Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το τεφλόν το πήρα επειδή το είδα στην πράξη από έναν υδραυλικό που ήρθε να αλλάξουμε το δοχείο διαστολής...
Καμία σχέση με την κλασική ταινία τεφλόν. 7-8 βόλτες σε 3/4 έβαλε, θυμάμαι έβαζα πολλές παραπάνω σε απλή βρύση και έτρεχε, έβγαζα βρύση, έβγαζα τεφλόν, έβαζα άλλο παραπάνω...
Απλά αυτός έβαζε και μια κόλλα; Κάτι σαν μίνιο; Αυτό ξέχασα να σημειώσω τι ήταν για να το πάρω.

Edit: έτσι είναι το νήμα

85539a675860f4667eb3b4612839fa23.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Το τεφλόν το πήρα επειδή το είδα στην πράξη από έναν υδραυλικό που ήρθε να αλλάξουμε το δοχείο διαστολής...
Καμία σχέση με την κλασική ταινία τεφλόν. 7-8 βόλτες σε 3/4 έβαλε, θυμάμαι έβαζα πολλές παραπάνω σε απλή βρύση και έτρεχε, έβγαζα βρύση, έβγαζα τεφλόν, έβαζα άλλο παραπάνω...
Απλά αυτός έβαζε και μια κόλλα; Κάτι σαν μίνιο; Αυτό ξέχασα να σημειώσω τι ήταν για να το πάρω.

Edit: έτσι είναι το νήμα

Το τεφλόν όπως και η κάνναβη θέλει "τόση-όση" ποσότητα. Το παρακάτω αλλά και το παραπάνω οδηγεί σε διαρροές. Και επίσης δεν θέλουν "τρελό" καργάρισμα. Το τεφλον δεν θέλει μινιο ή στεγανοποιητικο (εκτός και συντρέχει άλλος λόγος) και χρησιμοποιείται κυρίως σε ορειχάλκινους σωλήνες. Το μινιο το έβαζαν μαζι με τη κανναβη σε σιδερένιους σωλήνες κυρίως για να μην σκουριάζουν οι βόλτες. Και το σάλιο μια χαρά δουλειά έκανε δηλ. . Για πλαστικούς πάλι σωλήνες μπορείς να χρησιμοποιήσεις και υγρό τεφλόν.

Ισως ηταν υγρο τεφλον που το εβαζε μαζι με το νημα γιατι μονο 7-8 βολτες σε σωληνα 3/4 μου φαινονται πολυ λιγες!

Το μινιο θυμαμαι το εβαζε ο πατερας μου στις βολτες που ανοιγε γιατι εφευγε το γαλβανι, για να μη σκουριασουν οι βολτες και οχι για στεγανωτικο. Ισως βοηθουσε και στη στεγανωση αλλα η οξειδωση ηταν ο κυριος λογος.

Ε αυτό το "τόσο-όσο" δεν μπορώ να υπολογίσω :flipout:

Υγρό τεφλόν δεν ήταν σίγουρα.
Κάτι σε κουτάκι σαν της κόλλας PVC, με πινελάκι μικρό υπό γωνία στο καπάκι, ήταν.
Με την πρώτη ευκαιρία θα τον ρωτήσω μιας κι ετοιμάζομαι για υδραυλικές μικροεργασίες το καλοκαίρι.

Κάτι σε κουτάκι σαν της κόλλας PVC, με πινελάκι μικρό υπό γωνία στο καπάκι, ήταν.
Με την πρώτη ευκαιρία θα τον ρωτήσω μιας κι ετοιμάζομαι για υδραυλικές μικροεργασίες το καλοκαίρι.

Μπραβο ρωτησε τον να μαθαινουμε και την νεα τεχνολογια γιατι εγω ακομα με καναβι κυριως δουλευω, ευτυχως σπανια σε τετοιες επισκευες/εργασιες ισως γιαυτο εχω μεινει πισω :))

Δεν μπορώ να σου το πω με λόγια αλλά για το τεφλόν βάζε τόσο όσο να καλύψεις το σπειρωμα. Να φαίνεται γεμάτο δηλ το αυλάκι του σπειρώματος αλλά να ξεχωρίζουν ακόμα οι σπείρες.

Κατάλαβα για ποια κόλλα λες, την έχω δει και εγώ αλλά ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά και υδραυλικοί μου έχουν πει ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο...έτσι, στεγνά! Το πολύ-πολύ λίγο σάλιο για να κολλήσει η άκρη του και να το περιστρέφεις αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με το αν έχεις αριστερόστρφο ή δεξιόστροφο σπείρωμα.

Οι καλύτερες συνδέσεις για υδραυλικά γίνονται με καναβι (λινάρι) και από πάνω 2-3 στροφές τεφλόν για να μην φεύγει το λινάρι.
Για αέρια χρησιμοποιούν ένα κόκκινο υγρό που στεγανοποιεί.

Θερμή παράκληση.
Τα δέματα που παραλαμβανουμε από το εξωτερικό (Κίνα) να τα παραλαμβανουμε με γάντια & με μάσκα. Πολύ καλό πλύσιμο των χεριών μας μετά. Ευχαριστώ Γέροντας Παΐσιος (Κώστας).

Θερμή παράκληση.
Τα δέματα που παραλαμβανουμε από το εξωτερικό (Κίνα) να τα παραλαμβανουμε με γάντια & με μάσκα. Πολύ καλό πλύσιμο των χεριών μας μετά. Ευχαριστώ Γέροντας Παΐσιος (Κώστας).

E6Hp.jpg

Θερμή παράκληση.

Κωστα επειδη το ειχα ρωτησει χθες προχθες και με προβληματιζει ισχυει αυτο φιλε?
Λενε οτι ο ιος εχει ζωη καποιων ωρων σε νεκρή φυση και μεταδίδεται μονο απο άνθρωπο σε άνθρωπο.

Λενε οτι ο ιος εχει ζωη καποιων ωρων σε νεκρή φυση και μεταδίδεται μονο απο άνθρωπο σε άνθρωπο.

Eτσι ειναι, ο ιος ευτυχως ψοφαει γρηγορα στο περιβαλλον και δεν υπαρχει καμμια ενδειξη οτι μπορει να ζησει κατα την διαρκεια της μεταφορας απο Κινα. Αυτο λενε Αμερικανοι αξιωματουχοι.

U.S. health officials said on Monday that there is no evidence to support the transmission of the new coronavirus through imported goods.

“In general, because of poor survivability of these coronaviruses on surfaces, there is likely very very low risk of spread from products or packaging that are shipped over a period of days or weeks at ambient temperatures,” Dr. Nancy Messonnier, director of the Center for Disease Control’s Center for Immunization and Respiratory Diseases, said in a Monday morning press briefing.

Να βάλω και μια δικιά μας σημερινή παραλαβή! Ψησταριά αντικριστού! Κοπιάστε!

Attachments

• 83404595_3130761956953463_7327093569934589952_n.jpg
    83404595_3130761956953463_7327093569934589952_n.jpg
    53.8 KB · Views: 212
  • 83606195_3130761876953471_2952924568735449088_n.jpg
    83606195_3130761876953471_2952924568735449088_n.jpg
    69.3 KB · Views: 211
  • 84057614_3130761720286820_2011222748222717952_n.jpg
    84057614_3130761720286820_2011222748222717952_n.jpg
    67 KB · Views: 210