Τι παραγγείλαμε σήμερα

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ειναι λιγο ογκωδης ο ανταπτορας με το εξτρα πρασινακι, αλλα για βαθυτερα βιδωματα το βγαζω ή βαζω μακρυα μυτη.
Πιστευω δεν θα εχω θεμα βολικοτητος.

Αυτός ο αντάπτορας είναι κυρίως για γυψισανίδες. Ο μαγνήτης είναι πάνω στο πλαστικό που χρησιμεύει και σαν stop για να μην ξετρυπήσεις κατά λάθος τη γυψοσανίδα ή το μαλακό ξύλο.
Αν θες το βγάζεις το πλαστικό αλλά, σ´ αυτή τη περίπτωση, το βάλε βγάλε είναι λίγο πιο επίπονο από ένα μαγνητάκι γιατί το bit συγκρατείται με μεταλικό δαχτυλίδι/ασφάλεια και χρειάζεται λίγο πιο πολύ ζόρι για να μπεί ή να βγεί απ´ ότι στο μαγνήτη που απλά κολλάει.
Έχω ένα τσούρμο αντάπτορες αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι, ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο Dewalt με τον Makita μοιάζουν αλλά ο Dewalt έχει το θετικό οτι έχει μαγνήτη και το αρνητικό του οτι είναι μόνο για βίδες με μικρό κεφάλι, η συγκεκριμένη πχ δεν χωράει στο σωληνωτό στήριγμα. Για μεγαλύτερο κεφάλι δουλεύει σαν απλός μαγνητικός αντάπτορας.
Δίπλα στον Makita υπάρχει ένας άλλος Makita απλός, χωρίς πλαστικό, αλλά μαγνητικός κι όχι με ασφάλεια.
Ο Milwaukee είναι μαγνητικός, περίπου σαν τον Dewalt αλλά σταθερός, δεν κινείται μπρός-πίσω το σωληνωτό μέρος.
Οι άλλοι δύο, ο Wera κι ο άλλος του Lidl είναι μαγνητικοί με δαχτυλίδι κουμπώματος.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    121.4 KB · Views: 188
  • image.jpg
    image.jpg
    129.7 KB · Views: 189
Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

αλλα για βαθυτερα βιδωματα το βγαζω ή βαζω μακρυα μυτη.
Πιστευω δεν θα εχω θεμα βολικοτητος.

Θέμα βολικότητας δέν θά έχεις αλλά θά έχεις θέμα μαγνητισμού γιατί αν βγάλεις το μπλέ κέλυφος εκεί είναι ο μαγνήτης και απλά θά μπορείς να βάλεις στό μπίτ 50 mm κατσαβιδόλαμα η καί παραπάνω,αλλά δέν θά έχεις μαγνητισμό και θά κρατάς τήν βίδα μέ τό χέρι γιά να βιδώσεις.

Edit : Mέ πρόλαβε ο Μπάμπης -bye-

makita11.jpg

Το καλο με την επιφανεια που εγκιβωτιζει την βιδα ειναι πως την δουλευεις με το ενα χερι και ειναι πολυ βολικο για δυσκολες καταστασεις και σημεια.
Αρκει οπως ειπε και ο Μπαμπης να χωραει το κεφαλι μεσα στο σωμα του.

Ισως αυτο φανει χρησιμο.
http://www.ebay.com/gds/Best-Bit-Holders-/10000000205749494/g.html

DeWalt-DW2055_3.jpg

Re: Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Επειδη εχει μερες πολλες να παραλαβω, εριξα τη παραγγελια μου απο στερεωτικη

f2748335e725cbdd150c471a7055165f.jpg
.

Koίταζα τό site τής Στερεωτικής αλλά δέν είδα αυτό τό σέτ Μakita B-30754 πού δείχνεις παρά αυτό πού δέν είναι μαγνητικός ο αντάπτορας Makita D-28597

Στήν φωτογραφία δείχνεις αυτό τό σέτ πού δέν τό έχω βρεί σέ κανένα κατάστημα από Ελλάδα,εκτός άν κάνω κάποιο λάθος.

http://www.toolstop.co.uk/makita-b-...it-set-11-piece-with-ultra-mag-torsion-p65915

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Θέμα βολικότητας δέν θά έχεις αλλά θά έχεις θέμα μαγνητισμού γιατί αν βγάλεις το μπλέ κέλυφος εκεί είναι ο μαγνήτης και απλά θά μπορείς να βάλεις στό μπίτ 50 mm κατσαβιδόλαμα η καί παραπάνω,αλλά δέν θά έχεις μαγνητισμό και θά κρατάς τήν βίδα μέ τό χέρι γιά να βιδώσεις.

Edit : Mέ πρόλαβε ο Μπάμπης -bye-

makita11.jpg

Και γω εχω του lidl, σαν της wera, εχω σαν το dewalt επισης εχω σαν της μιλγουκι οπως και σαν της makita χωρις μαγνητη!
Δηλαδη τα εχω δοκιμασει ολα και ξερω τι κανει το καθενα. Απλα ηθελα ενα δυνατο ανταπτορακι και συναμα ποιοτικο. Σε συνδιασμο με καποιες μυτες να συνοδευει το gdr 10,8. Εχω μεχρι στιγμης της 50mm μυτες της wiha αλλα ελλειψη μαγνητη εχω ενα μικρο θεμα, οταν βαριεμαι να φερνω το gsr, που συνοδευεται απο τα λοιπα μπιτ και ανταπτορες.
Τωρα θα εχω ελλειψη μακρυας μυτης αλλα πιστευω θα ειναι η μειοψηφια η αναγκη αυτη. Ο χρονος θα δειξει.
Τωρα που θα βρουμε καρυδακια impakt μεχρι 13 τουλαχιστον. Εχει ενα ωραιο σετακι η makita αλλα δεν το βρισκω Ελλαδα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Koίταζα τό site τής Στερεωτικής αλλά δέν είδα αυτό τό σέτ Μakita B-30754 πού δείχνεις παρά αυτό πού δέν είναι μαγνητικός ο αντάπτορας Makita D-28597

Στήν φωτογραφία δείχνεις αυτό τό σέτ πού δέν τό έχω βρεί σέ κανένα κατάστημα από Ελλάδα,εκτός άν κάνω κάποιο λάθος.

http://www.toolstop.co.uk/makita-b-...it-set-11-piece-with-ultra-mag-torsion-p65915

Ο φακ. Τωρα προσεξα τη λεπτομερεια στη φωτογραφια. Πρεπει να ριξω ακυρο αυριο...:bigcry:
Ειπα και γω τετοια καλη τιμη...

Αν προλαβω...

Μια χαρα θα ειναι χωρις την καποτα. Εγω την ειχα βγαλει. Εχει μαγνητη και το μεταλλικο κομματι. Και τα bits ειναι καλα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Ο φακ. Τωρα προσεξα τη λεπτομερεια στη φωτογραφια. Πρεπει να ριξω ακυρο αυριο...:bigcry:
Ειπα και γω τετοια καλη τιμη...

Αν προλαβω...

Νεκτάριε κοίταξε τά pm σου

Μια χαρα θα ειναι χωρις την καποτα. Εγω την ειχα βγαλει. Εχει μαγνητη και το μεταλλικο κομματι. Και τα bits ειναι καλα.

Δεν ειναι το ιδια τα ακαποτα.
Εριξα ακυρο με mail, ελπιζω να ακυρωθει η παραγγελια και να κοιταξω παλι abroad δυστυχος...

Σίγουρα δεν είναι μαγνητικός ο αντάπτορας; Για τσέκαρέ το αύριο.
Είμαι σίγουρος κατά 99,9% οτι ο αντάπτορας ειλναι αυτός και είναι μαγνητικός.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    88.7 KB · Views: 192
Δεν έχει μαγνήτη αυτό με το πλαστικό, το γράφω παραπάνω. Έχει συρμάτινη ασφάλεια και το bit μπαινοβγαίνει με ζόρι.
Μοιάζου αλλά δεν είναι ίδια.

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    90.2 KB · Views: 185
Για τσεκαρε το μιας και το εχεις εκει. Εγω το εχω Αθηνα. Θυμαμαι οτι ειχε γιατι κρατουσε το bit αρκετα καλα.

Μολις γύρισα από τό εργαστήριο,καλά θυμόμουν τό μεταλλικό κομμάτι δέν έχει μαγνητισμό,ο μαγνήτης είναι πάνω στό μπλέ κέλυφος μόνο.

Edit : Πάλι μέ πρόλαβε ο Μπάμπης :grinning-smiley-043

Μολις γύρισα από τό εργαστήριο,καλά θυμόμουν τό μεταλλικό κομμάτι δέν έχει μαγνητισμό,ο μαγνήτης είναι πάνω στό μπλέ κέλυφος μόνο.

Edit : Πάλι μέ πρόλαβε ο Μπάμπης :grinning-smiley-043

Μπορει να εχεις ματι γαριδα και να προσεχεις λεπτομερειες, αλλα απο θυμητικο πασχεις, οπως και ταχυτητα! :grinning-smiley-043

Αλλα τι μπερδεμα με τοσους κωδικους, ολα μοιαζουν αλλα δεν ειναι ιδια.

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Μπορει να εχεις ματι γαριδα και να προσεχεις λεπτομερειες, αλλα απο θυμητικο πασχεις, οπως και ταχυτητα! :grinning-smiley-043

Αλλα τι μπερδεμα με τοσους κωδικους, ολα μοιαζουν αλλα δεν ειναι ιδια.

Tελικά όμως έχω και θυμητικό :flipout:

Δεν έχει μαγνήτη αυτό με το πλαστικό, το γράφω παραπάνω. Έχει συρμάτινη ασφάλεια και το bit μπαινοβγαίνει με ζόρι.
Μοιάζου αλλά δεν είναι ίδια.

Μπάμπη τό δεξιό χωρίς κέλυφος από ότι βλέπω έχει μαγνητισμό,γράφει ένας Αγγλος αλλά αδύναμο

https://www.amazon.co.uk/Makita-MAKITA-B-28525-Impact-Torsion/dp/B00IDE1KMC

Δίκιο έχει, δεν έχει πολύ δυνατό μαγνήτη αλλά δεν καταλαβαίνω που του δημιούργησε πρόβλημα. Δεν υπάρχει οερίπτωση να φύγει η βίδα.

Δίκιο έχει, δεν έχει πολύ δυνατό μαγνήτη αλλά δεν καταλαβαίνω που του δημιούργησε πρόβλημα. Δεν υπάρχει οερίπτωση να φύγει η βίδα.

Ε εντάξει amazon είναι αυτό έχει απόλα
Πάντος είχες δίκιο έχει μαγνήτη τό σκέτο,άρα μπορεί να μήν ακυρώσει τήν παραγγελία άν θέλει ο Νεκτάριος,βέβαια με το μπλέ καπάκι ο μαγνήτης του δέν παίζεται.

Το καπάκι Δημήτρη είναι ιδανικό για κάποιον που βιδώνει πολλές βίδες συνεχόμενα με το ίδιο bit.
Αν χρειάζεται συχνές αλλαγές δεν κάνει, θα σιχτηρίσει.

Το καπάκι Δημήτρη είναι ιδανικό για κάποιον που βιδώνει πολλές βίδες συνεχόμενα με το ίδιο bit.
Αν χρειάζεται συχνές αλλαγές δεν κάνει, θα σιχτηρίσει.

Εχεις δίκιο σέ αυτό και βγαίνει και κάπως δύσκολα τά μπλέ καπάκι,καί επίσης βγαίνει και δύσκολα το bit από το μεταλικό κέλυφος,τό άλλο το σκέτο βγαίνει και απο εκεί έτσι δύσκολα τό bit ?
Μού φαίνεται θά αγοράσω αυτό πού θέλει ο Νεκτάριος έτσι γιά να τό δοκιμάσω,και να μού μείνουν καί οι κατσαβιδόλαμες.

Αν βγάλεις το κάλυμα που έχει το μαγνήτη για να συγκρατηθεί το bit χρησιμοποιεί μια συρμάτινη ασφάλεια, αφού δεν γινόταν δυο μαγνήτες στον ίδιο αντάπτορα.
Αυτή η ασφάλεια όμως είναι σφιχτή, το bit μπαινοβγαίνει με σχετικό ζόρι.
Αυτό που παρήγγειλε ο Νεκτάριος, αν είναι αυτό που νομίζω, δεν είναι με ασφάλεια αλλά με μαγνήτη κι αυτό όπως καταλαβαίνεις μπαινοβγαίνει πιο εύκολα.