Τι να διαλεξω σε 720p: Optoma HD65 ή Epson TW700?

ekigonzalez

Senior Member
26 November 2007
551
Αθηνα
Καλησπερα σας. Θελω να δω το φετινο Εuro σε High definition. Ειμαι κατοχος δορυφορικου δεκτη HD και εχω την καρτα HD Suisse. Εχω μια LG LCD 32αρα αλλα δεν ειχα ποτε μου προβολεα. Θελω λοιπον ενα προβολεα HD Ready με εισοδο HDMI. Το μπατζετ μου ειναι μεχρι 900 ευρω. Εχω εντοπισει αυτους τους δυο προβολεις που ειναι μεσα στα οικονομικα μου αλλα βλεπω οτι ο ενας ειναι DLP και ο αλλος 3LCD. Σημαινει αυτο καποια διαφορα στην ποιοτητα της εικονας? Ειναι η LCD τεχνολογια προτιμοτερη απο την DLP? Βοηθηστε με γιατι θελω να αγορασω αμεσα!

Με τους DLP σε κάποιους ανθρώπους προκαλείται το φαινόμενο του rainbow, που κάνει ενοχλητική τη θέαση. Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα έλεγα να πας σε lcd, ειδικά τώρα που ο 700 έχει πέσει στα 750 ευρώ...

Καλησπερα σας. Θελω να δω το φετινο Εuro σε High definition. Ειμαι κατοχος δορυφορικου δεκτη HD και εχω την καρτα HD Suisse. Εχω μια LG LCD 32αρα αλλα δεν ειχα ποτε μου προβολεα. Θελω λοιπον ενα προβολεα HD Ready με εισοδο HDMI. Το μπατζετ μου ειναι μεχρι 900 ευρω. Εχω εντοπισει αυτους τους δυο προβολεις που ειναι μεσα στα οικονομικα μου αλλα βλεπω οτι ο ενας ειναι DLP και ο αλλος 3LCD. Σημαινει αυτο καποια διαφορα στην ποιοτητα της εικονας? Ειναι η LCD τεχνολογια προτιμοτερη απο την DLP? Βοηθηστε με γιατι θελω να αγορασω αμεσα!

έλα ντε...αυτή την απορία έχω και εγω!!

Το rainbow δεν το βλέπουν όλοι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσοι τελικά το βλέπουν, αλλά δεν είναι οι πολλοί. Η πιθανότητα ευαισθησίας σου σε αυτό δεν πρέπει να αποκλείσει όλη αυτή την κατηγορία προβολέων, γιατί περιλαμβάνει πολύ αξιόλογες προτάσεις (ειδικά στα 1080p).

Το σωστό είναι να βρεις κάπου (σε φίλο, γνωστό, μαγαζί) έναν προβολέα DLP και να δεις με τα μάτια σου. Αφού διαπιστώσεις κατά πόσο βλέπεις rainbow ή όχι, ξεκινάς ουσιαστικά την έρευνά σου.

Ποιους προβολείς έχεις κατά νου;

Εγω εχω πρωσοπικα 2 dlp optoma hd73 (dark chip 3 ) και τον benq w5000. Προτινω τον hd73 που ειναι 720 και παταει παρα πολλα μηχανηματακια ... Τιμη περιπου 1000 Εκει θα δω το Euro σε μια οθωνη custom στην αυλη μου 3 μετρα .

Το σωστό είναι να βρεις κάπου (σε φίλο, γνωστό, μαγαζί) έναν προβολέα DLP και να δεις με τα μάτια σου. Αφού διαπιστώσεις κατά πόσο βλέπεις rainbow ή όχι, ξεκινάς ουσιαστικά την έρευνά σου.
Ναι, απλά και πάλι υπάρχει η πιθανότητα να βλέπει rainbow κάποιος φίλος του, η κοπέλα/γυναίκα του κλπ, οπότε για μένα η πιο ασφαλής επιλογή είναι lcd. Ούτως ή άλλως για μπάλα φαντάζομαι σούπερ θα είναι ο 700άρης.

Απάντηση: Re: Τι να διαλεξω σε 720p: Optoma HD65 ή Epson TW700?

Εγω εχω πρωσοπικα 2 dlp optoma hd73 (dark chip 3 ) και τον benq w5000. Προτινω τον hd73 που ειναι 720 και παταει παρα πολλα μηχανηματακια ... Τιμη περιπου 1000 Εκει θα δω το Euro σε μια οθωνη custom στην αυλη μου 3 μετρα .

πολυ ωραιος
custom οθονη? για δωσε καμοια ιδεα.

Απάντηση: Re: Τι να διαλεξω σε 720p: Optoma HD65 ή Epson TW700?

Ναι, απλά και πάλι υπάρχει η πιθανότητα να βλέπει rainbow κάποιος φίλος του, η κοπέλα/γυναίκα του κλπ, οπότε για μένα η πιο ασφαλής επιλογή είναι lcd. Ούτως ή άλλως για μπάλα φαντάζομαι σούπερ θα είναι ο 700άρης.

+1

Εκτος αυτου ο επσονας μπορει να στηθει ευκολα στον χωρο σου χωρις πολλους περιορισμους

Εάν δεν έχεις πρόβλημα με την τοποθέτηση, χαλαρά τον HD65.
Πολύ πιο φωτεινός και εικόνα καλύτερη από τον epson.

Για το RBE δες πρώτα αν σε ενοχλεί και πόσο σε σχέση με το convergence του epson.

Βλέποντας και κάνοντας.

Kαλυτερα τον 700 (εχει εγγυηση ΚΑΙ στη λυχνια 3 χρονια η 3000 ωρες )
Τον λιωνεις (χωρις φοβο ) και σε κανα 1-2 χρονια πας για HD(και κρατας τον 700 για κανα παιχνιδι και για οσες ταινιες δεν αξιζουν γαι θεαση σε hd ...)

μεταχειρισμενο 8720 φιλε μου!Μακραν το καλυτερο 720π(Βεβαια απαιτει μεγαλο χωρο για να ανοιξει τα φτερα του).

Re: Απάντηση: Re: Τι να διαλεξω σε 720p: Optoma HD65 ή Epson TW700?

πολυ ωραιος
custom οθονη? για δωσε καμοια ιδεα.

Λευκο πανι απο καραβοπανο με ετοιμες τρυπες για το τεντομα στον τοιχο .... μιλαμε αλλη κατασταση ... που να ειχαμε ενα τετοιο σαλονι 100τετραγωνικα ... και τα υχεια κελαιδανε εκει εξω. το μηχανηματακι παταει πολλα ακομα και μεγαλυτερα συστηματα.

Φίλε Έκι,
Πριν 1 μήνα πήρα τον optoma hd65 και έχω πάθει την πλάκα μου. Παίζω PS3, βλέπω bluray,dvds,ακόμα και ΤV και όλα αυτά σε τοίχο με χρωματισμό...βιολλετί.Χρώμα,φωτεινότητα,εύκολο μενού,ζωντάνια εκπληκτική που σκέφτομαι να μην πάρω πανί!!
Πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να μου πλασσάρουν τον epson700 σαν γνώστες και καλά του θέματος προβόλι. Αλλά ακολούθησα το ενστικτό μου και πιστεύω δεν έχασα.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορείς να δείς rainbow...αλλά όμως μόνο σε dvd και να πάθεις την πλάκα σου με την φωνάρα DIO!:music-smiley-005: με ένα αξιοπρεπές home cinema, όλα τάλλα τα ακούω βερεσέ!!

Καλημέρα κι από εμένα. Αν και δεν είμαι από τους πιο σχετικούς του χώρου, θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιον από τους:
- Panasonic AX200
- Epson TW700
Είναι από τους πιο φωτεινούς στα 720p κάτι που το χρειάζεσαι για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος. Φυσικά είναι και πολύ καλοί σε ταινίες.

Γεια σου κι απο μενα, εχω εναν οptoma hd65 στο σαλονι και εναν panasonic ax100 στο υπνοδωματιο. Πριν τον 65 στο σαλονι ειχα εναν epson 700. Πιο φωτεινος ειναι ο 65 με μεγαλη διαφορα και απο τους δυο [epson-panasonic] ρυθμισμενος για ταινιες. Στα dynamic mode εχουν και τα τρια μηχανηματα μικρες διαφορες σε φωτεινοτητα ομως τα LCD δεν βλεπονται σε αυτα τα mode εκτος και εισαι παναθηναικος και σου αρεσει να τα βλεπεις ολα πρασινα. Σαν ποιοτητα εικονας εχουν μικρες διαφορες και τα τρια μηχανηματα με τον optoma πιο ζωντανο απο τους αλλους δυο λογω ansi contrast. Aν πιο πολυ σε ενδιαφερει η φωτεινοτητα και η ποιοτητα εικονας προτεινω optoma, αν σε ενδιαφερει πιο πολυ η ευκολια εγκαταστασης [μεγαλο zoom, lens shift] τοτε LCD με μια μικρη προτιμηση στον panosonic γιατι εχει λιγο πιο καλη εικονα πιο φωτεινη και καλυτερη ποιοτητα κατασκευης. Στις 110 ιντσες με τον optoma ειναι σαν να βλεπεις μια μεγαλη LCD τηλεοραση.