Νικόλα, με όλο το σεβασμό, δεν είμαι της λογικής των εκπτώσεων σε τέτοια θέματα, πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για άτομα που κάνουν το χόμπυ τους. Για ποιο λόγο να κάνω ένα χόμπυ παίρνοντας ρίσκα, και μάλιστα εντελώς χαζά; Μια απλή παθητική μάσκα "κλασικού τύπου" κοστίζει βαριά 5 ευρώ, δεν έχει σοβαρό όγκο και βάρος και προστατεύει ασύγκριτα καλύτερα από τα καλύτερα γυαλιά όλο το πρόσωπο. Πόσο μανούρα είναι όταν πάμε κάπου εκτός σπιτιού για κάποιο μερεμέτι, μαζί με την μηχανή των 3-5 κιλών να κουβαλήσουμε και τη χαζομάσκα των 400 γραμμαρίων βάρους και 5 ευρώ αξίας; Συνάδελφος μου στη δουλειά, τεχνίτης μεταλλικών κατασκευών, ενώ τους έχουμε αγοράσει ηλεκτρονικές μάσκες των 200+ ευρώ, προ μηνών ήρθε μια μέρα με κοκκινισμένη και ξεφλουδισμένη επιδερμίδα στο πρόσωπό του. Όταν τον ρώτησα τι έγινε, μου είπε το κλασικό, "είχαμε πάει για μια εξωτερική δουλειά, χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες κολλήσεις, που να κουβαλάω τώρα τη μάσκα, δεν με πολυβολεύει κιόλας, φόρεσα τα γυαλιά, αλλά μάλλον την πάτησα"....Τι του λες τώρα;
Και καλά αυτός πες ότι είχε ψοφήσει στην κούραση εκείνη τη μέρα από τη μια αβαρία στην άλλη να τρέχει, είναι 54 χρονών άνθρωπος, έχει μάθει στραβά από πιτσιρίκος (είναι στη δουλειά από 16 χρονών), δεν έχει κουλτούρα ασφαλείας κλπ. Για έναν ερασιτέχνη όμως τι ελαφρυντικό να δώσεις;