Tι παραλάβαμε σήμερα..

Θεωρώ ότι οι τιτανιου δεν κάνουν για παλμικο . Μπορει να ειναι πιο ανθεκτικες , να μην φθειρονται εύκολα αλλα σπάνε πιο εύκολα απο τις δονήσεις των παλμικων . Ότι κράμα μετάλλου μπιτ και να χρησιμοποίησα οι μόνες που έσπασαν και σε πολλαπλά σημεία ταυτόχρονα ήταν οι τιτανιου (Wiha και Witte) .

Φίλε Ηλία πολύ σωστά τά γράφεις,δέν έχω παλμικό,σέ κατσαβίδι-δραπανοκατσάβιδο χρησιμοποιώ Wiha Τιτανίου

Δε παρέλαβα ακριβώς πήγα και τα πήρα :p (ευτυχως δε κρατούσα πολλά λεφτά επάνω μου γιατί το μαγαζί ήταν κόλαση :rofl:)

Μύτες wiha inkra, καστάνια της gedore 1/4 και μία βαση για καρυδάκια μισής ίντσας τα νέα αποκτήματα.

Αν κάποιος θέλει βάση για 1/4 μου περισσεύει μία για χάρισμα :)

Dt1hKTx.jpg

ZFy40sN.jpg

Αγάπη καλοδούλευτα! Ειδικά για την Gedore....(έχω μια τρέλα μ' αυτή τη φίρμα, πως να το κάνουμε...)

Παραλαβη απο ντοπιο σουπερ μαρκετ τυπου carrefour

24525479105_532bc0ec38_b.jpg

Αριστερα -μπουκαλι λινελαιο (ulei de in) και φως led με μεγγενη για παγκο,
στη μεση -αλυσιδες για τον παγο:)
δεξια- βερνικι teak και πολυπριζακι.

Σημερινή αγορά μιας και έχασα το προηγούμενο. Κάπου έχει χωθεί και θα το βρω σε άκυρη στιγμή κλασικά. Φυσικά η λάμα είναι άθραυστη για να μπαίνει με μεγάλη καμπύλη κάπου να κόβει και να μη σπάει

kBaRhqk.jpg

Είχα πάρει μια φθηνη νο ναμε από το λεροη...Πεταμένα λεφτά...τέρμα τα φθηνά εργαλεια

Αυτό είναι κολονάτο δράπανο; Γιατί έχει ο πατέρας μου ένα που είναι πιο ψηλό από μένα. Μπορεί να είναι και 50 χρονών, και λειτουργεί ακόμα. :flipout:

Καλορίζικο και μεγειά!!!! (Δεν ήξερα ότι βγαίνουν και σε τόσο μικρά...)

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παρελαβα εν Αθηναις σημερα ενα κολωνατο δραπανο.
Ηταν καιρος να βρω αντικαταστατη του πιστου αλλα γερασμενου κολωνατου που υπαρχει και προσφερει εδω και 20 περιπου χρονια!!

196141.jpg

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5123

Τι Αθήνα ρε Μιχάλη, πλάκα μας κάνεις;
Δυό χρόνια το ζαχαρώνω αλλά, επειδή έχω διαβάσει αντικρουόμενες απόψεις, ήθελα την άποψή σου.
Καλορίζικο και καλοδούλευτο. :music-smiley-005:

Καλοριζικο Μιχαλη το ηλεκτρονικο καθετο δραπανο. Αλλα νομιζα πως το ειχες ηδη μιας καιντο ειχες αναφερει παλιοτερα.

Οχι δεν το ειχα Νεκταριε, η αληθεια ειναι οτι το ειχα αναφερει αρκετες φορες και το ειχα στο μυαλο μου πολυ καιρο αλλα ολο και το καθυστερουσα.

Οπως λεει και ο Μπαμπης, υπαρχουν αντικρουομενες αποψεις αναφορικα με τον τζογο (ολα εχουν τελικα..) και την κυκλικη λαβη αναφορικα με την ευκολια της σε σχεση με τον μοχλο.
Αποφασισα λοιπον να παρω το ρισκο, αν μπορεις να πεις ρισκο ενα εργαλειο bosch, και να το δοκιμασω ο ιδιος. Αλλωστε οι αλλες εναλλακτικες δεν μου γεμιζαν καθολου, μα καθολου το ματι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό είναι κολονάτο δράπανο; Γιατί έχει ο πατέρας μου ένα που είναι πιο ψηλό από μένα. Μπορεί να είναι και 50 χρονών, και λειτουργεί ακόμα. :flipout:

Καλορίζικο και μεγειά!!!! (Δεν ήξερα ότι βγαίνουν και σε τόσο μικρά...)

Μερσι!
Και το παρακατω, κολωνατο λεγεται :)))

20722719359_8e7843b057_z.jpg

Φίλε Μιχάλη καλορίζικο καί καλοδούλευτο,όταν μέ τό καλό κατέβεις Αθήνα,όπως προείπαν οι συνάδελφοι πές μας τίς εντυπώσεις σου,κάτι μού λέει ότι θά είναι τό απόλυτο εργαλείο,σχετικά πιό ελαφρύ 12 κιλά έν συγκρίση τόν ανταγωνισμό πού είναι 18-20 κιλά,ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες στροφές,πολύ καλό σύστημα μέγγενης.Μοχλοειδες εύκολο σύστημα γιά ανύψωση-βύθιση όλου του δράπανου.Οσο γιά τήν τιμονιέρα πού αλλάζει στά υπόλοιπα,αυτό πιστεύω συνηθίζεται εύκολα.

Φίλε Μιχάλη καλορίζικο καί καλοδούλευτο,όταν μέ τό καλό κατέβεις Αθήνα,όπως προείπαν οι συνάδελφοι πές μας τίς εντυπώσεις σου,κάτι μού λέει ότι θά είναι τό απόλυτο εργαλείο,σχετικά πιό ελαφρύ 12 κιλά έν συγκρίση τόν ανταγωνισμό πού είναι 18-20 κιλά,ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες στροφές,πολύ καλό σύστημα μέγγενης.Μοχλοειδες εύκολο σύστημα γιά ανύψωση-βύθιση όλου του δράπανου.Οσο γιά τήν τιμονιέρα πού αλλάζει στά υπόλοιπα,αυτό πιστεύω συνηθίζεται εύκολα.

Σκεφτομαι καλυτερα να ερθεις απο το σπιτι μου να το δοκιμασουμε επι τοπου και να πιουμε και την καφεδια μας :))

Παρελαβα εν Αθηναις σημερα ενα κολωνατο δραπανο.
Ηταν καιρος να βρω αντικαταστατη του πιστου αλλα γερασμενου κολωνατου που υπαρχει και προσφερει εδω και 20 περιπου χρονια!!

196141.jpg

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5123

Καλορίζικο και καλά τρυπήματα σύντροφε.

Νομίζω ότι είναι το μοναδικό κολωνάτο χωρίς ιμάντα σε αυτά τα λεφτά και με πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες.