Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιας και γράφετε για μπαταρίες....
Λόγω του μωρού θα χρειαστώ μάλλον πολλές τους επόμενους μήνες για παιχνιδάκια.
ΑΑ και ΑΑΑ νομίζω

Είναι καλή ιδέα να παρω φορτιστή και επαναφορτιζόμενες; Φαντάζομαι μπορώ να αντικαταστήσω τις απλές με επαναφορτιζόμενες έτσι;

Ή να ακολουθήσω την ιδέα της λαϊκής ή του Σκρουτζ;

Αν ναι για ρίχτε καμιά πρόταση... Δε βιάζομαι οπότε αγοράζω και από Κίνα. Ε κάτι σε λογικές τιμές να συμφέρει η αγορά σε σχέση με τις απλές....ευχαριστω!!!

Εγω παντως πηρα το pack των 100 απλων και ησυχασα...
..και αυτο γιατι θα χασεις την μπαλα με τις επαναφορτιζομενες...εχω 40 Enelloop(2a+3a) και δεν ηξερα που ειναι τι..δεν εχω βρει καμια δεκαρια και τις κλαιω......καλυτερα απλες....

• Like
Reactions: lazarefa and newbie
IKEA θα πας να παρεις τις LADDA.
Εξαιρετικες.
Και αν θες να με ακουσεις έναν 8θεσιο Vstar και καθαρισες.
Με 4 θεσεις δε θα προλαβαινεις.
εγω θα ελεγα τον 4-θεσιο της ΙΚΕΑ...ειναι panasonic-eneloop στην πραξη

Σε πολλες συσκευες απλα ΔΕΝ κανουν οι επαναφορτιζομενες καθως εχουν χαμηλοτερο μεσο ορο βολταζ απο τις αλκαλικες.

Με αλλα λογια, καποιες συσκευες -και παιχνιδια- δεν θα ξεκινουν καν αν βαλεις επαναφορτιζομενες ΝιΜΗ.

Σε πολλες συσκευες απλα ΔΕΝ κανουν οι επαναφορτιζομενες καθως εχουν χαμηλοτερο μεσο ορο βολταζ απο τις αλκαλικες.

Με αλλα λογια, καποιες συσκευες -και παιχνιδια- δεν θα ξεκινουν καν αν βαλεις επαναφορτιζομενες ΝιΜΗ.
Συνήθως οι επαναφορτιζόμενες είναι 1,2V. Στις συσκευές ενδοεπικοινωνίας για το μωρό, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, στα παιχνίδια όμως άναβαν μόνο τα φωτάκια, για κίνηση ούτε λόγος.

• Like
Reactions: Χιωτης
Εγω παρελαβα σημερα μια εργαλειοθηκη.
Αγοραστηκε απο μια δημοπρασία στο FB.

Ηθελα στην αρχη να την χρησιμοποιησω για αποθηκευση φυσιγγιων στο χωριο αλλα δε χωραει πανω απο 4 πακετα οποτε θα γινει εργαλειοθηκη για το σπιτι !

Ξεχωριστη και πρακτικη αφου σφραγιζει ερμητικα με το λαστιχο που εχει στο καπακι.

Μπορεις να την πεις και μαχιμη.

View attachment 226720
Τιμούλα;

Εγω παντως πηρα το pack των 100 απλων και ησυχασα...
..και αυτο γιατι θα χασεις την μπαλα με τις επαναφορτιζομενες...εχω 40 Enelloop(2a+3a) και δεν ηξερα που ειναι τι..δεν εχω βρει καμια δεκαρια και τις κλαιω......καλυτερα απλες....

Τι μου θύμησες τώρα...
Κάπου το 2010 αγοράζω ένα σετ με 4 μπαταρίες ΑΑ Eneloop που το έδιναν μαζί με το φορτιστή τους. Μάλιστα τότε οι Eneloop δεν ήταν της Panasonic, αλλά της Sanyo (αυτές που πήρα).
Ε, λοιπόν, όσο τις είδες από κάποια στιγμή και μετά εσύ, άλλο τόσο τις είδα κι εγώ. Κάπου πρέπει να τις έχωσε η σύζυγος, και μετά από 2-3 φορτίσεις που είχα κάνει τον πρώτο καιρό σε αυτές, έκτοτε αγνοούνται.
Μου έμεινε αμανάτι ο φορτιστής Sanyo (τον οποίο είχα για χρόνια χωρίς χρήση), κι αυτός ήταν ένας λόγος που τα τελευταία 3 χρόνια έχω αγοράσει 3 4άδες μπαταρίες ladda IKEA (τις Made in Japan) και κάνω τη δουλειά μου.
Ηθικό δίδαγμα, προσοχή στην αποθήκευση των επαναφορτιζόμενων μπαταριών (και μακριά από τις συζύγους) για να μην ζήσετε χάλια σαν τα δικά μου

• Like
  • Haha
Reactions: newbie and KOSSTV
Ηθικό δίδαγμα, προσοχή στην αποθήκευση των επαναφορτιζόμενων μπαταριών (και μακριά από τις συζύγους) για να μην ζήσετε χάλια σαν τα δικά μου
Οι μπαταριες θα πεταχτηκαν μαζι με καποια χαλασμενη/παρωχημενη συσκευη.. στανταρακι :)
Aκριβως για αυτούς τους λόγους έχουν εξαφανιστεί οι υπόλοιπες..!!!

• Like
Reactions: lazarefa
Τι μου θύμησες τώρα...
Κάπου το 2010 αγοράζω ένα σετ με 4 μπαταρίες ΑΑ Eneloop που το έδιναν μαζί με το φορτιστή τους. Μάλιστα τότε οι Eneloop δεν ήταν της Panasonic, αλλά της Sanyo (αυτές που πήρα).
Ε, λοιπόν, όσο τις είδες από κάποια στιγμή και μετά εσύ, άλλο τόσο τις είδα κι εγώ. Κάπου πρέπει να τις έχωσε η σύζυγος, και μετά από 2-3 φορτίσεις που είχα κάνει τον πρώτο καιρό σε αυτές, έκτοτε αγνοούνται.
Μου έμεινε αμανάτι ο φορτιστής Sanyo (τον οποίο είχα για χρόνια χωρίς χρήση), κι αυτός ήταν ένας λόγος που τα τελευταία 3 χρόνια έχω αγοράσει 3 4άδες μπαταρίες ladda IKEA (τις Made in Japan) και κάνω τη δουλειά μου.
ακομα χειροτερα για να σου τεντωσω τα ενυρα, πεταχτηκαν γιατι θεωρηθηκαν μιας χρησης...
το φορτιστη και τα ματια σου....για ριξε μια ματια στην ταμπελα απο κατω...η Σανυο ιχε ενα ΚΑΡΑΓΑΜΑΤΟ μοντελο

λεπτομερεια, η τεχνολογια ειναι της Uniross (Hybrio) που εξασφαλισε η Sanyo, που κατεληξε στην πανασονικ

• Like
Reactions: lazarefa
Έχοντας μαζέψει αρκετές δεκάδες πλέον από Eneloop, τόσο τις λευκές των 1.900mah όσο και τις μαύρες των 2.400mah, τις χρησιμοποιώ σε όσες περισσότερες συσκευές μπορω, όπως flash, ασύρματα τηλέφωνα, ξυπνητήρια, τηλεχειριστήρια κτλ.
Δυστυχώς, για να μπορέσουν να μείνουν σε χωρητικότητες κοντά στις αρχικές, δηλ περίπου 1.800 και 2.200 αντιστοιχα, απαιτούν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο διαδικασία charge/recharge, η οποία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δεν μπορεί να γίνει με τους απλούς φορτιστές.
Προσωπικά χρησιμοποιώ τον ΜΑΗΑ MH-C9000 POWEREΧ, χωρίς να εκμεταλλεύομαι όλες τις δυνατότητες που έχει. Charge & Brake in με υπερκαλύπτουν :

20240128_212400.jpg 20240128_212839.jpg

Έχοντας μαζέψει αρκετές δεκάδες πλέον από Eneloop, τόσο τις λευκές των 1.900mah όσο και τις μαύρες των 2.400mah, τις χρησιμοποιώ σε όσες περισσότερες συσκευές μπορω, όπως flash, ασύρματα τηλέφωνα, ξυπνητήρια, τηλεχειριστήρια κτλ.
Δυστυχώς, για να μπορέσουν να μείνουν σε χωρητικότητες κοντά στις αρχικές, δηλ περίπου 1.800 και 2.200 αντιστοιχα, απαιτούν τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο διαδικασία charge/recharge, η οποία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δεν μπορεί να γίνει με τους απλούς φορτιστές.
Προσωπικά χρησιμοποιώ τον ΜΑΗΑ MH-C9000 POWEREΧ, χωρίς να εκμεταλλεύομαι όλες τις δυνατότητες που έχει. Charge & Brake in με υπερκαλύπτουν :

View attachment 226950 View attachment 226951
μονο που δεν ειναι καταλληλος για ενελοοπ....κανει trickle charging που δεν πρεπει να γινεταισ τις μπαατριες τυπου low self discharge

μονο που δεν ειναι καταλληλος για ενελοοπ....κανει trickle charging που δεν πρεπει να γινεταισ τις μπαατριες τυπου low self discharge
Η βασική χρήση ήταν για μπαταρίες flash μηχανών dslr, και η αγορά (αρκετά χρόνια πριν) έγινε με κριτήριο τις αρκετές σελίδες τεχνικών αναλύσεων στο dpgr.gr (όταν ήταν ακόμα"ζωντανό") και ο συνδυασμός eneloop & MAHA είχε την απόδοχή όλων.
Δυστυχώς οι έννοιες trickle charging και low self discharge είναι άγνωστες για εμένα, οπότε θα ήμουν υποχρεωμένος αν μπορούσες να κάνεις κάποια ανάλυση (σε απλά Ελληνικά όμως 😇)

• Like
Reactions: KOSSTV
αν επεσε τοση συζητησ και δεν πηρατε χαμπαρι αυτα τα βασικα, αστα....

αργοτερα θα σου πω επρσσοτερα και θα σου λιωκαρω και ενα αρθρο απο τον "Δανο"

• Like
Reactions: newbie