Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικοι οι εκριζωτες ζιζανιων και τα λοιπα αναλωσιμα!
Μου αρεσει που η Stihl βγαζει λιμα δικη της αποκλειστικα για το τροχισμα των εργαλειων της!

++++

Παραλαβη σημερινη με ΕΛΤΑ courier απο αμαζον αγγλιας μιας μετροταινιας Milwaukee 8 μετρων. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01N4D48NP/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s01?ie=UTF8&psc=1

48248635812_f247d30351.jpg

Διπλα η μικρη των δυο μετρων.

Πλεον ολοκληρωθηκε η αντικατασταση σχεδον ολων των διαφορων παλαιων no name μετροταινιων που ειχα με καινουριες, επωνυμες και λαχταριστες :)

Στις επομενες μερες θελω να κανω μια συντομη περιγραφη και συγκριση των καινουριων ταινιων που εχω στην συλλογη.
Περαν τουτου θα προσπαθησω να αξιολογησω και να αιτιολογησω αν αξιζουν τα παραπανω χρηματα για να παρεις μια επωνυμη ταινια σε σχεση με μια οικονομικη, κινεζικη.

Δημήτρη ευχαριστώ.
Συγνώμη τι νόμισες δηλαδή, μόνο εσύ θα έχεις stihl ; αμ πωωως ; :flipout:

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, αν αγόραζα τέτοιου είδους εργαλεία και είχα την οικονομική άνεση θα έπαιρνα stihl και μόνο stihl. τελεία και παύλα.είναι σκυλί στην κυριολεξία το εργαλείο. δεν καταλαβαίνει Χριστό.
Δανεικό είναι από ένα συγγενή μου για να κόψω τα χόρτα στα χωράφια. και είχαμε πολλά χόρτα εφέτος λόγω αρκετών βροχοπτώσεων.

Με γεια και τα δικά σου γυαλιστερά εργαλεία. αυτοί οι εκριζωτές κάνουν δουλειά ;

Xά χά χά Γειά σου Γιώργο δύναμη Stihl power,δέν μού είπες ποιό μοντέλο είναι καί τόν κυβισμό.
Σκυλιά δέν λές τίποτα Γιώργο,13 χρόνια ένα μικρό χορτοκοπτικό Stihl μέ τήν βενζίνη μόνιμα μέσα στό ρεζερβουάρ 3 μήνες τόν χειμώνα σέ ακινησία,καύσιμο μείγμα μπαγιάτικο καί 4 μήνες,καί παίρνει τσακμάκι μπροστά μέ μόνο ένα καθάρισμα καρμπυρατέρ πέρισσυ,καί οι μεβράνες δέν ήθελαν αλλαγή μού είπε ο μάστορας !!!!!!!.
Τί νά λέμε,τί νά λέμε,άν ήταν κανα άλλο θά τό είχα πάρει στά χέρια πρό πολλού.

Σε ευχαριστώ,οι εκριζωτές κάνουν καλή δουλειά γιά παρτέρια καί γενικά μικροχώρους,δέν είναι να καθαρίσεις 50-100 m2 μέ δαύτα.

Μου αρεσει που η Stihl βγαζει λιμα δικη της αποκλειστικα για το τροχισμα των εργαλειων της!

++++

Παραλαβη σημερινη με ΕΛΤΑ courier απο αμαζον αγγλιας μιας μετροταινιας Milwaukee 8 μετρων. https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01N4D48NP/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s01?ie=UTF8&psc=1

Πλεον ολοκληρωθηκε η αντικατασταση σχεδον ολων των διαφορων παλαιων no name μετροταινιων που ειχα με καινουριες, επωνυμες και λαχταριστες :)

Στις επομενες μερες θελω να κανω μια συντομη περιγραφη και συγκριση των καινουριων ταινιων που εχω στην συλλογη.
Περαν τουτου θα προσπαθησω να αξιολογησω και να αιτιολογησω αν αξιζουν τα παραπανω χρηματα για να παρεις μια επωνυμη ταινια σε σχεση με μια οικονομικη, κινεζικη.

Σε ευχαριστώ Μιχάλη
Καλοδούλευτή η νέα μετροταινία σου,σάν καί εμένα καί εσύ,μήν χάσουμε δέκατα τού χιλιοστού :flipout:,τό εμπέδωσες/δωσαμε καλά τό θέμα μετροταινίας. :ernaehrung004:
Είμαι περίεργος νά δώ τήν αξιολόγηση,καί άν αξίζουν τά χρήματα γιά μιά επώνυμη,δηλαδή τό σφάλμα στό 1 μέτρο μέτρησης πόσο είναι μέ μιά no-name Κινέζικη,έν συγκρίση μέ μιά επώνυμη μετροταινία.

Ευχαριστω συναδελφοι!

Δημητρη η συγκριση επωνυμης και no name δεν ειναι τοσο για το 'χιλιοστο' οσο για ολα τα υπολοιπα. Στο κατω κατω αν μετρας με το ιδιο μετρο, και να χανει 1 χιλιοστο δεν κανει καμμια διαφορα στις περισσοτερες περιπτωσεις αφου η μετρηση ειναι σχετικη.
Πιο σημαντικα για μενα ειναι η ανθεκτικοτητα, η ευχρηστια, η ευαναγνωσιμοτητα, η εργονομια, καποια ειδικα χαρακτηριστικα και αλλα στοιχεια που μπορει να κανουν την μικρη η την μεγαλη διαφορα.

Αρχικά για κούρεμα ξεκίνησα...
...και μετά πέρασα και μια βόλτα από Κέντρο Βίδας για «ξύρισμα»...

Attachments

• 4D551498-FF82-4EC3-AC96-B92FB0B8A365.jpg
    4D551498-FF82-4EC3-AC96-B92FB0B8A365.jpg
    297.1 KB · Views: 171
Καλό "ξυρισμα" ομως.....!!!
Με γεια τα νεα καλούδια..

Για το GDR δεν έχω λόγια...θα το ευχαριστηθείς...!!!

++++

48248635812_f247d30351.jpg

Στο Garage Journal έχω διαβάσει καλές κριτικές για την εν λόγω. Θα ανεβάσω το link του review αν το βρω.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kαλοριζικα Μπαμπη!!

Το σετ με τις δυο μπαταριες και τον φορτιστη, αξιζει ακομα αν θελει να παρει κανεις μονο τις 2 μπαταριες των 3Αω, ας εχει τον φορτιστη. Ερχεται 45 ευρω η μια. Και αν πουλησεις ενα 20ρικο τον φορτιστη, σου ερχονται 35 ευρουδακια η μια.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αρχικά για κούρεμα ξεκίνησα...
...και μετά πέρασα και μια βόλτα από Κέντρο Βίδας για «ξύρισμα»...

Πρώτα-πρώτα καλοτάξιδα όλα Μπάμπη αν και σε είχα συνηθίσει με τα Makita...!!! Μια ερώτηση όμως: γιατι πήρες ξεχωριστά το GDR και το σετ φορτιστή/μπαταρία?? Υπάρχει κάποιος λόγος ή ήταν το ίρτζι σου???

Σας ευχεριστώ πολύ μαστόρια... :a0210:
Νίκο, όπως λέει κι ο Μιχάλης, συμφέρει καλύτερα. Το solo κοστίζει 98 . Άρα για δύο τριάρες κι ένα φορτιστή δίνεις επιπλέον 80 , τη στιγμή που για την κάθε μπαταρία ξεχωριστά ζητάνε 60 .
Δεν τα πήρα μαζί γιατί στο μαγαζί που τα αγόρασα τα δίνουν ξεχωριστά, σφραγισμένο το μηχάνημα σε μορφή solo και προσθέτουν τα υπόλοιπα, φορτιστή και μπαταρίες.
Makita δεν πήρα για δύο λόγους, ο πρώτος είναι οτι έχω ήδη το GSB με δύο τριάρες μπαταρίες και ο δεύτερος είναι οτι για να πάρω το Makita που ήθελα θα έπρεπε να δώσω σχεδόν τα διπλά.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σας ευχεριστώ πολύ μαστόρια... :a0210:
Νίκο, όπως λέει κι ο Μιχάλης, συμφέρει καλύτερα. Το solo κοστίζει 98 . Άρα για δύο τριάρες κι ένα φορτιστή δίνεις επιπλέον 80 , τη στιγμή που για την κάθε μπαταρία ξεχωριστά ζητάνε 60 .
Δεν τα πήρα μαζί γιατί στο μαγαζί που τα αγόρασα τα δίνουν ξεχωριστά, σφραγισμένο το μηχάνημα σε μορφή solo και προσθέτουν τα υπόλοιπα, φορτιστή και μπαταρίες.
Makita δεν πήρα για δύο λόγους, ο πρώτος είναι οτι έχω ήδη το GSB με δύο τριάρες μπαταρίες και ο δεύτερος είναι οτι για να πάρω το Makita που ήθελα θα έπρεπε να δώσω σχεδόν τα διπλά.

Όχι ρώτησα Μπάμπη γιατί δίνουν όλο το σετ στην ίδια τιμή και αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάποια διαφορά που μου διαφεύγει και τα προτίμησες χωριστά. Αλλά τελικά είναι θέμα του Ντέτσικα.

Και εγώ σκέφτομαι για αναβάθμιση του παλμικού από το TD090 στο 111 αλλά πρέπει να πάρω και μπαταρίες και φορτιστή και ανεβαίνει πολύ το κόστος. Από Bosch έχω μερικές 1.5άρες και 2.5άρες μπαταρίες άρα μήπως πάω και εγώ στο GDR σε solo??? Ίδωμεν... :grandpa:

Προβλημα αυτο με τις νεες συρταρωτες μπαταριες της μακιτα για τους παλιους της πελατες που τωρα πρεπει να τα σκασουν για νεες μπαταριες και φορτιστη αν θελουν να αναβαθμισουν η να παρουν νεα 12 βολτα. Γραμμενο τον εχουν τον πελατη κανονικα.

Ηθελα να παρω το 12βολτο πιστολετο που βγαζει και αντι να το παρω σολο γυρω στα 90 ευρω που το ειχα βρει προσφορα πρεπει να δωσω 250+ για να το παρω σετ. Oλα τα νεα 12βολτα εχουν τις νεες μπαταριες.
Detail.png

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Προβλημα αυτο με τις νεες συρταρωτες μπαταριες της μακιτα για τους παλιους της πελατες που τωρα πρεπει να τα σκασουν για νεες μπαταριες και φορτιστη αν θελουν να αναβαθμισουν η να παρουν νεα 12 βολτα. Γραμμενο τον εχουν τον πελατη κανονικα.

Ηθελα να παρω το 12βολτο πιστολετο που βγαζει και αντι να το παρω σολο γυρω στα 90 ευρω που το ειχα βρει προσφορα πρεπει να δωσω 250+ για να το παρω σετ. Oλα τα νεα 12βολτα εχουν τις νεες μπαταριες.
Detail.png
Εισαγωγη Μιχαλη! Ειναι εργαλειο, τοχω δοκιμασει.

Μπαμπη μεγειες.

Mπορω να το φανταστω Νεκταριε.

Εδω το 12βολτο πιστολετο UNEO SDS της Βοsch με μολις 0.5 Joule ενεργεια κρουσης στεκεται ανετα (μεχρι τα 8μμ που εχει οριο) απεναντι στα 18βολτα κρουστικα δραπανα.

Φανταζομαι λοιπον το 12βολτο SDS της Makita, με 1.1 Joule ενεργεια κρουσης τι μπορει να κανει. Μιλαμε για υπερδιπλασια δυναμη απο το UNEO.

Υπαρχουν μπαταριες και φορτιστες βεβαια που ταιριαζουν στα 12βολτα Μακιτα με κοστος ~25ευρω το τεμαχιο (2Αω μπαταρια). Στην Ελλαδα τα ειδα και στον Δησιο αλλα δεν ξερω..