Τι μπορεί να φταίει;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Εντελώς ξαφνικά, η στάθμη του σήματος σε δέκτη πανασατ για νόβα καταποντίστηκε. Την μια μέρα έπιανα κανονικά, με 65-67 στάθμη σήματος, και 100 ακρίβεια. Πριν 3 μέρες, σταμάτησα να μπορώ να δω οτιδήποτε.
Ο κωδικός σφάλματος Ε38. Το σήμα ξαφνικά έγινε 45 στάθμη και 100 ακρίβεια.
Αφαίρεσα τα πάντα που υπήρχαν μεταξύ δέκτη - LNB (ακόμα και έναν diseqc switch που είχα). Το σήμα ανέβηκε στο 48-50, και βλέπω οριακά (με αρκετά σφάλματα στην εικόνα). Τι μπορεί να έγινε; Κουνήθηκε το πιάτο;
Το πιάτο είναι ενα Τ90. Ανέβηκα 3 φορές για αυτοψία, αλλά δεν κατάφερα να το κουνήσω ούτε δεξιά, ούτε αριστερά.
Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω;

Εγω στη θεση σου θα επερνα παραμασχαλα το δεκτη και θα πηγαινα σε ενα μαγαζι της ΝΟΒΑ. Να τον συνδεσουν εκει στο δικο τους πιατο και να σιγουρευτω οτι δεν φταιει ο δεκτης, πριν αρχιζω να πειραζω LNB και πιατο. Απο προσωπικη μου εμπειρια πιο παλια που ειχα τον δεκτη σους. 2 δεκτες μου αλαξανε ετσι. Εμφανισε ξαφνικα προβλημα το tuner τους

Τελικά, είχε γυρίσει ο αέρας το πιάτο :flipout:
Δεν ξέρω πως τα κατάφερε, αλλά έγινε. Το κούνησα και το σήμα μου επανήλθε.
Επίσης, η αλλαγή του LNB επίσης βοήθησε. Από το 63% το σήμα ανέβηκε λίγο πάνω από 70% με το MTI white line (αρχικά είχα ένα digiality 0.1)...

Τώρα κάποια στιγμή περιμένω τεχνικό (χωρίς να επείγει κιόλας) να το ξαναβάλει στην σωστή θέση, και να ξαναδεί τα 9 LNB που έχει το πιάτο (Τ90 είναι).
Και μετά, θα βιδώσω και την βάση με βίδα κάθετη στον κατακόρυφο άγονα να μην ξανα-κουνηθεί ποτέ :a0210:
Κρίμα που δεν το είχα κάνει στην αρχική εγκατάσταση...

Ειναι το καλυτερο αν εχεις ροτορ diseqc 1.2 και πιατο 1.20!!!!!

{ΑΣΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΣΚΕΤΟ ΠΙΑΤΟ!!!}