Tι παραλάβαμε σήμερα..

πολλες παραλαβες τον τελευταιο καιρο και για μενα απο κοκοψινια ;)
ομως κατι που μου αρεσε πολυ ειναι τουτο εδω

https://www.banggood.com/ET6532-50C...p-1759076.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CN

εχει αμεση λειτουργια και μαλλον ακριβεις τιμες απο το λιγο που το ειδα
το πηρα βασικα για να ειναι πακετο με το πιστολι θερμου αερα της B&D που εχει ρυθμιζομενη θερμοκρασια αλλά δεν αναγραφει το πόσο
ομως μπορεις να το χρησιμοποιησεις παντου και αξιζει αν δεν εχετε κατι παρομοιο να παρτε ενα, ειτε το ιδιο ειτε παρομοιο

Σαν θερμοκρασία σώματος, τι βγάζει?
Αν δεν το έχεις κάνει τεστ, μέτρα ένα κούτελο και την φλέβα στην άκρη του κούτελου

Καλοριζικο το θερμομετρακι, χρησιμο εργαλειο για αρκετες δουλειες και ελεγχους.

H σοβαρη δοκιμη που μπορεις κανεις με το θερμομετρο ειναι με ενα μπρικι νερο σε καμινετο που μολις βρασει το νερο, σβηνεις το καμινετο και μετρας. Πρεπει να δειξει 100 βαθμους +/- 2.

Παραλαβη παχυντικων gel (Gel Medium) για ακρυλικα χρωματα. Κανει το χρωμα πιο πλουσιο και αναγλυφο. Η υφη του ειναι ιδια με την ξυλοκολλα. Υπαρχουν πολλα ειδη τετοιων gel με διαφορετικη ρευστοτητα και στιλπνοτητα.
https://www.amazon.de/gp/product/B000IYXIZM/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s01?ie=UTF8&th=1

HJfnzsXh.jpg

Πηρα ενα παχυρευστο (super heavy) και ενα κανονικο για δοκιμες κατασκευης κυμματων σε υγρο γυαλι. Αυτα τα Gel στεγνωνουν διαφανα εκτος απο το πολυ παχυρευστο, ομως η κυρια χρηση τους ειναι για αναμιξη με χρωματα.
Το κανονικης ρευστοτητας gel μπορει να χρησιμοποιηθει και σαν μεσο μεταφορας φωτογραφιας σε ξυλο.

Εδω μια φωτο με το πως φαινεται το υλικο.
RTuCyWeh.jpg

Καλοριζικο το θερμομετρο Νικολα...

Εχω το αντιστοιχο του lidl και δουλευει μια χαρα σε ολες τις καταστασεις...

Μιχαλη για καποιο λογο δεν.μπορω να δω τις φωτο..
Καλοριζικο παντως και σε σενα...

Καλοριζικα Δημητρη...ολα χρειαζονται...

Εχω τετοια γυαλια της 3M και ειναι πολυ εξυπηρετικα καθως δεν θαμπωνουν ευκολα...

Καλοριζικα, παιδια.

Νικολα, για το θερμομετρο εχω να πω το εξης: Ειχα παρει του lidl και το αλλαξα 3-4 φορες μεχρι να βρω το πιο "ακριβες", ενω εχω παρει και ενα απο banggood.
Αυτα τα θερμομετρα μετρανε τις υπερυθρες που ερχονται στο "ματι" τους και σου ΔΕΙΧΝΟΥΝ που (υποτιθεται) οτι κοιταει το ματι, με ακτινες laser.
Αυτο το τελευταιο, σε οσα εχω δει ειναι off. Αλλου κοιταει το ματι, αλλου δειχνει η ακτινα.
Στου lidl, μετα απο πολλες δοκιμες, πηρα το πιο κοντινο.
Με καποια, σχετικα ευκολα, tests* μπορεις να δεις που κοιταει πραγματικα, σε σχεση με το laser, και να το εχει υποψη σου οταν μετρας.
Αυτο, βεβαια, δεν εχει να κανει με την ακριβεια της μετρησης, στην οποια μπορουν να σε βοηθησουν tests σαν αυτο που προτεινει ο Μιχαλης.

*π.χ. ζεσταινεις πολυ ενα σχετικα μικρο μεταλλακι και το ακουμπας σε κρυα επιφανεια. Αν π.χ. το laser δειχνει λιγο πιο πανω οταν το θερμομετρο δειχνει την μεγιστη θερμοκρασια, ξερεις οτι το ματι κοιταει πιο κατω απο το laser.
Αυτο εχει, βεβαια, να κανει και με την αποσταση, αλλα το τσεκαρεις π.χ. στα 10cm και ξερεις στο περιπου.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα Δημητρη...ολα χρειαζονται...

Εχω τετοια γυαλια της 3M και ειναι πολυ εξυπηρετικα καθως δεν θαμπωνουν ευκολα...

Σε ευχαριστώ Κωστή έχω τα γυαλιά κλειστού τύπου τής 3M καθώς καί τίς Capriol καί όντως δέν θαμπώνουν εύκολα.
Θέλω νά δώ άν τα Stihl έχουν διαφορές από τά δύο προηγούμενα κλειστού τύπου.

Που να πρωτοπώ καλορίζικα. . . κύριοι μεγιές τα εργαλεία σας, καλοδούλευτα.
Σήμερα πήγα και πήρα μια εργαλειοθήκη ακόμη τύπου τσάντας, για εύκολη μεταφορά με το μηχανάκι και πήρα ένα σετ κατσαβίδια ωρολογοποιού, καρφωτικά 14mm, καρφάκια 15mm και βίδες Μ10 και βολάν Μ10, για να στερεώνω την αποσπώμενη μέγγενη στον πάγκο....
IMG-20210301-135920.jpg

IMG-20210301-171019.jpg

Kαλοδουλευτα Δημητρη και Διαμαντη!

Δημητρη για πες για τα γαντακια, εχουν κατι ιδιαιτερο? Γιατι η τιμη ειναι οντως ιδιαιτερη :)

Διαμαντη αν θες βαλε και λινκ των προιοντων καθως αυτο ειναι που ουσιαστικα ενδιαφερει. Να βλεπουμε τιμες και specs.

Καλοριζικα Διαμαντη...!!!
Ολες οι τσαντες της Stanley ειναι ποιοτηκες....!!!
Εχω αυτην ..και αξιζει με το παραπανω...
https://www.stanleycenter.gr/fatmax-anoichti-tsanta-ergaleion-18-stanley-1-93-951

Εαν εχεις κολλησει με την Stanley σαν μαρκα αξιζει να πας απο το Stanleycenter μια φορα.. θα παθεις πλακα...!!!

Καλοριζικα Διαμαντη...!!!
Ολες οι τσαντες της Stanley ειναι ποιοτηκες....!!!
Εχω αυτην ..και αξιζει με το παραπανω...
https://www.stanleycenter.gr/fatmax-anoichti-tsanta-ergaleion-18-stanley-1-93-951

Εαν εχεις κολλησει με την Stanley σαν μαρκα αξιζει να πας απο το Stanleycenter μια φορα.. θα παθεις πλακα...!!!
Χαχαχα, εκεί ήμουν σήμερα. Και από εκεί ψωνίζω ηλεκτρονικά.. 

Καλορίζικα όλα..
Τα βολονακια πόσο πήγαν το ένα;
Ευχαριστώ.
Και τα τέσσερα, μου πήγαν 11,90

Last edited by a moderator:
Που να πρωτοπώ καλορίζικα. . . κύριοι μεγιές τα εργαλεία σας, καλοδούλευτα.
Σήμερα πήγα και πήρα μια εργαλειοθήκη ακόμη τύπου τσάντας, για εύκολη μεταφορά με το μηχανάκι και πήρα ένα σετ κατσαβίδια ωρολογοποιού, καρφωτικά 14mm, καρφάκια 15mm και βίδες Μ10 και βολάν Μ10, για να στερεώνω την αποσπώμενη μέγγενη στον πάγκο....

Καλώς τα δέχτηκες Διαμαντή,καλές εργασίες.

Kαλοδουλευτα Δημητρη και Διαμαντη!

Δημητρη για πες για τα γαντακια, εχουν κατι ιδιαιτερο? Γιατι η τιμη ειναι οντως ιδιαιτερη :)

Ευχαριστώ Μιχάλη
Τά γάντια προστασίας γιά αλυσοπρίονο έχουν ένα υλικό με πολλές ίνες καί όταν σχιστούν,οι ίνες μπλοκάρουν τήν αλυσίδα,αλλά μέχρι ένα όριο ταχυτητας αλυσίδας,αυτα συγκεκριμένα είναι κατηγορίας 0 δηλαδη μέχρι ταχύτητα αλυσίδας 16 m/s πού έχουν τα μικρά κλαδευτικά αλυσοπρίονα.
Μετά είναι η κατηγορία 1 μέχρι ταχύτητα αλυσίδας 20 m/s γιά μεσαία ισχύς πριονιών,γιά μεγάλη ισχύ πριονιών πού έχουν πάνω από 20 m/s ταχύτητα δέν υπάρχει ανάλογο γάντι προστασίας !!