Τι παραγγείλαμε σήμερα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

390 λιρες αγγλιας την ειχε το καταστημα και αλλα 155 η μεταφορικη.

A, μάλιστα... Από Αγγλία.
Έγραψε ο Νίκος οτι στοίχιζε 710 από Γερμανία και μπερδεύτηκα.

Για να τα τακτοποιήσουμε λίγο:

BAS 318 Precision.

Τιμή από Ελλάδα: 850 συν μεταφορικά (δεν τα υπολογίζω γιατί σε αυτήν την τιμή πολλοί τα χαρίζουν)

Τιμή από Γερμανία: 700 συν 10 μεταφορικά από το edingershops (κανένα άλλο κατάστημα δεν στέλνει απευθείας και με τόσο χαμηλά μεταφορικά). Επιπλέον η χαμηλότερη τιμή από Γερμανία σύμφωνα με το idealo.de είναι στα 660 αλλά η τιμή δεν περιλαμβάνει τα μεταφορικά που σίγουρα είναι κοντά στα 100 λόγω παλέτας.

Τιμή από Aγγλία: 390 λίρες ή 448 ευρώ (από το κατάστημα D&M tools) συν 135 λίρες ή 155 μεταφορικά για αποστολή με παλέτα (μέσω teahousetransport), οπότε συνολικά κοντά στα 610 ευρώ.

Επιπλέον μία διευκρίνηση σχετικά με τα καταστήματα της Αγγλίας. Στην αρχή έστειλα μήνυμα σε 4-5 καταστήματα αλλά μόνο 2 μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Οι μόνοι πρόθυμοι και απίστευτα εξυπηρετικοί (λεπτομέρειες αποστολής και πληρωμής, συμβουλές, λύσιμο κάθε απορίας κ.λπ.) ήταν στο D&M tools.
Ακόμα ιδιαίτερη προσοχή θέλει στον τρόπο πληρωμής, το συγκεκριμένο κατάστημα μου διευκρίνησε εξ αρχής ότι επειδή θα το παραλάβει άλλος δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε paypal (ούτως η άλλως δεν το υποστηρίζει) ή κάρτα. Οπότε αναγκαστικά τους έστειλα τα χρήματα μέσω κατάθεσης.

Εδώ να πω ότι η τράπεζα μου ζητούσε (έξοδα από κοινού) 15 για μεταφορά χρημάτων και επιπλέον υποτιμούσε η ίδια επιπλέον την αξία του ευρώ. Για να αποφύγω αυτές τις χρεώσεις χρησιμοποίησα την κάρτα Revolut την οποία φόρτωσα με ευρώ και μου έκανε αυτήν την μετατροπή απευθείας σε λίρες (με ευνοϊκότερη ισοτιμία σε σχέση με την τράπεζα και χωρίς έξοδα). Έπειτα έστειλα τα χρήματα μέσω αυτής στο κατάστημα και όλα πήγαν ρολόι.

Για να τα τακτοποιήσουμε λίγο:

BAS 318 Precision.

Τιμή από Ελλάδα: 850 συν μεταφορικά (δεν τα υπολογίζω γιατί σε αυτήν την τιμή πολλοί τα χαρίζουν)

Τιμή από Γερμανία: 700 συν 10 μεταφορικά από το edingershops (κανένα άλλο κατάστημα δεν στέλνει απευθείας και με τόσο χαμηλά μεταφορικά). Επιπλέον η χαμηλότερη τιμή από Γερμανία σύμφωνα με το idealo.de είναι στα 660 αλλά η τιμή δεν περιλαμβάνει τα μεταφορικά που σίγουρα είναι κοντά στα 100 λόγω παλέτας.

Τιμή από Aγγλία: 390 λίρες ή 448 ευρώ (από το κατάστημα D&M tools) συν 135 λίρες ή 155 μεταφορικά για αποστολή με παλέτα (μέσω teahousetransport), οπότε συνολικά κοντά στα 610 ευρώ.

Επιπλέον μία διευκρίνηση σχετικά με τα καταστήματα της Αγγλίας. Στην αρχή έστειλα μήνυμα σε 4-5 καταστήματα αλλά μόνο 2 μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν. Οι μόνοι πρόθυμοι και απίστευτα εξυπηρετικοί (λεπτομέρειες αποστολής και πληρωμής, συμβουλές, λύσιμο κάθε απορίας κ.λπ.) ήταν στο D&M tools.
Ακόμα ιδιαίτερη προσοχή θέλει στον τρόπο πληρωμής, το συγκεκριμένο κατάστημα μου διευκρίνησε εξ αρχής ότι επειδή θα το παραλάβει άλλος δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε paypal (ούτως η άλλως δεν το υποστηρίζει) ή κάρτα. Οπότε αναγκαστικά τους έστειλα τα χρήματα μέσω κατάθεσης.

Εδώ να πω ότι η τράπεζα μου ζητούσε (έξοδα από κοινού) 15 για μεταφορά χρημάτων και επιπλέον υποτιμούσε η ίδια επιπλέον την αξία του ευρώ. Για να αποφύγω αυτές τις χρεώσεις χρησιμοποίησα την κάρτα Revolut την οποία φόρτωσα με ευρώ και μου έκανε αυτήν την μετατροπή απευθείας σε λίρες (με ευνοϊκότερη ισοτιμία σε σχέση με την τράπεζα και χωρίς έξοδα). Έπειτα έστειλα τα χρήματα μέσω αυτής στο κατάστημα και όλα πήγαν ρολόι.

Σε ελληνικό κατάστημα ρώτησες; Έχω την εντύπωση ότι ο Κώστας την πήρε γύρω στα 700 ή κάπου εκεί περίπου.

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Σε ελληνικό κατάστημα ρώτησες; Έχω την εντύπωση ότι ο Κώστας την πήρε γύρω στα 700 ή κάπου εκεί περίπου.

Όχι δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω Παύλο γιατί στο επίσημο κατάστημα (προς Καβάλα μεριά) μια φορά που ρώτησα εγώ και ο Νεκτάριος για την μικρή (αγορά 2 κομματιών) δεν ήθελε να μας κόψει ούτε 1 ευρώ (Εβραίος).
Επίσης έχω την εντύπωση ότι 760 - 770 την πήρε ο Κώστας και αυτό μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα.
Οπότε η διαφορά είναι πάλι τεράστια!

Εγώ 750 από Ελλάδα & με μερικά δωράκια.

Καλά έκανε o Diabolic, αφού βρήκε τέτοια μεγάλη διαφορά & με το καλό να την δεχτεί (αλλά να την μάθει πρώτα καλά, πριν ξανοιχτεί σε "βαθειά νερά").

Κορδέλες εγώ, (& κόλλημα, & τρόχισμα) από εδώ:
http://www.troxeioshop.gr/el/πριονο...υρη-κορδελα-6mm-6t-κοπης-ξυλου-ιαπωνιας-.html
με πολύ καλή ποιότητα, πολύ καλές τιμές & πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Ο Κώστας έδωσε πάρα πάνω για να φάει ψωμάκι και καμιά οικογένεια σε αυτή την ριμάδα που μας φταίνε μόνο οι άλλοι ....και εγώ το ίδιο θα έκανα... ο νοών νοεί τω -bye-

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ο Κώστας έδωσε πάρα πάνω για να φάει ψωμάκι και καμιά οικογένεια σε αυτή την ριμάδα που μας φταίνε μόνο οι άλλοι ....και εγώ το ίδιο θα έκανα... ο νοών νοεί τω -bye-

Νικόλα κ εκτός από εμένα πήγαν κ άλλοι εκεί "γνωστοί". Όμως η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη οπότε......

Εγώ 750 από Ελλάδα & με μερικά δωράκια.

Καλά έκανε o Diabolic, αφού βρήκε τέτοια μεγάλη διαφορά & με το καλό να την δεχτεί (αλλά να την μάθει πρώτα καλά, πριν ξανοιχτεί σε "βαθειά νερά").

Κορδέλες εγώ, (& κόλλημα, & τρόχισμα) από εδώ:
http://www.troxeioshop.gr/el/πριονο...υρη-κορδελα-6mm-6t-κοπης-ξυλου-ιαπωνιας-.html
με πολύ καλή ποιότητα, πολύ καλές τιμές & πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Thanks!!! Εννοείται ότι προσέχω πάντα!! :)

Εγώ πάντως για να την παραλάβω εδώ από το κατάστημα που το πήρες εσύ θα πλήρωνα το λιγότερο 40-50 ευρώ στην παλέτα...

Νίκο η κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα αν θες την προσωπική μου άποψη οφείλεται κατά 95% στους πολίτες και 5% στους πολιτικούς. Η άποψη σου όμως δεν με εκφράζει απόλυτα.
Με την ίδια λογική και ένας Γερμανός - Άγγλος τουρίστας το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα για να αφήσει τα χρήματα του όταν μπορεί να τα αφήσει στην Γερμανία - Αγγλία για να φάει και εκεί καμία οικογένεια.

Επίσης εγώ προσωπικά έχω συμμετέχει σε 2 Ευρωπαϊκά προγράμματα όπου το 70-80% των χρημάτων που έλαβα ήταν από χώρες της Ε.Ε. Να μην τους δώσω και εγώ κάτι πίσω γι αυτά που πήρα;

Με το συμπάθειο δηλαδή αλλά 170 ευρώ διαφορά με την εδώ τιμή δεν είναι σε καμία περίπτωση μικρή, την στιγμή που με λίγα ακόμα παίρνω και ένα ξυλότορνο...

Να μην μιλήσουμε και για πολλά καταστήματα που δεν κόβουν παραστατικά και τιμολόγια με αποτέλεσμα τα λεφτά αυτά να θεωρούνται μαύρα...

Έχει διαβάσει κάποιος κανένα συγκριτικό ανάμεσα στην 318 και τη Makita LB1200f;
Ένα βιντεάκι που παρακολούθησα η.ταν στα Ρούσικα και δεν κατάλαβα Χριστό...

Έχει διαβάσει κάποιος κανένα συγκριτικό ανάμεσα στην 318 και τη Makita LB1200f;
Ένα βιντεάκι που παρακολούθησα η.ταν στα Ρούσικα και δεν κατάλαβα Χριστό...

Θείε, έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη κορδέλα της Makita δεν έχει καλές κριτικές!

Επειδή βλέπω ότι κολάστηκες όμως μπορώ να αναλάβω να σε βοηθήσω και να κάνω την συνεννόηση με το κατάστημα που πήρα εγώ την δικιά μου!
Θείο σε έχω, να σε αφήσω έτσι? :P

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Θείε, έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη κορδέλα της Makita δεν έχει καλές κριτικές!

Επειδή βλέπω ότι κολάστηκες όμως μπορώ να αναλάβω να σε βοηθήσω και να κάνω την συνεννόηση με το κατάστημα που πήρα εγώ την δικιά μου!
Θείο σε έχω, να σε αφήσω έτσι? :P

Μάλλον θα σε χρειαστώ μου φαίνεται.... :grandpa:
Θέλω να βεβαιωθώ όμως οτι είναι καλύτερη απ´ την Makita γιατί υπάρχει κάποια που πουλιέται και την κοίταζα.

Η makita ειναι ισως το χειροτερο εργαλειο που εχει βγαλει η εταιρεια. Την πετυχα στο mazon μεχρι και 350 . Κακη ρυθμιση κορδελας, κραδασμοι και γενικα ενα εργαλειο που δεν τιμα την makita ουτε τα χρηματα που ζητα.

Oταν εβλεπα για μεγαλες πριονοκορδελες, την Μακιτα την ειχα βγαλει εξ'αρχης απο την εικονα.
Η metabo, ειδικα με τα νεα μοντελα -μικρης/μεγαλης- ειναι πολυ μπροστα απο τον ανταγωνισμο, τουλαχιστον αυτων που υπαρχουν στην Ελληνικης αγορας.

Εντύπωση μου κάνει.
Στο συγκριτικό που είδα side dy side με την 318 κατασκευαστικά δεν είδα καμία διαφορά. Σχεδόν πανομοιότυπες σε όλες τις λεπτομέρειες. Ειδικά για τους κραδασμούς κάπου είχα διαβάσει εντελώς τα αντίθετα, οτι δηλαδή έχει μηδενικούς κραδασμούς.
Όσο για τα ρυθμιστικά της κορδέλας δεν βλέπω τι διαφορά έχουν με τα αντίστοιχα της Metabo.
Τέλος πάντων... Για να το λέτε μάλλον κάτι παραπάνω θα έχετε δεί...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπάμπη, εσύ δεν πρέπει να πας σε τέτοια κορδέλα....η άποψή μου είναι να πας σε μία Λειβαδαρα (70-80) με αντίβαρο και να ξενοιάσεις και εσύ και οι απόγονοί σου...εσύ δεν έχεις πρόβλημα χώρου...και φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση με καμία metabo-makita-κλπ.

Μπάμπη, εσύ δεν πρέπει να πας σε τέτοια κορδέλα....η άποψή μου είναι να πας σε μία Λειβαδαρα (70-80) με αντίβαρο και να ξενοιάσεις και εσύ και οι απόγονοί σου...εσύ δεν έχεις πρόβλημα χώρου...και φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση με καμία metabo-makita-κλπ.

Σώτο δεν αμφιβάλω ότι η μεγαλύτερη είναι και καλύτερη αλλά σε συζήτηση που είχα με φίλο επαγγελματία μου είπε ότι καμία δεν αντικαθιστά την άλλη και εγώ συμφωνώ μαζί του.
Η μεγάλη είναι καλή για σχίσιμο και για καμπύλες σε μεγάλα κομμάτια, ωστόσο όσο πλησιάζεις το χέρι στην κορδέλα φοβάσαι πολύ περισσότερο σε σύγκριση με μία μικρή.
Επιπλέον με την μικρή κάνεις πράγματα που δεν μπορείς με την μεγάλη (μικροαντικείμενα, πιο κλειστές καμπύλες κ.λπ.)

Νομίζω ότι και τα 20 εκατοστά είναι υπεραρκετά για τους περισσότερους. Αν σου τύχει κάτι μεγάλο το πας σε φίλο με μεγάλη κορδέλα και είσαι κομπλέ!

Ταχύτατη παραλαβή και ενημέρωση (παραλαβή μία μέρα πριν την εκτιμώμενη που μου δώσανε - τους πλήρωσα προχθές στις 10.30 το βράδυ).
Λογικά την άλλη Τετάρτη θα την έχω!

images upload

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ταχύτατη παραλαβή και ενημέρωση (παραλαβή μία μέρα πριν την εκτιμώμενη που μου δώσανε - τους πλήρωσα προχθές στις 10.30 το βράδυ).
Λογικά την άλλη Τετάρτη θα την έχω!

images upload

Ούτε την νύφη να περίμενες ! ! !