά μιλάω κατα προσέγγιση).Με χρήματα γύρω στα 250 ευρώ βαριά!!
Μου αρέσει παρα πολύ η canon α720ιs την οποία την έχω βρεί γύρω στα 179 ευρώ.Μου αρέσουν επίσης και οι α650is και SX100is οι οποίες με διστάζουν λίγο λόγω μεγέθους, ιδιαίτερα η SX100is και λόγω χρημάτων η α650is.Θα ήθελα να μου πείτε εξ'αρχής τη γνώμη σας και θα ήθελα να ρωτήσω αν τελικά εφάρμοσε κανείς την αναβάθμιση που γίνεται σε κάποιες μηχανές της canon απο το site αυτό http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK και να μου πεί εντυπώσεις.Διάβασα μερικές μηχανές ότι μετά την αναβάθμιση αποκτάνε δυνατότητες που οι κατέχοντες DSLR θα σκάσουνε απο το κακό τους.(για το λόγω του αληθές διαβάστε το Τ3 Σεπτεμβρίου)Εγώ δε το πιστεύω αλλά θα ήθελα τη γμώμη σας.
Και κάτι τελευταίο.Πιστεύετε ότι αν πάρω την ixus860is θα βγάζω καλύτερες φωτογραφίες απο τις παραπάνω αναφερόμενες?

Η Α720is είναι πολύ καλή μηχανή και σε καλή τιμή.

Για το CHDK το είχα βάλει εγώ λίγο στην 860is άλλα δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω πολύ γιατι μου την πήρε η αδελφή μου για τις διακοπές και δεν την έχω ξαναδεί απο τότε. Η ίδια δεν ενδιαφέρεται για τέτοια οπότε δεν ξέρω πολλά να σου πω. Και θα την ξαναδώ σε κανα μήνα τουλάχιστον οπότε...

Πάντως μην πιστέυεις ότι διαβάζεις. Ότι και να κάνεις ο αισθητήρας παραμένει ίδιος. Απλά θα μπορείς
1.να τραβάς RAW (που σου βάζει ένα επιπλέον βήμα στην επεξεργασία πέρα απο τα καλά που προσφέρει και θέλει εκμαθηση. Εγώ ακόμα δεν τραβαω RAW ας πουμε. κακώς βέβαια...)
2.Να έχεις live rgb histogram στην οθόνη σου.
3.Να βάλεις ιντερβαλόμετρο δλδ να πάιρνει φωτογραφίες κάθε ένα χρονικό διάστημα που επιλέγεις εσύ.
4.Aperture/Shutter Priority και Manual ρυθμίσεις αλλα αυτές τις έχει η Α720 έτσι κιαλλιως.
5.Μπορείς να την βάλεις να λειτουργέι σαν φωτοκύταρο, δλδ να διασθάνεται κίνηση η φως (άλλαγη στο κοντραστ μάλλον) και να παιρνει ´τοτε φωτογραφία.
6.Διάφορα άλλα τέτοια.

Βέβαια όσο εντυπωσιακά και αν είναι αυτά, περιορισμένη χρήση έχουν και μερικά επιβαρύνουν τον αισθητήρα αρκετά. Επίσης θεωρητικά ακυρώνει την εγγύηση, αλλά πάλι θεωρητικά δεν φαίνεται πουθενά οτι το χρησιμοποιηείς...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.Να πω την αμαρτία μου κοιτάω και τη Sony w170.Με δελεάζει το iso της 3200 καθώς και η τιμή της 190 ευρώ περίπου, αλλά ακούω αρνητικά σχόλια για τη συγκεκριμένη μάρκα στο συγκεκριμένο τομέα.
Θεωρείς ότι η 720is είναι πιο επαγγελματική απο την ixus860is?

Να μην σε δελεάζει καθόλου το iso 3200, ούτε καν το 1600! Για πέταμα θα είναι οι φωτογραφίες, ουσιαστικά για τις περισσότερες compact οτιδήποτε πάνω από iso 400 (άντε μετά βίας 800) είναι γεμάτο θόρυβο, και άχρηστο. Επαγγελματική δεν είναι καμία από αυτές, απλά η 720is (που έχει ψιλοεξαφανιστεί πάντως από την αγορά, τουλάχιστον μέσω internet, ή έχει τσιμπήσει προς τα πάνω η τιμή της σε 2-3 μαγαζιά που την βρίσκεις) έχει περισσότερες επιλογές - manual - για την λήψη σε σχέση με την isus860, όπως ότι έχει και οπτικό viewfinder (που καταργήθηκε στις νέες compact της canon, A1000is και Α2000is που υποτίθεται την αντικαθιστούν, λέω υποτίθεται γιατί επίσης καταργήθηκαν και οι περισσότερες manual ρυθμίσεις).

Last edited:
Γνωρίζω ότι δεν είναι επαγγελματική καμία απο τις δύο απλώς ρώτησα σαν διαφορά μεταξύ powershot και ixus.Αν έχετε καμία άλλη πρόταση σε αυτά τα μέτρα θα ήθελα να την ακούσω.Κατα προτίμηση σε στυλ powershot...

Απλά η σειρά ixus απευθύνεται περισσότερο σε όσους θέλουν να τραβούν τελείως αυτόματα, και θέλουν κυριολεκτικά μια point & shoot μηχανή (είναι και πιο compact σε μέγεθος). Οι powershot προσφέρουν περισσότερες επιλογές ρύθμισης. Νομίζω πάντως ότι αν βρεις την 720is στα 179 είναι αρκετά καλή επιλογή, δεν ξέρω αν βρεις εύκολα κάτι καλύτερο σ' αυτή την τιμή.

Tην έχω βρει 179 ευρώ.Στο skroutz.gr ξεκινάει απο 204 ευρώ.Βέβαια την έχει σε 3 μαγαζιά.Γιατί όμως είναι παλιά?
Συμφωνω μαζί σου ότι δε βρίσκεις έυκολα σε αυτή τη τιμή και αυτά τα χαραχτηριστικά....

Δεν είναι παλιά (εκτός πια αν θεωρούμε ότι ενός έτους μηχάνημα είναι παλιό), απλά την βγάζουν από την αγορά (προφανώς και η canon έχει σταματήσει την παραγωγή της) για να "σπρώξουν" τα νέα μοντέλα. Μέχρι αρχές - μέσα Αυγούστου την έβρισκες άνετα την 720.

Προφανώς δε θα έχω πρόβλημα απο ανταλλακτικά πιστεύω.Το ότι την αποσύρουνε δε με πειράζει καθόλου γιατί έχω κουραστεί να παίρνω φρέσκα προιόντα και μετά να τα βλέπω μισοτιμής.Τουλάχιστον θα ξέρω ότι μέχρί εκεί ήτανε η τιμή της περίπου.Απο δω και πέρα έτσι κάνω.Σταμπάρω ποιά είναι πολύ δυνατά προιόντα και περιμένω να κατέβουν οι τιμές τους.Ξέρω είναι καλό κακό αλλά....

QUOTE=boltsis;609235].Τι λέτε για a720is?
[/QUOTE]

Μια χαρά είναι.

.Διάβασα μερικές μηχανές ότι μετά την αναβάθμιση αποκτάνε δυνατότητες που οι κατέχοντες DSLR θα σκάσουνε απο το κακό τους.(για το λόγω του αληθές διαβάστε το Τ3 Σεπτεμβρίου)Εγώ δε το πιστεύω αλλά θα ήθελα τη γμώμη σας.

Γράφονται τρελλές βλακείες στο net.

Και κάτι τελευταίο.Πιστεύετε ότι αν πάρω την ixus860is θα βγάζω καλύτερες φωτογραφίες απο τις παραπάνω αναφερόμενες?

Όχι.

Η ''καλή'' φωτογραφία είναι μόνο θέμα φωτογράφου. Και όχι μηχανής.

Η βασική διαφορά της 720 και της 860 ειναι ο φακός. Η 860 ξεκιναει απο τα 28μμ που είναι ευρυγώνιο. Που σημαινει οτι χωράς πίο πολλά στο πλάνο σου και παίρνεις γενικότερα τα χαρακτηριστικά μιάς ευρυγώνιας λήψης.
Η 720 ξεκινάει απο τα 35μμ αλλα νομίζω πάει πιο πολύ στο τελε άκρο του. Έχει δλδ πιό πολύ ζούμ.

Επίσης η 860 είναι πιό μικρή. χωράει σε τσέπη. Προσωπική άποψη οτι οι manual ρυθμίσεις σε κόμπακτ βοηθάν και σε πολλά, και υπάρχουν κόλπα να την κάνεις όσο μάνουαλ θες με τα αυτόματα προγράμματα αν μάθεις να τα χειρίζεσαι σωστα.

Πάνω απο 400iso σε καμία κόμπακτ δεν είναι καλό. Είναι υποφερτό σε μερικες. Εμένα στην canon μου κάνει για την χρήση που θέλω. Σε άλλους όχι.

Όπως είπε και ο ncups κάλες φωτογραφίες δεν είναι θέμα μηχανης. ΚΑι με το κινητό σου μπορείς να βγάλεις καλές αν ξέρεις τί κανεις, και με μία επαγγελματική Nikon των 2000Ε μπορείς να βγάζεις βλακείες αν δεν ξέρεις.
Είναι απλά εργαλία. Και κάποια είναι όντως καλύτερα απο τα άλλα αρκεί να μάθεις να τα χρησιμοποιείς.
Πάντως καί οι δύο είναι πολύ καλες επιλογές. Η 720 είναι φθηνότερη πάντως αν δεν σε πειράζει το μέγεθος και δεν θες το ευρυγώνιο.

'Εχω δει στο ebay κάποιους φακούς επιπρόσθετους για την 720is καθώς και για την sx100is.Σας δείχνω για την 720is http://search.ebay.ie/search/search...=compare&copagenum=1&coentrypage=search&fgtp= Γνωρίζει κάποιος να μας πει τη χρησιμότητα των φακών αυτών?Βέβαια δε μιλάω για έναν ακριβό που έχει αλλιώς θα πήγαινα σε DSLR αλλά για τους πιο μικρούς.

Δεν ξπερω πολλά για αυτούς. Βέβαια έχε υπόψη σου εδώ οτι στους φθηνούς το γυαλί δεν θα είναι και πολύ καλό με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να χάνουν. Ειδικά στα άκρα που εμφανίζονται και οι μεγαλύτερες αδυναμίες στους φακούς.
Τώρα άν ο φακός είναι καλός (θα είναι και ακριβός) σίγουρα γιατί όχι...
Κόιτα μήπως βρείς κανένα review απο αυτούς πρώτα.

Δε νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο.Είδα και την sx100is στο youtube (βέβαια καλό θα ήτανε να τη δώ απο κοντά) και μου φαίνεται μεγάλη.Τουλάχιστον η 720is μπορείς να τη πάρεις πιο εύκολα μαζί σου π.χ. να χωρέσει σε ένα σακάκι η μπουφάν.Αλλιώς γύρω στα 195 ευρώ και με το 10 οπτικό θα μου ήταν κουτί....

Πάντως δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσει κάποιος επιπρόσθετο φακό σε μία μηχανή όπως η 720is ή sx100, η πρώτη έχει μέχρι Χ6 zoom, η δεύτερη Χ10, και έχουν και αρκετά καλό macro (λήψη για πολύ κοντινά αντικείμενα). Τώρα αν χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερο zoom, μάλλον καλύτερα να πας σε μηχανές όπως η panasonic fz18 που έχει Χ18 αντί να παίρνεις επιπρόσθετους φακούς σε compact μηχανή (χάνει και την έννοια της κατά κάποιο τρόπο, που είναι η εύκολη μεταφορά παντού αν είναι να κουβαλάς και φακούς).

Σωστή η αποψή σου, αλλά τυχαίνει να πας καμιά εκδρομή και μπορείς να έχεις κάποιο φακό στο αυτοκινητό σου και να κάνεις μια καλύτερη δουλειά.Βέβαια αυτούς στο ebay δε τους είδα κια πολύ σοι.Τώρα να δώσες και 185 ευρώ για φακό για τη συγκεκριμένη μηχανή είναι κομμάτι δύσκολο.
Δε μου λέτε,απο αυτές τις μηχανές δε κάνει καμία τους δύο η και περισσότερες συνεχής λήψεις.Έτσι δεν είναι?

Nαι τα έχω δει άλλα δε πειράζει μπορεί να ενδιαφέρονται και άλλοι.Όσο για τις συνεχείς λήψεις μπορουν να βγάλουνε 2 φωτό ας πούμε το δευτερόλεπτο η λέω κουταμάρες?Η casio που είχα και sony w80 της κοπελιάς μου δεν κάνουνε τέτοια λήψη.

Re: Απάντηση: Τι λέτε για a720is?

Nαι τα έχω δει άλλα δε πειράζει μπορεί να ενδιαφέρονται και άλλοι.Όσο για τις συνεχείς λήψεις μπορουν να βγάλουνε 2 φωτό ας πούμε το δευτερόλεπτο η λέω κουταμάρες?

Continuous shooting : approx 1.3fps until card is full απ' το dpreview.