Τι παραγγείλαμε σήμερα

Λεπίδες παντός καιρού και χρήσης.
200 κομμάτια γιατί είναι οι αγαπημένες μου και αν πέσει καμία ατομική βόμβα και καταστραφεί το εργοστάσιο, τι θα κάνουμε μετά; :flipout:

IMG-20190812-102645.jpg

Ασφαλιζει πανω στο τσοκ φιλε, αφαιρεις τις σιαγωνες και βαζεις αυτο. Ανοιγει και κλεινει στο με τον ιδιο τροπο.

Σε μπελάδες θα με βάλεις. Σε ευχαριστώ πολύ.

Έγινε & από μένα η παραγγελία το πλατω για τον ξυλότορνο, copy paste του Κυριάκου. Για να δούμε.

Last edited by a moderator:
Kαλως να σας ερθουν μαστορες!

Μιχαλη ποσες μερες διαρκει ενα τετοιο ξυραφακι στο μαξιμουμ για καθημερινο ξυρισμα (χωρις μουστακι και μουσι)?
Τι διαφορετικο εχουν αυτα σε σχεση με τα κοινα?

Με το καλο!!!
Απλα τσεκαρες αν ταιριαζουν τα κεντρα στις τρυπες για τις σιαγωνες??
Αλλα και να μην ταιριαζουν ανοιγεις καινουργια.

Ωραια η lazy suzan! Εχω παρει και εγω καιρο μια για μια κατασκευη αλλα δεν εχω αξιωθει.

Κυριάκο, γιατί τόσο μικρό;
Απ´ τη μία θέλεις να σηκώσεις τον τόρνο γιατί σου φαίνονται λίγα τα 33 cm κι απ´ την άλλη παίρνεις plate 20 cm;
Αυτό που πρέπει να τσεκάρετε είναι οι σιαγόνες απ´τα τσοκ σας, αν είναι με εσοχή ή με εξοχή.

Για το δικό μου πάντως γράφει ότι κάνει.. όποτε προβλέπω να μην του κάνει του κυρ και να το δαγκώνω εγώ μετά :Ρ άσε που όπως σωστά είπες θα του φανεί μικρό :Ρ

Κατ αρχην κανει για το Teknatool Supernova 2 που ειναι το τσοκ μου.
Μετα, 20 εκ ειναι κλειστοδεν ανοιγουν ακομα 5+5 εκ οι σιαγονες στο μεγιστο ανοιγμα τους?
Παμε στα 30 εκ λοιπον.
Ε 32 εχει μεγιστη διαμετρο ο τορνος μου.

Βρε άμα σου λέω εγώ αυτό είναι για μένα.. μέγιστο φ25 το βλέπω να πιάνει.. τουλάχιστο από την εξωτερική μεριά. Γιατί όπως είδες η βίδα είναι πιο μέσα και έχει και κάποιο όγκο αυτη.αρα ότι πρέπει θα μου ειναι! Αχαχαχα

Kαλως να σας ερθουν μαστορες!

Μιχαλη ποσες μερες διαρκει ενα τετοιο ξυραφακι στο μαξιμουμ για καθημερινο ξυρισμα (χωρις μουστακι και μουσι)?

Ανάλογα το ξυραφάκι. Κάθε ένα συμπεριφέρεται διαφορετικά. Άλλα κρατάνε μέχρι και 5 ξυρίσμματα.
Το θέμα είναι: λιγότεροι ερεθισμοί,μικρότερο κόστος,περισσότερη απόλαυση και ευκολία κοπής.

Τα κοινά ξυραφάκια με πέντε λεπίδες π.χ έχουν σταθερή γω θα κοπής. Οπότε πρέπει να πιέσεις για να κόψουν λόγω και του χαμηλού βάρους από την πλαστική λαβή. Ταυτόχρονα η λεπίδα περνάει 5 φορές από το ίδιο σημείο αν είναι πενταλεπιδο επι τρία περάσματα. Άρα 15!!! φορές και έτσι δημιουργούνται ερεθισμοί.

Δεν μπαίνω καν στο οικολογικό της υπόθεσης.
Με 3 όσο δηλαδή κοστίζει ένα πακέτο με 5 ξυραφάκια στο σούπερ μάρκετ, αγοράζεις 30 λεπίδες double edge. Δηλαδή 30*3 (κατά μέσο όρο) ξυρίσματα= 90 ξυρίσματα.

Μποροούνε τα 5 ξυραφάκια της σειράς με 3 να δώσουν 90 ξυρίσματα?
Αμφιβάλω...

Ένας ταπεινός παραδοσιακός ξυριστής.

Λογικα τα επιχειρηματα για το παραδοσιακο ξυραφακι.
Εχω την αισθηση ομως και εγω οτι μπορεις να κοπεις ευκολοτερα (και χειροτερα) μεχρι τουλαχιστον να συνηθισεις το ξυρισμα με το ξυραφακι.

Εχω την αισθηση ομως και εγω οτι μπορεις να κοπεις ευκολοτερα (και χειροτερα) μεχρι τουλαχιστον να συνηθισεις το ξυρισμα με το ξυραφακι.

Και εγώ στην αρχή δίσταζα. Αλλά άφησα τη mach 3. Αρχικά είχα μόνο το πινέλο και κρέμα kolynos γιατί δήλιαζα.
Πήρα μηχανή ασφαλείας όμως και ζόρικο μοντέλο για αρχή και δεν κόπηκα.
Ξυρίζεσαι χωρίς να πιέζεις, με το βάρος και χωρίς να βιάζεσαι για αρχή. Η μηχανή που πήρα είχε μπάρα ασφαλείας και ήταν δύσκολο να κοπείς. Μελλοντικά από τη σιγουριά μου έχει τύχει να κοπώ, όμως κόπηκα τόσο όσο. Δεν έπαθα τίποτα και έβαλα αμέσως αιμοστατικό gel. Δεν υπάρχει κίνδυνος ειδικά αν χρησιμοποιήσει κανείς καλό σαπούνι για ξύρισμα.

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Κατ αρχην κανει για το Teknatool Supernova 2 που ειναι το τσοκ μου.
Μετα, 20 εκ ειναι κλειστοδεν ανοιγουν ακομα 5+5 εκ οι σιαγονες στο μεγιστο ανοιγμα τους?
Παμε στα 30 εκ λοιπον.
Ε 32 εχει μεγιστη διαμετρο ο τορνος μου.

Κυριάκο είναι μικρό, άκου τι σου λέω.
Έχει δίκιο ο Κωστής, τα 30 cm ούτε στον ύπνο σου δεν θα τα δείς.

Μάικ, είναι ανάλογα με το πόσα περάσματα κάνεις και πόσο χοντρά είναι τα γένια σου.
Εγώ π.χ. με τα Gillete τα πολυλέπιδα, ήθελα ένα πακέτο τον μήνα μου.
Κάπου στα 14 αν θυμάμαι καλά...
Και έκανα ένα πέρασμα όλο και όλο.
Τα συγκεκριμένα αντέχουν 5-6 ξυρίσματα από 4 περάσματα το κάθε ξύρισμα.
Και κοστίζουν 0.07 το καθένα!
Τα τέσσερα περάσματα δεν τα κάνω επειδή δεν φτάνω σε αποτελεσματικότητα τα Gillete, αλλά επειδή πάω για βαθύ ξύρισμα και πρόσωπο γυαλί (baby's butt smooth που λέμε).
Πρακτικά το ένα πέρασμα με αυτά είναι πιο βαθύ από το ένα της Gillette.

Το αντίθετο.
Κόβεσαι όταν νομίζεις ότι το έχεις συνηθίσει και ξεκινάς να παίζεις με πιο επιθετικές μηχανές.
Κατ' αρχάς το κόψιμο δεν είναι... κόψιμο.
Δεν είναι δηλαδή κάποια γραμμή με αίμα που τρέχει.
Συνήθως είναι μία μικρή τελίτσα. Που όταν θα περάσεις το δεύτερο/τρίτο χέρι σαπουνιού τις περισσότερες φορές ψάχνεις να την βρεις γιατί φεύγει.
Εκτός αν κάνεις βλακείες που με οποιοδήποτε πλαστικό θα κοβόσουν ούτως ή άλλως. :D
Στην αγορά κυκλοφορούν τόσες μηχανές για αρχάριους που μάλλον θέλεις προσπάθεια για να κοπείς...
Δεν νομίζω δηλαδή ότι υπάρχει περίπτωση να κοπείς ποτέ από μία Rockwell 6C αν δεν ανέβεις πάνω από την πλάκα 3 που έχει.
Ποτέ όμως.
Την είχα δανειστεί, την έβαλα στο 1 και έβαλα τον μικρό μου γιο (7 χρονών τότε) να με ξυρίσει για πλάκα, επειδή κάθεται και με χαζεύει όταν ξυρίζομαι.
Τελικά απλά έμεινα αξύριστος. :flipout:
Αυτό το θεωρώ πιο πιθανό να σου συμβεί παρά να κοπείς με τέτοιες μηχανές.

Και εγώ στην αρχή δίσταζα. Αλλά άφησα τη mach 3. Αρχικά είχα μόνο το πινέλο και κρέμα kolynos γιατί δήλιαζα.

Πάρε και εσύ ένα πακέτο Concord να δοκιμάσεις (0.42 έχουν) και θα με θυμηθείς. :smile:

Xρησιμες πληροφοριες απο εναν εξπερ του ειδους:a0210:

Noμιζω οτι αξιζει τον κοπο να δοκιμασω, απο περιεργεια κυριως.

Το ξυρισμα που κανω ειναι πολυ απλο:
Καθημερινο πληρες με ξυριστικη μηχανη (Philips Arcitec) και μετα μια περασια μονο με νερο (δεν χρειαζεται αφρος) με Gillette μιας χρησης που κρατανε 4-5 χρησεις.

Αυτο που θα δοκιμασω ειναι η αντικατασταση του τελευταιου σταδιου του ξυρισματος οπου αντι Gillette θα εχω το ξυραφακι Concord που γραφεις παραπανω.
Εχεις να συστησεις καποια entry level ξυριστικη με ευκολη αλλαγη και ενα αποδεκτο αντικοπτικο συστημα? Αν παει καλα το πραμα, θα αναβαθμισω :)

Nα το γυρίσουμε σε περιποίηση προσώπου το νήμα...;Χαχαχα.. !!!!
Σε κάθε περίπτωση χρήσιμα και τα παραπάνω.

Μιχάλη, entry level μηχανή είναι η feather popular.
Κάτι λιγότερο από 15 ευρώ και πολύ ευγενική.
Πάει πολύ καλά με τις λεπίδες της Feather βέβαια, αλλά παίζει φυσικά με όλες.

Μια χαρα μου φαινεται για entry level και δοκιμη αυτη Feather.

Ειχα σταμπαρει χτες που εψαχνα μια οικονομικη στο Amazon που εχει καλες κριτικες και ειναι τυπου butterfly για ευκολοτερο αλλαγμα λεπιδας.
https://www.amazon.de/gp/product/B0163LVQ2A/ref=ox_sc_act_title_2?smid=AAWKAWXBDF4Y2&psc=1

Και μερικες λεπιδες https://www.amazon.de/gp/product/B01MSHV02H/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A1WEB05YGWKZ68&psc=1