Τι να κάνω για να πάρω S/PDIF??? HELP!!!

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Έστησα ένα καινούριο htpc για την κρεββατοκάμαρα. Χρησιμοποίησα mATX motherboard μιας και το κουτί έπρεπε να είναι μικρό και κομψό. Συγκεκριμένα έβλα το ASUS P5B-VM. Τα specs του motherboard εδώ: http://www.asus.gr/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=332&l4=0&model=1312&modelmenu=1

Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο motherboard (όπως και όλα τα mTX της Asus νομίζω) δεν βγάζει έτοιμη S/PDIF. Αντίθετα πάνω στο motherboard υπάρχει υποδοχή για να συνδεθεί το S/PDIF out Module της Asus.
Το συγκεκριμένο module δεν το βρίσκω πουθενα!!! Ούτε στο εξωτερικό!!!
Υπάρχει κάποια λύση?
1. Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω πουθενά το συγκεκριμένο module?
2. Μπορώ να κάνω καμία customιά για να βγάλω S/PDIF?
3. Στη χειρότερη περίπτωση ξέρει κανείς κανένα mATX motherboard που να βγάζει έτοιμη S/PDIF???

Ευχαριστώ!

spdif.jpg

πρέπει να κοιτάξεις το manual για να βρεις τον connector
η τερματική αντίσταση στο rca είναι 75Ω 1%

τα 5v δεν θα τα χρησημοποιήσεις

το spdifout στο εσωτερικό του rca
το ground στο εξωτερικό του rca

Attachments

• spdif1.JPG
    spdif1.JPG
    9.9 KB · Views: 16
  • spdif2.JPG
    spdif2.JPG
    36.7 KB · Views: 18
είναι για προσαρμογή αντιστάσεων κάνει το καλώδιο να φαίνεται άπειρο, τουλάχιστον όταν κάποτε το είχα ψάξει για το πως θα τα κάνω είχα βρει ότι έτσι φαίνεται άπειρο το μήκος του καλωδίου κ δεν υπάρχουν ανακλάσεις

βέβαια τώρα που το σκέφτομαι έπρεπε να είναι πριν το dac κ όχι εκεί

κάνεις που μπορεί να διασαφηνίσει το θέμα;

Παιδιά καθίστε γιατί είμαι άσχετος... δεν είμαι diy τύπος αν και για να πετύχω το συγκεκριμένο είμαι διατεθιμένος να "παίξω"... απλά θα χρειαστεί να μου τα κάνετε μασημένη τροφη...

Vito... για εξήγησε τί έχεις κάνει εκεί... Πήρες από κάπου S/PDIF υποδοχή (υποδοχή RCA δηλαδή), άνοιξες μια τρύπα στο πίσω μέρος του υπολογιστή και την έβαλες? Αν ναι:
1. Από που παίρνω τέτοια υποδοχή RCA?
2. Με τι εργαλείο κάνεις την τρύπα?
3. Πως στερεώνεις την υποδοχή ώστε να αντέχει στα βάλε-βγάλε?

Πάμε παρακάτω...
3. Το καλωδιάκι που φεύγει από το m/b και πάει στην SPDIF υποδοχή από που το προμηθεύτηκες?
4. Οι ακροδέκτες της αντίστασης πού κολλάνε?

Οι συνδέσεις είναι ξεκάθαρες με το σχηματάκι...
Ευχαριστώ και για το χρόνο που διάθεσες για να ετοιμάσεις την απάντηση - σίγουρα θα σου πήρε αρκετή ώρα. Ελπίζω να το ανταπωδώσω κάποια στιγμή...

Φίλιππε, τί πρόβλημα είχες με την υποδοχή?

Last edited:
1. απο καταστήματα ηλεκτρονικών
2. με τρυπάνι διαμέτρου ανάλογης του rca, νομίζω 0.7 είναι συνήθως
3. έχει το rca παξιμάδι, άμα το σφίξεις δεν κουνάει με τίποτα
3. στην φωτογραφία που βλέπεις, το καλώδιο είναι απο κάποιο κουτί που είχε ξεμείνει, το HD-LED συγκεκριμένα
4. είναι μια τερματική αντίσταση τίποτα παραπάνω και να μην την βάλεις θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά

στείλε μου με Pm μια διεύθυνση να σου στείλω ένα έτοιμο να μην τραβιέσαι τα έχω όλα εδώ "στο ράφι"

Θανο στην μητρικη οι υποδοχες της spdif ουτ ειναι σε τρεις ακιδες στην σειρα με μια θεση κενη αναμεσα (οπως στο σχημα του ποστ #5) ενω οι αντιστοιχες ακιδες στην πλακετα ειναι πεντε, δυο σειρες των τριων ακιδων με την μια θεση κενη. Χρησιμοποιησα κατι καλωδια που νομιζω οτι με αυτα παλια συνδεαμε το cdrom με την καρτα ηχου και συνδεσα τις τρεις μονο ακιδες (spdif out, ground και +5V) που χρειαζομουνα.
Βεβαια μου φαινεται πιο απλη η λυση του Vito, την οποια τοτε δεν γνωριζα.