Τι παίζει με την HOL?

Mε πήραν σήμερα τηλέφωνο σπίτι να με ενημερώσουν ότι το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών τους έφτασε και στην περιοχή μου...

Ετοιμάστηκα να τους το κλείσω εξηγώντας τους ότι βαρέθηκα να με παίρνουν τηλέφωνο εταιρίες με και καλά ιδιόκτητα δίκτυα που τελικά "κάθονται" πάνω στον ΟΤΕ, αλλά αυτή με βεβαίωνε ότι ο ΟΤΕ ουδέποτε μπαίνει στην αλυσίδα μεταξύ εμού και του παρόχου.

Συγκεκριμένα, επειδή εδώ και χρόνια έχω τρομακτικό πρόβλημα με τις ταχύτητες του internet (πιάνω 2Mbit κι αυτά με το ζόρι), έχω μάθει πλέον ότι φταίει η μεγάλη απόσταση του σπιτιού μου από το DSLAM του ΟΤΕ (14km).
Σε ερώτησή μου λοιπόν γι'αυτό με ενημέρωσαν ότι η HOL έχει πλέον δικά της DSLAMs σε κάθε γειτονιά και μου εγγυάται ταχύτητες από 18Mbit και πάνω, αφού δεν μπαίνει πουθενα χαλκός στη μέση...

Mε προβλημάτισαν, τελικά την έκανα την αλλαγή, καθώς έτσι κι αλλιώς θα πληρώνω κάπου 10ευρώ λιγότερα μηνιαίως, άρα δεν έχω να χάσω τίποτα, ωστόσο έχετε ιδέα αν όντως τα πράγματα είναι τόσο ρόδινα??

Λυπάμαι που θα γίνω μάντης κακών ... εγώ απέχω από το κέντρο 5 χλμ. και με το Conn-X επί ονομαστικής ταχύτητας 2 συνδεόμουν σταθερά με 1,87....

τα καλόπαιδα με διαβεβαίωσαν ότι έφεραν δική τους οπτική 24αρα και θα συνδέομαι χαλαρά στα 10-12....

αποτέλεσμα : ουδέποτε πέρασα το 1,2 ....

υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα, αν θέλεις στείλε πμ με τηλέφωνο να τα πούμε ....

Σα αυτούς που γκρινιάζουν για το φαί αλλά υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε, κάνετε βρε...:BDGBGDB55:

Κάποιοι δεν μπορούν να βάλουν καν Ιντερνετ εν έτη 2010.:guitarist:
Καλή είναι και η 2άρα.

Απάντηση: Re: Τι παίζει με την HOL?

Σα αυτούς που γκρινιάζουν για το φαί αλλά υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε, κάνετε βρε...:BDGBGDB55:

Κάποιοι δεν μπορούν να βάλουν καν Ιντερνετ εν έτη 2010.:guitarist:
Καλή είναι και η 2άρα.

Κάτι σαν την λεγάμενη εξήσωση των μισθών προς τα κάτω? :BDGBGDB55:

Αντιπροτείνω
οι "μνηστήρες" και οι φολόδοξοι υποκινητές τους
να επανεξετάσουν τους λόγους που τους έσμπρωξαν σε αυτού του είδους την "κοινωνική" πολιτική.
Επειδή τους εμπιστευτήκαμε τα "έδρανα" και τους "διακόπτες" δεν σημαίνει πως αποκλείεται να ξυπνήσουν ένα πρωί κουλοί :antlers:
Γιά τα υπόλοιπα κάντε κλίκ εδώ

Έκατσα κι έψαξα στην εκτός "χειροκίνητα", αφού το search HOL δεν έβγαζε αποτελέσματα, και βρήκα ένα θέμα παλαιότερο όπου..... διαφωτίστηκα....

Μάλλον πρόκειται για απάτη του χειρίστου είδους... τους ξαναπήρα τηλέφωνο τώρα να επιβεβαιώσω ότι όντως δεν έχουν δικά τους DSLAMs όπως ΨΕΥΔΩΣ μου δήλωσαν, και αφού με σύνδεσαν επί σειρά με 11 (έντεκα) διαφορετικούς συνομιλητές ο τελευταίος το παραδέχτηκε.

Εν τω μεταξύ ρώτησα τι χρειάζεται για ακύρωση της αίτησης και μου είπαν επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας (κατά την αίτηση φυσικά χρειάζονταν απλή φωτοτυπία, τώρα χρειάζεται και η επικύρωση τρομάρα τους), οπότε πετάγομαι μέχρι το ΚΕΠ και στέλνω φαξ ακύρωσης άμεσα...

Ελπίζω η σχέση μου με τους εν λόγω απατεώνες να κρατήσει όντως μια μέρα και όχι να τραβιέμαι επειδή "ξέχασαν" να κάνουν την ακύρωση.

Στην αρχή σκέφτηκα να το αφήσω ως έχει λόγω πολύ χαμηλότερης τιμής, όμως αν είναι να πέσει κι άλλο η ταχύτητά μου απ'την τωρινή καληνύχτα...

Εν τω μεταξύ ρώτησα τι χρειάζεται για ακύρωση της αίτησης

Αν προκειται να ξαναγυρισεις στο Connex δεν τους παιρνεις κατευθειαν τηλεφωνο να στο κανουν αυτοι?

Οταν ειναι να σε ξαναπαρουν ειναι μανουλες στην ταχυτητα και την εξυπηρετηση.

Για να ξαναγυρίσεις στο connx κάνε αίτηση online και θα σε τακτοποιήσουν αμέσως χωρίς τρεξίματα...

Λογικά δεν θα έχει συμβεί τίποτα ακόμα, καθώς χτες έκανα την αίτηση στην HOL, και μου είπαν σε 15 μέρες θα γινόταν η μετατροπή... οπότε ευελπιστώ ότι αν στείλω το fax σήμερα δε θα γίνει καμιά αλλαγή...

H μεγαλη απατη που κανει η HOL, ειναι οτι αυτοι που σε παιρνουν τηλεφωνο ΔΕΝ ειναι της HOL, αλλα απλα καποιοι dealers, οι οποιοι το ΜΟΝΟ που κανουν ειναι να πουλανε και τιποτε παραπανω.

Επεσα στην παγιδα αυτη (δεν το ηξερα), μου εταζαν λαγους με πετραχειλια (min 6mbps).
Οταν πηρα μυρουδια τι συμβαινει, η HOL ηθελε 70 ευρω για ακυρωση συμβολαιου.

Μετα απο μεγαλη μαχη, μου ειπαν και "συγνωμη για τους συνεργατες μας", και οτι μπορουσα να κανω διακοπη χωρις να πληρωσω το πεναλτι.

Το εντυπωσιακοτερο ολων ομως ηταν οτι μετα τους καυγαδες μου, απο εκει που κλειδωνε το μοντεμ κοντα στα 1600, με SNR Margin στα 8, και line attenuation στα 60 με 62, ως εκ θαυματος, πηγα στα 2048 (σταθερα και παντα), SNR 15+, και line attenuation οχι πανω απο 54-55.

Ειμαι σιγουρος, οτι ανεξαρτητα απο τις αποστασεις απο τα dslam, και την ποιοτητα του υπαρχοντος δικτυου (του οτε δλδ) μπορουνε να "πουσαρουν" τις συνδεσεις τους...

Αν ήταν να ξέρω πως θα πιάσω 2048, όπως πιάνω και τώρα με τον ΟΤΕ, θα συνέχιζα, αφού τα 10-12 ευρώ το μήνα λιγότερο δεν είναι αμελητέο ποσό, αναλογικά με τη μηνιαία συνδρόμη αν μη τι άλλο...

...όμως αν είναι να έχω κάτω από 1.5, δε λέει...

Καμια αποσυνδεση, αλλα καποιες φορες (μια - δυο φορες ανα 4ωρο περιπου), το snr margin πεφτει για λιγο στα 5 με 8, οπου πρακτικα εκεινες τις στιγμες (απο λιγα δευτερολεπτα εως 1-3 λεπτα), σχεδον δεν εχω ιντερνετ.

Νομίζω πάντως πως γενικά έχει γίνει μια παρανόηση.

Το DSLAM δεν είναι το ΚΑΦΑΟ.

Επομένως καμία εταιρία δεν έχει εγκαταστήσει ΚΑΦΑΟ στις γειτονιές αλλά πολλοί εναλλακτικοί έχουν DSLAM ανα περιοχές....

Βέβαια όλα τα δίκτυα περνούν μέσα απο τους χαλκούς που διαχειρίζεται ο ΟΤΕ.

Άλλωστε οι οπτικές ίνες που έχουν μπει εξυπηρετούν προς το παρόν μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς.

Το FAH έχει θελει ακόμη δουλεια

off topic

Αυτη η Cyta μονο Βορεια Ελλαδα δραστηριοποιειται ? Ακουσα για κατι πολυ καλες τιμες.

Ξεκίνησε απο εκεί λόγω του ότι κέρδισε ενα κομμάτι του Συζευξις για την ανάπτυξη στην περιοχή και επιδοτήθηκε για αυτό.

Μέσα στο 2010 θα σκάσει μύτη και στα μεγάλα αστικά κέντρα.

hol αστα να πανε,κλειδωνη στα 12 αλλα μονο 12 δεν ειναι.........ο κοκαλιαρης τοσα χρηματα τι θα τα κανει!!!!!!!!Cyta 11/3/2010 θα την εχω στην δευτερη γραμμη και θα σας πω τι παιζη και με αυτην.Στην τριτη γραμμη που εχω,το ολο γελιο ειναι οτι με την forthet κλειδωνει στα 7,5 αλλα πετα λεμε.Παντως και με τον οτε που τον ειχα παλια τα πραματα δεν ηταν καλυτερα.
Οποτε εχουμε και λεμε ΕΛΛΑΣ χεσε μας και εμας.

Αφού μετά από 3 τηλέφωνα και καμιά 20αριά.... μεταβιβάσεις από τον Άννα στον Καϊάφα, ένας υπάλληλος δειλά δειλά παραδέχθηκε ότι όντως χρησιμοποιείται το υπάρχον δίκτυο από το DSLAM ως το σπίτι μου. Κατόπιν τούτου, έστειλα με fax την ακόλουθη αίτηση ακύρωσης:

"Επιθυμώ την ακύρωση της αίτησης που πραγματοποίησα χθες Τρίτη 1η Μαρτίου 2010 για μετατροπή της τηλεφωνικής μου γραμμής ΟΤΕ σε HOL, ¨οπως και για αλλαγή παρόχου Internet.
Αιτία της ακύρωσης οι ψευδείς πληροφορίες που μου δώθηκαν από το τμήμα πωλήσεών σας περί σύνδεσης οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι μου και εγγυημένης ταχύτητας 18.5Μbit. Σήμερα η εξυπηρέτηση πελατών σας αποκατέστησε την αλήθεια, ότι δηλαδή χρησιμοποιούνται οι υπάρχουσες συνδέσεις του ΟΤΕ από το κέντρο της περιοχής μου ως το σπίτι μου, κάτι που λόγω απόστασης περιορίζει την ταχύτητά μου στα 6Mbit,άρα καθιστά και την αλλαγή παρόχου μη συμφέρουσα.

2/3/2010, Όνομα."

Στη συνέχεια τηλεφώνησα ώστε να μου επιεβεβαιώσουν ότι έλαβαν το φαξ, κάτι που δεν έγινε και μου είπαν να ξαναπάρω αύριο, αφού φυσικά με έβγαλαν τρελό λέγοντάς μου ότι ουδέποτε μου είπαν ότι το υπάρχον δίκτυο δε χρησιμοποιείται από το κέντρο ως το σπίτι μου.

Θα ξαναπάρω αύριο να δούμε.