Tι παραλάβαμε σήμερα..

Και τότε γιατί τα πουλάνε;
και στο youtube στο κανάλι του sk metal Spiros, αναφέρει ο ίδιος σε ένα βίντεο, ότι χρειάζονται σε κάποια μερεμέτια και συγκεκριμένα για κανένα μεντεσε κλπ. Ψάξτε να δείτε για το βίντεο. Πρέπει να είναι εκεί που παρουσιάζει την μάσκα της yato...

διαμαντη τα πουλανε για αυτο που θες να τα παρεις κι εσυ και καλα κανεις.
να τα παρεις τα γυαλια.
η μασκα ειναι αβολη αν κολλας με το σωμα σε κλιση, αν κανει ζεστη κλπ

να θυμασαι ενα πραγμα. ακομα και το ελαχιστο ειναι πολυ καλυτερο απο το τιποτα οσων αφορα την ηλεκτροκολληση.
ακομα και μερικα τσιμπηματα χωρις γυαλια ή μασκα μπορουν να σου κανουν τα ματια χαλια. και να σε τσουζουν μετα και να σε καινε.
οποιος εχει δοκιμασει το καψιμο στα ματια της ηλεκτροκολλησης, ξερει...

επι τη ευκαιρια, αν για καποιο λογο χρειαστει κανεις να κολλησει χωρις προστασια και μετα τα ματια του τον καινε, η σωτηρια ειναι η...πατατα!
παιρνεις μια πατατα, την κοβεις στη μεση και την βαζεις πανω στο κλειστο εννοειται ματι σου, για αρκετη ωρα.
καλα και τα κολληρια αλλά πιο αργα συνηθως

Νομίζω ότι τα γιαλια που πήρε ο Διαμαντής είναι για την εποχή μας. Φοράς υποχρεωτικά μάσκα για κοροναϊο και τα γιαλια οπότε είσαι κομπλέ..

Μόνο εμένα δλδ με βολεύει η μάσκα αφού με κάνει να αισθάνομαι πιο άνετα;

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και είμαστε ήδη off topic, θα μου επιτρέψετε κάποιοι φίλοι να πω ότι αδυνατώ να καταλάβω με ποια λογική, το 2021, και με όλη την πληροφόρηση που έχουμε στη διάθεσή μας ως προς τις πολύ συγκεκριμένες και βλαπτικές συνέπειες από τη χρήση ηλεκτροκόλλησης χωρίς κατάλληλη προστασία, τόσο των ματιών, όσο και όλου του προσώπου αλλά και όλου του δέρματός μας, μπαίνουμε κάποιοι στη λογική "το μη χείρον βέλτιστον" ή αλλιώς, καλύτερα μια μικρή προστασία από καθόλου προστασία...Και αν ο πόνος στα μάτια από τη μη χρήση γυαλιών ή (ακόμα καλύτερα) μάσκας κατά την ηλεκτροκόλληση είναι άμεσος κι αφόρητος (και μακροπρπόθεσμα οδηγεί σε εμφάνιση καταρράκτη στα μάτια), οι ερεθισμοί του δέρματος εκεί όπου είναι εκτεθειμένο στην ακτινοβολία του τόξου της ηλεκτροκόλλησης προκαλούν σοβαρή δερματική βλάβη η οποία σε συνδυασμό και σωρευτικά με την ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για μελανώματα σε βάθος χρόνου.
Όποιος πιστεύει ότι αξίζει να παίζει την υγεία του στα ζάρια (φάση δεν βαριέσαι κλπ), και μάλιστα για χαζομάρες (εφόσον μιλάμε κατά βάση για χομπίστες/ερασιτέχνες όπως είμαστε σχεδόν όλοι που γράφουμε εδώ), ας συνεχίσει να αντιμετωπίζει ζαμανφουτίστικα αυτά τα θέματα.
Τα γράφω αυτά χωρίς καμία διάθεση ξερολισμού ή παρεξήγησης, με αγάπη κι εκτίμηση για όλα τα άτομα που γράφουν εδώ. Συν τοις άλλοις, τις τελευταίες μέρες προέκυψε στο σπίτι και θέμα με σοβαρούς δερματικούς ερεθισμούς στο ένα πόδι της γυναίκας μου από την πολύωρη παρουσία της στη δουλειά της σε κοντινή απόσταση από ηλεκτρική θερμαντική σόμπα ακτινοβολίας (φορούσε κολλάν στα πόδια και όλη η ακτινοβολία επηρέαζε το δέρμα χωρίς να το αντιληφθεί άμεσα), και όπως καταλαβαίνετε, μιλάω από πρώτο χέρι (δυστυχώς).

λαζαρε εννοειται οτι δεν μιλαμε για φαση να κανει γαζια επαναληπτικα, αλλά οπως ειπε, για κατι μικρο σε κανα φιλο, οταν δεν μπορει να κουβαλησει τη μασκα με το μηχανακι
σαφως ειναι καλυτερα να χρησιμοποιει μασκα αλλά απο το τιποτα, αν ειναι για κατι μικρο, δεν ειναι καλυτερα τα αυτοματα γυαλια?

Νικόλα, με όλο το σεβασμό, δεν είμαι της λογικής των εκπτώσεων σε τέτοια θέματα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για άτομα που κάνουν το χόμπυ τους. Για ποιο λόγο να κάνω ένα χόμπυ παίρνοντας ρίσκα, και μάλιστα εντελώς χαζά; Μια απλή παθητική μάσκα "κλασικού τύπου" κοστίζει βαριά 5 ευρώ, δεν έχει σοβαρό όγκο και βάρος και προστατεύει ασύγκριτα καλύτερα από τα καλύτερα γυαλιά όλο το πρόσωπο. Πόσο μανούρα είναι όταν πάμε κάπου εκτός σπιτιού για κάποιο μερεμέτι, μαζί με την μηχανή των 3-5 κιλών να κουβαλήσουμε και τη χαζομάσκα των 400 γραμμαρίων βάρους και 5 ευρώ αξίας; Συνάδελφος μου στη δουλειά, τεχνίτης μεταλλικών κατασκευών, ενώ τους έχουμε αγοράσει ηλεκτρονικές μάσκες των 200+ ευρώ, προ μηνών ήρθε μια μέρα με κοκκινισμένη και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα στο πρόσωπό του. Όταν τον ρώτησα τι έγινε, μου είπε το κλασικό, "είχαμε πάει για μια εξωτερική δουλειά, χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες κολλήσεις, που να κουβαλάω τώρα τη μάσκα, δεν με πολυβολεύει κιόλας, φόρεσα τα γυαλιά, αλλά μάλλον την πάτησα"....Τι του λες τώρα;
Και καλά αυτός πες ότι είχε ψοφήσει στην κούραση εκείνη τη μέρα από τη μια αβαρία στην άλλη να τρέχει, είναι 54 χρονών άνθρωπος, έχει μάθει στραβά από πιτσιρίκος (είναι στη δουλειά από 16 χρονών), δεν έχει κουλτούρα ασφαλείας κλπ. Για έναν ερασιτέχνη όμως τι ελαφρυντικό να δώσεις;

Κι εγω θα συμφωνησω οτι τα γυαλια ειναι, εν δυναμει, πολυ επικινδυνα.
Προσωπικα δεν εχω παρει, ακριβως για αυτο. Επειδη με ξερω, αν τα εχω θα μπω στη λογικη "ελα μωρε μια τσιμπια" και τσιμπια στην τσιμπια θα γινω σαν τον κυριο της φωτογραφιας.
Προφανως, για ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 1-2 πονταρισιες ειναι σχετικα safe (περισσοτερο επικινδυνο ειναι να πεσει καμια καφτρα στο προσωπο). Απο εκει κει περα, μεγαλα παιδια ειμαστε, ο καθενας παιρνει τις αποφασεις του.

Οσο για τους "μαστορες"... χ στ@. Πριν λιγο καιρο ειχε φερει μια γειτονισσα εναν να κολλησει κατι κλειδαριες, κι ο αθεοφοβος δεν φοραγε ΤΙΠΟΤΕ! Εντωμεταξυ, κοιταζε αυτος, κοιταζε κι η αλλη σα σφαχτο. Και οταν της φωναξα "μην το κοιτας" χασκογελαγε ο μαστορας. Τι να πεις;

Έτσι Άγγελε.
Και εγώ με τον Λάζαρο συμφωνώ.
Για μια δυο ποντες ίσως δε χρειάζεται να κοιτάς καν.
Αλλά τι να λέμε τώρα, θα πας κάπου και θα παρεις την ηλεκτροκοληση και δε θα παρει τη μάσκα αλλά τα γυαλιά????
Για ποιον λόγο???

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αλλά τι να λέμε τώρα, θα πας κάπου και θα παρεις την ηλεκτροκοληση και δε θα παρει τη μάσκα αλλά τα γυαλιά????
Για ποιον λόγο???
...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    54.9 KB · Views: 223
Χoρτοκοπτικό μπαταρίας επαγγελματικής σειράς Stihl FSA 90

lo110.jpg

lo210.jpg

lo310.jpg

lo410.jpg
Η συλλογή με τα proxxon που είναι;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλορίζικο, καλό ξεχορτάριασμα....

edit: σχετικά με τα γυαλιά τώρα....μιας και τα πήρα, θα τα φοράω( σε συνδιασμό και με τη μασκα) σε ελάχιστες περιπτώσεις, τώρα στην αρχή για μερικές πόντες, σαν ξεκίνημα....αμα γίνω σαϊνι, μόνο μάσκα.
Θα με κάνετε να τα δώσω, ακόμα δεν τα δοκίμασα:smash:

Μάλλον ανάποδα τα λες. στην αρχή με τη μάσκα και αφού γίνεις σαϊνι με τα γυαλιά. αλλά μόνο για λίγες πονταρισιές όπως λες. για τίποτα παραπάνω.

Μάλλον ανάποδα τα λες. στην αρχή με τη μάσκα και αφού γίνεις σαϊνι με τα γυαλιά. αλλά μόνο για λίγες πονταρισιές όπως λες. για τίποτα παραπάνω.
οκ,φίλε μου,κανένα πρόβλημα. Θα το δω και στην πράξη εν καιρώ...
Αν χρειαστώ κάτι ,θα τα λέμε στο κατάλληλο νήμα.....:antlers: