Τι μπορει να φταιει;

Lef7234

Inactive User
5 May 2007
6,504
Εχω ενα Shuttle SH67H3 που εχει 300 80 plus bronze τροφοδοτικο.
Η συνθεση ειναι i7-2600 16gb ram 1333 ενας ssd 60gb και ενας δισκος 1tb

Το προβλημα που μου κανει ειναι πως αν τον σβησω το βραδυ την αλλη μερα δεν αναβει παταω το power περνει μιση στροφη το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη και τελος.

Κατα την διαρκεια της ημερας αν τον σβησω αναβει παλι πχ μετα απο μιση-μια ωρα.

Προχθες που ολη μερα δεν αναβε πηρα το τροφοδοτικο απο την μοναδα του πεθερου και εβαλα πανω και αναψε, ειπα μας τελειωσε το τροφοδοτικο και εκανα μια ερευνα αγορας (τι την ηθελα 90 το 300αρι PC61J και 130 το 500αρι PC63J)

Το απογευμα ειπα να βαλω παλι το τροφοδοτικο πανω για να μην εχω την μοναδα βιδες μεχρι να δω τι θα κανω. Απο περιεργεια την συνδεσα πατησα το power και αναψε κανονικα!!!

Για να τον αναψω σημερα το πρωϊ κρατησα πατημενο το power button και μετα εβαλα το καλωδιο του ρευματος στο τροφοδοτικο. Το ιδιο εκανα και εχθες.

Τι κουφο ειναι αυτο;;;

Εβαλα και το aida64 3 ωρες για να στρεσαρει το συστημα να δω αν θα κλαταρει και δουλευε μια χαρα.

Δεν εχω αγορασει ποτε απο εξωτερικο και δεν εχω ιδεα;

Παντως αν ειναι να δωσω 130 για τροφοδοτικο προτιμω να δωσω 150 για μεταχειρισμενο κουτι μητρικη τροφοδοτικο και αν βαλω τα πραγματα σε αλλο κουτι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι σίγουρα θέμα του τροφοδοτικού.
Έχεις τίποτα spare parts να δοκιμάσεις ?

Δεν εχω αλλα 3 ωρες εκανα τεστ με το aida64 αν υπηρχε προβλημα δεν θα κλαταρε;

Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο;

image.jpg

Last edited:
Προσεξα οτι το προβλημα μου το εκανε απο τοτε που εδωσα τις μνημες.

Το μηχανημα το πηρα απο αγγελια και ειχε 4 μνημες μεσα 8GB η μια συνολο 32GB επειδη μου ηταν παντελως αχρηστα τα 32GB εβγαλα το ενα set και το πουλησα.

Ηξερα πως για dual channel επρεπε να βαλω στην θεση 1 και 3 και να αφησω την 2 και την 4 κενη.

Εδω ομως η Shuttle τα λεει αλλιως λετε να φταιει αυτο;

http://global.shuttle.com/main/productsFaqDetail?faqId=1989

Έλεγξε το καλώδιο του power button προς τη μητρική.Δε νομίζω ότι φταίνε σε κάτι οι μνήμες,καλού κακού έλεγξε και αυτές αν πατάνε καλά πάνω στα slots.Ξέχνα το τροφοδοτικό

Τελος η μητρικη (αλλαξα σημερα 2 τροφοδοτικα, μνημες μεχρι και επεξεργαστη)

Θα μπορουσα να παρω μια απο Ebay παραδειγμα αλλα στην σκεψη οτι θα εχω παλι το 300W τροφοδοτικο λεω καλυτερα να παρω ενα κανονικο κουτακι να περνει κανονικες μητρικες mini-itx και κανονικα τροφοδοτικα και οχι να μου ζηταει η Shuttle 130 ευρω για ενα 500αρι.

Κατάλαβες τώρα γιατί δεν προτείνω ποτέ μικρό κουτί για HTPC;Εκτός από αυτά που είπες,η κυκλοφορία του αέρα δε γίνεται σωστά,δεν είναι επεκτάσιμο όσο τα μεγάλα,δεν έχει την ίδια ποιότητα και ταχύτητες.
Για μητρική αν πας σε micro κουτί πάρε μια micro-atx αν θες σου λέω και ποια προτείνω
Τι εννοείς τα άλλαξες όλα;Πέταξες τον i7;;;;

Οχι μου εμεινε ο επεξεργαστης οι μνημες και οι δυο σκληροι.

Και το κουτι με το τροφοδοτικο το κρατησα γιατι με πατεντα μπορω να βαλω mini-itx μητρικη μεσα.

Οχι εκει δεν μπορεις να βαλεις αλλη μητρικη και τροφοδοτικο εκτος απο αυτα που δινει η Shuttle.
Δεν τρελαθηκα να δωσω 200 που θελει για την μητρικη και αλλα 130 για το τροφοδοτικο!!!

Απλα θελω παλι μικρο κουτι λογω χωρου αλλα να περνει τροφοδοτικο και μητρικη που να υπαρχει στο ευρυ εμποριο.
Παντως λιγες μητρικες βρηκα στην αγορα με 1155 και πολυ λιγες mini-itx που θελω.

Εγώ πάντως δεν πρόκειται να σου πω μητρική για μικρό HTPC....παρτο όπως θέλεις :flipout::flipout:
Αλλά αν δεν πιστεύεις εμένα,το είπες και μόνος σου με 1155 και mini-itx έχεις μόνο 3 επιλογές μητρικής στο skroutz....καταλαβαίνεις το ''γιατί''
Σιγά μη βάλω επεξεργαστή 300 ευρώ και μητρική κάνα 100 ρικο μέσα σε αυτό!Είπαμε!

Συγγνωμη για το offtopic-παρεμβαση
Εδω και ενα μηνα μου συμβαινει ενα παρεμφερες προβλημα
Εχω κανονικο κουτι Silverstone CW-02 / ειναι αστερι

Παταω το power button , ακουω τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη να δουλευει κανονικα , αλλα το μπλε λαμπακι του κουτιου δεν αναβει
Η οθονη της τηλεορασης μαυρη σαν πισσα
Μετα απο 15 δευτερολεπτα αναβει το μπλε φωτακι του power , και στην οθονη αρχιζουν οι ενδειξεις των windows

Aυτο το κανει καθε φορα που ξεκινω τον υπολογιστη
Παλια αναβε αμεσως
Τι συμβαινει?

Σε τέτοιες περιπτώσεις εκκίνησης, το πιο πιθανό είναι το τροφοδοτικό. Δυστυχώς Λευτέρη, ήσουν άτυχος.
Καλά ξεμπλέγματα:computer:

Συγγνωμη για το offtopic-παρεμβαση
Εδω και ενα μηνα μου συμβαινει ενα παρεμφερες προβλημα
Εχω κανονικο κουτι Silverstone CW-02 / ειναι αστερι

Παταω το power button , ακουω τον ανεμιστηρα του επεξεργαστη να δουλευει κανονικα , αλλα το μπλε λαμπακι του κουτιου δεν αναβει
Η οθονη της τηλεορασης μαυρη σαν πισσα
Μετα απο 15 δευτερολεπτα αναβει το μπλε φωτακι του power , και στην οθονη αρχιζουν οι ενδειξεις των windows

Aυτο το κανει καθε φορα που ξεκινω τον υπολογιστη
Παλια αναβε αμεσως
Τι συμβαινει?

Η κάρτα γραφικών μάλλον.Είναι το σενάριο με τις πιο πολλές πιθανότητες.Δοκίμασε με την ενσωματωμένη αν έχεις

Σε τέτοιες περιπτώσεις εκκίνησης, το πιο πιθανό είναι το τροφοδοτικό. Δυστυχώς Λευτέρη, ήσουν άτυχος.
Καλά ξεμπλέγματα:computer:

Με τίποτα τροφοδοτικό

Πας και εσυ για μητρικη.

Πολύ λίγες οι πιθανότητες για μητρική εως μηδενικές

Η κάρτα γραφικών μάλλον.Είναι το σενάριο με τις πιο πολλές πιθανότητες.Δοκίμασε με την ενσωματωμένη αν έχεις
Ωχ , μη μου λες τετοια
Και ειναι η Gigabyte 5570 fanless

Παντως θα το δοκιμασω
Ευχαριστω ..............