Τι Μ/Τ γι αυτό το DAC ???

alpha

New member
4 May 2007
62
Άλιμος
Καλησπέρα ... έχω στα χέρια μου αυτο το DAC αρκετο καιρο τώρα αλλά λόγω του οτι είχα καταπιαστεί με άλλα πράγματα δεν ασχολήθηκα ποτέ μαζί του ....
Θα μπορούσατε να μου πείτε τι Μ/Τ να χρησιμοποιήσω και απο που μπορώ να τον προμηθευτώ?? (κέντρο αθήνας θα με βόλευε) ....... ευχαριστώ

Attachments

• dac.jpg
    dac.jpg
    136.3 KB · Views: 56
απο οτι φαινεται στιν φωτο θελει 2χ13v+9v ?.. μαλλον παραγκελεια χρειαζεται.ρωτα στον Μαρκιδη. www.markidis.gr

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας... το site του μακριδη δεν δουλευει... εχεις μηπως κανενα τηλέφωνο ή διεύθηνση?

Αυτος έδινε αυτον στη φωτό μαζι....

http://cgi.ebay.com/Gigawork-24-192...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c0ce1cf2f

Attachments

• 341360252_o.jpg
    341360252_o.jpg
    64.2 KB · Views: 8
210*5980145 .. Απλα βεβαιωσου για τα βολτ. Δε ειχε κανα manual μαζι του το κιτακι;

Εγω που το εχω φτιαξει το ιδιο εχω βαλει δυο. Ενα 2χ15 και ενα σκετο 9, υπαρχουν παντου.

Απ´ότι βλέπω στη φωτό θέλει δύο τυλίγματα 15v 0,5A και δύο τυλίγματα 9v 0,8A το καθένα. Δηλαδή 15 VA για τον 15άβολτο και άλλα τόσα για τον 9βολτο αν τους αγοράσεις χώρια.

Στα 15 βολτ μάλλον δείχνει να θέλει 2χ15 - πρέπει να είναι η τροφοδοσία για τους τελεστικούς - Για τα 9 δεν φαίνεται καλά, αν θέλει μόνο ένα τύλιγμα ή δύο. Ο συμφορουμίτης που το έφτιαξε μπορεί να σου πει λεπτομέρειες.

Πάντως τα VA (βαττ) τα γράφει και αυτός που έβαλες στη φωτό.

Καλησπέρα... πήγα σήμερα στο κατάστημα που πρότεινε ο φιλος VaSiLiS-T. Έχουν διαφορους τοροειδεις Μ/Τ αλλα για διπλό θέλουν παραγγελία... καμιά δεκαριά μέρες.... δεν έχω πρόβλημα με αυτό και μάλον εκεί θα καταλήξω. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όμως είναι ότι ο Μ/Τ που έδινε μαζί είναι 2χ15ν ενώ η πλακέτα γράφει 13ν και μιας και θα κάνω παραγγελία ήθελα να ρωτήσω αν παίζει σημασία και τι να προτιμήσω.

Υ.Γ. Οι μονοί που έχει ετοιμοπαράδοτους ειναι αρκετά μεγάλοι και έτσι ο διπλός για παραγγελία βγαίνει τα ιδια λεφτά οπότε δεν συμφέρει για δυο μονούς.

Απάντηση: Re: Τι Μ/Τ γι αυτό το DAC ???

Καλησπέρα... πήγα σήμερα στο κατάστημα που πρότεινε ο φιλος VaSiLiS-T. Έχουν διαφορους τοροειδεις Μ/Τ αλλα για διπλό θέλουν παραγγελία... καμιά δεκαριά μέρες.... δεν έχω πρόβλημα με αυτό και μάλον εκεί θα καταλήξω. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όμως είναι ότι ο Μ/Τ που έδινε μαζί είναι 2χ15ν ενώ η πλακέτα γράφει 13ν και μιας και θα κάνω παραγγελία ήθελα να ρωτήσω αν παίζει σημασία και τι να προτιμήσω.

Υ.Γ. Οι μονοί που έχει ετοιμοπαράδοτους ειναι αρκετά μεγάλοι και έτσι ο διπλός για παραγγελία βγαίνει τα ιδια λεφτά οπότε δεν συμφέρει για δυο μονούς.

Δες πίσω από τους ηλεκτρολυτικούς τα ολοκληρωμένα πάνω στις ψύκτρες, αν είναι τύπου 7812-7912 ή 7815-7915. Αν έχει τα πρώτα, 2χ13 είναι ο.κ. Με τα δεύτερα θέλεις 2χ15 καλού κακού- δεν πολυεμπιστεύομαι τους κατ/τές μετ/τών.

Σε κάθε περίπτωση με τον 2χ15 είσαι εντάξει, η κατανάλωση του κυκλώματος είναι μικρή, αποκλείεται να έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών στα ολοκληρωμένα που λέγαμε (γιατί εκέι είναι η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο λύσεων, η τάση θα είναι ίδια, είναι σταθεροποιητές).

Re: Απάντηση: Re: Τι Μ/Τ γι αυτό το DAC ???

Δες πίσω από τους ηλεκτρολυτικούς τα ολοκληρωμένα πάνω στις ψύκτρες, αν είναι τύπου 7812-7912 ή 7815-7915. Αν έχει τα πρώτα, 2χ13 είναι ο.κ. Με τα δεύτερα θέλεις 2χ15 καλού κακού- δεν πολυεμπιστεύομαι τους κατ/τές μετ/τών.

Σε κάθε περίπτωση με τον 2χ15 είσαι εντάξει, η κατανάλωση του κυκλώματος είναι μικρή, αποκλείεται να έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών στα ολοκληρωμένα που λέγαμε (γιατί εκέι είναι η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο λύσεων, η τάση θα είναι ίδια, είναι σταθεροποιητές).

Δεν ξέρω αν είμαι στραβός αλλά νομίζω οτι δεν γράφει κάτι από αυτά.... κάτι σε 312 είδα... δεν θυμάμαι ακριβώς.... πάντως αφου δεν παίζει πρόβλημα θα παραγγείλω 2χ15 για σίγουρα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι Μ/Τ γι αυτό το DAC ???

Δεν ξέρω αν είμαι στραβός αλλά νομίζω οτι δεν γράφει κάτι από αυτά.... κάτι σε 312 είδα... δεν θυμάμαι ακριβώς.... πάντως αφου δεν παίζει πρόβλημα θα παραγγείλω 2χ15 για σίγουρα..

317/337 ίσως?

Re: Απάντηση: Re: Τι Μ/Τ γι αυτό το DAC ???

Να τσεκάρεις μόνο τις ψύκτρες των σταθεροποιητών μήν ανεβάσουν πολύ θερμοκρασία (μετά από κάποια ώρα)!
Στη χειρότερη θα χρειαστούν μεγαλύτερες ψύκτρες!