Τι ώρα είναι τώρα;

Παιδιά, σχετικά με το φλέγον θέμα της κατάργησης ή και μετατόπισης (πιο πιθανό) χρονικών διαστημάτων, τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο!

Μου διαμήνυσαν από το υπουργείο ότι δρομολογούν τη μελέτη για την ανάπτυξη κατάλληλου διαδικτυακού χώρου, στον οποίο θα μπορεί ο καθένας, αφού γίνει επίσημο μέλος του επώνυμα βέβαια, να δηλώνει τις επιθυμητές αλλαγές για τα πλαίσια (πιθανότατα) της επόμενης βδομάδας.
Μόλις κλείνει το χρονικό όριο υποβολής των σχετικών δηλώσεων, θα προκύπτει ένας συμψηφισμός των αιτημάτων και οι πλειοψηφικές προτάσεις θα ανακοινώνονται δημοσίως (ΚΑΙ από τα Μ.Μ.Ε.) ώστε να παίρνονται και τα ανάλογα μέτρα από τους πολίτες και τις όποιες υπηρεσίες.

Το βλέπω πολύ τίμιο αυτό σε πρώτη εκτίμηση!
Άντε να δούμε! Καλά πάει πάντως!

Ειναι ωρα να παω στον οδοντιατρο [οχι οτι θα παω αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα]

Ειναι ωρα να μας να πεις γιατι μας ειπες ψεματα οτι 8α πας στον οδοντιατρο?

Είμαι μαζί του. Και για μένα ήταν ώρα να πάω και δεν πήγα. Και δεν θέλω, δεν θέλω, δεν θέλω να πάω. Και δεν με νοιάζει αν νομίζετε ότι είναι ψέματα - δεν θέλω να πάω στον οδοντογιατρο, δεν θέλωωωωωωωωωωωω!

Πάντως εγώ αυτό με την κίνηση του CosmosKGR καλό το βλέπω και συνυπογράφω.Αλλά ξέρω και γω;Ελληνικό δημόσιο τώρα....Είναι να το εμπιστεύεσαι για ένα τόσο σοβαρό θέμα;Δε μας έχει δείξει καλά δείγματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι ώρα είναι τώρα;

Κοίτα στιs ειδήσειs και θα καταλάβειs...-bye-

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΣ
ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ

Το ποτάμι....το ξέχασες; :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι ώρα είναι τώρα;

ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕΣ
ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ
ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ

Το ποτάμι....το ξέχασες; :BDGBGDB55:

Υπάρχουν κι'άλλα πράγματα φίλε που δεν γυρίζουν πίσω...:grinning-smiley-043

Αυτά είναι τα πιο βασικά...και αυτά που καμιά φορά (όχι πάντα) πονάνε περισσότερο...:grandpa:

Λυπάμαι που πρέπει να διακόψω το ιλαρό κομάτι αυτού του thread γιατί υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το οποίο πρέπει να παρθού ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις - αποφάσεις που μπορεί να επηρρεάσουν όχι μόνο εμάς αλλά και τις τύχες της ανθρωπότητας:

Στο ζήτημα της κατάργησης ορισμένων ωρών ή στιγμών ή άλλων διαστημάτων, θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς γίνεται με τις καταργημένες ώρες. Γίνεται ότι ήτανε να γίνει αλλά στιγμιαία; Π.χ. άν ήταν να είσαι στον οδοντογιατρό από τις 4 ως τις 5 και καταργηθεί το διάστημα από τις 3 ως τις 6, στις 6 ή ώρα το δόντι σου έχει γίνει ή πρέπει να κλείσεις άλλο ραντεβού; Ή μήπως καταργείται τελείως εκείνη η περίοδος για όλους γίνεται δηλαδή μια συρρίκνωση της ημέρας. Και αν ναι, τότε γερνάμε για κατά την καταργημένη περίοδο ή όχι. Μια λύση είναι να έχουμε κατάργηση τύπου Α και κατάργηση τύπου Β, και να αποφασίσουμε μέχρι πόσες ώρες την ημέρα του κάθε τύπου μπορούν να καταργηθούν.

Κοίτα, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, σχετικά με το θέμα κατάργησης ή μετατόπισης χρονικών διαστημάτων, θα πρέπει να αντιληφθούμε και ορισμένα συνεπακόλουθα αυτών των εξελίξεων.

Π.χ. Αν έχεις κλείσει ραντεβού για αύριο στις 17:00' επίσκεψη στον οδοντίατρο και προκύψει κατάργηση του αυριανού χρονικού διαστήματος 16:00' - 18:00', φυσικά και τελικά δεν θα γίνει το ραντεβού! Αν εξακολουθείς να θες τέτοιο ραντεβού, θα πρέπει να προσπαθήσεις να κλείσεις ξανά σε νέο χρονικό διάστημα.
Αλλιώς δεν θα είχε νόημα!

Τώρα όσο αφορά το κατά πόσο εμείς θα μεγαλώνουμε ή θα μένουμε στάσιμοι ηλικιακά για τα "χαμένα" διαστήματα, ε προφανώς αυτό δε θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε με την εφαρμογή απλώς κάποιων διαταγμάτων. Εδώ θα έπρεπε να επενέβαινε δραστικά και η επιστήμη πράγμα που δεν είναι ακόμα σε θέση να το εγγυηθεί με τις υπάρχουσες δυνατότητές της. Είπαμε, δεν είμαστε και Θεοί (ακόμα)!

Πάντως, απ' ότι καταλαβαίνω, το πράγμα θα καταλήξει σε λύσεις μετατόπισης των χρονικών διαστημάτων και όχι πλήρους κατάργησής τους. Δεν μπορώ να πιέσω για περισσότερα. Εξάλλου το θεωρώ κι εγώ πιο "φυσικό" κάτι τέτοιο. Μην ανησυχείτε όμως, μόνο το χρονικό διάστημα θα μετατοπίζεται, όχι και οι όποιες προκαθορισμένες υποχρεώσεις του. Αυτό θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, στο αν θα θέλει να επαναπρογραμματίσει κάποια πράγματα σε άλλους χρόνους.

Όπως καταλαβαίνεται, το θέμα δε προβλέπεται να μείναι σε καθαρά εθνικό επίπεδο. Θα εμπλακεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση (σε πρώτη φάση) με αποφάσεις της σχετικά ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία η εναρμόνιση των εξωτερικών μας υποχρεώσεων και συνεργασιών.

Κοίτα, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, σχετικά με το θέμα κατάργησης ή μετατόπισης χρονικών διαστημάτων, θα πρέπει να αντιληφθούμε και ορισμένα συνεπακόλουθα αυτών των εξελίξεων.

Π.χ. Αν έχεις κλείσει ραντεβού για αύριο στις 17:00' επίσκεψη στον οδοντίατρο και προκύψει κατάργηση του αυριανού χρονικού διαστήματος 16:00' - 18:00', φυσικά και τελικά δεν θα γίνει το ραντεβού! Αν εξακολουθείς να θες τέτοιο ραντεβού, θα πρέπει να προσπαθήσεις να κλείσεις ξανά σε νέο χρονικό διάστημα.
Αλλιώς δεν θα είχε νόημα!

Τώρα όσο αφορά το κατά πόσο εμείς θα μεγαλώνουμε ή θα μένουμε στάσιμοι ηλικιακά για τα "χαμένα" διαστήματα, ε προφανώς αυτό δε θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε με την εφαρμογή απλώς κάποιων διαταγμάτων. Εδώ θα έπρεπε να επενέβαινε δραστικά και η επιστήμη πράγμα που δεν είναι ακόμα σε θέση να το εγγυηθεί με τις υπάρχουσες δυνατότητές της. Είπαμε, δεν είμαστε και Θεοί (ακόμα)!

Πάντως, απ' ότι καταλαβαίνω, το πράγμα θα καταλήξει σε λύσεις μετατόπισης των χρονικών διαστημάτων και όχι πλήρους κατάργησής τους. Δεν μπορώ να πιέσω για περισσότερα. Εξάλλου το θεωρώ κι εγώ πιο "φυσικό" κάτι τέτοιο. Μην ανησυχείτε όμως, μόνο το χρονικό διάστημα θα μετατοπίζεται, όχι και οι όποιες προκαθορισμένες υποχρεώσεις του. Αυτό θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, στο αν θα θέλει να επαναπρογραμματίσει κάποια πράγματα σε άλλους χρόνους.

Όπως καταλαβαίνεται, το θέμα δε προβλέπεται να μείναι σε καθαρά εθνικό επίπεδο. Θα εμπλακεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση (σε πρώτη φάση) με αποφάσεις της σχετικά ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία η εναρμόνιση των εξωτερικών μας υποχρεώσεων και συνεργασιών.

:nounder::nounder::huh2::huh2:

Re: Απάντηση: Τι ώρα είναι τώρα;

:nounder::nounder::huh2::huh2:
Δεν καταλαβαίνεις πως εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση; Εύλογη η απορία σου. Είναι επειδή σύμφωνα με το εδάφιο 34α της οδηγίας 443/2003, όπως αυτό τροποποιήθηκε από την απόφαση 3011/2004 (εδάφιο 32), "κάθε χρονική αλλαγή η οποία αναφέρεται στην παραγραφο 8, υποπαράγραφος 4 της απόφασης 125/2001 της Ε.Επιτροπής, θα πρέπει να κοινοποιήται σύμφωνα με τους κανονισμούς που ορίζονται στον κανονισμό 442/3/1997, εκτός αν συντρέχει λόγος να εφαρμοστεί ο κανονισμός 12/4/1995 αλλά αυτό μόνο με απόφαση της ΕΕ εύλογα τεκμηριωμένης. Δεδομένου ότι η Ελληνική προσφυγή σχετικά με το θέμα είχε κριθεί σε συνάρτηση με τις αποφάσεις 225/2/2004, 201/3/2004 και 226/5/2005 δεν είναι δυνατό να παρθεί αντίστοιχη απόφαση χωρίς να εμπλακεί κατάλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση. (Εννοείται ότι η κατάλληλη εμπλοκή είναι αυτή που ορίζεται από το άρθρο 4 παράραφος 8, υποπαράγραφος 5 της απόφασης 4/3/2007).

Ειναι ωρα να ξεφυγω απο αυτη την ερωτηση λεγοντας κατι ασχετο και σχετικο μαζι.. Τι ωραια που ηταν χθες που εβρεχε.

Είμαι μαζί του. Και για μένα ήταν ώρα να πάω και δεν πήγα. Και δεν θέλω, δεν θέλω, δεν θέλω να πάω. Και δεν με νοιάζει αν νομίζετε ότι είναι ψέματα - δεν θέλω να πάω στον οδοντογιατρο, δεν θέλωωωωωωωωωωωω!

Ναι!! Ειναι ωρα να το παραδεχτουμε ολοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι ώρα είναι τώρα;

Δεν καταλαβαίνεις πως εμπλέκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση; Εύλογη η απορία σου. Είναι επειδή σύμφωνα με το εδάφιο 34α της οδηγίας 443/2003, όπως αυτό τροποποιήθηκε από την απόφαση 3011/2004 (εδάφιο 32), "κάθε χρονική αλλαγή η οποία αναφέρεται στην παραγραφο 8, υποπαράγραφος 4 της απόφασης 125/2001 της Ε.Επιτροπής, θα πρέπει να κοινοποιήται σύμφωνα με τους κανονισμούς που ορίζονται στον κανονισμό 442/3/1997, εκτός αν συντρέχει λόγος να εφαρμοστεί ο κανονισμός 12/4/1995 αλλά αυτό μόνο με απόφαση της ΕΕ εύλογα τεκμηριωμένης. Δεδομένου ότι η Ελληνική προσφυγή σχετικά με το θέμα είχε κριθεί σε συνάρτηση με τις αποφάσεις 225/2/2004, 201/3/2004 και 226/5/2005 δεν είναι δυνατό να παρθεί αντίστοιχη απόφαση χωρίς να εμπλακεί κατάλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση. (Εννοείται ότι η κατάλληλη εμπλοκή είναι αυτή που ορίζεται από το άρθρο 4 παράραφος 8, υποπαράγραφος 5 της απόφασης 4/3/2007).

:ridinghorse::vroam: