Τι μάρκα σκληρός δίσκος για media player....

Από τους τρεις FreeAgent (διαφορετικοί) έναν Samsung και έναν Toshiba ,εκτός τον Toshiba που χάλασε την πρώτη μέρα οι άλλοι δεν μου έβγαλαν το παραμικρό.
Από τους συγκεκριμένους που έχω (δεν είχα ποτέ Western Digital ) ο Samsung είναι ο καλύτερος.

εγω παρήγγειλα το lian li ex 50. τα αρνητικα του ειναι οτι εχει μονο συνδεση esata και οτι κανει θορυβο. επισης δεν ξερω αν τα media player που εχουν esata το βλεπουν σαν εξωτερικο σκληρο...ειδάλλως μου ειναι αχρηστο.. παντως σαν λυση φαινεται καλη και σχετικα φτηνη...αλλιως και εγω θα παρω ενα dock USB-eSATA με 20ε και θα περιμενω μεχρι να βγει καποια αλλα λυση.

Αν λοιπόν δοκιμάσει κανείς κάποιο από αυτά τα κουτιά raid που λέτε ας μας πει αν δουλεύουν σε hd media players και επίσης αν μπορείς να τους δηλώσεις να κατεβάζουν από νετ με κλειστό υπολογιστή.

Re: Απάντηση: Τι μάρκα σκληρός δίσκος για media player....

Να σας πω ρε παίδες οι εξωτερικοί δίσκοι που έχουν και υποδοχή δικτύου(Σαν αυτούς) για ποιο λόγο την έχουν?
Απλά για να μεταφέρεις τα δεδομένα που θες και μέσω του δικτύου ή μπορούν να τους δηλώσεις τι θες και να το κατεβάζουν ακόμα και με κλειστό υπολογιστή.

Προσοχή γιατί δεν έχουν όλοι οι ethernet δίσκοι Samba FS ή CI FS (δεν κοιταξα για αυτόν).
Αν δεν έχουν όπως αρκετοί της WD και της LACIE, τότε ο δίσκος δεν μπορεί να φανεί από τα players (που υποστηρίζουν τα παραπάνω).

Για εξήγησε λίγο σε παρακαλώ τι εννοείς λέγοντας "Samba FS ή CI FS"

Μερικοί δίσκοι ethernet για να φανούν από ένα PC πρέπει να βάλεις στο PC τους drivers του δίσκου (και μάλιστα μπορείς να το βάλεις σε συγκεκριμένο αριθμό από PC πχ σε 5 μόνο). Οι drivers αυτοί είναι για win ή άντε για MacOS, οπότε δεν μπορείς να δεις τον δίσκο από κάποιο player.

Τα περισσότερα players όμως υποστηρίζουν samba FS, nfs, CI FS, ftp FS. Οπότε αν ο δίσκος έχει Samba FS Server ή κάποιον από τους FS server που υποστηρίζει και το player, τότε μπορείς να τον κάνεις mount από το player και να δεις τα περιεχόμενα του.

Επίσης αν κάποιος θέλει raid 5 κτλ που είδα παραπάνω μπορεί να πάρει κάποιο nas που τα έχει όλα αυτά.

Μετά τους FreeAgent (διαφορετικοί) έναν Samsung και έναν Toshiba πήρα και ένα Verbatim.
Θα έλεγα ότι ο Verbatim είναι ο καλύτερος από αυτούς που έχω.

Μπορείς να δεις τι μάρκα σκληρό δίσκο έχει μέσα ο εξωτερικός verbatim που αγόρασες.

Aπό ότι βλέπω είναι Samsung.
Από τον Samsung(ο οποίος είναι παρα πολύ καλός και αυτός) πάντως ο Verbatim είναι καλύτερος .

Γενικά είμαι ευχαριστημένος με τον Samsung,που μέχρι να πάρω τον Verbatim τον προόριζα για το WD TV Live.
Μου βγάζει όμως τελευταία ένα πρόβλημα όταν τον έχω στον υπολογιστή.
Όταν πάω να αντιγράψω από αυτόν μια ταινία ή σειρά μου βγάζει ένα μήνυμα και δεν αντιγράφει την ταινία ή σειρά .Το μήνυμα λέει κάτι για κυκλικό περιορισμό ή κάτι τέτοιο.

Last edited:
Αυτό που λέει ο Δημήτρης είναι
Απλά για άλλη μια φορά η MS με τα ελληνικά της… θέλει μετάφραση…

Cyclic Redundancy Check (CRC) error = Σφάλμα σε έλεγχο κυκλικού πλεονασμού

Το έχω δει πάρα πολλές φορές σε εγγράψιμα και επανεγγράψιμα δισκάκια αλλά ποτέ μέχρι τώρα σε σκληρό δίσκο. Καλά πάμε... :Banane0:

Απάντηση: Re: Τι μάρκα σκληρός δίσκος για media player....

Cyclic Redundancy Check (CRC) error = Σφάλμα σε έλεγχο κυκλικού πλεονασμού

Το έχω δει πάρα πολλές φορές σε εγγράψιμα και επανεγγράψιμα δισκάκια αλλά ποτέ μέχρι τώρα σε σκληρό δίσκο. Καλά πάμε... :Banane0:
Αυτό είναι το μήνυμα που βγάζει στα ελληνικά.