Τι παραγγείλαμε σήμερα

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Γιατι...
Η προχχον ειναι μινι, η bas261 ειναι απλα μικρη.
Και οι δυο χωρανε στο παγκο μου. Με τη metabo μπορω να κοψω μεγαλυτερα υψη χωρις κοπο, οπως αυτο ηθελα.
Θα μου λειψει η proxxon στα μικρα και απαιτιτικα σε ευελιξια project, ελπιζω να μην το μετανοιωσω γιατι ως υποκαταστατο στα μικρα υψη εχω βαλει στοχο εκεινη τη record...Θα δουμε στο μελλον.

Φιλε μου καμμια πριονοκορδελα δεν παιρνει 3.5 και 5μμ πλατος κορδελα ωστε να μπορει ανετα να αντικαταστησει σε μεγαλο βαθμο μια επιτραπεζια σεγα.
Καμμια πριονοκορδελα δεν εχει αβαθμιδωτη ρυθμιση στροφων που προσφερει ιδανικο κοψιμο ανα περιπτωση και αναλογα το ειδος και παχος του ξυλου.
Καμμια πριονοκορδελα δεν ειναι τοσο μικρη, ελαφρια και μανιτζεβελη γενικοτερα οπως η Proxxon. Moναδικο εργαλειο στο ειδος του για αυτο και η τιμη του ειναι τσιμπημενη.

Το ίδιο σκεπτικό έχω και εγώ. Σίγουρα η προξξονίτσα ζοριζεται στις κατά μήκος κοπές τεμαχίων άνω των 3cm πάχους, αλλά στο θέμα ακριβείας στα μικρά τη θεωρώ μοναδική. Άπαξ και υπάρχει στο εργαστήριο, ως αναβάθμιση θα προτιμούσα την προσθήκη άλλης μιας μεγάλης για τα πιο χοντρά. Αυτό είναι πολυτέλεια βέβαια, οπότε αντιλαμβάνομαι και δέχομαι το σκεπτικό του Νεκτάριου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ομως δεν κανει εσωτερικες κοπες!
Αν δειτε ο Νεκ λεει μετα την μεταμπο να παει για σεγα καλλιτεχνιας.

Υφασματινα καλωδια ρευματος για φωτιστικα και αλλες χρησεις σε πολυ καλη τιμη 0,57 ανα μετρο.

Καλώδιο Adeleq Κορδόνι Διακοσμητικό 2x0.50mm'' Λευκό Περλέ, Ροζ Χρυσό (Μπρονζέ) και Χαλκός

https://www.led-electro.gr/kalodio-adeleq-kordoni-diakosmitiko-2x0.50mm-fusiko-sepia.html

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Υφασματινα καλωδια ρευματος για φωτιστικα και αλλες χρησεις σε πολυ καλη τιμη 0,57 ανα μετρο.

Καλώδιο Adeleq Κορδόνι Διακοσμητικό 2x0.50mm'' Λευκό Περλέ, Ροζ Χρυσό (Μπρονζέ) και Χαλκός

https://www.led-electro.gr/kalodio-adeleq-kordoni-diakosmitiko-2x0.50mm-fusiko-sepia.html

Με το καλό. Όμορφο καλώδιο κ σε καλή τιμή. Θα πάρουν μπροστά τα φωτιστικά στον τόρνο........

Πολύ καλή τιμή :a0210:
καλώς νά τό δεχτείς Κυριάκο.

Ευχαριστω παιδια!

Για να δωσω μια λυση στο θεμα του ακονισματος των σκαρπελων προχωρησα σε παραγγελια του παρακατω.

75380588_w0_h0_cid651765_pid14972985-31743318.jpg

ΔΙΔΥΜΟΣ ΤΡΟΧΟΣ VERTO 51G452

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ισχυς: 250W
Ταση: 230V/50Hz
Στροφες χωρις φορτιο (υγρης): 134/min
Στροφες χωρις φορτιο (ξηρας): 2950/min
Διαστασεις υγρης πετρας: Φ200xΦ20x40 mm
Διαστασεις ξηρης πετρας: Φ150xΦ12.7x20 mm
Διαστασεις (ΜxΥ): 290x180 mm
Βαρος: 12 kg
Ισχυρο μοτερ
Περιστροφη χωρις κραδασμους
Ξηρη κοπη: Υψηλη ταχυτητα για τρυπανια, τρυπανια και ολες τις μεταλλικες επιφανειες
Kόκκωση τροχών:36 η μια πέτρα και 80 η άλλη.

Με εψηνε να ανεβω ως τον holzmann αλλα πιστευω εδω θα τα καταφερω.

Εδω θα εχω και την χαρα της ιδιοκατασκευης των jig τα οποια ηδη σχεδιαζω στο μυαλο μου.

Last edited by a moderator:
Οι πέτρες πάντως να ξέρεις Κυριάκο που έχει πάνω από την αγορά του (36 & 80 grid) είναι πάαααααρα πολύ χοντρές για την δουλειά που προορίζεις να κάνεις.....

Ο διδυμος τροχος ειναι η σιγουρη λυση καταστροφης των σκαρπελων για εναν ερασιτεχνη, εκτος αν κατεχει βαθεια το αθλημα και εκτος εαν θελει να επαναφερει ενα κατεστραμενο σκαρπελο για να το συνεχισει σε ακονισμα σε πετρα.

Το ακονισμα σε πετρα (με νερο η λαδι) ειναι ο πλεον ενδεδειγμενος και ασφαλης τροπος κατα τη γνωμη μου.

Εχω τροχισει σκαρπελα σε διδυμο τροχο ακομα και με τον ειδικο οδηγο για τη σωστη γωνια αλλα ποτε δεν πηρα το αποτελεσμα του ακονισματος σε πετρα.

Αυτές οι πέτρες είναι για αφαίρεση υλικού και αν βάλεις τα σκαρπελα σου θα τα χαλάσεις πιστεύω.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχετικά με τον δίδυμο τροχό , μιλάμε για ακόνισμα σε σκαρπέλα τόρνου που εκτός απο 2 τύπους όλα έχουν καμπύλες και όχι για κλασικά σκαρπέλα ξύλου , μια φορά δοκίμασα σε ''ίσια '' πέτρα και σταμάτησα αμέσως μάλλον δεν το κατέχω αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να το κάνω . Οι πέτρες ίσως είναι χοντρες αλλά και πάλι θα τα καταφέρει , εγώ τα σκαρπέλα μου τα τροχίζω με τον δίδυμο του lidl που στην μια πλευρά έχει ταινία και στην άλλη πέτρα , πρώτα τα περνάω πολύ ελαφριά απο την πέτρα (δεν θυμάμαι κόκκωση ) ακολουθώντας την καμπύλη του σκαρπέλου και γίνετε μια χαρά , μερικές φόρες τα περνάω και απο την ταινία (120 κόκκωση) και γίνονται ακόμα καλύτερα .Πάντως για τον τόρνο τα σκαρπέλα θέλουν αρκετα συχνά ενα πέρασμα και ο δίδυμος τουλάχιστον για εμένα είναι το ιδανικό εργαλείο , ίσως η μια πέτρα να θέλει πιο λεπτή κόκκωση αλλά και πάλι θα είναι μια χαρά.

Αυτον έχω και είναι πολύ ικανοποιητικός για τα σκαρπέλα και μονο με την πέτρα
tainioleiantiras_94.jpg

Κυριάκο με το καλό να τον παραλάβεις.

Απ ότι διαβάζω βέβαια απ τα παιδιά εδώ που έχουν κάποια πείρα, θέλει την απαραίτητη προσοχή για να μην γίνει ζημιά.

Καλά τροχίσματα σου εύχομαι -bye-

Εγώ εμπιστευομαι το ΚΥΡ...και για τροχισμα να μην κανει κατι θα βρει να τον χρησιμοποιήσει...

Κυρ η πετρες του διδυμου ειναι για διαμορφωση, για ακονισμα πρεπει να τα περασεις απο πετρα (λαδιου - νερου) ή εαν δεν εχεις υπομονη απο ταινια με 120 grid και πανω.
Προσοχη μην "αναψει" το προς ακονισμα εργαλειο.

Κοίτα εμείς Κυριάκο στα αναφέρουμε για ....... το δικό σου καλό ...... :devil-smiley-029: :flipout:, το οποίο προφανώς δεν συμβαδίζει με το καλό της τσέπης σου..... :beee: :flipout::flipout::flipout:

Τέλος πάντων, και πέραν της πλάκας που κάνω παραπάνω όπως και να έχει εάν θέλεις κάτι εξειδικευμένο για σκαρπέλα καi μόνο θα πρέπει να ανεβάσεις και άλλο το budget...

https://kounelis.com.gr/hlektrika-ergaleia/gwniakoi-troxoi/didymoi-troxoi/fox-f23-730plus.html

Μήπως θα ήταν καλύτερο πριν πάρεις οτιδήποτε να κάνεις ενα ''τουρ '' απο σπίτια - εργαστήρια και να δοκιμάσεις μερικά ????