Τι λέτε για a720is?

Στα χαρακτηριστικά τους αναφέρει την τυπική ταχύτητα (μπορεί να διαφέρει στην πράξη), για την 720is λέει,

Code:
Continuous shooting  	approx 1.3fps until card is full

και για την sx100is

Code:
Continuous  	• Approx 0.8fps until card is full (AF / LiveView)
                • Approx 1.3fps until card is full (LCD monitor off)

Οκ κατάλαβα.Απλώς δε γνωρίζω καλά τις ωρολογίες των μηχανών....
Αυτό σημαίνει ότι τα καταφέρνει καλά σε σχέση με άλλες digital μηχανές.Έτσι δεν είναι?
Πάντως αν έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο να μου το πείτε.Πάνω κάτω έχετε καταλάβει τι θέλω....

Δεν έχω καταλάβει άν σε ενδιαφέρει πίο πολύ το τελέ- η το ευρύ-. Αν θες δλδ περισότερο ζούμ η να είναι πιο ευρυγώνιο. Εκεί θα εντόπιζα εγώ το κριτίριο για την επιλογή.

'Οπως ανέφερα παραπάνω είμαι ολίγον αρχάριος σε αυτά τα θέματα.Γνωρίζω τι είναι το ευρυγώνιο και τι το οπτικό ζουμ αλλά δεν έχω τραβήξει ούτε έχω δει κάποιες φωτό με ευρυγώνιο.Οι μόνες φωτό που έχω δει στον υπολογιστή είναι απο casio exs-500 και sony w80 και πρόσφατα τράβηξα και είδα φωτό απο τη nikon D40 οι οποίες και λογικό ήτανε να είναι και οι καλύτερες.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι περισσότερες φωτό που έχω είναι κοντινά πλάνα με πρόσωπο και λίγα τοπία απο επίσκεψη διακοπών αν σε βοηθάει αυτό.Δηλάδή μια ντεμί κατάσταση.Θα έλεγα περισσότερο πρόσωπο παρα τοπία.......

Αν σε ενδιαφέρει και το ευρυγώνιο και το τηλέ άκρο, τότε να προτιμήσεις μια καλή μηχανή με μεγάλο εύρος ζουμ, όπως η PANASONIC FZ8 που είνα μέσα στα όριά σου.

Η σειρά Α της CANON υπετερεί σε σχέση μετη σειρά IXUS διότι επιτρέπει ρυθμίσεις στη λήψη από το φωτογράφο.

Η SONY W170 είναι πολύ καλή μηχανή, δεν έχει σχέση μετις άλλες SONY, ακόμη και αυτές της σειράς W. Απορώ πώς συνέβη αυτό....

Καλό είναι να αποφύγεις τους addon φακούς στις κόμπακτ. Ποσθέτουν περισσότερη πολυπλοκότητα από ότι οι SLR.

boltsis,καλημέρα!

Για τοπία με compact, ξέχνα το.Ή προετοιμάσου να συμβιβαστείς σε μεγάλο

βαθμό.Οι έννοιες "βάθος πεδίου" και "οξύτητα φακών", απλά δεν υπάρχουν.

Μην δίνεις λεφτά για φακούς σε compact, πετάς τα ωραία σου λεφτά.

Το Τ3 και τα περιοδικά που θέλουν να πουλήσουν "τεχνολογικά" θαύματα,

πολλές φορές γράφουν ανακρίβειες, με άγνωστους(αν και καμιά φορά με

προφανείς) σκοπούς.Όσο για το αν θα "πάθουμε την πλάκα μας" ή "θα

παραμιλάμε", ας βγάλουμε την ίδια πόζα με οποιαδήποτε compact και με slr,

για να καταλήξουμε και μεις οι φτωχοί!

Οι φωτογραφικές είναι το μέσο. Το πιο σημαντικό εξάρτημα της μηχανής

είσαι εσύ.Έχω δει φωτογραφίες εκπληκτικές από compact και "πατάτες"

από μηχανές των 5000 ευρώ.Η καλή μηχανή, δεν βγάζει από μόνη της

καλές φωτογραφίες.

Για πορτέτα και φωτογραφίες "της παρέας" αρκεί μια compact.Οποιαδήποτε

compact.Προτιμώ την Ixus.

Καλημέρα ncups.Και εγώ μόλις διάβασα το σχετικό στο περιοδικό Α3 γέλασα και παραξενεύτηκα.Πάντως διάβασα και είδα φωτογραφίες χωρίς επεξεργασία και δεν έχει καμία σχέση με αυτά που δει έχω απο τι δικές μου.Πολύ ωραίες φωτογραφίες.Επίσης κατάλαβα ότι η 720is δεν έχει μεγάλη διαφορά απο τη sx100is.
Βλασίδη πολύ καλή η πρότασή σου αλλά είναι λίγο μεγάλη.Αλλά φαίνεται δυνατό εργαλείο.
Θέλω να κοιτάξω αν όντως είναι διαθέσιμη γιατί μετά πάμε στα 205 ευρώ που την έχει το επόμενο μαγαζί.Αλήθεια έχει ελληνικό μενου?

Εγω την αγορασα στα 179 απο το διαδυκτιο!την εχω 2-3 μηνες και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.σιγουρα δεν ειναι επαγγελματικη,αλλα ειναι απιστευτο το ποσο καλα τραβαει για την τιμη της!και ειδικα στο macro mode επαθα σοκ!οσο την χρησιμοποιησα σε διακοπες,σε συναυλιες κτλπ μου φανηκε διασκεδαστικη και μπορεις να παιξεις με τις αρκετες χειροκινητες ρυθμισεις που εχει.και το zoom ειναι απαιχτο.Δε νομιζω να μπορεις να βρεις καλυτερη compact απο αυτην.Τουλαχιστον μεχρι 300 ευρω ειναι μαλλον η καλυτερη,οποτε συμβουλη μου να την παρεις με κλειστα ματια!

Παιδιά εδώ πέρα δεν υπάρχει πουθενά.Ούτε στο adorama ούτε στο παπαδάκη και παπαδάκαινα.Ούτε η ίδια η canon δε την έχει ώστε να τη παραγγείλουμε:bigcry:.Δε μπορώ να καταλάβω.Και τα 3-4 μαγαζιά που την έχουνε εκτεθειμένη στο ίντερνετ είναι γιατί δε προλάβανε να τη βγάλουνε.Αν νομίζει κάποιος ότι υπάρχει κάπου ας το πει.
Τη βρήκα στο ebay όμως 165 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά + 4 δωράκια (θήκη.κάρτα 2gb,τριποδάκι και καθαριστικά).Είναι απο united kingdom οπότε δε παίζει το τελωνείο.Το θέμα είναι αν θα έχει Ελληνικό μενου.Έστειλα email και μου είπανε πως δε ξέρουνε και να απευθυνθώ στο canon.com.Απίστευτο έτσι?Αν και πληροφόρήθηκα πως έχει Ελληνικό μενού εδώ και επειδή όλες οι canon έχουνε το ίδιο firmware έχουνε και το ίδιο μενού.Σωστά?

Δεν θα με ένοιαζε το ελληνικό μενού πολύ. Δεν είναι δα και τίποτα δύσκολες διατριβες σε ακαδημαϊκή γλώσσα. Έτσι κιαλλιως το ελληνικό θα σε μπερδέψει πίο πολύ όταν θα διαβάζεις τεχνικές και site μιας και τα περισσότερα είναι στα αγγλικά...

Δοκιμασε στο eshop εγω απο κει την ειχα παρει.λογικα θα εχει ελληνικο μενου και η προσφορα απο ebay ειναι πολυ καλη.γνωμη μου να ορμηξεις να την κλεισεις πριν ειναι αργα

Στο eshop δεν υπάρχει.Εχθές είδα τη canon S5 την οποία μπορώ να πω ότι τη καψουρεύτηκα.Απο θέμα εμφάνισης και γενικά έτσι όπως τη δούλεψα μου άρεσε πολύ.Βέβαια άλλο η a720is άλλο η S5is.Tην a720 δε την έχω δει απο κοντά αλλά φαντάζομαι είναι ίδια με τη 590is σε μέγεθος και καλούπι.Θα κοιτάξω να δω μήπως βρώ καμία μεταχειρισμένη S5is.

Nα ρωτήσω κάτι όσον αφορά κάποια συγκριτικά εκόνων απο διάφορες ψηφιακές μηχανές.Μπαίνω στο imaging resource.com (όπως όλοι έχετε μπει φαντάζομαι) και παρατηρώ π.χ. ότι η canon a720is βγάζει λίγο καλύτερες απο την a650is.Τουλάχιστον όταν τις βάζω στο ζουμ.Σας παραθέτω μερικά παραδείγματα
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Εδώ είναι η A720is με την S5is

Εδώ φαίνεται λίγο καλύτερα http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει?Πες το μου επιστημονικά που έλεγε και ο Χατζηχρήστος.Δε θα έπρεπε οι a650is και οι S5 να δείχνουνε καλύτερα αφού έχουνε καλύτερο φακό και καλύτερα χαραχτηριστικά?Η πειράζει που τα βλέπω στο ζούμ όλα.

εξαρταται τι ζοομ βλεπεις.η 720 εχει 6απλο.αν αλλη εχει 10πλο,λογικο ειναι οτι το 6απλο αποδιδει καλυτερα...
ο φακος αν ειναι καλυτερος ισως τοτε να εχουν διαφορετικες ρυθμισεις

Αυτό κατάλαβα και εγώ.Όταν βλέπω τις φωτό στο κανονικό τους μέγεθος τότε διακρίνω τις διαφορές τους.

Γειά σας και πάλι.Λοιπόν τελικα αλλού ήμουνα και αλλού κατέληξα.Προχώρησα σε αγορά μεταχειρισμένης μηχανής Canon S5is.Tην αγόρασα απο το emarket.gr 155 ευρώ.Πιστεύω πως ήτανε καλή ευκαιρία.Είναι σε άριστη κατάσταση ,ούτε ενός έτους.Το παιδί μου είπε και μου έδωσε απόδειξη για αυτό πως την αγόρασε απο το expansys.com και πως έχω άλλο ένα χρόνο εγγύηση για το λόγο ότι είναι ευρωπαικό κατάσταση.

Anyway παρόλο που ο καιρός το Σαββατοκύριακο ήτανε μουντός τράβηξα υπέροχες φωτογραφίες.Στις manual ρυθμίσεις χάθηκα εντελώς μιας και είμαι αρχάριος.Μίλησα με ένα φίλο μου που ασχολείται και μου εξήγησε κάποια πραγματάκια (iso,ταχύτητα κλειστρου κτλπ) και μπήκα λίγο στο νόημα.
Θέλω απο εσάς να μου δώσετε links για να μάθω τους όρους και μετέπειτα πως να χειριστώ τη μηχανή μου ανάλογα τις υπάρχουσες συνθήκες.Κατά προτίμηση Ελληνικά.Βεβαίως έψαξα και εγώ και βρήκα κάποια αρχεία και έχω ξεκινήσει το διάβασμα αλλά περιμένω και άλλες προτάσεις απο εσας.

Πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργηθεί απο τους υπεύθυνους ένα υπόμνημα αποκλειστικά για αρχάριους ώστε να μπαίνουμε να βλέπουμε αρχεία καθώς και προτάσεις για βιβλία που υπάρχουν στο εμπόριο.Έψαξα εδώ μέσα κάτι παρόμοιο αλλά δε βρήκα κάτι.Ευχαριστώ εξ'αρχής για τη βοήθεια της αγοράς μηχανής και περιμένω και επιπρόσθεττη για να μάθω να τη χειρίζομαι.

Φίλε Μπόλτση με γειά. Να τη χαρείς πραγματικά, είναι μηχανή για φωτογράφους.

Για το θέμα που έθεσες... λογικά (και πρώτα ο Θεός) την Πέμπτη η κατηγορία θα έχει αλλάξει μορφή και διαχειριστές. Οι νέοι διαχειριστές θα έχουν την ευκαιρία να ξεθάψουν κάποια εισαγωγικά κείμενα ή θέματα και να τα φέρουν στην επιφάνεια. Ίσως γράψουν και καινούρια για τα βασικά. Όμως πρέεπι να σου πώ ότι τέτοια κείμενα είχα γράψει στον καιρό του www.avforum.gr, πολλές χιλιάδες λέξεις (ίσως και πάνω από 60 σελίδες) αλλά τα οποία χάθηκαν με την κατάρρευση του προηγούμενου φόρουμ. Μου είναι πολύ δύσκολο να τα γράψω πάλι από την αρχή. Ειλικρινά.

:grandpa:

Όχι προς θεού δε ζητάω να κάνεις κάτι τέτοιο.Απλώς νομίζω ότι πρέπει να δημιουργηθεί κάτι ώστε να καταχωρούνται αρχεία η κάποιες σελίδες που κατα καιρούς βρίσκουμε στο ψάξιμο στο ίντερνετ.Ξεκινώντας απο ορολογίες μέχρι τρόποι χειρισμου της μηχανήσ κ.α.Υπάρχουν εδώ αλλά είναι σκόρπια.Κάποιος αρχάριος αυτά που διαβάζει πολλά απο αυτά τα θεματα εδω μέσα είναι κινέζικα γι 'αυτόν.Νομίζω ότι πρέπει να γίνει κάτι ώστε και εμείς οι αρχάριοι γι' αρχή να πατήσουμε κάπου σωστά ώστε να μπορούμε να συμβαδίσουμε με εσάς και γιατί όχι να ανταλλάζουμε απόψεις.
Αν είμαι μόνο εγώ αρχάριος δε χρειάζεται να γίνει κάτι ,αλλά αν πιστεύετε ότι υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι που απλώς μπαίνουν και βγαίνουν στα θέματα τότε χρειάζεται να γίνει κάτι.

Και κάτι για να καταλάβετε και να γελάσετε.Όταν διάβαζα για noise της μηχανής, μέχρι κάποιες μέρες νόμιζα ότι αφορούσε το θόρυβο που κάνει η μηχανή όταν τραβάει φωτό.Μέχρι που μου είπε κάποιος και στη τελική μου το έδειξε...

Σήμερα το πρωι αγορασα απο το Πλαισιο μια SONY W-150, παραγγελια απο τον γιο μου.
Στο γυρισμό για το σπιτι εκανα μια σταση στην Ηλεκτρονικη Αθηνων.
Εκει βρηκα μια τελευταια Canon A720is στα 140 (χωμα έ?) και την αγορασα και αυτην αμεσως (για μενα).
Δυστυχως μολις γυρισα σπιτι, η canon καλογυαλισε στο γιο μου, που παρα τις εκκλησεις μου, την αρπαξε αμεσως και με αφησε με την sony w-150 στο χερι.
Ετσι εδωσα και την sony w-150 στην κορη μου και εμεινα με το ονειρο της dslr και με την παλια kodak στο χερι. :bigcry:
Τελος παντων......χαλαλι....χαρηκαν τα παιδια.....χαρηκα και εγω με τη χαρα των παιδιων.......και καλες γιορτες σε ολους. :4624:

Σήμερα το πρωι αγορασα απο το Πλαισιο μια SONY W-150, παραγγελια απο τον γιο μου.
Στο γυρισμό για το σπιτι εκανα μια σταση στην Ηλεκτρονικη Αθηνων.
Εκει βρηκα μια τελευταια Canon A720is στα 140 (χωμα έ?) και την αγορασα και αυτην αμεσως (για μενα).
Δυστυχως μολις γυρισα σπιτι, η canon καλογυαλισε στο γιο μου, που παρα τις εκκλησεις μου, την αρπαξε αμεσως και με αφησε με την sony w-150 στο χερι.
Ετσι εδωσα και την sony w-150 στην κορη μου και εμεινα με το ονειρο της dslr και με την παλια kodak στο χερι. :bigcry:
Τελος παντων......χαλαλι....χαρηκαν τα παιδια.....χαρηκα και εγω με τη χαρα των παιδιων.......και καλες γιορτες σε ολους. :4624:

Με γειά τους!
Ότι καλύτερο να χαίρονται τα παιδιά!