Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Γιατι δευτερο GSR ρε φιλε??!!??!!!
GSB θα επρεπε να παρεις!

Το πρώτο θα φύγει δώρο & το GSB ήδη υπάρχει στην συλλογή του Εργαστηρίου εδώ & κάνα 4μηνο.

Ψιλολόγια σήμερα,ένα spray διαλυτικό ρητίνης Stihl,καί ένα δεύτερο γάντζο wolfgarten πού προσαρμόζει σέ κοντάρι.

st2010.jpg

st2110.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ολες οι επαναφορτιζομενες ΝiMH που που εχω αγορασει και εχουν ηλικια μεγαλυτερη απο 5 χρονια εχουν πεθανει εκτος απο τις eneloop.
Aπο τις περιπου 20+ eneloop(ΑΑΑ και ΑΑ) 5ετιας και πανω, νομιζω οτι εχω πεταξει μονο μια ισως και δυο, ενω απο τις ολες τις υπολοιπες μαρκες δεν εχει ζησει καμμια με εξαιρεση μια ΑΑΑ Tronic που δουλευει ακομα! Θυμαμαι οτι ειχα αγορασει μαζεμενες τουλαχιστον καμμια 12αδα Τronic πρασινες βραδειας αποφορτισης λογω της εντονης ενασχολησης μου εκεινη την εποχη με τους φακους led.

Ο κυριος φορτιστης που εχω Γιωργο για ΝιΜΗ ειναι ενας πολυ καλος Aυστριακος ο Accupower IQ328. Σε αυτον ρυθμιζεις τα μΑ που θες να δωσεις, απο 200 εως 1000μα αν θες υπερ ταχεια φορτιση. Εχω και εναν Τronik του Λιντλ για τις μπαταριες του Λιντλ που ειχα παρει τοτε μαζικα αλλα τωρα τον χρησιμοποιω μονο για τις 9βολτες :)

Για μπαταριες λιθιου εχω αρκετους και διαφορους λογω φακων led.
Μιας και το εφερε η κουβεντα, εχω ηδη παραγγειλει εναν φορτιστη που κανει για ολες τις μπαταριες και καδμιου και ΝιΜΗ και λιθιου και 9βολτες, τα παντα ολα https://www.accupower.at/images/produkte/iq-338XL/accupower_flyer iq338XL_en.pdf

Για τις μπαταριες απο το ΙΚΕΑ ειναι καπως δυσκολο να τις τεσταρεις και να βγαλεις συμπερασμα. Φανταζομαι θα εχουν ιδια διαρκεια με τις αντιστοιχες μαυρες eneloop.
To ζητημα ειναι αν θα εχουν την ποιοτητα και κυριως την χρησιμη διαρκεια ζωης των μαυρων eneloop. Mετα απο μια πενταετια θα ξερουμε σιγουρα :)
batterycomparison-800x400.jpg

δεν σου φαίνονται λιγο πιο χοντρές οι επαναφορτιζόμενες του IKEA?
Σε ένα ποντίκι δεν μου κλείνει το καπάκι

Καλοριζικα κυριοι!
Παππου, ομορφουλικο το καινουργιο!
Δημητρη, πως τα αποθηκευεις ολα αυτα τα εργαλεια? Τοσα αλυσιπριονα και αλλα κηπου εργαλεια. Θελω να οργανωθω και γω και αν και εχω λιγοτερα, πολυ χωρο πιανουν.

δεν σου φαίνονται λιγο πιο χοντρές οι επαναφορτιζόμενες του IKEA?
Σε ένα ποντίκι δεν μου κλείνει το καπάκι

Ολες ανεξαιρετως οι επαναφορτιζομενες που εχω ειναι το ιδιο παχος, διαμετρος ~14.2μμ και ειναι παχυτερες απο τις κοινες αλκαλικες που η διαμετρος τους ειναι κατω απο 14μμ.

Στο ποντικι, στα ρολογια, σε τηλεκοντρολ και παρομοιες συσκευες ελαχιστης καταναλωσης βαζω αλκαλικες.
Τις επαναφορτιζομενες τις εχω για συσκευες που ειναι πιο ενεργοβορες οπου εκει αποδιδουν πολυ καλυτερα απο τις αλκαλικες.

++++

Δημητρη καλοδουλευτα!!

Ολο και κατι ενδιαφερον θα αγορασεις. Ουτε καν ηξερα οτι υπαρχει στην αγορα αυτος ο γαντζος!!

GSB brushless παίζει ή μόνο το GSR;

GSB Bosch 12βολτο δεν εχει βγει, τουλαχιστον ακομα.
Ομως το 12βολτο Bosch GSB δεν ειναι τοσο ενεργοβορο οποτε μικρο το κακο.

Eπισης το θεωρω απο τα καλυτερα, αν οχι το καλυτερο κρουστικο, της κατηγοριας του και ειναι ιδανικο για διατρησεις σε οποιοδηποτε υλικο εως 8μμ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ολες οι επαναφορτιζομενες ΝiMH που που εχω αγορασει και εχουν ηλικια μεγαλυτερη απο 5 χρονια εχουν πεθανει εκτος απο τις eneloop.
Aπο τις περιπου 20+ eneloop(ΑΑΑ και ΑΑ) 5ετιας και πανω, νομιζω οτι εχω πεταξει μονο μια ισως και δυο, ενω απο τις ολες τις υπολοιπες μαρκες δεν εχει ζησει καμμια με εξαιρεση μια ΑΑΑ Tronic που δουλευει ακομα! Θυμαμαι οτι ειχα αγορασει μαζεμενες τουλαχιστον καμμια 12αδα Τronic πρασινες βραδειας αποφορτισης λογω της εντονης ενασχολησης μου εκεινη την εποχη με τους φακους led.

Ο κυριος φορτιστης που εχω Γιωργο για ΝιΜΗ ειναι ενας πολυ καλος Aυστριακος ο Accupower IQ328. Σε αυτον ρυθμιζεις τα μΑ που θες να δωσεις, απο 200 εως 1000μα αν θες υπερ ταχεια φορτιση. Εχω και εναν Τronik του Λιντλ για τις μπαταριες του Λιντλ που ειχα παρει τοτε μαζικα αλλα τωρα τον χρησιμοποιω μονο για τις 9βολτες :)

Για μπαταριες λιθιου εχω αρκετους και διαφορους λογω φακων led.
Μιας και το εφερε η κουβεντα, εχω ηδη παραγγειλει εναν φορτιστη που κανει για ολες τις μπαταριες και καδμιου και ΝιΜΗ και λιθιου και 9βολτες, τα παντα ολα https://www.accupower.at/images/produkte/iq-338XL/accupower_flyer iq338XL_en.pdf

Για τις μπαταριες απο το ΙΚΕΑ ειναι καπως δυσκολο να τις τεσταρεις και να βγαλεις συμπερασμα. Φανταζομαι θα εχουν ιδια διαρκεια με τις αντιστοιχες μαυρες eneloop.
To ζητημα ειναι αν θα εχουν την ποιοτητα και κυριως την χρησιμη διαρκεια ζωης των μαυρων eneloop. Mετα απο μια πενταετια θα ξερουμε σιγουρα

Μιχάλη εγώ για τις Eneloop αποκλειστικά έχω αυτόν

https://i.postimg.cc/XqB8tGgD/IMG-9749.jpg

και χρησιμοποιώ κατά κόρον αυτές τις μπαταρίες.

https://i.postimg.cc/cJv3LqVV/IMG-9748.jpg

Οι ΑΑΑ Pro σε ασύρματο τηλ. Panasonic κρατάνε 7-8 μέρες με τη χρήση που γίνεται από εμένα και τη γυναίκα. και ξέρεις ότι οι γυναίκες δεν βάζουν γλώσσα μέσα αμα πιάσουν το τηλ.
Στο χωριό δε όταν είμαι μόνος που δεν μιλάω τόσο πολύ, 10 μέρες άνετα !! απλά ΤΕΛΕΙΕΣ

Υ.Γ. επειδή είναι off topic το παρόν, παρακαλώ όπως μεταφερθεί στο αντίστοιχο νήμα.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με γεια τις καινούργιες σας παραλαβές Κώστα - Δημήτρη. Μούρλια το Bosch :drool1:

Γιώργο σε ευχαριστώ καλημέρα.

Για μικρες διαμετρους τρυπας ειναι ταμαμ!

Για εμένα αξίζει τον κόπο να ανέβει κάποιος σε χρήματα & να πάει στο GSB 18 V για να τον καλύπτει παντού, από την στιγμή που το εργαλείο φέρει το τίτλο professional καθώς επίσης να είναι & brushless το "μηχανάκι" του.

Το 12 Volt GSB που το δοκίμασα στην πράξη σαν κρουστικό στην 4η τρύπα (στην τρισίμηση τρύπα για την ακρίβεια) σε beton "κρέμασε" από μπαταρία σε τρύπα 8 mm σε βάθος 12 cm.

Last edited by a moderator:
Κωστα δωδεκα ποντους βαθος με 12βολτο ειναι οντως εξωπραγματικό αν σκεφτεις πως τα μακρυα ουπατ ειναι 8 εκατοστα.
Οχι για διαρκεια μπαταριας αλλα για την δυναντοτητα του μικρου.

Εκει πιανεις το 18βολτο ναι.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κωστα δωδεκα ποντους βαθος με 12βολτο ειναι οντως εξωπραγματικό αν σκεφτεις πως τα μακρυα ουπατ ειναι 8 εκατοστα.
Οχι για διαρκεια μπαταριας αλλα για την δυναντοτητα του μικρου.

Εκει πιανεις το 18βολτο ναι.

Καλημέρα. Τα ίδια λέμε όλοι μωρέ.

GSB Bosch 12βολτο δεν εχει βγει, τουλαχιστον ακομα.
Ομως το 12βολτο Bosch GSB δεν ειναι τοσο ενεργοβορο οποτε μικρο το κακο.

Eπισης το θεωρω απο τα καλυτερα, αν οχι το καλυτερο κρουστικο, της κατηγοριας του και ειναι ιδανικο για διατρησεις σε οποιοδηποτε υλικο εως 8μμ.

Στην πρώτη πρόταση ξέχασες το brushless προφανώς.

Δεν ξέρω πόσο ενεργοβόρο είναι συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, αλλά δε σε εντυπωσιάζει με την αυτονομία του στα όριά του.

Με το κρουστικό και το παλμικό τοποθέτησα σήμερα 12 τηλεοράσεις σε βάσεις τοίχου.... και κάτι άλλα ψιλά...

Το κρουστικό ήπιε μια 2.0 και σχεδόν μια 4.0. Αρκετές κρούσεις σε μπετό. Λίγες σε τούβλο.

Τα πόδια μόνο με πονάνε από τη σκάλα. Το χέρι δεν κατάλαβε τίποτα.

Πραγματικά εύκολα και αποτελεσματικά εργαλεία.

Με ένα 18v θα τελείωνα ελάχιστα γρηγορότερα ενδεχομένως, αλλά όχι το ίδιο άνετα νομίζω.

Δεν είχα πάρει είδηση πότε βγήκε GSR brushless γι αυτό ρώτησα και για το GSB.

Όπως και να χει εργαλειάρα είναι το 12V GSB.

Προφανως και εννοουσα brushless, στην ερωτηση σου απαντουσα και οχι οτι δεν υπαρχει 12βολτο GSB...:)
Υπαρχει καποιο 12βολτο κρουστικο που σε εχει εντυπωσιασει με την αυτονομια του? Η το συγκρινεις με με 18βολτο?

Τα 12βολτα ειναι μικρα και εχουν την δικη τους αγορα και τα δικα τους πλεονεκτηματα. Δεν ειναι δυνατον να συγκρινονται με τα ισχυροτερα 18βολτα, ειναι εντελως λαθος ο συσχετισμος.

Δημητρη, πως τα αποθηκευεις ολα αυτα τα εργαλεια? Τοσα αλυσιπριονα και αλλα κηπου εργαλεια. Θελω να οργανωθω και γω και αν και εχω λιγοτερα, πολυ χωρο πιανουν.

Να σαι καλά Νεκτάριε
Αλλα εργαλεία σέ ράφια,καί άλλα κρεμαστά στό οριζόντιο μέ "τσιγκέλια" όπως φραχτοκόπτη,χορτοκοπτικό,κονταροπρίονο.
Εργαλεία χειρός (φτυάρια,γκασμάδες,τσουγκράνες κ.τ.λ) σέ μιά γωνία όρθια.
Η αλήθεια είναι ότι έχω στριμωχθεί κάπως.

Δημητρη καλοδουλευτα!!

Ολο και κατι ενδιαφερον θα αγορασεις. Ουτε καν ηξερα οτι υπαρχει στην αγορα αυτος ο γαντζος!!

Σέ ευχαριστώ Μιχάλη,ο γάντζος είναι χρήσιμος,γιά κομμένα κλαριά πού σφηνώνουν ψηλά γιά κατέβασμα.

Εδώ και διάστημα έχω πάρει ένα πιεστικο της Bormann BPW4000 Brushess και σήμερα μπήκε πρώτη φορά σε δοκιμή καθαρισμου ταράτσας..

https://www.skroutz.gr/s/17124107/Bormann-BPW4000-019084.html

Οι πρωτες εντυπώσεις από το αποτέλεσμα άριστες...ακούραστο και χωρίς να ζεσταθεί καθόλου...
Ενα μειον το βαρος των 21 κιλων ως προς το κουβαλιμα...

Θα αναφερθουν περισσότερες λεπτομεριες στο ανάλογω νήμα
..

καλησπερα παιδιά καλορίζικα σε όλους σήμερα η μερα ειχε knipex 1396200 στα 46,5 απο toolstore η πενσα πολυεργαλειο 5 σε 1
c3b85467db884b802a276581e41bdd16.jpg
e2a1e2b8271f0e12b03cc528983f3138.jpg

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ήρθε το κουκλί. Πολύ απλό στη χρήση του, έτοιμο συναρμολογημενο, αν και το άνοιξα (περιέργεια γαρ κάνοντας ταυτόχρονα rtfm)
2 καπάκια, ένα για την αλυσίδα κι ένα για το λάδι. Δεν χρειάζεται εργαλεία, όλα είναι απλούστατα, (και το τεντωμα)
Νεότερα μετά τις πρώτες δοκιμές.