τι πανί να πάρω?

dimitra_21

New member
27 October 2007
36
a:Σε περιπτωση αγορας του w700 ξερει κανεις να μου πει σε ποσες ιντσες δειχνει αρκετα καλα!
και
b:ενα καλο πανι!!
thanks!!

Σε μενα στις 106 δειχνει μια χαρα και μετα απο 950 ωρες δειχνει ακομα φωτεινα...

καλυτερο πανι τα stewart, φτηνοτερο ο τοιχος.. για ενδιαμεσα δεν ξερω γιατι εγω βλεπω στο.. φτηνοτερο !!!

Μερικοι προτεινουν γκρι πανια για lcd για να βελτιωσουν το μαυρο, νομιζω τα λευκα ειναι πιο καλα, εκτος αν εχεις σκοπο να αλαζεις λαμπα συχνα για αν εχεις την φωτεινοτητα που πρεπει...

Αν εχεις τοιχο παρε "τοιχο" !!! φιαξε τον με τα ειδικα κιτ βαφης .... και με καταλληλο πλαισιο - κορνιζα και εισαι οκ!! μονιμη λυση, φτηνη και καλη!!! ορισμενες οθονες πανια κρεμανε, αλλες ζαρωνουν κτλ!!! http://www.vogels.com/detail_extrainfo.asp?ISSAID=628:fahne90:

a:Σε περιπτωση αγορας του w700 ξερει κανεις να μου πει σε ποσες ιντσες δειχνει αρκετα καλα!
και
b:ενα καλο πανι!!
thanks!!

Dimitra_21 καλωσόρισες στην παρέα μας.

Οι ίντσες που θα προβάλεις έχουν άμεση σχέση και με την απόσταση που θα βλέπεις. Για αυτό θα ήταν καλό να μας πεις περίπου την απόσταση θέασης για να σε βοηθήσουμε.

Πάντως γενικά 110 - 120´´ είναι απολύτως ικανοποιητικές για έναν χώρο σπιτιού και απόσταση θέασης μεταξύ 5,5 και 7,5 μέτρων.

Όσο για την οθόνη που μπορείς να χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να μας πεις περίπου το budget που θέλεις να κινηθείς για να σου κάνουμε 2-3 προτάσεις.

Περιμένουμε νέα σου και ότι χρειαστείς στη διάθεσή σου.

Ειστε πολυ καλοι ευχαριστω για ολα:)!
Η αποσταση ειναι καπου στα 3 μετρα και το χρημα που παιζει ειναι 150ε πανω κατω αλλα δεκτα τα σημεια που θα πρεπει να προσεξω!!!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Δήμητρα! :ernaehrung004:
Έλα αν θες και στην έκθεση στo Helexpo 1-4 Νοέμβρη να σε γνωρίσουμε και από κοντά.

Με τα 150 ευρώ που διαθέτεις πας μονο για κατασκευή οθόνης σε τοίχο, μιας και τα έτοιμα πανιά στις ίντζες που σου προτείνουν τα παιδιά παραπάνω, κοστίζουν ΠΟΛΥ ακριβότερα....

Για ό,τι άλλο θες ρωτάς...
Και καλές θεάσεις με τον προβολέα σου!:popcorn:

Ειστε πολυ καλοι ευχαριστω για ολα:)!
Η αποσταση ειναι καπου στα 3 μετρα και το χρημα που παιζει ειναι 150ε πανω κατω αλλα δεκτα τα σημεια που θα πρεπει να προσεξω!!!

Υπάρχουν φθηνά πανιά στα λεφτά που διαθέτεις έχω δει και στο πλαίσιο αλλά και κινέζικα τύπου dalite.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις με μεγάλη ακρίβεια είναι οι διαθέσιμες διαστάσεις.

α. Απόσταση θέασης = Δηλαδή από τα μάτια του θεατή μέχρι το πανί. Αυτή η απόσταση καθορίζει (υποκειμενικό) το μέγιστο-ελάχιστο πλάτος του πανιού. Περίπου υπολόγισε: απόσταση θέασης = 2 Χ πλάτος πανιού

β. Διαθέσιμες διαστάσεις στον τοίχο = Δηλαδή τι ύψος και τι πλάτος έχεις διαθέσιμο για να ανεβοκατεβαίνει το πανί. Υπ' οψην ότι συνηθισμένη διάσταση σε πανί που θα το βρεις σε καλή τιμή είναι το 100" σε 4:3 με διαστάσεις 2 μέτρα πλάτος με 1,50 ύψος. Αν βλέπεις πάντα σε 16:9 τότετο ύψος θα είναι μικρότερο

γ. Απόσταση τοποθέτησης = Δηλαδή από το φακό μέχρι το πανί. Στα 4 με 4,5 μέτρα περίπου όλοι οι βιντεοπροβολείς δείνουν 100". Αν όμως θέλεις να τοποθετήσεις στα 3 μέτρα ή στα 5 μέτρα ενδεχόμενα να περιόρισεις δραματικά την δυνατότητα επιλογής είτε βιντεοπροβολέα είτε πλάτους πανιού

Κάνε ένα σχεδιάκι με τις διαστάσεις που έχεις διαθέσιμες

γεια σας παιδια ειμαι ο πανος.θα θελα τα φωτα σας...δεν εχω ιδεα απο πανι και θα θελα να μαθω για μια αποσταση 3,30 καναπες - τοιχος τι διαστασεις πρεπει να διαλεξω για να προλαβαινω να διαβαζω υποτιτλους?παιζει διαφορα στη μαρκα?μπορειται να πειτε κ κανενα καταστημα???
ευχαριστω

Απο οτι "λενε", πρεπει το πλατος της οθονης να ειναι 1,5 φορες μικροτερο της αποστασης που καθεσαι.

Στην περιπτωση σου, 3,30 δια 1,5 = 2,2 μετρα

(καπου στις 92 με 96 " διαγωνειος αν δεν κανω λαθος)