Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβη καπλαμαδων απο Αμαζον Aγγλιας (τα ειχα παραγγειλει σε φιλο που ζει εκει και μου τα εφερε χτες).

Συσκευασια σε πλαστικο σακκουλακι, με καπλαμαδες μεγιστου μηκος 30 εκατοστα και πλατους απο 5 εως 20 εκατοστα.
sxLAlVth.jpg

250 γραμμαρια βαρος καπλαμαδων απο σκληρα και καλα ξυλα (μαονι, δρυς, καρυδια, σφενδαμος, σαπέλι, κερασια και αλλα που δεν ειμαι σιγουρος)
cq4xUrRh.jpg

Παχος απο 0,4 εως 0,6 χιλιοστα, τα περισσοτερα ομως ειναι ~5μμ.
38AC5UAh.jpg

Υπεροχη μυρωδια φρεσκοκομμενης ξυλειας!!
luVkJDth.jpg

Εδω τα καπλαμαδακια απλωμενα
GNRocz4h.jpg

Κάνε ένα τσεκάρισμα ότι οι δίσκοι κουμπώνουν στο dewalt 745, για να ξέρουμε. Στο 7492 πάντως, με το παξιμάδι που έχει από τη μαμά του οι λεπτοί δίσκοι δεν κουμπώνουν - δεν θυμάμαι το μίνιμουμ πάχος αλλά είναι σίγουρα από 2mm και πάνω (το πάχος του σώματος, όχι το kerf).
Χρωστάω μια απάντηση για τους δίσκους 1,6mm. Τοποθέτησα αυτόν με τα 24 δόντια, για να κάνω και αντιπαραβολή στην αίσθηση που είχα με τον εργοστασιακό. Καταρχήν ο δίσκος σφίγγει κανονικά με τα υπάρχοντα παξιμάδια. Η αντίσταση κατά την κοπή δεν έχει καμία σχέση, ενώ είναι αλήθεια και λιγότερο θορυβώδης από τον προηγούμενο. Έκοψα στα γρήγορα μόνο ένα ρετάλι Κ/Π Bintagor από Leroy που είχα, ίσα ίσα για να βγάλω φωτογραφίες. Δεδομένου του πόσο εύκολα ξεφτίζει το συγκεκριμένο Κ/Π είμαι πολύ ευχαριστημένος:

Πλαϊνό
1657986655757.jpg
Κάτω μέρος
1657986655767.jpg

Επάνω μέρος
1657987066490.jpg

Τελείωμα κοπής (έξοδος δίσκου)
1657987066495.jpg

Αμα εισαι λιγο τυχερος...

Πριν κανα διμηνο ειπα σε γνωστο στην Αγγλια να μου παρει εναν μικρο ετικετογραφο σαν αυτον που ειχαν παρει προτινος συναδελφοι απο Κινα, που δουλευει μεσω κινητου.
Ηταν προσφορα στις 22 λιρες μαζι με 3-4 ρολλα ετικετες. Δεν υπηρχαν μεταφορικα, ουτε βιασυνη, καθως θα μου τα εφερναν οποτε ερχοντουσαν Ελλαδα για διακοπες.

Ομως ο φιλος ειχε εναν παρομοιο ετικετογραφο που δεν τον ειχε βολεψει και μου τον εφερε χτες το βραδυ! ..Δωρεαν :)

Phomemo M110 Mini Bluetooth Label Maker

5oDdZxMh.jpg

Πανακριβος, δεν ξερω αν αξιζει τα λεφτα του. Υπαρχει στην ιδια περιπου τιμη στο Αμαζον Αγγλιας και Αμαζον Γερμανιας.

Κατεβασα το προγραμμα στο κινητο και συνδεθηκε αμεσα! Το οθονακι του ειναι εγχρωμο.
GlgDDPUh.jpg

Το μεγιστο μεγεθος αυτοκολλητων ετικετωνν που παιρνει ειναι 50χ80 μμ. και μπορεις να εκτυπωσεις ειτε καθετα ειτε οριζοντια. Το μικροτερο ειναι 20χ30μμ
E1Pk67rh.jpg

Η αλλαγη των αναλωσιμων ειναι πανευκολη. Δεν εχω τσεκαρει ακομα το κοστος των ετικετων, στα διαφορα μεγεθη.
6i0c6vNh.jpg

Τις επομενες μερες θα το δοκιμασω σχολαστικα και θα γραψω εντυπωσεις.

Χρωστάω μια απάντηση για τους δίσκους 1,6mm. Τοποθέτησα αυτόν με τα 24 δόντια, για να κάνω και αντιπαραβολή στην αίσθηση που είχα με τον εργοστασιακό. Καταρχήν ο δίσκος σφίγγει κανονικά με τα υπάρχοντα παξιμάδια. Η αντίσταση κατά την κοπή δεν έχει καμία σχέση, ενώ είναι αλήθεια και λιγότερο θορυβώδης από τον προηγούμενο. Έκοψα στα γρήγορα μόνο ένα ρετάλι Κ/Π Bintagor από Leroy που είχα, ίσα ίσα για να βγάλω φωτογραφίες. Δεδομένου του πόσο εύκολα ξεφτίζει το συγκεκριμένο Κ/Π είμαι πολύ ευχαριστημένος:
Γιάννη ευψαριστούμε για την παρουσίαση.
Για τα δόντια και την καθαρότητα της κοπής, τι να πω... μας έχουν μπερδέψει. Η κοπή που δείχνεις είναι πολύ καθαρή ενώ θεωρητικά με τα 24 δόντια που είναι λίγα υποτίθεται ότι κάνεις πιο πρόχειρες κοπές. Ένα δίσκο με 80 δόντια που πήρα πρόσφατα είδα διαφορά μόνο σε μερικά ξύλα ή/και σε κοπές με τιλτ του δίσκου - ακόμα δεν έχω καταλήξει πότε αξίζει να μπεις στον κόπο να αλλάξεις τον 40άρι δίσκο που είναι ψιλομόνιμα πάνω.

Πολύ ευχάριστο νέο για τον λεπτό δίσκο που τελικά κουμπώνει - εκτός από τα πλεονεκτήματα που γράφεις ένα άλλο είναι ότι βρίσκεις επώνυμους σε καλύτερες τιμές από το κλασσικό πάχος (των 2,2mm). Να πω ότι τελικά μάλλον ταιριάζουν και στο dewalt 7492. To story έχει ως εξής: μια μέρα δοκίμασα να κουμπώσω τον δίσκο από το δισκοπρίονο χειρός που έχει τρύπα Φ30 και πάχος σώματος 1.3mm και το παξιμάδι δεν τον έσφιγγε.
Μετρώντας το ύψος του εξογκώματος στο παξιμάδι (μαύρη γραμμή) το βρήκα στα 2mm και θεώρησα ότι θέλει δίσκο πάχους από εκεί και πάνω.
01.jpg

Τελικά, έχει μια μικρή πατούρα στην απέναντι μεριά μέσα στην οποία μπαίνει το εξόγκωμα. Μετρώντας με ένα φιλεράκι την "χαραμάδα" της φωτογραφίας, αφού σφιξω τέρμα, την βρίσκω στα 1,5mm. Άρα λογικά ταιριάζουν οι δίσκοι "thin kerf" που στις γνωστές εταιρίες είναι στα 1,6mm. Το γαμώτο είναι ότι όταν έψαχνα να αγοράσω, είχα απορρίψει πολλούς λεπτούς (και φτηνότερους) επειδή δεν ήξερα...

02.jpg

Last edited:
Δημήτρη σίγουρα παίζει ρόλο το ότι είναι πιο λεπτός, ίσως έχει και άλλες γωνίες στα δόντια του και φυσικά είναι και καινούριος! Πάντως η CMT τον σταμπάρει με 5* για ripping και μάλλον αυτή είναι και η ειδικότητά του. Ο 40άρης που πήρα ας πούμε αναφέρεται ως πολλαπλών χρήσεων. Να πω εδώ πως άλλος ένας εξαιρετικά χρήσιμος δίσκος της CMT που έχω χρησιμοποιήσει είναι αυτός με τα επίπεδα δόντια. Ό,τι πρέπει για γκινισιές!

Σημερινες παραλλαβες 2 μαγνητικα αλφαδια Stanley...Ενα 60cm και ενα μικρο Torpedo...

20220718_133844.jpg

Μεγαλο μαγνητικό δεν είχα και χρειαζόταν...
H επαναγορα του μικρου αλφαδιου, κοσμημα κατ' εμε, εγινε γιατι καπου εχει χαθει και το ενδεχομενο να εχει μεινει εντος σε καποια κατασκευη ειναι μεγαλο καθως συχνα εμπαινε για μετρησεις...
Oπως στην παρακατω φωτο... :( :mad:

20220614_114137 - Αντιγραφή.jpg

Μακάρι να είναι καταχωνιασμενα κάπου στην αποθήκη και να βρεθεί...Αλλά έφαγα τον τόπο και δεν το βρήκα....

Last edited:
Ωραιες οι Σαββατιατικες παραλαβες!!

10 Λαμες καρβιδιου Stanley, για τα κοπιδια που παιρνουν ανταλλακτικες λαμες πλατους 18μμ.
S85ezMih.jpg

Λεει οτι εχουν 10πλασια αντοχη απο τις κοινες λαμες.
Μενει να διαπιστωθει, αν και το σημαντικο σημειο ειναι ποσο γρηγορα φθειρεται/στομωνει η λαμα με τις αλεπαλληλες κοπες. Σπανια εχω σπασει τετοια λαμα.

Ερχονται σε ενα περιποιημενο πλαστικο θηκακι
djSqdBWh.jpg

Δεν εχω αλλες πληροφοριες καθως το σετακι μαζι με τα λαχταριστα σνακς ηταν ευγενικη χορηγια του Κωστη σε ανταποδοση ενος σετ αγκιστρων, που τυπωσα στον 3D printer, για L-Boxx :)
k653aTTh.jpg

Σημερινη και τελευταια καλοκαιρινη παραλλαβη ενα Bosch 18v κρουστικο δραπανοκατσαβιδο απο Κεντροβιδας....ηταν το μονο που ελειπε απο την παρεα αφου ειναι και κυριο εργαλειο...
Φυσικα το Σαββατο υπηρχε και η παραλλαβη των βασεων για τα lboxx(Slimline Clamp) απο τον Μιχαλη τον οποιο ευχαριστω θερμα....

20220724_103207.jpg 20220724_103045.jpg

Καλορίζικο Κωστή και καλοδούλευτο.
Για ποιον λόγο πηγές σε αυτό ενώ έχεις το 12v, για την επιπλέον δύναμη ή για την κρούση;
Παρουσία αυτού ουσιαστικά δεν "αχρηστεύεται" το 12v;

• Like
Reactions: KOSSTV
Ο λόγoς που πήγα Γιώργο ειναι γιατί ήθελα να είμαι πιο πλήρης στην 18ν σειρά της Bosch..Στην ουσία να μπορώ το εκμεταλλευτώ ως σετ με το GDX-200 όταν χρειαστεί παρότι υπάρχει και άλλο σετ 18v...
Γιατι κάνα 2 φορές πήρα το 18ν κρουστικο της Stanley και χρειάστηκε να δουλέψει το Gdx ως μπουλονοκλειδο για κάτι στριφωνια οπότε πάρε μπαταριες και από τα 2....θα μου πεις γινόταν και έτσι η δουλειά.. έλα όμως που το ρημάδι το μικρόβιο των εργαλιων δεν λέει ακόμη να με αφήσει...!!
Από την άλλη βλέποντας και στο νήμα με τα " εργαλεία μπαταριας" καταλαβαίνεις λόγω μεγεθους πόσο εξυπηρετικο θα είναι να κάνεις άνετη και γρήγορη δουλειά σου...

Τα 12v(Gsb,gdx & gsr) δεν αχρηστευονται άμα έχεις μεθοδεύσεις που και πως θα τα χρησιμοποιήσεις..
Πλέον μόνο σε ξυλεια γίνεται χρηση,που θεωρώ ότι βολεύουν απίστευτα, και πολύ σπανια σε μπετο/σοβά...και δεν είναι από τώρα πάνω από χρόνο το πάω έτσι...

Last edited:
Για το μικρόβιο ξέρεις ποιος φταίει, το παιδί με το υπόγειο εργαστήριο στα ΒΠ 😄

Οπότε τα 12v στο ξύλο και τα 18v σε όλες τις υπόλοιπες εργασίες, μια χαρά τα έχεις προσαρμόσει.
Αφού έχεις τα Bosch χρησιμοποιείς ακόμη τα stanley; Δώσε τα stanley στις κόρες να παίζουν 😆😆

Καλορίζικο Κωστή και καλοδούλευτο.
Για ποιον λόγο πηγές σε αυτό ενώ έχεις το 12v, για την επιπλέον δύναμη ή για την κρούση;
Παρουσία αυτού ουσιαστικά δεν "αχρηστεύεται" το 12v;
Η πολύ παρέα με τον καταναλωτή πακοτινιων φταίει.

Χαχαχαχαχα

Σημερινη παραλλαβη ενας φορτιστης Bosch gal 18v-40 από eshop,ενα ακομη μακροστενο τροχηλατο και ενα σετ καλές εργασιας CAT από lidl.

20220728_103639.jpg

Ο 4Α φορτιστης αγοράστηκε για την πιο γρήγορη φόρτιση των 6Α και 4Α μπαταριών κατά την εργασία..
Το τροχηλατο έκατσε στο σωστό timing για την επισκευή lboxx roley και η κάλτσες πάρθηκαν για δοκιμή...

Παρέλαβα σήμερα αυτό το σετάκι Καρυδάκια Αέρος Εξάγωνα Μακριά 1/2" στα 14,90€
Πολύ καλής ποιότητας φαίνονται και σε ωραία σκληρή κασετίνα.
έχουν γύρω γύρω σκληρό πλαστικό για να μην τραυματίζουν τις ζάντες.

Image5902129774009949754.jpg

Επειδή ετοιμάζω το βαλιτσάκι εργαλείων και το καλοκαιρινό road trip, θα τα βάλω δίπλα στο ωραίο μπουλονόκλειδο
που είχαμε πάρει παλιά πολλοί από μας σε τιμή χώμα. :)

όχι ακριβώσ σημερινή παραλαβή, αλλά μαζεμένα μερικά πραγματάκια από την προηγούμενη βδομάδα:

παρελκόμενα ηλεκτροκόλλησης από ergaliothiki: σύρμα FCAW, ματσακόνι, αντισπάτερ, Πένσα Συγκόλλησης, και μιας και βρεθήκαμε εκεί, και μια θήκη μέσης. είναι αρκετά πιο μεγάλη απότι περίμενα ,τωρα σκεφτομαι ισως να έρπεπε να εχω παρει τη μικρότερη

1659010281435.png

ήθελα μερικά κοπτικά, τελικά πήρα το ψαλιδάκι της ingco και τον κοφτη καλωδίων ηλεκτρολόγου της total, και τα 2 δείχνουν καλής ποιότητας και vfm. Παρεπιπτόντως η ingco έχει κατακλύσει την αγορά; Βλέπω μεγάλη προβολή σε πολλά καταστήματα τελευταία.

1659010386589.png

Τσιμπίδα με ίσιες σιαγώνες που συζητήθηκε πριν μερικές μέρες, αντί για την knipex πήγα σε κάτι πιο οικονομικό. το περίεργο είναι αυτή η βίδα (?) που έχει στην άκρη της μύτης που δεν έχω καταλάβει γιατί ακριβώς υπάρχει. Η ποιότητα φαίνεται ικανοποιητική για την τιμή της.

1659010329749.png
1659010312729.png

Ωραιες και χρησιμες παραλαβες συναδελφοι, καλοριζικα!!

Νικο μηπως αναφερεται καπου η μαξ. ροπη που αντεχουν τα καρυδακια?

Ωραιες και χρησιμες παραλαβες συναδελφοι, καλοριζικα!!

Νικο μηπως αναφερεται καπου η μαξ. ροπη που αντεχουν τα καρυδακια?

Όχι Μιχάλη, δεν γράφουν κάτι τέτοιο. Έψαχνα και στο internet, αλλά δεν βρήκα κάποιο στοιχείο

Ελπίζω να αντέχουν το μπουλονόκλειδο. Τα λέει και ... "επαγγελματικά" :LOL:

όχι ακριβώσ σημερινή παραλαβή, αλλά μαζεμένα μερικά πραγματάκια από την προηγούμενη βδομάδα:

παρελκόμενα ηλεκτροκόλλησης από ergaliothiki: σύρμα FCAW, ματσακόνι, αντισπάτερ, Πένσα Συγκόλλησης, και μιας και βρεθήκαμε εκεί, και μια θήκη μέσης. είναι αρκετά πιο μεγάλη απότι περίμενα ,τωρα σκεφτομαι ισως να έρπεπε να εχω παρει τη μικρότερη

View attachment 200559

ήθελα μερικά κοπτικά, τελικά πήρα το ψαλιδάκι της ingco και τον κοφτη καλωδίων ηλεκτρολόγου της total, και τα 2 δείχνουν καλής ποιότητας και vfm. Παρεπιπτόντως η ingco έχει κατακλύσει την αγορά; Βλέπω μεγάλη προβολή σε πολλά καταστήματα τελευταία.

View attachment 200562

Τσιμπίδα με ίσιες σιαγώνες που συζητήθηκε πριν μερικές μέρες, αντί για την knipex πήγα σε κάτι πιο οικονομικό. το περίεργο είναι αυτή η βίδα (?) που έχει στην άκρη της μύτης που δεν έχω καταλάβει γιατί ακριβώς υπάρχει. Η ποιότητα φαίνεται ικανοποιητική για την τιμή της.

View attachment 200561
View attachment 200560
Καλορίζικα όλα!
Αν εννοείς την υποδοχή που είναι δίπλα στο k-gripper τότε νομίζω πως είναι κλειδί για την εξαερωση στα σώματα των καλοριφέρ

• Wow
Reactions: vespas