Τι παραγγείλαμε σήμερα

αληθεια δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το προβλημα με τις στροφες που εχει αναφερθει, οταν το συγκεκριμενο Bosch εχει 2800 στροφες, ενω πανω κατω ολα τα αντιστοιχα κρουστικα, αλλων μεγαλων εταιρειων, εχουν τις ιδιες στροφες.
Τα μικρα πνευματικα (δηλαδη στα ιδια watt) εχουν λιγοτερες στροφες!
Για να τρυπησεις σιδερο δεν θες πολλες στροφες, θες λιγες στροφες σταθερες με δυναμη μοτερ, καλο τρυπανι και τεχνικη.
Σωστη η επιλογη (στα περιπου ιδια λεφτα) να αγορασεις ενα πνευματικο αλλα ειναι λιγο δυσχρηστο για απλες καθημερινες δουλειες ... βαρος - ογκος κλπ

Νομιζω οτι τον ανθρωπο τον μπερδεψαμε...

Για αλλες δουλειες ειναι το δραπανο και για αλλες δουλειες το πνευματικπ/κρουστικπ πιστολετο SDS..Δεν μπορεις να τα εχεις ολα με ενα...

Nα μην ακυρωσει το δραπανο εαν δεν εχει εφαμμιλο..καθως θα κανει ολες τις μικροδουλειες που αφορουν σιδερο και ξυλο ..θα παρει και μια βαση για κολλωματο δραπανο και θα ειναι οκ..στα συν το μεταλλικο τσοκ και η ποιτητα κατασκευης στο bosch που πιστευω δεν θα εχει στο παλιοτερο του...εξαλλου αναβαθμιση εργαλειου θελει να κανει.

Να παρει κρουστικο/πνευματικο Sds επιπροσθετα,σε αλλο χρονο, για τις βαριες δουλειες..δην να τρυπαει μπετο,να σκαβει και σμιλευει με αυτο..

Προσωπικα δεν θα το ακυρωνα Διαμαντη...

ε, μιας και εχει για σιδερο-ξυλο το παλιο καλο B&D που σιγουρα θα ειναι και ελαφρυτερο απο το πνευματικο, ειπαμε οτι θα τον βολεψει πολυ περισσοτερο το πιστολετο για εργασιες σε οικοδομικα.
τρυπημα και καλεμισμα και σε τουβλο και σε μπετο, με μονο μειονεκτημα το λιγο αυξημενο βαρος που και παλι αν θελει να το αποφυγει σε ενα τοιχο, βαζει μπροστα το B&D.
και επιπλεον βαζοντας το προσθετο τσοκ στο πιστολετο (χωρις ομως να βαλει κρουση) εχει και ολα τα τρυπανια σιδηρου-ξυλου ετοιμοπολεμα και εκει.

βεβαια το καλυτερο θα ηταν αργοτερα να παρει και ενα κρουστικο δραπανο δυο ταχυτητων και μια βαση δραπανου ή ακομα καλυτερα ενα κωλονατο δραπανο, για να κανει τα τρυπηματα του στο σιδερο και το ξυλο σαν αρχοντας ;)

Πάρε -πάρε Διαμαντή ....να έχεις ... :flipout:
Όταν αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία σου θα καταλάβεις τι σου λείπει στην πορεία ... -bye-

Τώρα παειιιιι, έστειλα απάντηση στο email της παραγγελίας [email protected] και έξτρα email στο [email protected], για αλλαγή της παραγγελίας.
Έχουμε μια διαφορά μόνο των 6,47 . Τι λέτε να πάρω για να πατσίσουμε; 🙄
Και αφού με κάνατε να αλλάξω την παραγγελία, πείτε μου την διαφορά τους και τι παραπάνω προσφέρουν.
Δηλαδή, τρυπάνε όπως τα κρουστικά δραπανα, αλλά έχουν παραπάνω δύναμη;
Είδα παίρνουν και καλεμια και και. Δηλαδή θα γκρεμίζω κιόλας, εκτός από τρύπημα;
Για βιδωμα ούτε λόγος έτσι; για βοηθήστε να καταλάβω αφού εκπλήρωσα την επιθυμία σας να το πάρω; 😊😊

Ρε παιδιά ποιο μεταλο με 2800 στροφές. Έχετε προσπαθήσει να ανοίξετε τρύπα φ8 για παράδειγμα με τόσες στροφές; Εγώ που έχω προσπαθήσει ανοίγεις με ένα καλό τρυπάνι περίπου...... Μια ίσως και μισή πριν το κάψεις το τρυπάνι. Το σίδερο θέλει σταθερότητα (όλα είναι το ίδιο αφού μιλάμε για φορητά εργαλεία) ροπή... Εδώ τα μπαταρίας έχουν στα σκήπτρα και χαμηλές στροφές για οτιδήποτε πάνω από φ5 οπότε σίγουρα αυτο του κρουστικό που είχε πάρει ο Διαμαντής στην αρχή όχι δεν είναι για μέταλλο.

Πήρες εργαλειαρα Διαμαντή δεν καταλαβαίνει τπτ και είναι από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα της makita και γενικά σκυλη σαν sds.

Αν θες να χρησιμοποιείς και κανόνικα τρυπάνι (σαν λύση ανάγκης) θα πάρεις και αυτό https://www.skroutz.gr/s/25537731/Total-Τσοκ-Δραπάνου-με-Κλειδί-1-2-13mm.html

Την διαφορά τιμής που σου βγήκε πάρε ένα έστω και φθηνό set τρυπανι sds. Δεν ξέρω αν έχει το κεντορω8δας έχει ο καυκας με 8 ευρώ ένα σετ με 6 τρθοαξια 6 8 10 Dewalt δύο τεμάχια από κάθε νούμερο.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και δεν καταλαβα σε ποιο τυπο δραπανου θα καταληθεις τελικα, θα πω για τα δραπανα SDS.

Τα τρυπανια SDS (λεγονται και πιστολετα), λογω του διαφορετικου μηχανισμου κρουσης (πνευματικος) αποδιδουν πολυ μεγαλυτερη ενεργεια απο ενα αντιστοιχο απλο κρουστικο δραπανο (σαν αυτο που ειχες αγορασει) που φοραει το κοινο τσοκ και παιρνει τα κοινα τρυπανακια.

Αυτο εχει ως συνεπεια, οι διατρησεις σε τοιχοποιια, πετρα, μπετον να ειναι σαφως ταχυτερες και ευκολοτερες απο αυτες που γινονται με ενα απλο τρυπανι. Οι τρυπες ανοιγονται στον μισο χρονο η και γρηγοροτερα ακομα σε σχεση με τα κοινα κρουστικα.
Eπισης ο μηχανισμος κρουσης των SDS δραπανων (με πιστονι/πνευματικος) επιτρεπει και το καλεμισμα με τα ειδικα bits. Προφανως πρεπει να αγοραστουν και τρυπανια SDS και καλεμια SDS.
Η ισχυς των πιστολετων SDS plus μετριεται σε Joule. Ξεκιναει κατω απο ενα Joule για καποια πιστολετα μπαταριας και φτανει τα 3+ σε καποια πιστολετα ρευματος.

Tα τρυπανια SDS χωριζονται σε δυο τυπους, στα SDS plus και στα SDS MAX. Τα δευτερα, SDS MAX, παιρνουν τεραστια bits τοσο για τρυπημα οσο και για καλεμισμα και ειναι εξοχως επαγγελματικα εργαλεια για βαρειες δουλειες.

Εαν θες να κανεις τρυπες σε ξυλο και σιδερο, το SDS δεν ενδεικνυται εκτος εαν το εργαλειο SDS παιρνει ανταπτορα για κοινα τρυπανια. Δεν νομιζω να υπαρχουν ευρεως διαδεδομενα SDS bits για ξυλο η για μεταλλο.

Ρωτα αν χαθηκες :)

Τώρα παειιιιι, έστειλα απάντηση στο email της παραγγελίας [email protected] και έξτρα email στο [email protected], για αλλαγή της παραγγελίας.
Έχουμε μια διαφορά μόνο των 6,47 . Τι λέτε να πάρω για να πατσίσουμε; 🙄
Και αφού με κάνατε να αλλάξω την παραγγελία, πείτε μου την διαφορά τους και τι παραπάνω προσφέρουν.
Δηλαδή, τρυπάνε όπως τα κρουστικά δραπανα, αλλά έχουν παραπάνω δύναμη;
Είδα παίρνουν και καλεμια και και. Δηλαδή θα γκρεμίζω κιόλας, εκτός από τρύπημα;
Για βιδωμα ούτε λόγος έτσι; για βοηθήστε να καταλάβω αφού εκπλήρωσα την επιθυμία σας να το πάρω; 😊😊

Ακυρωσε την ακύρωση...χαχα

Δεν θα το χρησιμοποιήσεις το ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ παρα σπάνια, θα θελεις γυμναστική και επιπλέον χέρια για ψιλοπράγματα και αμα το δει γυναικα μες το σπίτι για δουλειά...αλλοίμονο.

Νικόλα τα σέβη μου!!!

Διαμαντη, οπως βλεπεις υπαρχει αλαλουμ και διχογνωμια αποψεων και αυτο γινεται γιατι ο καθενας χρησιμοποιει για τους δικους του λογους διαφορετικα στην πραξη...
Πριν αποφασισεις να παρεις κατι λοιπον θα επρεπε πρωτα να γραψεις γιατι το χρειαζεσαι και που θα το χρησιμοποιησεις....

Αν και στην συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω χρειαζονται γενικοτερα και τα 2 εργαλεια...

Διαμαντή μετο sds θα τρυπας τούβλο μπετο σωστά ωράια γρήγορα επαγγελματικά. Θα σκάβεις τούβλο εύκολα και με λίγη υπομονή και μπετο.

Με έναν ανταπτορα σαν αυτό που έβαλα παραπάνω με τα κανονικά σου τρυπάνια θα μπορείς να ανοίξεις τρύπες σε ξύλο (χειρότερα από ότι με την αρχική σου επιλογή λόγω όγκου) και σε μέταλλο για εμένα καλύτερα γιατί έχει λιγότερες στροφές (αλλά μικρότερη ακρίβεια λόγω ανταπτορα).

Για βιδωμα είναι μεγάλο το εγρλαειο αλλά στην ανάγκη δεν θα πει όχι. Πάρε παράδειγμά όλα τα συνεργεία που βάζουν κλιματιστικα που για να μην κατεβάζουν εκατό εργαλεία για μια τοποθέτηση βιώνουν με τα sds.

Τώρα αν μέτα από αυτή την ανάλυση απορείς γιατί σε έσπρωξα στον κακό τον δρόμο.... Του sds είναι απλό. Επειδή αυτό που πήγες να πάρεις το είχες ήδη και είναι λίγο απο όλα και καθόλου. Επίσης όταν θα βάλεις τις κουρτίνες στο σπίτι ένα ράφι μια βάση τηλεόρασης ένα φωτιστικό οροφής η σπάσεις ένα ενοχλητικό μπετουδακι θα πεις χαλάλι sds και ξέρο ψωμί.

Αν και δεν καταλαβα σε ποιο τυπο δραπανου θα καταληθεις τελικα, θα πω για τα δραπανα SDS.

Τα τρυπανια SDS (λεγονται και πιστολετα), λογω του διαφορετικου μηχανισμου κρουσης (πνευματικος) αποδιδουν πολυ μεγαλυτερη ενεργεια απο ενα αντιστοιχο απλο κρουστικο δραπανο (σαν αυτο που ειχες αγορασει) που φοραει το κοινο τσοκ και παιρνει τα κοινα τρυπανακια.

Αυτο εχει ως συνεπεια, οι διατρησεις σε τοιχοποιια, πετρα, μπετον να ειναι σαφως ταχυτερες και ευκολοτερες απο αυτες που γινονται με ενα απλο τρυπανι. Οι τρυπες ανοιγονται στον μισο χρονο η και γρηγοροτερα ακομα σε σχεση με τα κοινα κρουστικα.
Eπισης ο μηχανισμος κρουσης των SDS δραπανων (με πιστονι/πνευματικος) επιτρεπει και το καλεμισμα με τα ειδικα bits. Προφανως πρεπει να αγοραστουν και τρυπανια SDS και καλεμια SDS.
Η ισχυς των πιστολετων SDS plus μετριεται σε Joule. Ξεκιναει κατω απο ενα Joule για καποια πιστολετα μπαταριας και φτανει τα 3+ σε καποια πιστολετα ρευματος.

Tα τρυπανια SDS χωριζονται σε δυο τυπους, στα SDS plus και στα SDS MAX. Τα δευτερα, SDS MAX, παιρνουν τεραστια bits τοσο για τρυπημα οσο και για καλεμισμα και ειναι εξοχως επαγγελματικα εργαλεια για βαρειες δουλειες.

Εαν θες να κανεις τρυπες σε ξυλο και σιδερο, το SDS δεν ενδεικνυται εκτος εαν το εργαλειο SDS παιρνει ανταπτορα για κοινα τρυπανια. Δεν νομιζω να υπαρχουν ευρεως διαδεδομενα SDS bits για ξυλο η για μεταλλο.

Ρωτα αν χαθηκες :)
Στείλε μου κινητό να μιλήσουμ, γιατί με τρέλανες

Ρ

Την διαφορά τιμής που σου βγήκε πάρε ένα έστω και φθηνό set τρυπανι sds. Δεν ξέρω αν έχει το κεντορω8δας έχει ο καυκας με 8 ευρώ ένα σετ με 6 τρθοαξια 6 8 10 Dewalt δύο τεμάχια από κάθε νούμερο.

To σετ SDS της Dewalt με τα 6 τρυπανάκια 6,8,10 το είχα πάρει και είναι τελείως μάπα - θεόστραβα τρυπάνια για πέταμα. Δεν μπήκα στον κόπο για επιστροφή μόνο και μόνο επειδή ήταν πολύ φτηνό (δεν άξιζε το ταξίδι μέχρι το κέντρο βίδας)

To σετ SDS της Dewalt με τα 6 τρυπανάκια 6,8,10 το είχα πάρει και είναι τελείως μάπα - θεόστραβα τρυπάνια για πέταμα. Δεν μπήκα στον κόπο για επιστροφή μόνο και μόνο επειδή ήταν πολύ φτηνό (δεν άξιζε το ταξίδι μέχρι το κέντρο βίδας)
Γιατί ρε dk τα έχω για δεύτερο σετ σε ένα μικρό makita sds plus μπαταρίας μια χαρά τρύπες μου ανοίγουν τώρα για διάρκεια στο χρόνο δεν ξέρω.

Στραβά sds που τα πέταξα ήταν αυτ του lidl άνοιγες φ6 και από το στραβό γύρισμα νόμιζες πως βαραγες καλεμι 20 λεπτά.

Παιδιά με το απλο το b&d που έχει, θα ανοίξει τρύπα σε ξύλο και αν χρειαστεί ποτέ σε σίδερο.
Σε τούβλο επίσης με το b&d.(ένα σετ τρυπανια καλά τα bosch και κομπλέ) Και αν δεν ανοίξει, θα βάλει το πιστολετο..

Χαχαχαχαχα!!!

Ρε Διαμαντή άλλαξε το και αυτό και παρε μια ψησταρια ρε φίλε.
Αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε περισσοτερο.

Μου αρέσει που είσαι σταθερός στα θέλω σου....

Πρώτα θα βλέπεις τι θέλεις να κάνεις και έπειτα θα επιλέγεις..

Διαμαντή μετο sds θα τρυπας τούβλο μπετο σωστά ωράια γρήγορα επαγγελματικά. Θα σκάβεις τούβλο εύκολα και με λίγη υπομονή και μπετο.

Με έναν ανταπτορα σαν αυτό που έβαλα παραπάνω με τα κανονικά σου τρυπάνια θα μπορείς να ανοίξεις τρύπες σε ξύλο (χειρότερα από ότι με την αρχική σου επιλογή λόγω όγκου) και σε μέταλλο για εμένα καλύτερα γιατί έχει λιγότερες στροφές (αλλά μικρότερη ακρίβεια λόγω ανταπτορα).

Για βιδωμα είναι μεγάλο το εγρλαειο αλλά στην ανάγκη δεν θα πει όχι. Πάρε παράδειγμά όλα τα συνεργεία που βάζουν κλιματιστικα που για να μην κατεβάζουν εκατό εργαλεία για μια τοποθέτηση βιώνουν με τα sds.

Τώρα αν μέτα από αυτή την ανάλυση απορείς γιατί σε έσπρωξα στον κακό τον δρόμο.... Του sds είναι απλό. Επειδή αυτό που πήγες να πάρεις το είχες ήδη και είναι λίγο απο όλα και καθόλου. Επίσης όταν θα βάλεις τις κουρτίνες στο σπίτι ένα ράφι μια βάση τηλεόρασης ένα φωτιστικό οροφής η σπάσεις ένα ενοχλητικό μπετουδακι θα πεις χαλάλι sds και ξέρο ψωμί.

Δηλαδή το συγκεκριμένο makita, έτσι όπως θα το πάρω τι εργασίες κάνει;
Και πρέπει να αλλάξω αντάπτορα για να γίνει τρυπάνι;
Δεν τα ξέρω ρε φίλε αυτά τα πιστολέτα.
Για πες τι άλλο πρέπει να πάρω, για να είναι λειτουργικό, για να μην παίρνω άλλα πιο εξειδικευμένο τρυπάνια κλπ

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Χαχαχαχαχα!!!

Ρε Διαμαντή άλλαξε το και αυτό και παρε μια ψησταρια ρε φίλε.
Αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε περισσοτερο.

Μου αρέσει που είσαι σταθερός στα θέλω σου....

Πρώτα θα βλέπεις τι θέλεις να κάνεις και έπειτα θα επιλέγεις
..

Έτσι δεν κάναμε οι περισσότεροι όταν αρχίσαμε να ασχολούμαστε με εργαλεία και μαστορέματα ;

Μην τον αποπαίρνεις έτσι άτσαλα γιατί τον αγχώνεις περισσότερο.

Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Πριν λίγο παράγγειλα αυτό:
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=1961
Έχω ακόμη ένα δράπανο ρεύματος της Black&Decker πολύ παλιό 35+ χρόνων, που δουλεύει άψογα επαγγελματική σειρά και έχω και ένα μπαταρίας της ίδιας εταιρείας, αλλά ήθελα κάτι σύγχρονο-δυνατό, αξιόπιστο και να είναι ρεύματος.
Ετσι προχώρησα στην παραγγελία του...  

Ρε παιδιά ποιο μεταλο με 2800 στροφές. Έχετε προσπαθήσει να ανοίξετε τρύπα φ8 για παράδειγμα με τόσες στροφές; Εγώ που έχω προσπαθήσει ανοίγεις με ένα καλό τρυπάνι περίπου...... Μια ίσως και μισή πριν το κάψεις το τρυπάνι. Το σίδερο θέλει σταθερότητα (όλα είναι το ίδιο αφού μιλάμε για φορητά εργαλεία) ροπή... Εδώ τα μπαταρίας έχουν στα σκήπτρα και χαμηλές στροφές για οτιδήποτε πάνω από φ5 οπότε σίγουρα αυτο του κρουστικό που είχε πάρει ο Διαμαντής στην αρχή όχι δεν είναι για μέταλλο.

το Bosch που παρηγγειλε στην αρχη εχει max 2800 στροφες και ρυθμιση στροφων
μια χαρα μπορει να ανοιξει τρυπα σε μπετο (τουλαχιστον 10αρα ανετοτατα και παραπανω), να ανοιξει τρυπα σε σιδερο και φυσικα σε ξυλο.
Εχω παμπολα τρυπανια ρευματος και εχω ανοιξει παμπολες 8αρες τρυπες, μαλιστα προσφατα ανοιξα χωρις κοπο 8αρες σε ταβανι με το B&D κρουστικο μπαταριας που ειναι ενα μετριο εργαλειο.
εαν δεν εχεις καλο τρυπανι δεν κανεις τιποτα ... οτι εργαλειο και να εχεις