Τι ωραίο πράμα η επινοητικότητα στο χώρο του hifi.

Screen+shot+2010-09-28+at+10.22.56+PM.png

Σας παρακαλώ, το δικό μου sharp είναι τις δεκαετίας του 80 ίσως και λίγο προηγουμένως, είναι linear tracking παίζει τον δίσκο με δυο βραχίονες και από τις 2 μεριές ανοίγει με το πάτημα ενός ηλεκτρικού κουμπιού και κλίνει ηλεκτρονικά αλλάζει τραγούδια ηλεκτρονικά και πάει λέγοντας..
Καμιά σχέση με αυτή την βλακεία που το μόνο που προσφέρει είναι το πολύ πολύ να εντυπωσιάσει καμιά χαζογκόμενα.. :a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κατ' ακρίβεια αυτό είναι :operator:

Μου κάνουν εντύπωση τα σχόλια σας...

Πρόκειται για ένα consumer προιόν με αρκετά καλή αισθητική, ως αναφορά το μέρος του πικάπ έχει βραχίονα carbon ,ακρυλικό πλατό,την AT95e, και μοτέρ AC, έχει επίσης επάνω phono stage (φτηνό σίγουρα αλλά το έχει) ενσωματωμένο ενισχυτή, και ηχειάκια και line out...

Η τιμή του είναι καλή για ένα τέτοιο προιόν, και λέγοντας ένα τέτοιο προιόν εννούμε σαφώς ότι έχει και το δικό του κοινό... το κοινό αυτό είναι μάλλον άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στον χώρο του βινυλίου και θέλουν ένα προιόν lifestyle, ή το παίρνει κάποιος που έχει δίσκους ήδη για να το βάλει σε κάποιο περιποιημένο χώρο που μάλλον δεν χωράνε πολλά και διάφορα παραφερνάλια...

Προφανώς η ηχητική ποιότητα είναι σε δευτερεύουσα μοίρα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα παίζει χειρότερα από ένα βασικό Project...

Ναι και εγώ δεν θα το αγόραζα γιατί έχω άλλη σχέση με τα βινύλια, αλλά πως ξέρετε ότι θα είναι μάπα και ότι θα γεμίσει το ebay, δεν μπορώ να καταλάβω...

Χρήστο, άσε μας να κάνουμε λιγη πλάκα μέρες που είναι. Εσένα σου αρέσει, μεγειά σου με χαρά σου, εγώ το θεωρώ αστείο και κατάλληλο μόνο για μπιμπελό ή βιτρίνες καταστημάτων του Κολωνακίου, δικαίωμά μου και μένα. Το ότι είναι μάπα και θα γεμίσει το ebay δεν το ξέρω, το υποθέτω όμως βλέποντας τον κάθετο βραχίονα...Αν θίχτηκε ο κατασκευαστής ας μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Μου κάνουν εντύπωση τα σχόλια σας...

Πρόκειται για ένα consumer προιόν με αρκετά καλή αισθητική, ως αναφορά το μέρος του πικάπ έχει βραχίονα carbon ,ακρυλικό πλατό,την AT95e, και μοτέρ AC, έχει επίσης επάνω phono stage (φτηνό σίγουρα αλλά το έχει) ενσωματωμένο ενισχυτή, και ηχειάκια και line out...

Η τιμή του είναι καλή για ένα τέτοιο προιόν, και λέγοντας ένα τέτοιο προιόν εννούμε σαφώς ότι έχει και το δικό του κοινό... το κοινό αυτό είναι μάλλον άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στον χώρο του βινυλίου και θέλουν ένα προιόν lifestyle, ή το παίρνει κάποιος που έχει δίσκους ήδη για να το βάλει σε κάποιο περιποιημένο χώρο που μάλλον δεν χωράνε πολλά και διάφορα παραφερνάλια...

Προφανώς η ηχητική ποιότητα είναι σε δευτερεύουσα μοίρα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα παίζει χειρότερα από ένα βασικό Project...

Ναι και εγώ δεν θα το αγόραζα γιατί έχω άλλη σχέση με τα βινύλια, αλλά πως ξέρετε ότι θα είναι μάπα και ότι θα γεμίσει το ebay, δεν μπορώ να καταλάβω...

εμένα αντίθετα μου κάνει εντύπωση η διάθεσή σου να βρείς θετικά.
1. βραχίονας carbon? για ποιό λόγο. Και τσίγκινος την ίδια δουλειά θα έκανε όρθιος
2. Ακρυλικό πλατώ (γουάου ...) πως λεμε: "και δώρο το καπάκι"
3. ΑΤ95e ....hats off !
4. moter ac? (για προιόν επινόησης θα περίμενα τουλάχιστον κάτι κουρδιστό)
5. phono stage? bonus μάλλον. θα μπορούσαν να αγοράσουν έξτρα.
6. ενσωματωμένος ενισχυτής και ηχεία σε πικάπ. Κάποτε γελούσαμε με τα φορητά ότι είχαν ανάδραση....

Ελα ρε Χρήστο έλεος.....

Απάντηση: Re: Τι ωραίο πράμα η επινοητικότητα στο χώρο του hifi.

Χρήστο, άσε μας να κάνουμε λιγη πλάκα μέρες που είναι. Εσένα σου αρέσει, μεγειά σου με χαρά σου, εγώ το θεωρώ αστείο και κατάλληλο μόνο για μπιμπελό ή βιτρίνες καταστημάτων του Κολωνακίου, δικαίωμά μου και μένα. Το ότι είναι μάπα και θα γεμίσει το ebay δεν το ξέρω, το υποθέτω όμως βλέποντας τον κάθετο βραχίονα...Αν θίχτηκε ο κατασκευαστής ας μου κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

σορυ αλλα ουτε για μπιμπελο δε κανει,ειναι τοσο κιτσαριο,που μου θυμιζει κατι αναλογα προτζεκτ των δεκαετιων 50-60,βλεποντας τα,μονο κλαυσιγελο προκαλουσαν.

img_ps-f9.jpg

Ion-IT34-Duo-Deck-USB-Turntable.jpg

pyott_linos_turntable.jpg

d8e9eb6c86850cd1518464ef12754502.jpg

Ίσως το σημείο που προσωπικά με ιντριγκάρει - πέραν του γεγονότος ότι το μηχάνημα μου αρέσει ως μηχάνημα, ιδέα, κατασκευή και αισθητική (μην ξεχνάμε ότι πολύ πετυχημένες εταιρείες όπως η Geneva υιοθετούν την ρετρό σχεδίαση και έχουν απήχηση) δεν είναι το μηχάνημα αυτό καθ αυτό.

Περισσότερο το γεγονός ότι λίγοι νέοι άνθρωποι πιστεύουν σε μία ιδέα mid-fi έστω, που πάει να κάνει το βινύλιο commodity και πάλι όπως ήταν τις 10-ετίες '50- και '60 τότε που δεν ήθελες στερεοφωνικά κλασσάτα και αντίθετα απ ότι συμβαίνει στις μέρες μας που το βινύλιο θέλει καλή υποδομή για να παίξει, την παλεύουν αυτή την ιδέα λοιπόν και τελικά καταφέρνουν με crowd funding να βρούν και καλή χρηματοδότηση. Ως όλον το βλέπω λοιπόν. Τώρα άμα αρχίσουμε να λέμε ότι, σιγά την καινοτομία, ότι τέτοια έχουν προϋπάρξει, κλπ χάνουμε την αίσθηση του ζητήματος, όπως τουλάχιστον εγώ το αντιλαμβάνομαι.

attachment.php

Attachments

• 80bd51ff4d9bb8fe47dac1df15660aed_original.jpg
    80bd51ff4d9bb8fe47dac1df15660aed_original.jpg
    120.5 KB · Views: 297
Last edited:
Ίσως το σημείο που προσωπικά με ιντριγκάρει - πέραν του γεγονότος ότι το μηχάνημα μου αρέσει ως μηχάνημα, ιδέα, κατασκευή και αισθητική (μην ξεχνάμε ότι πολύ πετυχημένες εταιρείες όπως η Geneva υιοθετούν την ρετρό σχεδίαση και έχουν απήχηση) δεν είναι το μηχάνημα αυτό καθ αυτό.

Περισσότερο το γεγονός ότι λίγοι νέοι άνθρωποι πιστεύουν σε μία ιδέα mid-fi έστω, που πάει να κάνει το βινύλιο commodity και πάλι όπως ήταν τις 10-ετίες '50- και '60 τότε που δεν ήθελες στερεοφωνικά κλασσάτα και αντίθετα απ ότι συμβαίνει στις μέρες μας που το βινύλιο θέλει καλή υποδομή για να παίξει, την παλεύουν αυτή την ιδέα λοιπόν και τελικά καταφέρνουν με crowd funding να βρούν και καλή χρηματοδότηση. Ως όλον το βλέπω λοιπόν. Τώρα άμα αρχίσουμε να λέμε ότι, σιγά την καινοτομία, ότι τέτοια έχουν προϋπάρξει, κλπ χάνουμε την αίσθηση του ζητήματος, όπως τουλάχιστον εγώ το αντιλαμβάνομαι.

attachment.php

Κοίτα, κι εγώ εύχομαι στα παιδιά κάθε επιτυχία, και τώρα και στο μέλλον. Μακάρι να σχεδιάσουν και κάτι που θα ήθελα να αγοράσω...

στις δεκαετίες 50-60 το πικαπ βινύλιο ήταν commodity και ως commodity ήταν αποδεκτό από όλους.
Όλοι είχαν ένα ηλεκτρόφωνο ακόμα και φορητό και δεν είχαν καμμία ενοχή σε θέματα ποιότητας.
Σήμερα που το βινύλιο κάθε άλλο παρά commodity είναι (μάλλον σίγουρα novelty) το να επιστρέψουμε σε προσεγγίσεις commodity (όταν αυτό έχει μετεξελιχτεί σε stick audio players) σε vintage look δεν με πείθει.
Μου θυμίζει τα ραδιόφωνα της tivoli (που σίγουρα πιάσανε) αν και αυτό που είναι πιό συμβατό με την εποχή είναι το boom της squeezebox.

Τελος πάντων συζήτηση κάνουμε, θεωρώ ότι και οι θετικές και οι αρνητικές τοποθετήσεις χρήσιμες είναι, δεν υπάρχει λόγος να ξορκίζουμε τη συζήτηση ούτε να τη λογοκρίνουμε.

Το ότι μια παρέα σκέφτεται κάτι (που μπορεί να είναι μια μεγαλειώδης μπούρδα) που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε περίπτωση να χρηματοδοτηθεί και να βρίσκει διέξοδο μέσω του crowd funding, δεν είναι τεκμήριο επιτυχίας ή επινόησης. Είναι ένας τρόπος αποφυγής ρίσκου και κατ εμέ εμπεριέχει πολλούς κινδύνους για τους "ανύποπτους" αγοραστές αλλά και για μελλοντικούς "επινοητές" διότι πιστεύω ότι μετά από μερικές παταγώδεις αποτυχίες ο κόσμος θα είναι περισσότερο επιφυλακτικός ακόμα μπροστά και σε περιπτώσεις Einstein.

Το ότι μια παρέα σκέφτεται κάτι (που μπορεί να είναι μια μεγαλειώδης μπούρδα) που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε περίπτωση να χρηματοδοτηθεί και να βρίσκει διέξοδο μέσω του crowd funding, δεν είναι τεκμήριο επιτυχίας ή επινόησης. Είναι ένας τρόπος αποφυγής ρίσκου και κατ εμέ εμπεριέχει πολλούς κινδύνους για τους "ανύποπτους" αγοραστές αλλά και για μελλοντικούς "επινοητές" διότι πιστεύω ότι μετά από μερικές παταγώδεις αποτυχίες ο κόσμος θα είναι περισσότερο επιφυλακτικός ακόμα μπροστά και σε περιπτώσεις Einstein.

Το αντίθετο θα έλεγα. Είναι ένας τρόπος επιμερισμού του ρίσκου και με κριτήριο την συλλογική αναγνώριση η μή μίας ιδέας της οποίας η εμπορική απήχηση είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί από venture capιtal managers ή μεμονωμένους επενδυτές.

Θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο χρηματοδότησης ιδεών που αποσκοπούν σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης των οποίων η καινοτομία δεν βασίζεται τόσο στην τεχνολογία αυτή καθ'αυτή, αλλά περισσότερεο σε νέες προτεινόμενες χρήσεις υπαρχουσών και ωρίμων τεχνολογιών, χρηστικότητες, life style κλπ.

Τέτοια χρηματοδοτικά εργαλεία δεν απευθύνονται στους επίδοξους Εϊνστάιν (γι αυτούς υπάρχουν άλλα κανάλια χρηματοδότησης). Απευθύνονται σε "παλαβούς" νέους ανθρώπους που θέλουν να παράξουν, έχουν τις ιδέες, την όρεξη, τις δεξιότητες και τους βοηθάνε να το παλέψουν και ας αποτύχουν. Την επόμενη φορά, κάποια, φορά θα πετύχουν, το μόνο σίγουρο.

Screen+shot+2010-09-28+at+10.22.56+PM.png

Σας παρακαλώ, το δικό μου sharp είναι τις δεκαετίας του 80 ίσως και λίγο προηγουμένως, είναι linear tracking παίζει τον δίσκο με δυο βραχίονες και από τις 2 μεριές ανοίγει με το πάτημα ενός ηλεκτρικού κουμπιού και κλίνει ηλεκτρονικά αλλάζει τραγούδια ηλεκτρονικά και πάει λέγοντας..
Καμιά σχέση με αυτή την βλακεία που το μόνο που προσφέρει είναι το πολύ πολύ να εντυπωσιάσει καμιά χαζογκόμενα...
Λοιπόν, το δικό σου ...τα σπάει! :laugh:

19189251-cartoon-crash-comic-book-element--Stock-Vector-superhero.jpg
Εδώ που τα λέμε ζηλεύω λιγάκι... :blink:

Chief,
Οι δικές σου προτάσεις με εμπνέουν πολύ περισσότερο!
:a0210:

Το αντίθετο θα έλεγα. Είναι ένας τρόπος επιμερισμού του ρίσκου και με κριτήριο την συλλογική αναγνώριση η μή μίας ιδέας της οποίας η εμπορική απήχηση είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί από venture capιtal managers ή μεμονωμένους επενδυτές.

Θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ αξιόπιστο εργαλείο χρηματοδότησης ιδεών που αποσκοπούν σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης των οποίων η καινοτομία δεν βασίζεται τόσο στην τεχνολογία αυτή καθ'αυτή, αλλά περισσότερεο σε νέες προτεινόμενες χρήσεις υπαρχουσών και ωρίμων τεχνολογιών, χρηστικότητες, life style κλπ.

Τέτοια χρηματοδοτικά εργαλεία δεν απευθύνονται στους επίδοξους Εϊνστάιν (γι αυτούς υπάρχουν άλλα κανάλια χρηματοδότησης). Απευθύνονται σε "παλαβούς" νέους ανθρώπους που θέλουν να παράξουν, έχουν τις ιδέες, την όρεξη, τις δεξιότητες και τους βοηθάνε να το παλέψουν και ας αποτύχουν. Την επόμενη φορά, κάποια, φορά θα πετύχουν, το μόνο σίγουρο.
Λοιπόν κατ' αρχήν συμφωνώ με τον Κώστα, ότι έχουμε ανάγκη να κάνουμε λίγο και την πλάκα μας, ειδικά τούτο τον καιρό.

Αν θέλετε όμως να δούμε και το σοβαρό μέρος της υπόθεσης, το αξιοπρόσεκτο είναι η ευκολία μες την οποία μπορεί να βρει κανείς χρηματοδότηση στην Αμερική και γενικότερα στον Αγγλοσαξωνικό κόσμο. Οποιοσδήποτε έχει μία καλή επιχειρηματική ιδέα και συγκεκριμένο σχέδιο, μπορεί να βρεί χρηματοδότηση για να την κάνει πράξη. Είτε με Crowdfunding, είτε με το "συνηθισμένο" τρόπο. Υπάρχουν πάντα πρόθυμοι, είτε ιδιώτες, είτε πιστωτικοί οργανισμοί,έτοιμοι να χορηγήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση, με μοναδική προϋπόθεση, να βρουν ενδιαφέρουσα την ιδέα και να την εγκρίνουν.

Αυτό και μόνο είναι ενδεικτικό, πόσο ευνοϊκό είναι εκεί το επενδυτικό περιβάλλον και νοοτροπία, εντελώς διαφορετικό απ' όσα γνωρίζουμε για την Ευρώπη και πολύ περισσότερο για την Ελλάδα, όπου αυτοί οι θεσμοί και πρακτικές είναι ολότελα άγνωστοι...

Εγώ αισθάνομαι πάλι ότι υπάρχει ένα κλίμα περίεργο... ως συνήθως χωρίς να έχει κανείς δει ή ακούσει ένα προϊόν έχετε βγάλει συμπεράσματα... και τα σχόλια που έγιναν έγιναν απότι κατάλαβα με σοβαρή διάθεση κοροϊδίας για το προϊόν αυτό και ενδεχομένως και για αυτόν που θα το αγοράσει...

Επειδή έχω πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ, παρακαλώ διορθώστε με...

αλλά και πάλι δεν έχω και πολύ διάθεση υπό τέτοιες συνθήκες να συμμετέχω...

συνεχίστε χωρίς εμένα...

Χρήστο παρεξηγιεσαι πολυ ευκολα.
Προσωπικα ασχολούμαι με αυτό που λέγεται hifi από τα 13 μου δηλαδή από το 70.
Συνεπώς έχω κάθε εχεγγυο θα έλεγα να εχω σοβαρότατη διάθεση να κοροιδεψω αυτό το μηχάνημα. Και φυσικα να το κανω χωρις να το ακούσω. Όσους το αγοράσουν από ευγένεια θα τους χαρακτηρίσω ενήλικες.
Κατά τα άλλα ασε να χαλαρώσουμε λίγο στη μαυρίλα μας