Τι μετράει πιο πολύ;

fpapado

Established Member
28 August 2006
115
ΑΘΗΝΑ
Τι μετράει περισσότερο και σε ποιό ποσοστό σε ενα setup με ηχεία, προενισχυτή, τελικό και cd player;

Απο το 100% τι θα βάζατε στο καθε μέρος;
 
Το ¨πολυτιμότερος παίχτης...¨ το έχω υπόψη μου, λεω κάτι διαφορετικό εδώ,
δε χρειάζεται να αφιερώσετε και πολύ χρόνο, βάλτε τα ποσοστά σας αν είναι εύκολο,,,
 
από το υπόλοιπο 50% μάλλον μεγαλύτερο μερίδιο από το μισό θα έχει ο ενισχυτής.
Προ και τελικός μαζί.
Αυτά εννοείται ότι πάνε μαζί.
Και τα υπόλοιπα πηγή και καλώδια.

Έτσι εξασφαλίζεις ότι το σύστημα θα αποδίδει σωστά για το χώρο.
Δηλαδή θα τον φορτίζει σωστά, κάτι που είναι αρκετό για να εξαλείψει αρκετά θέματα κολοκυθόπιτας.

Με την πηγή και τα υπόλοιπα τη φτιάχνεις την κολοκυθόπιτα.
 
Απάντηση: Re: Τι μετράει πιο πολύ;

...φορ μι, φιφτυ περσέντ οφ δε σύστεμ ιζ ελεκτρίσιτι...:flipout: :flipout: :flipout:

Φιλαράκ, τα αστεία τελειώσανε.

Το θέμα εδώ είναι σοβαρό. Ας μη το χαλάσουμε τσάμπα. Ελπίζω να μη ξανασυμβεί (μιλάω για όλους, όχι μόνο για σένα).

Προσπαθήστε να σέβεστε τους συνφορουμίτες σας.

Όσο και ανόητη να σας φάινεται η άλλη άποψη, δε σας δίνει κανείς το δικαίωμα να ειρωνεύεστε τους πάντες.

Άλλο πράγμα το καλοπροαίρετο αστείο και άλλο πράγμα η ειρωνεία.
 
Όλα εξίσου (ακόμα και η κολώνα ηλεκτροδότησησς κάτω από το σπίτι ή το πόμολο στη πόρτα...), αλλά κυρίως THE CHEMISTRY BETWEEN THEM!
 
Εγώ δίνω ένα 50% στα ηχεία ένα 35% στα ενισχυτικά και ένα 15% στην πηγή.

Συμφωνω με τον φιλο, με την προιποθεση οτι ο πολυτιμοτερος
παιχτης ειναι τα αυτια μας..
 
ηχεια=40
ενισχυτης=40 (ο συνδυασμος του δηλαδη,και οχι το καθενα ξεχωριστα)
πηγη=20
 
Αν μιλάμε με τα εντελώς? απόλυτα κριτήρια της κατηγορίας που μας φιλοξενεί, θα έδινα τουλάχιστον 70% στον χώρο.
Και στα πλαίσια της κατηγορίας πάντα, θα έλεγα πως για HI-END ήχο, χρειάζεται ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος σ' αυτόν.-
Δηλαδή χωρίς καναπέδες μπροστά από τα ηχεία..., χωρίς TV/ρακ ανάμεσα... κ.τ.λ.
Ότι πιο δύσκολο δηλαδή για να υλοποιηθεί και παράλληλα αρκετά ακριβό.
Το ακριβό όμως η κατηγορία μας το συγχωρεί.

Από κει και πέρα 20% στα ηχεία με τους τελικούς τους (αυτά επιτρέψετε μου να τα θεωρώ άρρηκτο πακέτο) και το υπόλοιπο 10% σε όλα τα υπόλοιπα!
 
Απάντηση: Re: Τι μετράει πιο πολύ;

Η παραπάνω νόρμα ισχύει και αν όπου Πηγή=BS? :chinscratch:

Το BS, ως έχει, δεν μπορεί να αντικαταστήσει έτσι κι αλλιώς τη βασική πηγή μας. Οπότε στην πράξη είναι σαν να χάνεις 29 ευρώ, χρήματα που θα μπορούσες να δώσεις ας πούμε για ένα καλύτερο καλωδιο ρεύματος ή για ένα καινούργιο πολύπριζο της Legrand.
 
Τελικά ο καθένας έχει ανακαλύψει το δικό του παράγοντα που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Αυτό πιστεύω οτι οφείλετε στο ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικά συστήματα σε διαφορετικές περιοχές και τελικά ακούμε με διαφορετικά αυτιά.
Η αδυναμία του καθενός γίνεται ο σημαντικότερος παράγοντας, ώσπου να τη ξεπεράσει. Όπως και το πρόβλημα του καθενός είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.
 
Τελικά ο καθένας έχει ανακαλύψει το δικό του παράγοντα που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο. Αυτό πιστεύω οτι οφείλετε στο ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικά συστήματα σε διαφορετικές περιοχές και τελικά ακούμε με διαφορετικά αυτιά.
Η αδυναμία του καθενός γίνεται ο σημαντικότερος παράγοντας, ώσπου να τη ξεπεράσει. Όπως και το πρόβλημα του καθενός είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

Όταν ακούμε live όμως ακούμε όλοι το ίδιο πράγμα. (έστω κι αν ο κάθε ένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά).

Το Hi end προσπαθεί να αναπαράγει το απόλυτο, το live. Τίποτα λιγότερο!
Αρα, ασχετα απο τα μηχανήματα που έχει κανείς, αν ακούει πχ σιγά, και καλά κάνει αν του αρέσει, τότε το hi end πάει περίπατο. Οι "μουσικές μινιατούρες" δεν έχουν σχέση με την δυναμική του live!

Και "δυνατά" χωρίς χώρο πολύ πολύ φροντισμένο ΔΕΝ γινεται!

Άρα, για να συμφωνήσω κι εγώ με τον Ακριβόπουλο, ο χώρος είναι το παν!
Σε άριστο χώρο όλα παίζουν τουλάχιστον καλά!
Σε κακό χώρο όλα παίζουν τουλάχιστον μέτρια!:tdown:
 
Καλά, σε ορισμένες περιπτώσεις το live δεν είναι και το απόλυτο.
Ειδικά αν πάρει κανείς σαν μέτρο την ηχοληψία και τα setup στους ελληνικούς συναυλιακούς χώρους...

Αφήστε που κάποιοι θέλουν και ένα χρωματισμό στον ήχο τους. Να εξαλείφουν για παράδειγμα λεπτομέρειες που δεν τους αρέσουν.
Οπότε μάλλον έχει δίκιο ο leo09, ο βασικός παράγοντας είναι τα αυτιά μας.
 
Ο χώρος εννοείται και δεν συμπεριλαμβάνεται στην αξιολόγηση εφόσον δεν τέθηκε στην αρχή.[/QUOTE]

Σωστή η παρατήρηση.