Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Κι εγώ όσους έχει τύχει να συναντήσω που δουλεύουν corian, χρησιμοποιούν festool. Δοκίμασα το δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας αλλά δεν είδα κάτι παραπάνω από makita, bosch κλπ. Ίσα ίσα που ήταν ογκώδες και το πλαστικό του μου φάνηκε κάπως πιο "φθηνιάρικο". Βέβαια από το δραπανοκατσάβιδο τι να καταλάβεις? Οι μεγάλες απαιτήσεις είναι στα κοπτικά, στα τριβεία κλπ

Είναι βωξίτης. Από αυτό φτιάχνονται πάγκοι για κουζίνες (εννίοτε και κουζίνες) με κόστος μερικές χιλιάδες ευρώ.
Το πλεονέκτημα του είναι ότι δεν λερώνεται εύκολα και αν λερωθεί με ένα ελαφρύ τρίψιμο με σφουγγαράκι κουζίνας ο λεκές εξαφανίζεται. Επίσης με κατάλληλα μηχανήματα μπορεί να πάρει ελαστική μορφή και να χρησιμοποιηθεί σε πολλές κατασκευές (δείτε βίντεο στο youtube).

Πολύ σκληρο σαν υλικό , δεν λερώνει εύκολα , κολλιεται εύκολα με το ίδιο υλικό σε ρευστή μορφή και δεν φαίνονται οι ραφες , γρατσουνιεται σχετικά νορμαλ αλλα με ενα απλο τριψιμο γίνεται καινούργιο . Γυαλιζεται , βγαίνει σε ότι χρώμα θέλεις , συνδυασμούς , με περλα κλπ , ότι μπορείς να φανταστει ο καθένας . Φανταστικό υλικο , είχα ντύσει ενα μπαρ σε ενα μπαράκι πριν 6 χρονια σε συνδυασμό με ξύλο . Πολυ ακριβο υλικό , δεν ξέρω αν εχει πέσει η τιμη του πλέον .

Πολύ σκληρο σαν υλικό , δεν λερώνει εύκολα , κολλιεται εύκολα με το ίδιο υλικό σε ρευστή μορφή και δεν φαίνονται οι ραφες , γρατσουνιεται σχετικά νορμαλ αλλα με ενα απλο τριψιμο γίνεται καινούργιο . Γυαλιζεται , βγαίνει σε ότι χρώμα θέλεις , συνδυασμούς , με περλα κλπ , ότι μπορείς να φανταστει ο καθένας . Φανταστικό υλικο , είχα ντύσει ενα μπαρ σε ενα μπαράκι πριν 6 χρονια σε συνδυασμό με ξύλο . Πολυ ακριβο υλικό , δεν ξέρω αν εχει πέσει η τιμη του πλέον .

Εξακολουθεί να είναι πολύ ακριβό. Αλλά η σύνδεση Ηλία γίνεται με ιδιαίτερα τοξική εποξική κόλλα και ραφές όπως λες.

Ακρυλικη ρητινη Νικόλα στο βασικό του χρώμα , ενα μεγάλο του ποσοστό του corian ειναι η ακρυλικη ρητινη .

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Αυτό ρωτούσα γνωστό μαραγκό (με έκθεση χειροποίητων επίπλων και την Κηφισσιά) που μου μίλαγε και το στόμα του, όπως και του πατέρα του, έσταζε μέλι.
Μούλεγε "-Αν δείς λείανση επίπλου απ´ αυτό το εργαλείο θα πάθεις!"
Δεν θυμάμαι για ποιό ακριβώς τριβείο μου έλεγε, το μόνο που θυμάμαι είναι οτι στοίχιζε κοντά στα 800 , και σκέφτηκα οτι για να μιλάνε δυο επαγγελματίες έτσι για εργαλείο, δεν μπορεί, όντως θα κάνει παπάδες.
Επειδή όμως δεν πήγα ποτέ στο εργαστήριο για "να πάθω πλάκα", όπως μου έλεγαν, εξακολουθώ κι εγώ να έχω την ίδια απορία με σένα Νίκο.
- Τι σκατά τρίψημο κάνει αυτό το γαμήδι για ν´ αξίζει τα δάνεια της Αγγλίας; :nounder:

Τα ιδια ακουγα πριν 7 χρονια που ειχα την τυχη να επισκεφθώ πρώτο ξαδερφό μου στην Αμερική ο οποίος εχει μικρή (για τα εκεί δεδομένα) εργολαβική εταιρεια.
Στα συνεργεία του πλέον εχουν μονο Festool Milwaukee και καποια DeWalt... H χαρακτηριστκή του φράση : Once you go Festool there is no turning back..

Από οσο μπόρεσα να καταλάβω ο θαυμασμός και η αφοσιωση στην εταιρεία δεν πρόερχεται μόνο από τον συνδυασμο απόδοσης/ποιότητας κατασεκυής, όσο από το γεγονός οτι γινεσαι μέλος ενός τεράστιου ¨οικοσυστήματος" που θα καλύπτει εσαει τις ανάγκες σου με το ανάλογο τιμημα ..

Βρε σαν τα κιτρινα δεν εχει..............
Χαχαχαχαχα.

Σε λιγακι θα παω να παραλαβω και εγω κατι εκ Σαμου!!!!!!!!
Θα το παρουσιασω το απογευματακι!!!

Ελπιζω να μην το γραψω στο returned from the dead...

Στο σωστο χρωμα οι αγορες σας!!!

Νικο αυτο το DEWALT ειχα προτεινει να το αγορασει ενας φιλος και πραγματι το εκανε και εχει μεινει πολυ ευχριστημενος!!!

Νικο για δοκιμασε να δουμε με την σκονη τι κανει!!!

Και εγώ σήμερα τσίμπησα αυτό!!!

[url=http://postimg.org/image/4j29ejvr1/][/URL]

Ανυπομονώ να το δοκιμάσω και πραγματικά να δω τι ψάρια πιάνει.

απο που και ποσο αν επιτρεπεται?
ειχα δει κατι αντιστοιχο ´ή παρομοιο στα praktiker 30 euro.

Έτσι φίλε Νίκο!!!

Δείτε τι παρέλαβα μόλις!!!!!

DSC_1506.jpg