Και γιατί να μην πάρει κάποιος το ίδιο 65άρι από banggood με κόστος κοντά στα 6 ευρώ?
Με το καλό η παραλαβή Κώστα, καλές και πολλές κατασκευές εύχομαι.
Το 60-άρι forstner είναι καλή ιδέα, σκέφτομαι να πάρω κι εγώ ένα, αντί να σκάβω με το router.
Κώστα τό 60 mm Forstner θά τήν παλεύει μέ τό κολονάτο ? η θά σταμάει θά σηκώνεις-κατεβάζεις καί τανάπαλην και θα ζορίζεις τό μοτέρ μέ κίνδυνο υπερθέρμανσης μέ όλα τα συνεπακόλουθα ?
Δεν νομίζω να έχει κάποιο θέμα το κολωνάτο Δημήτρη.
Δεν είναι λίγα τα 500W ακόμα και με τέτοιας διαμέτρου κοπτικά.
Απλά θα το δουλεύει λίγο πιο χαλαρά!
Στου lidl παντως, δεν σταματαει το μοτερ αλλα γλυστρουν τα λουρια στα μεγαλα forstner αν τα ζορισεις. Και μιλαω για φτηνιαρικα forstner. Παντως για να κανει μονοκοματη τετοια τρυπα χωρις να σηκωσεις τρυπανι αλλα και να μην καψεις το ξυλο, θελεις πολυ λιγες στροφες και πολυ δυναμη και στο μοτερ και στην μεταδοση, πραγμα που τα τυπου Lidl δεν το καταφερνουν.
Αν προκειτε να κανεις 2-3 τρυπες δεν τρεχει και τιποτα να ανεβοκατεβασεις μερικες φορες το τρυπανι για να μην γλυστρισουν τα λουρια και να μην καψεις και το ξυλο.
Ρε παιδιά δεν θα παώ να πάρω όλο το υλικό με την μια.
Θα πάω με μικρότερης διαμέτρου τρυπάνια πρώτα & όχι μιά & έξω !
Ρε παιδιά δεν θα πάω να πάρω όλο το υλικό με την μια.
Θα πάω με μικρότερης διαμέτρου τρυπάνια πρώτα & όχι μιά & έξω !
Το forstner πως θα κεντραρει αν αφαιρεσεις υλικο απο το κεντρο κανωντας μικροτερη τρυπα? Στα κοπτικα με κεντραδορο δεν κανεις μικροτερες τρυπες πρωτα.
Αν το έχεις δεμένο & κεντραρισμένο στην μέγγενη ή με σφικτήρες το κομμάτι σου, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Το έχω κάνει πολλές φορές με μικρότερης διαμέτρου τρυπάνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αν το έχεις σε μεγγενη τότε κομπλέ!![]()
Κώστα οι μηχανισμοί που πήρες τι μέγεθος έχουν;
Οι δικοί μου έχουν διαγώνιο 7,5 cm, πράγμα που σημαίνει οτι το 60-άρι forstner είναι μικρό.
Δεν το βρίσκω... Πόσο κάτω;![]()
Είναι 5,7 * 5,7 cm.
Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο τι κάνει ο κυριούλης μετά το 8:20' όταν "σκάβει" το ξύλο για το ρολόι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.