Τι μάρκα σκληρός δίσκος για media player....

fits79

Banned
22 January 2008
2,389
Τι μάρκα σκληρό δίσκο προτείνετε για hd media players και γιατί.

Καλησπέρα σας.

Με βάση το μπόλικο οφτοπικ που κάναμε στο τοπικ του wd tv live είπα να ανοίξω ένα νέο τοπικ που να αφορά το τι μάρκες σκληρών δίσκων εξωτερικών και μη είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε ώστε να είμαστε όσο αυτό γίνετε ποιο ασφαλείς ότι ο δίσκος και εννοείτε τα περιεχόμενα που έχουμε σε αυτόν δεν θα πάθουν ποτέ τίποτα.

Πείτε λοιπόν εδώ τις εντυπώσεις σας από διάφορες μάρκες εξωτερικών κυρίως σκληρών δίσκων αφού προορίζονται για hd media players ώστε να προβούμε στο ποια μάρκα είναι η καλύτερη με βάση τα κριτήρια απόδοση-τιμή-χρόνο ζωής.

Last edited:
Με κανεναν δε μπορεις να εισαι σιγουρος...
Απο τι στιγμη που δεν απαιτειται ταχυτητα ενας Western Digital green-blue θα σου κανει μια χαρα τη δουλεια σου!

Ναι με αυτό τον τρόπο όμως ρε φίλε θα πρέπει να αγοράζεις διπλούς δίσκους επομένως το κόστος του κάθε δίσκου ανεβαίνει στο διπλάσιο έτσι δεν είναι?

Προφανώς. Το θέμα είναι, τι αξία έχουν για εσένα τα δεδομένα σου.

Πιο σωστά, πόσα και ποια από τα δεδομένα σου θεωρείς τόσο κρίσιμα ώστε να φροντίσεις να μην κινδυνεύουν.

Υπενθύμιση: backup δεν σημαίνει απλά ύπαρξη των δεδομένων και σε δεύτερο δίσκο. Σημαίνει και αποθήκευση των δεδομένων offline ή ακόμα και offsite (για τα πιο κρίσιμα).

Απάντηση: Re: Τι μάρκα σκληρός δίσκος για media player....

Σημαίνει και αποθήκευση των δεδομένων offline ή ακόμα και offsite (για τα πιο κρίσιμα).

Υπάρχουν εταιρίες που αυτό είναι το αντικείμενο τους (ίσως και συνοδευτικό, αν υπάρχει κατάλληλο(α) data center(s)). Θα ακούσεις για disaster recovery, BCP, πυροπροστασίες & πυρανιχνεύσεις, υγρανιχνεύσεις, σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, αποστάσεις του κυρίως από το δευτερεύον site μεγαλύτερες από κάποια συγκεκριμένα χλμ, και άλλα πολλά... Αλλά όλα αυτά δεν είναι υπερβολικά για όταν μιλάμε για "δίσκο για media player"? Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να στήσει σέρβερ στο εξοχικό του, αλλά ένας δεύτερος δίσκος, ή μερικά dvd και μόνο για συγκεκριμένα αρχεία που δεν ξαναβρίσκονται (φωτό και προσωπικά βίντεο), είναι αρκετά -νομίζω-

:ernaehrung004:

Καλά, προφανώς αν μιλάμε για έναν δίσκο σε media player, o οποίος ούτως ή άλλως θα περιέχει backups άλλων μέσων (π.χ. BDs), το θέμα του backup είναι δευτερεύων. Αλλά αν περιέχει μέσα και πρωτογενές υλικό, π.χ. ψηφιακές φωτογραφίες, εκεί έχουμε θέμα.

Οπότε, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή..

Η ουσία είναι ότι κανένας δίσκος δεν είναι 100% αξιόπιστος, οπότε πρέπει να του φερόμαστε ανάλογα.

Re: Απάντηση: Re: Τι μάρκα σκληρός δίσκος για media player....

Ακριβώς εκεί είναι το θέμα.
Δλδ; Να βρουμε όσα μοντέλα ΔΕΝ ξέρουμε τι δίσκο φοράνε; :p

Όχι ρε τι λες?
Απλά λέω ότι αν γνωρίζαμε και τι δίσκο φοράει πάνω τότε θα ήτανε ότι καλύτερο.

Μπορείς να αγοράσεις ένα ή περισσότερα USB-eSATA dock με 20 ευρώ (raidsonic IB-110) και να βάζεις απευθείας επάνω του "γυμνούς" δίσκους. Εγώ αυτό έκανα και είναι ότι καλύτερο σε ευκολία - ταχύτητα.

Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν δισκέττες (με αυτοκόλλητα κλπ) τους σκληρούς του 1,5TB (περίπου 80 o ένας) που χωράνε περίπου 40 blu-ray ISO. Έτσι σου βγαίνει περίπου 2 το blu-ray και δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο σε ευκολία - ταχύτητα.

Για σκληρούς seagate LP, WD Green, samsung ecogreen, που δεν υπολοίπονται σημαντικά των γρηγορότερων σε ταχύτητες copy (πάνω από 100MByte/sec) και είναι αθόρυβοι.

Μπορείς να αγοράσεις ένα ή περισσότερα USB-eSATA dock με 20 ευρώ (raidsonic IB-110) και να βάζεις απευθείας επάνω του "γυμνούς" δίσκους. Εγώ αυτό έκανα και είναι ότι καλύτερο σε ευκολία - ταχύτητα.

Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν δισκέττες (με αυτοκόλλητα κλπ) τους σκληρούς του 1,5TB (περίπου 80 o ένας) που χωράνε περίπου 40 blu-ray ISO. Έτσι σου βγαίνει περίπου 2 το blu-ray και δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο σε ευκολία - ταχύτητα.

Για σκληρούς seagate LP, WD Green, samsung ecogreen, που δεν υπολοίπονται σημαντικά των γρηγορότερων σε ταχύτητες copy (πάνω από 100MByte/sec) και είναι αθόρυβοι.
Αυτη ειναι μια πολύ καλή λύση, την οποία έχουμε ξανασυζητήσει, με ένα βασικό μειονέκτημα όμως:

Την έλλειψη οιασδήποτε μορφής ασφαλειας (έστω πχ και αυτής που προσφέρει ένα software (βλ. Intel ICHX-R) Raid 5 array).

Φυσικά το θεμα της ''online διαθεσιμότητας'' επισης το ξεχνάμε (αλλα όντως αυτό ειναι δευτερεύον).

Ναι εγώ εχω κάτι τετοιο:
Usb_dual_dock_station_pic1.jpg

γι' αυτή τη χρήση αλλά το κακό είναι ότι πολλά hd media players σαν το wd tv live δεν υποστηρίζουν την ταυτόχρονη αναγνώριση από δυο δίσκους που έχεις πάνω σε αυτό το usb dock station με το επίσημο firmware μόνο με το ανεπίσημο firmware γι' αυτό και το πουλάω αυτό το usb dock station.

Το να έχεις όλη τη συλλογή online (ώστε να έχεις και redundancy με raid) είναι λίγο ασύμφορο, θέλει δισκοκούτι, καίει ρεύμα και οι δίσκοι γράφουν ώρες λειτουργίας.

Να σας πω ρε παίδες οι εξωτερικοί δίσκοι που έχουν και υποδοχή δικτύου(Σαν αυτούς) για ποιο λόγο την έχουν?
Απλά για να μεταφέρεις τα δεδομένα που θες και μέσω του δικτύου ή μπορούν να τους δηλώσεις τι θες και να το κατεβάζουν ακόμα και με κλειστό υπολογιστή.

[FONT=TrebuchetMS, sans-serif]Αν θέλεις και τη δική μου γνώμη από εμπειρία με το pc οι 3 Seagate που είχα βάλει παλιά έβγαλαν πρόβλημα και ήταν διαφορετικής χωρητικότητας και μοντέλα, μέχρι τώρα είμαι ευχαριστημένος από τους [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]Western Digital [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]χρησιμοποιώ έναν [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]raptor [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]300[/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]gb [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]για το λειτουργικό και τους [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]green [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]800gb και [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]1tb [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]για το [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]backup [/FONT]
[FONT=TrebuchetMS, sans-serif]http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303617.[/FONT]
[FONT=TrebuchetMS, sans-serif]Επίσης πολύ καλοί είναι και οι [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]RE 3 [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]της [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]Western Digital [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]που δίνουν 5 χρόνια εγγύηση και [/FONT]
[FONT=TrebuchetMS, sans-serif]1,2 εκατομμύρια ώρες ([/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]MTBF) [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]δουλεύοντας σε 24ωρη βάση http://www.plaisio.gr/Computers/Har...tern-Digital-Sata-Ii-500Gb-Re3-WD5002ABYS.htm.[/FONT]
[FONT=TrebuchetMS, sans-serif]Για μέγιστη ασφάλεια σου προτείνω να βάλεις τουλάχιστον 2 σε συστοιχία [/FONT][FONT=TrebuchetMS, sans-serif]raid 1 mirror βέβαια χάνεις σε χωρητικότητα αλλά κερδίζεις σε ασφάλεια.[/FONT]

Δυστυχώς τα hd media player νομίζω ότι δεν βλέπουν τους raid δίσκους επομένως αυτό που λες δεν ισχυει αν και θα ήτανε το καλύτερο.

Λυπάμαι αυτό δεν το ήξερα, νομίζω όμως ότι και οι δύο τύποι δίσκων και ειδικά ο δεύτερος δίνει αρκετά μεγάλο χρόνο λειτουργίας.