Τι μπορεί να φταίει?

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Έχω σύνδεση με την HOL εδώ και 2 χρόνια περίπου.
Ήμουνα πάντα ευχαριστημένος με ταχύτητες περίπου στα 8 mb
Εδώ και κάνα 2μηνο όμως και κυρίως τον τελευταίο μήνα συμβαίνει κάτι παράξενο.
Άλλοτε έχω μια χαρά ταχύτητα, άλλοτε χάλια.
Με το χάλια εννοώ:
όταν πάει να φορτώσει μια σελίδα, βλέπω την μπάρα φόρτωσης να πηγαίνει σφαίρα μέχρι τη μέση περίπου και μετά να σταματάει.
Αφού περάσει αρκετή ώρα, η συνέχιση της φόρτωσης της σελίδας γίνεται με μιας.
Μου έχει σπάσει τα νεύρα!
Πριν γράψω αυτό το μήνυμα έκανα 2 ελέγχους στο speed test.net
Την πρώτη φορά μου έβγαλε ταχύτητα 7.5MB και ping 35 msec την δεύτερη αφού πήρε 58 δευτερόλεπτα να ολοκληρωθεί το τεστ μου έβγαλε 3.5mb/s και 38 sec ping.
Χτες που μίλησα με τεχνικό της HOL αφού κάναμε διάφορα και συνήλθε το πράγμα για λίγο μου είπε ότι αν συνεχίσει αυτό το πρόβλημα να αλλάξω τα φίλτρα που έχω πάνω στην τηλεφωνική γραμμή.
Το modem/router είναι αυτό που μου δώσανε εκείνοι.
Τι μπορεί να φταίει?? ξέρει κανείς? ή με δουλεύουνε?

Δες μήπως άλλαξαν για κάποιο λόγο οι ρυθμίσεις του s/w firewall kai antivirus ή ακόμα καλύτερα κάνε ένα ασφαλές browsing με τα 2 αυτά απενεργοποιημένα τελείως και σύγκρινε ταχύτητες.

Εκτός τα φίλτρα, δες και το καλώδιο. και σε τι ταχύτητα κλειδώνει το pc με το router (10/100/1g)...

Πολλοί λόγοι ,πορεί να είναι το αίτιο...

Δοκιμασε και ενα ρουτερ απο κανενα φιλο σου γιατι
γιατι χαλανε κι αυτα. (μεχρι τωρα 3 μου χαλασανε
εαν βαλω και ενα παλιο 56αρι μοντεμ crypto)

Re: Απάντηση: Τι μπορεί να φταίει?

Δες μήπως άλλαξαν για κάποιο λόγο οι ρυθμίσεις του s/w firewall kai antivirus ή ακόμα καλύτερα κάνε ένα ασφαλές browsing με τα 2 αυτά απενεργοποιημένα τελείως και σύγκρινε ταχύτητες.

Εκτός τα φίλτρα, δες και το καλώδιο. και σε τι ταχύτητα κλειδώνει το pc με το router (10/100/1g)...

Πολλοί λόγοι ,πορεί να είναι το αίτιο...

Έχω mac. Δεν υπάρχει antivirus και το s/w firewall είναι ΟΚ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δοκιμασε και ενα ρουτερ απο κανενα φιλο σου γιατι
γιατι χαλανε κι αυτα. (μεχρι τωρα 3 μου χαλασανε
εαν βαλω και ενα παλιο 56αρι μοντεμ crypto)

Θα βοηθούσε να απενεργοποιήσω το wifi από το router της HOL και για το wifi να συνδέσω πάνω του το apple airport extreme base?

http://www.cnet.com/products/apple-airport-extreme-base-station-summer-2011/

Μαλλον θα πηγαινα σε δια της ατοπου απαγωγη .

Αλλος υπολογιστης, αλλος μοντεμ ρουτερ, αλλες ρυθμισεις σιγα σιγα.

Και φυσικα παιζει να μην ειναι τιποτα απο ολα αυτα και να φταιει κανα ΚΑΦΑΟ και οι συνδεσεις που εισαι μαζι τους.

Σε υπολογιστές, το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε σε δύο: το imac που είχα και το καινούριο macbook.
Σε hub (modem/router) το ίδιο. Δοκίμασα και αυτό που μου είχε δώσει η otenet πριν πάω στην HOL.
Από καλώδια στο σπίτι δεν έχει αλλάξει κάτι. Θα κοιτάξω αύριο να βρω τίποτε καινούρια φίλτρα και να δοκιμάσω και το airport extreme για το wifi.
Αν είναι τίποτε ΚΑΦΑΟ την βάψαμε...

H θα βαλεις απ ευθειας το μοντεμ στην πριζα η θα βαλεις ενα splitter οπου η εισοδος του θα ειναι συνδεδεμενη στην πριζα και οι 2 εξοδοι του θα ειναι η μια στην τηλεφωνικη συσκευη (εκει μπορεις να βαλεις φιλτρο) και η αλλη εξοδος στο μοντεμ απ ευθειας...

H θα βαλεις απ ευθειας το μοντεμ στην πριζα του τηλεφωνου η θα βαλεις ενα splitter οπου η εισοδος του θα ειναι συνδεδεμενη στην πριζα και οι 2 εξοδοι του θα ειναι η μια στην τηλεφωνικη συσκευη (εκει μπορεις να βαλεις φιλτρο) και η αλλη εξοδος στο μοντεμ απ ευθειας...

:a0210:

Θα το κάνω αύριο, γιατί είναι δίπλα στο διαμέρισμα του πατέρα μου!
Πάντως αυτή τη την η συνδεσμολογία που προτείνανε οι ίδιοι.

Το φιλτρο ΔΕΝ πρεπει να μπαινει σε μοντεμ παρα μονο σε τηλεφωνικη συσκευη...
Το ειχε κανει ενας φιλος μου σε γραμμη 24αρα κι επιανε μονο 1mbit μολις του το εβγαλα επιασε 16Mbit κι σε αυτον του το ειχε προτεινει τεχνικος της εταιρειας...

Το φιλτρο ΔΕΝ πρεπει να μπαινει σε μοντεμ παρα μονο σε τηλεφωνικη συσκευη...
Το ειχε κανει ενας φιλος μου σε γραμμη 24αρα κι επιανε μονο 1mbit μολις του το εβγαλα επιασε 16Mbit κι σε αυτον του το ειχε προτεινει τεχνικος της εταιρειας...

Σε ευχαριστήσω πολύ!
Και εμένα όταν κάνανε έλεγχο μου είπαν οτι η γραμμή χρονίζει στα 13 αν και εγώ ποτέ δεν είδα πάνω απο 8,5 ενώ τελευταία (δηλαδή τώρα που έγινε και η μέτρηση) στις καλές μέρες είχα περί τα 5-5,5

Το φίλτρο εννοείται πως μπαίνει πριν την τηλεφωνική συσκευή, όχι πριν το μόντεμ. Αλλιώς πέφτει ο ρελές!

:flipout: Ελπιζω να κανεις πλακα...

Σε ευχαριστήσω πολύ!
Και εμένα όταν κάνανε έλεγχο μου είπαν οτι η γραμμή χρονίζει στα 13 αν και εγώ ποτέ δεν είδα πάνω απο 8,5 ενώ τελευταία (δηλαδή τώρα που έγινε και η μέτρηση) στις καλές μέρες είχα περί τα 5-5,5

Και ηθελα να σε ρωτησω τι ταχυτητα θεωρητικα πληρωνεις και τι εχεις...
Μολις βγαλεις το φιλτρο θα δεις μια διαφορα...

:flipout: Ελπιζω να κανεις πλακα...

Και ηθελα να σε ρωτησω τι ταχυτητα θεωρητικα πληρωνεις και τι εχεις...
Μολις βγαλεις το φιλτρο θα δεις μια διαφορα...

Σε ευχαριστώ πολύ!
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αυτό που μου είπες είναι σίγουρα σωστό!
Άμα βρεθείς στα Γιάννενα η όταν κατέβω Αθήνα, χρωστάω κέρασμα!

Υ.Γ. Για αυτό που λέει ο Τάσος: ψάξε στο. YouTube γιατί πέφτει ο ρελες και θα με θυμηθείς

Δοκιμασε αυτο που σου προτεινα να δουμε αν δουλεψει αλλιως θα το ψαξουμε πιο βαθια :p
Oσο για το κερασμα δεν εκανα και τιποτα!
Για το ρελε αν ειναι το γνωστο με τον ηλεκτρολογο που λεει οτι δουλεια του ειναι να πεφτει το εχω υπ οψιν :)

Το ξέρετε όμως φαντάζομαι οτι τα σημερινά splitters που δίνουν μαζί με τους routers έχουν και φίλτρο ενσωματωμένο στην έξοδο για το τηλέφωνο... Aρα δεν χρειάζεται κανείς ανεξάρτητο φίλτρο απαραίτητα (εξαρτάται απο την συνδεσμολογία του τηλεφωνικού δικτύου μεσα στο σπίτι)

Λοιπόν ένα update:

<------ certified idiot. Από ότι διαπίστωσα την τελευταία φορά είχα αφαιρέσει όλα τα φίλτρα. έτσι η συνδεσμολογία είναι: πρίζα- splitter-= τηλέφωνο & hub.

- αντικατέστησα το κομμάτι του καλωδίου από το splitter προς το hub με σημαντικά μικρότερου μήκους.

Πριν την αντικατάσταση του καλωδίου είχα: 6 Mb/s DL
Μετά την αντικατάσταση: 6.94 Mb/sec.

Το θεωρώ τυχαίο γιατί από το πρωί η σύνδεση δεν παρουσιάζει τα προβλήματα που ανέφερα στο 1ο post.

Τοτε ισως να φταιει οτι εισαι και μακρια απο το DSLAM και γι αυτο εχεις χαμηλη ταχυτητα...
Ελπιζω να μην εχει η πριζα ενσωματωμενο φιλτρο...
Τωρα για την χαμηλη ταχυτητα σχετικα με την θεωρητικη ταχυτητα μπορεις να δεις ποσα db ειναι το downstream και το βαζεις εδω και βλεπεις αν εισαι μακρια η κοντα...
To καλο σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι δεν εχεις συχνο αποσυγχρονισμο της γραμμης...
Επισης κατι αλλο στις ρυθμισεις του μοντεμ πρεπει να εχεις επιλεξει adsl 2+ σε περιπτωση που θεωρητικα η γραμμη σου ειναι πανω απο 8mbit...