Tι παραλάβαμε σήμερα..

μερσι κωστη!
τελικα κοντραρει οταν τραβας προς τα εξω το μαυρο πλαστικο ημικυκλιο που αγκαλιαζει την κεφαλη
δεν εχω αντιστοιχα τροχακια απο παρκσαιντ και μπος
να βαλω απο τους κλασικους γωνιακους εννοεις?

Kαλοδουλευτο Νικολα, μοιαζει αρκετα με το μικρο bosch, ακομα και στο κλειδωμα του αξονα που γινεται τραβωντας το δακτυλιδι :)

• Like
Reactions: nickolas
μερσι κωστη!
τελικα κοντραρει οταν τραβας προς τα εξω το μαυρο πλαστικο ημικυκλιο που αγκαλιαζει την κεφαλη
δεν εχω αντιστοιχα τροχακια απο παρκσαιντ και μπος
να βαλω απο τους κλασικους γωνιακους εννοεις?
Όχι βρε αυτό να βάλεις που πηρες..!!!

• Like
μερσι μιχαλη!
ειναι ωραιο κομματακι, εχει μεσα δισκακια, μονο οι δυο μπαταριες πανε περιπου 12€ η μια
συν φορτιστης συν τα δισκακια, το εργαλειακι βγαινει τσαμπα!
αν και εχω και δισκοπριονο Φ125 που του βαζω δισκους κλασικους , κοπης , οταν κοβω επιφανειες (ειναι πιο βολικο και ασφαλες απο τους γωνιακους) ετουτο ειναι για να "χωνεται" καθως ειναι μικρουλι και καλοβολο
θα του παρω και δισκακια παρκσαιντ οταν ξαναφερει και απο κοπες πλεον θα ειμαι κομπλε :) . πουλαει και το ε-σοπ
ενα τριβειακι μπαταριας τυπου μακιτα θελω ακομα, με τον αλλο μηνα για να γυαλιζω και να τριβω χωρις ρευμα αλλά να γεμισει πρωτα το πορτοφολι τον αλλο μηνα
https://www.tomtop.com/p-e23675bl-eu.html?aid=coupondealer

( το συγκεκριμενο δειχνει καλη ευκαρια και ειναι σε προσφορα )

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1
Καλά έκανες και έβαλες φωτο...
Σχεδιαστικά είναι κοντά στα άλλα 2...
Αναμένουμε εντυπώσεις από χρήση...

• Like
Άσε τις φωτογραφίες και βάλε τον για δουλειά να μας πεις τι λέει.

χαχα δεν εχω κατι να κοψω τωρα και εχουν πλακωσει και οι ζεστες εδω στο νοτο κι εχω πιασει το κλιματιστικο :)
εκοψα ομως μια βιδα ετσι για τη παρθενια. ολα δειχνουν καλα

προοριζεται μονο για χρηση σε μεταλλο, δεν προκειται να του βαλω το δισκακι με τα δοντια σε ξυλο γιατι εχω δει το πως μπλοκαρει ο οδοντωτος δισκος με τον γωνιακο.
το πολυ σε κανα πλαστικο.
και τουτο ειναι πολυ ελαφρυ και πολυ γρηγορο, αν μπλοκαρει στο ξυλο, δεν θα προλαβει το ματι να το δει πότε θα γυρισει.

η γνωμη μου ειναι αγορα με κλειστα ματια!
σε τετοια τιμη, περι τα 28€ ολα μαζι με μεταφορικα και δυο μπαταριες και δισκακια δεν προκειται να ξαναβρεθει πουθενα.
νομιζω οτι το παρκσαιντ με μια μπαταρια παει τα διπλα και βαλε, οπότε για εναν ερασιτεχνη μια χαρα βολευει
σιγουρα δεν θα ειναι καλυτερο απο το παρκσαιντ ουτε φυσικα απο το μποσακι, αλλωστε δεν ειναι το μπρασλες (που παει περι τα 45 με μεταφορικα) αλλά για ψιλοδουλιτσες, μια χαρα ειναι :)

προοριζεται μονο για χρηση σε μεταλλο, δεν προκειται να του βαλω το δισκακι με τα δοντια σε ξυλο γιατι εχω δει το πως μπλοκαρει ο οδοντωτος δισκος με τον γωνιακο.
το πολυ σε κανα πλαστικο.
και τουτο ειναι πολυ ελαφρυ και πολυ γρηγορο, αν μπλοκαρει στο ξυλο, δεν θα προλαβει το ματι να το δει πότε θα γυρισει.

Μιλας για το συγκεκριμενο....γιατι Bosch και Parkside μια χαρα τα πανε σε ξυλο και πλακακι....
Δεν εχει τιπονα να χασεις με το να το δοκιμασεις...

Θα συμφωνήσω με το Νικόλα, καλό είναι να αποφεύγονται οι δίσκοι ξύλου σε γωνιακούς τροχούς, είναι πολύ επικίνδυνο.
Άλλο ράσπα για τρίψιμο κι άλλο δίσκος, το ξύλο θέλει δισκοπρίονο.

Μου φερανε χτες απο το Praktiker ενα κατσαβιδακι καστανιας της Bosch. Kαινουριο πρεπει να ειναι.

GZpcu9eh.jpg

Πολυ καλοφτιαγμενο, βαρυ και εργονομικο. Ο μαγνητης που κραταει το bit πρεπει να ειναι απο τους πιο ισχυρους που εχω δει.
bnUtLp4h.jpg

Tο πορτ μπαγκαζ που αφαιρειται, εχει χωρο για 5 μυτες. Η καστανια μια χαρα.
2txwrlOh.jpg

Σε καποια φαση θα το συγκρινω με ενα αντιστοιχο κατσαβιδακι καστανιας της Stanley και ενα της Wera.

Παραγγελια απο Αmazon Γαλλιας με ΑCS courier αφου προηγηθηκε ενημερωση στο viber για την παραδοση!! Φαινεται οτι υπαρχει πλεον μονιμη συνεργασια της ACS με την Αμαζον.

Παχουλο το πακετακι :)
LqmKHJ2l.jpg

Μερος μια μεγαλυτερης παραγγελιας που εκανα προσφατα με νεα προιοντα χειρος της Bosch μιας και υπηρχε προτινος μια εκπτωτικη προσφορα 5 ευρω για παραγγελιες απο το Amazon.fr

Εδω ειναι η μετροταινια σε περιποιημενη συσκευασια ανταξια της Bosch.
LjOykIbh.jpg

Aκομα πιο περιποιημενη και ποιοτικη ειναι η κατασκευη της η οποια ειναι ενισχυμενη με λαστιχο για μεγαλυτερη αντοχη.
XascbCdh.jpg

Αν και μεγαλυτερη απο ολες τις 3μετρες και 3.5μετρες που εχω, λογω της ανθεκτικης κατασκευης, καθεται πολυ καλα στο χερι.
eQsPLgRh.jpg

Το κελυφος εχει μηκος ακριβως 7 εκατοστα, πραγμα το οποιο κανει τις εσωτερικες μετρησεις ακριβεις και ευκολες.

Αυτο ομως που καθιστα την νεα μετροταινια της Bosch εντελως διαφορετικη απο τις αλλες βρισκεται στην λειτουργια της επεκτασης της ταινιας που δεν τραβιεται αυτοματα πισω (αυτοματη επαναφορα)
lMu9DCXh.jpg

Αντιθετα με ολες τις αλλες που διαθετουν αυτοματη επαναφορα, η ταινια παραμενει εξω μεχρι να πατησεις το κουμπι επαναφορας. Αυτο το χαρακτηριστικο το βρισκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βολικο και ευχρηστο!!

Στην πισω πλευρα υπαρχει το κλασσικο κλιπ ζωνης.
j1SrokXh.jpg

Η μετροταινια αυτη εχει ερθει και στα Praktiker αλλα μαλλον δεν ειναι ακομα διαθεσιμη, οπως και καποια αλλα νεα προιοντα της DIY σειρας της Bosch με εξαιρεση το κατσαβιδακι που παρουσιασα χτες.

Πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό το ότι δεν έχει αυτόματη επαναφορά.
Έτυχε πριν μερικούς μήνες να βρω μια αντίστοιχη μετροταινια dexter στα leroy και από τότε έγινε η βασική μου.

• Like
Reactions: Χιωτης
Ετσι ακριβως, ειναι μεγαλη δουλεια αυτο το χαρακτηριστικο, αν και ολες οι μετροταινιες διαφημιζουν την 'αυτοματη επαναφορα' σαν προτερημα!

Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λέτε.
Για πιό λόγο είναι προτέρημα, και μάλιστα πολύ χρήσιμο, η μη αυτόματη επαναφορά; :(

Η μη αυτοματη επαναφορα ειναι -κατα την αποψη μου τουλαχιστον- πολυ μεγαλυτερο πλεονεκτημα απο την κοινη αυτοματη επαναφορα που εχουν ολες οι μετροταινιες.

Παντως εαν δεν το δοκιμαζα στην πραξη, δεν θα συνειδητοποιουσα την χρησιμοτητα του.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λέτε.
Για πιό λόγο είναι προτέρημα, και μάλιστα πολύ χρήσιμο, η μη αυτόματη επαναφορά; :(
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το άνοιγμα της ταινίας θες να παραμένει σταθερο η να μην μαζευει ξαφνικα μέχρι να πάρεις ακριβή μέτρηση..

Εχει τύχη κατά την μέτρηση σε κοψίματα γυψοσανιδας σε ταβανι η σε ψιλο σημειο,προκείμενο να πάρω σωστό μετρημα,να το τσεκάρω 1,2 ακόμη και 3 φορές,αφού πριν συγουρεψω το μετρημα μαζεύει αυτόματα και μου έχει "σπάσει" πολλές φορές τα νεύρα αφού πρέπει να πάρεις μετρηση από την αρχή..
Προσωπικά εδώ αυτή θα με βοηθήσει..

Οι κοινες αυτόματες έχουν κουμπί όπου τις φρενάρεις εκεί που θες αλλά εάν θες δεύτερη μέτρηση ακριβειας υπάρχει το ενδεχόμενο να στην μαζέψει και αντε πάλι από την αρχή..
Στην ουσία οπως το καταλαβαίνω έχει φρένο επαναφοράς και απελευθερωνεται μόνο όταν πατάς το κουμπί.. το αντίθετο από το μέσο όρο..

Σημαντική προϋπόθεση είναι η συγκεκριμένη μετροταινια να μπορει να παραμένει σταθερή στο άνοιγμα της χωρίς να "σπαει" κοντά στο 60%-75% του μήκους της δηλ κοντά στα 2μ ..τα 19mm πλατος θεωρώ ότι οριακά ευνοούν..
Εάν την φέρει το Practiker θα την πάρω..

Η μετροταινια της Bosch φτανει και κρατιεται σταθερη χωρις να τσακιζει στο 1.80μ και ξεπερναει αρκετα τα 2 μετρα σε επεκταση οταν την στηριξεις και με το αλλο χερι.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Αρκετες ταινιες εχουν ενδειξη του σωματος.
Αυτο που πρεπει να αναφερθει ειναι οτι η ταινια εχει επιστρωση ματ και δεν γυαλιζει στο φως, χαρακτηριστικο των προσεγμενων και καλων μετροταινιων.