Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

Αν εννοεις τα μικρα (110-115mm) είναι κομπλέ μαζί με το τελευταίο που μου έφερε ο Ioannistsa (thanks!!!)

Από μεγάλα μεγέθη (σε κόφτες) έχω 2-3 της knipex.

Βάλε και τις τανιάλες, κόμπρες, γκαζοτανιάλες...ένα σκασμο φράγκα στους Γερμανούς. Θέλω και ένα κάβουρα και μετά....μετά φοβάμαι ότι κάτι ακόμα θα βρω....

Σημερα πηγα πισω το ακονιστήρι και γυρνωντας χτυπησα το παρακατω..

View attachment 113311

Πέτρα ακονησματος να υποθέσω...?
10 να υποθέσω...?
Απο που ΔΕΝ μπορω να υποθέσω... :)
Με ενδιαφέρει αν μπορείς να μας πεις καμία λεπτομέρεια παραπανω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το εργαλειο που βάζει και κρατάει το σκαρπελα στις σωστές μοίρες που το βρίσκουμε...?

Απο τον Κασσο. http://www.e-oikodomika.gr/

Ασωτε, δες για οδηγο ακονισματος..

ΣΕΤ ΟΔΗΓΟΣ ΑΚΟΝΙΣΜΑΤΟΣ

1277_prev.jpg

Αν εννοεις τα μικρα (110-115mm) είναι κομπλέ μαζί με το τελευταίο που μου έφερε ο Ioannistsa (thanks!!!)

Από μεγάλα μεγέθη (σε κόφτες) έχω 2-3 της knipex.

Βάλε και τις τανιάλες, κόμπρες, γκαζοτανιάλες...ένα σκασμο φράγκα στους Γερμανούς. Θέλω και ένα κάβουρα και μετά....μετά φοβάμαι ότι κάτι ακόμα θα βρω....

χαχα, παρε εσυ τον καβουρα και μετα θα σου βρω δυο-τρια αλλα κνιπεξακια που δεν θα μπορεις να τα αρνηθεις :)))

Καλοριζικα τα εργαλεια παιδια!!!

Last edited:

Σιγά μην και δεν βρω ε? Για ρίξε καμιά ιδέα...:rifle:

Απάντηση: Tι παραλαβαμε σημερα..

Καλά έκανες και άλλαξες το ηλεκτρικό ακονιστήρι με αυτή την πέτρα.

Αυτον

Δίδυμος τροχός 250 Watt Ø 150 mm T-150F BULLE

Ισχύς 250 W.
Τάση 220V
Mέγεθος δίσκου 150mm.
Οπή δίσκου 12,7mm.
Πλάτος αριστερού δίσκου 20mm - δεξioύ δίσκου 40mm
Tαχύτητα 2950 rpm.
Bάρος 8,5 kg.
Περιλαμβάνει δύο τροχούς λείανσης πολύ ψιλής και χοντρής κόκκωσης.
Προστατευτικά γυαλία τοποθετημένα εμπρός των τροχών.

_________________4c10cdad7bd7d.jpg

Αυτη ειναι πιο βαρια και πιο μακροστενη. η αλλη ηταν η μικροτερη γιαυτο την πηγα πισω. η γωνια φωτογραφισης σε γελαει. δες αυτη.

IMG_20150310.jpg

Κυρ, δεν παιζουν κοκομετριες κλπ ρε.. ειναι το κλασσικο Κρητικο λαδακονο .. κανε ενα ψαξιμο και θα δεις τι ειναι.. η καλυτερη πετρα ακονισμου κλπ κλπ.

Εγω το δουλευω με νερο.

Και ενα βιντεακι σχετικο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

πολυ καλυτερο ειναι το βιντεο του Sellers...βασικα ο τροπς που το σηκωνει κατα το ακονισμα δημιουργει μια κικροκαπλυλθσ τηνκοψη (convex) που τυο δινει μια πιο ανθεκτικη κοψη

επισης το δεξια αριστερα ειναι θανατος για τις γωνιες του σκαρπελου. Μπορει ανετα να τις στρογγυλεψει.

Ωραίο το video απλό και κατανοητό.

αν αντι να το τρίβεις σε γυαλόχαρτο βάλεις ενα ταινιολειντήρα και το ακουμπήσεις με τη σωστη κλίση πάνω του; Η και σε τροχό.

Δεν θα γίνει πιο εύκολα ;
Βγαίνω oftopic αν θέλετε να το συζητήσουμε στο θέμα με την "φροντίδα των εργαλείων" μιας και έχει ενδιαφέρον η διαδικασία. Επίσης είναι σημαντικό να υπάρχουν ευκολα προσβάσιμες οι πληροφορίες για όσους ψάχνουν κάτι σχετικό. Εδω δεν θα τα δεί κανείς.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/140913-Φροντίζουμε-τα-εργαλεία-μας/page9

http://youtu.be/AslIL9nbTmA

Last edited:

Ποιο βιντεο του Sellers..? πολυ σωστο αυτο που λες για το δεξια αριστερα. σιγουρα θα χαλασει τις γωνιες. και η μαμακια ειναι οτι το εκανα και γω. thanks gia to tip. !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φιλε profchaos εγω αποκλειεται να κατσω να τριψω με γυαλοχαρτο. γιαυτο παραγγειλα τον τροχο για να βγαζω τις ματίσεις με το χοντρο και το ψιλο, και μετα για ρετουσαρισμα θα το περναω απο το ακονι. ;)

Επίσης ο οδηγός της γωνίας μου φαίνεται καλή περίπτωση για κάποιον που ξεκινάει.

Το Ελληνικό βίντεο ηταν απλό και κατανοητό . το είδα όλο.

Του sellers ποιο είναι;

Last edited: