Tι παραλάβαμε σήμερα..

Cheesecake βγαινει ωραιο με αυτα τα υλικα, αμα προσθεσεις μπισκοτα, ζαχαρουχο και καποια κομποστα. Ψησου!
(Ειπαμε, ο πεινασμενος....)

Μιλώντας για πεινασμένους και καρβέλια ένας λόγος που πήγαινα στα ικεα επιτόπου παρά να παραγγείλω online ήταν τα σουηδικά μπινελικακια και οι σάλτσες στο εστιατόριο

Από αποθήκη έφτασε σε λιγότερο από 10 ημέρες το πριονάκι 6” με DHL
Τελική τιμή με 2 μπαταριες στα 40 ευρώ με κουπονάκι
Αυτός είναι ο λόγος που πήρα το συγκεκριμένο αν και δεν έχει προφυλακτήρα

https://www.banggood.com/DC-24V-6-I...custlinkid=204121&cur_warehouse=CN&ID=6292515

IMG_0931.jpg
IMG_0930.jpg
IMG_0929.jpg
IMG_0928.jpg
IMG_0927.jpg

Η συναρμολόγηση εύκολη ευτυχώς γιατί οι οδηγίες ήταν της κακιάς ώρας
Φωτοτυπία της φωτοτυπίας
Ο φορτιστής ευρωπαϊκός λίγο της πλακάς δεν είναι να τον αφησεις μόνο του γιατι κάνα μισάωρο που τον άφησα ζεστάθηκε πολύ
οι μπαταρίες στην αρχή σφήνωναν και δεν έβγαιναν αλλά με λίγο wd40 στις ράγες του πριονιου όλα οκ
Σε ένα παλιό κορμό από λεύκα που το δοκίμασα δεν απογοήτευσε αν και πρέπει να είσαι με το λαδικό έτοιμο
Γενικά σαν επίλογο πιστεύω ότι η τιμή στα 51 ευρώ συν μεταφορικά είναι οριακή για το συγκεκριμένο μόνο και μόνο για τις 2 μπαταρίες

Και από Amazon κάτι έξτρα για το 18v πιστόλι σιλικόνης

https://www.amazon.com/gp/product/B08N6R4RB4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

IMG_0926.jpg
Ειδικά το εργαλείο για να βγάζεις την παλιά σιλικόνη είναι όλα τα λεφτά

ΥΓ
Δέστε τα σχόλια για το πριόνι
Ο κάθε ούγκανος περίμενε με 8.5 EUR να πάρει όλο το σετ με δυο μπαταρίες

• Like
Reactions: nikfor
Kαλοριζικα Γιωργο, σε βλεπω τολμηρο στις αγορες σου !

Το πριονακι πρεπει να κανει δουλεια γιατι εχει και μεγαλουτσικη λαμα 6" αλλα και γραφει οτι ειναι 24βολτο. Τα 18βολτα που γνωριζουμε ειναι πανισχυρα πλεον.
Μονο προσεχε λιγο μην λασκαρει η αλυσιδα, σταζε της λαδακι οπως ειπες και ακουμπα την αλυσιδα στον κορμο με πισω μερος της και ποτε με το μπροστινο της μερος η ακρο.

Τα δυο σχολια για την τιμη ειναι φοβερα, εκανα και like :)
Λειτουργει ακομα το κουπονακι? Ισως να ενδιαφερεται ενας φιλος για το ιδιο εργαλειο αλλα με την μικρη λαμα των 10εκ.

Ευχαριστώ !
Δυστυχώς το κουπόνι δεν ισχύει πλέον
Συμπληρωματικά ο φορτιστής έχει ένα λεντακι που είναι κόκκινο όταν φορτίζει και αλλάζει πράσινο όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση
Τώρα για 24v κινεζικά δεν ξέρω θα ήμουν ευχαριστημένος αν βγάζει αληθινά 18v παντως δείχνει να βγάζει δύναμη
Ψάχνοντας τότε που το αγόρασα μου φαίνεται ότι όλα αυτά τα πριόνια είναι φασόν και αλλάζουν μόνο ο οδηγός και η αλυσίδα δηλαδή το βασικό εργαλείο είναι το ίδιο και αλλάζουν μόνο το μήκος
Συνήθως παίζουν 4 - 6 - 8” αν και 8 είναι κάπως to much

Εχεις δικιο με 8" λαμα ειναι oντως too much.

Μη σου πω οτι και οι 6" μου φαινονται εξ'ισου too much για τετοιου ειδους bugdet αλυσοπριονα.

Ήμουν έτοιμος να αγοράσω και εγώ ένα αλλά τα φοβήθηκα να πώ την αλήθεια.
Καλό γαντάκι και μακρυά απο το κεφάλι όσοι τα αποκτήσετε.
Δεν έχουν και φράχτη έστω απο τη μία πλευρά δυστυχώς.

Από αποθήκη έφτασε σε λιγότερο από 10 ημέρες το πριονάκι 6” με DHL
Τελική τιμή με 2 μπαταριες στα 40 ευρώ με κουπονάκι
Αυτός είναι ο λόγος που πήρα το συγκεκριμένο αν και δεν έχει προφυλακτήρα
https://www.banggood.com/DC-24V-6-I...custlinkid=204121&cur_warehouse=CN&ID=6292515

View attachment 179187

Γιωργο να τα χαρεις τα εργαλεια σου αλλά εχω ενσταση για το αλυσοπριονακι, καθως (οπως ειχα γραψει και εδω) δεν εχει διακοπτη ασφαλειας για το μεγαλο δαχτυλο. Πατας μονο την σκανδαλη και δουλευει, ετσι ειναι λιγο επικινδυνο ... θελει προσοχη

στο μαγαζί έχουμε βολευτεί τώρα κάμποσα χρονάκια με τους bosch deciled καθώς έχουμε καταργήσει εντελώς τις μπαλαντέζες φωτισμού με τα ενοχλητικά και ολίγον επικύνδινα καλώδια. επειδή όμως οι χαμένοι+σπασμένοι deciled πλησιάζουν πλέον τους δέκα και αν συνυπολογιστούν και οι μπαταριές από τις οποίες έχει γλυτώσει μόνο μια τότε η κατάσταση ξεφεύγει πολύ. είπα να δοκιμάσω κάτι εναλλακτικό στο ίδιο στύλ και σήμερα παρέλαβα έναν φακό της klein tools με κωδικό 56403. παραγγελία απο amazon.com και παραλλαβή σε 20 περίπου μέρες με 50,81 ευρωπουλακια. εκ πρώτης όψεως φαίνεται αρκετά καλός, ελάχιστα πιο φωτεινός από τον μπος, αρκετά πιο μικρός και ελαφρύς. έχει ένδειξη για την μπαταρία(πολύ βασικό που λείπει από τον μπος) πλήρη περιστροφή της κεφαλής και ρύθμιση σε διάφορα σημεία.
λίγο άβολη βρήκα την θέση του διακόπτη αλλά πιστεύω θα τη συνηθίσω. ελπίζω να βγεί το ίδιο ή λίγο καλύτερος απο τους μπος
20210406_103340.jpg
20210406_103407.jpg

20210406_103457.jpg

20210406_103532.jpg

δέν το βλέπω να τη βγάζει καθαρή όμως γιατί μαζεύτηκε όλη η συμμορία της bosch για να δούν τί παίζει....
20210406_172021.jpg

Ένα κοπτικο για εμενα με μακρυ στέλεχος για αντιγραφές.
Από αλιεξπρες μετά 2,5 μήνες....

1pc 8mm 1/2''(12.7mm)
Bearing Guide Template Router Bit Carbide

Εδώ αφου έκανε το μπανάκι του με αντισηπτικό και wd40...
IMG_20210406_211215.jpg

• Like
Reactions: anastasg
Ωραιος. Περιμένουμε αξιολόγηση αν κόβει αξιοπρεπώς. Παλιότερα φρεζο-τρυπανακια που είχα πάρει απο Κίνα, μου ειχαν βγει της υπομονής. Την έκανες της δουλεια σου πάντως.

Κυριάκο μεγειά. Κάνε τον κόπο να μας πεις πως κόβει όταν το δοκιμάσεις.

Kαλοριζικα παιδες!!

Μike πολυ καλη η φωτο συγκριση των δυο μικροπροβολεων (y)
Εντυπωσιακα χαρακτηριστικα το αμερικανικο φακουδακι, οπως και ο χρονος λειτουργιας στην υψηλη σκαλα. Μεγαλο plus η ενδειξη μπαταριας πανω στο φακο.
Το μικρο βαρος και ογκος οφειλεται στην ενσωματωμενη μπαταρια που κανονικα ειναι μειονεκτημα αλλα με 9 ωρες συνεχους λειτουργιας το μειονεκτημα αναιρειται!

Θα μου κανει μεγαλη εντυπωση εαν αντεξει παραπανω απο τον Bosch deciled. Αν το θυμηθεις, πες τις εντυπωσεις σου μετα απο κανα εξαμηνο χρησης.

• Like
Reactions: mixalio
Καλοδούλευτα τα νέα εργαλεία σε όλους
@almaz Παρακαλώ όταν δοκιμάσεις το εργαλείο για την αφαίρεση της σιλικόνης γράψε αν είναι αποτελεσματικό
@mixalio πολύ καλή η σύγκριση. Ο νέος φακός δείχνει εξαιρετικός και εφόσον αποδειχθεί οτι είναι ανθεκτικός στο χρόνο και πληροί τις προδιαγραφές του θα είναι δυνατό εργαλείο.
@enduras1, επειδή δεν κατάλαβα πόσο είναι το οφέλιμο μήκος του bit;

• Like
Reactions: mixalio
Το εργαλείο στην αφαίρεση σιλικόνης κυριολεκτικά ξυρίζει !
Ειδικά με την λεπίδα προς τα πίσω όχι μόνο αφαιρεί αλλά δεν αφήνει και υπόλοιπα
Η λεπίδα για σπρώξιμο μπροστά καθαρίζει αλλά μετά θέλει καθάρισμα με το άλλο εξάρτημα αυτό που είναι για καθαρισμό τζαμιών
IMG_0932.jpg
IMG_0934.jpg
Αυτό μπροστά καλύπτεται με το εξάρτημα για στρώσιμο της σιλικόνης με τα εναλλασσόμενα pads

IMG_0935.jpg

Καλοδούλευτα τα νέα εργαλεία σε όλους
@enduras1, επειδή δεν κατάλαβα πόσο είναι το οφέλιμο μήκος του bit;
50,8 χιλιοστά Γιώργο.
Κανονικά αυτά τα παιρνουν 2-2 ώστε όταν δεν κόβει πια το ένα να πας στο επόμενο....

Σημερινή παραλαβη ακόμα 50 100αρια γυαλοχαρτα, ένα μάσατι Victorinox και δυο κατσαβίδια για καρυδακια να δώσω δώρο στον φανοποιο μου που ξέχασε το δικό του σε ένα αμάξι πελατη.
IMG_20210407_143920.jpg
Όλα με το καλάθι του skroutz από συνεργαζόμενα καταστήματα.

Καλοριζικα Κυριακο, η καλη πραξη θα γυρισει διπλη :)

Ξερω οτι ειναι δυσκολο απο κινητο, αλλα αν μπορεις βαλε σε καποια φαση το λινκ για τα πραματα, ιδιως για το ακονιστηρι της Victorinox.