Τι παραγγείλαμε σήμερα

Με το καλό η παραλαβή Κώστα, καλές και πολλές κατασκευές εύχομαι.
Το 60-άρι forstner είναι καλή ιδέα, σκέφτομαι να πάρω κι εγώ ένα, αντί να σκάβω με το router.

Ευτυχώς που δεν τόχω με τις internet-ικές αγορές.
Τα δέματα θα έρχονταν το ένα μετά το άλλο αλλά δν θα ήταν κανένας σπίτιι για να τα παραλάβει αφού θα ήμουν στην ουρά για το κοινωνικό συσίτιο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Και γιατί να μην πάρει κάποιος το ίδιο 65άρι από banggood με κόστος κοντά στα 6 ευρώ?

Αν κ θα είναι λίγο μεγάλο σε διάμετρο μπορεί να το πάρει. Εγώ τον αφήνω πάντως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με το καλό η παραλαβή Κώστα, καλές και πολλές κατασκευές εύχομαι.
Το 60-άρι forstner είναι καλή ιδέα, σκέφτομαι να πάρω κι εγώ ένα, αντί να σκάβω με το router.

Κ εγώ από το YouTube το είδα κ μάλλον με (μας) βολεύει.

Κώστα τό 60 mm Forstner θά τήν παλεύει μέ τό κολονάτο ? η θά σταμάει θά σηκώνεις-κατεβάζεις καί τανάπαλην και θα ζορίζεις τό μοτέρ μέ κίνδυνο υπερθέρμανσης μέ όλα τα συνεπακόλουθα ?

Κώστα τό 60 mm Forstner θά τήν παλεύει μέ τό κολονάτο ? η θά σταμάει θά σηκώνεις-κατεβάζεις καί τανάπαλην και θα ζορίζεις τό μοτέρ μέ κίνδυνο υπερθέρμανσης μέ όλα τα συνεπακόλουθα ?

Δεν νομίζω να έχει κάποιο θέμα το κολωνάτο Δημήτρη.
Δεν είναι λίγα τα 500W ακόμα και με τέτοιας διαμέτρου κοπτικά.
Απλά θα το δουλεύει λίγο πιο χαλαρά!

Δεν νομίζω να έχει κάποιο θέμα το κολωνάτο Δημήτρη.
Δεν είναι λίγα τα 500W ακόμα και με τέτοιας διαμέτρου κοπτικά.
Απλά θα το δουλεύει λίγο πιο χαλαρά!

Στου lidl παντως, δεν σταματαει το μοτερ αλλα γλυστρουν τα λουρια στα μεγαλα forstner αν τα ζορισεις. Και μιλαω για φτηνιαρικα forstner. Παντως για να κανει μονοκοματη τετοια τρυπα χωρις να σηκωσεις τρυπανι αλλα και να μην καψεις το ξυλο, θελεις πολυ λιγες στροφες και πολυ δυναμη και στο μοτερ και στην μεταδοση, πραγμα που τα τυπου Lidl δεν το καταφερνουν.
Αν προκειτε να κανεις 2-3 τρυπες δεν τρεχει και τιποτα να ανεβοκατεβασεις μερικες φορες το τρυπανι για να μην γλυστρισουν τα λουρια και να μην καψεις και το ξυλο.

Στου lidl παντως, δεν σταματαει το μοτερ αλλα γλυστρουν τα λουρια στα μεγαλα forstner αν τα ζορισεις. Και μιλαω για φτηνιαρικα forstner. Παντως για να κανει μονοκοματη τετοια τρυπα χωρις να σηκωσεις τρυπανι αλλα και να μην καψεις το ξυλο, θελεις πολυ λιγες στροφες και πολυ δυναμη και στο μοτερ και στην μεταδοση, πραγμα που τα τυπου Lidl δεν το καταφερνουν.
Αν προκειτε να κανεις 2-3 τρυπες δεν τρεχει και τιποτα να ανεβοκατεβασεις μερικες φορες το τρυπανι για να μην γλυστρισουν τα λουρια και να μην καψεις και το ξυλο.

Ναι οι ιμάντες γλυστράν αν φάνε πολύ ζόρι. Φτηνιάρικα τα συγκεκριμένα forstner αλλά καλοτροχισμένα. Ακόμα και σε σκληρά ξύλα δεν καταλαβαίνουν τίποτα, φαντάζομαι πως θα κόβουν τα επωνυμα.

Ακόμα και με 35άρι forstner και ανάλογα το ξύλο πρέπει να σηκώνεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα το τρυπάνι για να το ξεμπουκώνεις αυτό είναι κανόνας, είτε ζορίζεται το μηχάνημα είτε όχι.

Εννοείται πάντα για ερασιτεχνική χρήση όπως λες. Για κύρια εργασία απαιτούνται άλλα μηχανήματα. ;)

Ρε παιδιά δεν θα πάω να πάρω όλο το υλικό με την μια.
Θα πάω με μικρότερης διαμέτρου τρυπάνια πρώτα & όχι μιά & έξω !

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ρε παιδιά δεν θα παώ να πάρω όλο το υλικό με την μια.

Το forstner πως θα κεντραρει αν αφαιρεσεις υλικο απο το κεντρο κανωντας μικροτερη τρυπα? Στα κοπτικα με κεντραδορο δεν κανεις μικροτερες τρυπες πρωτα.

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ρε παιδιά δεν θα πάω να πάρω όλο το υλικό με την μια.

Δεν γινεται αυτό που λες!
Σου το λέει και ο Γιάννης παρακάτω.

Μόλις θα κατέβει το μεγάλο forstner θα αρχίσει να χοροπηδάει.
Ξεκίνα απευθείας με 1 η 2η ταχύτητα (από την πιο αργή).
Απαξ και αρχίσει να κατεβαίνει μετά μπορείς να πιέζεις και λίγο παραπάνω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Το forstner πως θα κεντραρει αν αφαιρεσεις υλικο απο το κεντρο κανωντας μικροτερη τρυπα? Στα κοπτικα με κεντραδορο δεν κανεις μικροτερες τρυπες πρωτα.

Αν το έχεις δεμένο & κεντραρισμένο στην μέγγενη ή με σφικτήρες το κομμάτι σου, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Το έχω κάνει πολλές φορές με μικρότερης διαμέτρου τρυπάνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Αν το έχεις δεμένο & κεντραρισμένο στην μέγγενη ή με σφικτήρες το κομμάτι σου, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Το έχω κάνει πολλές φορές με μικρότερης διαμέτρου τρυπάνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν το έχεις σε μεγγενη τότε κομπλέ! :)

Κώστα οι μηχανισμοί που πήρες τι μέγεθος έχουν;
Οι δικοί μου έχουν διαγώνιο 7,5 cm, πράγμα που σημαίνει οτι το 60-άρι forstner είναι μικρό.

Κώστα οι μηχανισμοί που πήρες τι μέγεθος έχουν;
Οι δικοί μου έχουν διαγώνιο 7,5 cm, πράγμα που σημαίνει οτι το 60-άρι forstner είναι μικρό.

Είναι 5,7 * 5,7 cm.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο τι κάνει ο κυριούλης μετά το 8:20' όταν "σκάβει" το ξύλο για το ρολόι.

Είναι 5,7 * 5,7 cm.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο τι κάνει ο κυριούλης μετά το 8:20' όταν "σκάβει" το ξύλο για το ρολόι.

Τώρα με μπέρδεψες περισσότερο.
Αυτό που κάνει ο κυριούλης μπορείς να το κάνεις με οποιοδήποτε νούμερο. Το δικό του μάλιστα είναι πολύ μικρό νούμερο.
Το 60-άρι δεν κατάλαβα που βοηθάει, τι παραπάνω κάνει πχ απ´ το 45-άρι που έχεις;

Θα μας κυνηγάει ο Διαχειριστής.

Κάνε την τρύπα με το 60φ κ "φάε" τις 4 ακρούλες με ένα μικρότερο τρυπάνι.

Πάω να ανοίξω το δέμα με την πλάνη/ξεχονδριστήρα της BOSTON που μόλις ήρθε.