Τι ώρα είναι τώρα;

και γιατί παρακαλώ είναι η χειμερινή ?
πότε άλλαξε ?
Οκτώβριο δεν αλλάζει ?

Ακριβώς. Γι' αυτό πάμε ακόμη μία ώρα μπροστά από την πραγματική.

Η "καλοκαιρινή" είναι στην ουσία πλασματική ώρα, στα πλαίσια της προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ακριβώς. Γι' αυτό πάμε ακόμη μία ώρα μπροστά από την πραγματική.

Η "καλοκαιρινή" είναι στην ουσία πλασματική ώρα, στα πλαίσια της προσπάθειας για εξοικονόμηση ενέργειας.
Εγώ θα έλεγα πως όλες οι ώρες είναι πλασματικές.

υπό μία έννοια, έτσι είναι. Αλλά έχουν αξία στο ότι δίνουν μία απάντηση στο "πότε;", στα σχετικά, ανθρώπινα πλαίσια.
πολύ σωστά. Αυτό όμως το κάνουν και η καλοκαιρινή και η χειμωνιάτικη ώρα.

Re: Απάντηση: Re: Τι ώρα είναι τώρα;

:grandpa: Σύμφωνα με τους κανονισμούς του AvClub και συγκεκριμένα:

2.5. Δομή, αισθητική και ευανάγνωστο των δημοσιεύσεων:

θ) Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές και ουσιώδες, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες ή να παραπλανούνται οι αναγνώστες.

Προτείνω να κάνουμε Ban τον παρακάτω χρήστη γιατί γράφει παραπλανητικά μηνύματα!

Τσκ τσκ τσκ... Δεν πάτε καλά... Η ώρα είναι 12:13!

οχι τριπαθο δεν θα σου φτιάξω αλλά θα σου χαλάσω και αυτόν που έχεις !

πολύ σωστά. Αυτό όμως το κάνουν και η καλοκαιρινή και η χειμωνιάτικη ώρα.

Ναι, αλλά η χειμερινή το κάνει με βάση ένα φυσικό σημείο αναφοράς (το μεσημέρι) ενώ η θερινή με σημείο αναφοράς τον καθημερινό κύκλο των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Re: Απάντηση: Τι ώρα είναι τώρα;

Δεν υπάρχει χρόνος.
Είναι απλά μια επινόηση του ανθρώπου για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του.

υπαρχει χρονος...

δε νομιζω να ειναι απλα μια επινοηση...

αλλα παει πολυ επιστημονικα μετα (χωροχρονος κ.λ.π.)

AlarmClock-1.gif

Σαββάτο να ναι μάστορα κιας είναι 1000 ώρες
1.53

Ναι, αλλά η χειμερινή το κάνει με βάση ένα φυσικό σημείο αναφοράς (το μεσημέρι) ενώ η θερινή με σημείο αναφοράς τον καθημερινό κύκλο των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.
Ναί, το μεσημέρι σε ένα πολύ συγκεκριμμένο μέρος στα περίχωρα του Λονδίνου, σε μια πολύ συγκεκριμμένη μέρα. Υπάρχει πολύ συγκεκριμμένος τόπος που την ίδια συγκεκριμμένη μέρα έχει μεσημέρι στις 12:00 θερινή. Απλά, αυτός ο τόπος δεν έχει αστεροσκοπείο :-)

Re: Απάντηση: Re: Τι ώρα είναι τώρα;

οχι τριπαθο δεν θα σου φτιάξω αλλά θα σου χαλάσω και αυτόν που έχεις !

Μπα που να την πέσουν οι μύκητες του κεφίρ στις πιπεριές σου και να σου βγούν πιπεριές με γεύση γιαούρτι! Ξέρω να τηγανίζω και μόνος μου τον τρίπαθό μου! :BDGBGDB55:

Α να χαθείς εγκάθετε! Είναι και 2:02!