Tι παραλάβαμε σήμερα..

Γειά σου ρε Κωστή ironman. Έτσι και σφίξουν αυτοί "κιχ" δεν θα κάνουν τα ξύλα. :SFGSFGSF:

Εγώ πήρα κάτι ψιλούλια σήμερα.
Μιας και βρέθηκα προς τα μέρη τα γνωστά για μια άλλη δουλίτσα είπα να πάρω κι ένα νανάκι Wiha επειδή ζήλεψα, πήρα και τα φίλερ για το χωριό που τα έψαχνα και δεν τα έβρισκα.
Τα ρουλεμανάκια είναι για τα κοπτικά του router. Τα πέντε είναι με εσωτερική διάμετρο 8 mm για τα κοπτικά της Bosch και τα δύο με Αμερικάνικη διάμετρο 1/4" για τα κοπτικά της Ryobi.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    155.6 KB · Views: 160
Καλοδούλευτα κ. Μπάμπη.
Πολύ "ζηλιάρης" έχεις γίνει κ εσύ τελικά. Τραβάτε με κ ας κλαίω.

Σ´ Ευχαριστώ...
Όσο για το "πρόβλημά μας" έπρεπε να το έχουμε κοιτάξει στην αρχή... Τώρα είναι too late που λέει κι η μάνα μου... :p

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ποσο πηγε ο νανος?

Εχει μαλιασει η γλωσσα μου να λεω να βαζετε τιμες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχει και μυτες ενσωματωμενες στην λαβη?????????

Ο νάνος έχει κάτι μύτες Νά... Μετα συγχωρήσεως...

Κι εγώ, θα το ξαναπώ, δεν βάζω τιμές επειδή ψωνίζω με ειδικές τιμές μείον το ΦΠΑ. Για να καταλάβεις πλήρωσα κάτω από 20 για όλα. Τί τμές να βάλω;
Ενδεικτικά το νανάκι κοστίζει γύρω στα 10 .

images

Η τελευταια προταση αρκει.

Εχω τον ιδιο σε τιμη σκοτωμα απο την προωθηση της WIHA απο Στερεωτικη!

Ειχα παρει πενσα μυτοτσιμπιδο πλαγιοκοφτη, 2 ηλεκτρολογικα κατσαβιδια μια ταναλια και τον νανο 29 ευρω!!!!!!!!!

Kαλορίζικα Μπάμπη,αλλά από τότε πού βγήκαν οι αντάπτορες καρυδάκι σέ hex εξάγωνο γιά κατσαβιδόλαμες τύφλα νά έχουν οι νάνοι.Οπου χωράει τό χέρι σίγουρα χωράει και η λαβή μιάς καστάνιας 1/4 και είναι καί πολύ πιό κοντή η καστάνια από τόν μικρότερο νάνο.Παθών ο ομιλών προσφάτως και αγόρασα έναν αντάπτορα 2 η 3 ευρώ,για κοντύτερες καταστάσεις καί τού πιό κοντού νάνο-κατσαβιδιού.

Εγώ πάλι Δημήτρη αν και δεν χρησιμοποιώ νάνο παρά σε σπάνιες περιπτώσεις (στενά σημεία ) ξέρεις, νομίζω ότι δεν πρέπει να λείπει από καμμιά εργαλειοθήκη. Μία στο τόσο θα τον χρειαστείς αλλά αν δεν τον έχεις θα χτυπιέσαι
Μ αυτό εδώ έχω βρει την υγειά μου

Βέβαια καμία σχέση με Wiha ..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εγώ πάλι Δημήτρη αν και δεν χρησιμοποιώ νάνο παρά σε σπάνιες περιπτώσεις (στενά σημεία ) ξέρεις, νομίζω ότι δεν πρέπει να λείπει από καμμιά εργαλειοθήκη. Μία στο τόσο θα τον χρειαστείς αλλά αν δεν τον έχεις θα χτυπιέσαι

Kαλησπέρα Γιώργο,καί εγώ μιά από τά ίδια σπάνια θά χρησιμοποιήσω νάνο.
Τό έχω καί αυτό αλλά τό μείον του είναι ότι είναι δύσχρηστο γιατι δέν έχει καστάνια και πρέπει νά τό βγάζεις από τήν βίδα μετά τήν περιστροφή και νά τό ξαναβάζεις γιά τήν άλλη περιστροφή,ενώ μέ τήν καστάνια είναι πολύ πιό εύκολο.

Καλό παγωμένο απόγευμα. Παραλαβή 10 τεμαχ. γυαλοχαρτα velcro 225φ (!) με διαφορετική κόκκωση για μία special ιδιοκατασκευή (δίσκος λείανσης στον τόρνο). Από το ebay.

Μπάμπη μεγεία ο νάνος !
Που νάνος - νάνος αλλά με κάτι . . . δυνατότητες ΝΑ ! ! ! :D

Όσο για τη σύγκριση νάνου, με καστάνια που δέχεται ανταπτορα για μύτες, είναι βασικά λάθος!
Οι νάνοι εξακολουθούν και παράγονται παρά την ύπαρξη των εξαρτημάτων για τις μύτες που έχουν βγεί.
Ο λόγο είναι ότι μια από τις βασικές δουλείές του νάνου είναι να σε φέρει κοντά στο αντικείμενο εκεί που χρειάζεται πολύ καλός έλεγχος με παράλληλη εξάσκηση δύναμης !
Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με την καστάνια! :)

Και μια και αναφερθήκαμε στις καστάνιες και στα adapter για μύτες, όσον αφορά στο μήκος τους είναι και αυτά πολύ ογκώδη, η λύση είναι αλλού!
Το πιο compact σύστημα βιδώματος σε στενάχωρα μέρη είναι αυτό της Gedore με την καστάνια για μύτες Νο 471

DSCN7563-large.jpg

https://de.brammer.biz/product/2701380/name/GEDORE_471_BIT_KNARRE_4_MM_6_KT#gallery-carousel
Που το ύψος του είναι όσο η μύτη + 1mm.

Άλλες λύσεις είναι η αντίστοιχη καστάνια της Facom που δέχεται και μεγάλες μύτες

20160225_090900-large.jpg

Και από εκεί και πέρα αρκετές ακόμα αλλά όχι πιο compact.
Για όλες όμως ισχύει ότι πρέπει να στρέφεις με το ένα χέρι και να πιέζεις με το άλλο, πράγμα που ο νάνος δεν το ταυτόχρονα και εκεί είναι το δεύτερο φυσικό πλεονέκτημά του!

Αν θέλεις να εξασκήσεις δύναμη με το ένα χέρι και δε χωράει ο νάνος μια καλή λύση είναι μια δισκοειδής καστάνια που παίρνει μύτες σαν αυτή:

20160225_092246-large.jpg

Τον νάνο της Wiha τον είχα πάρει πριν χρόνια μαζί με μια θηκούλα που είχε διάφορα torx και μια προέκταση επειδή χρειαζόμουν για έναν τύπο μηχανής 2-3 νούμερα torx να τα κουβαλάω μαζί μου. Πολύ καλό και χρήσιμο εργαλειάκι όπως και τα μπιτάκια.

Παναγιώτη γιατί δουλειά είναι αυτό ???

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τον νάνο της Wiha τον είχα πάρει πριν χρόνια μαζί με μια θηκούλα που είχε διάφορα torx και μια προέκταση επειδή χρειαζόμουν για έναν τύπο μηχανής 2-3 νούμερα torx να τα κουβαλάω μαζί μου. Πολύ καλό και χρήσιμο εργαλειάκι όπως και τα μπιτάκια.

Παναγιώτη γιατί δουλειά είναι αυτό ???

Νικόλα πάτα το bit 1/2" και θα δεις.

Με γεια σας μάστορες!

Άντε να έρθει κι ο Άι Βασίλης να φέρει καμιά μεγάλη κούτα!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

με ενα τετοιο βιδωσα βιδα μεσα στον χωρο παπουτσιων μιας παπουτσοθηκης επιπλο. 60-60 μοιρες μου πηρε για να τελειωσω. βαστημισα που αφησα στην αποθηκη μια πολυ μικρη καστανια 1/4 που εχω
http://ergaliothiki.gr/katigories-pro-onton/ergaleia-xeiros/sulloges-me-karudakia-kastanies-klp/savco-kastania-gia-mutes-1-4
[url]http://www.stereotiki.gr/store4/naro-driver-1-4-..html

[/URL]

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σώτο, ετοιμάζω 4 σφικτήρες ιδιοκατασκευή.

Υλικά: Κοιλοδοκός "πι" (65 mm πλάτος & 400 mm μήκος), Nτίζες, παξιμάδια & ροδέλλες M10 & λαμάκια πάχος 5 mm.

Εκεί επάνω θα τοποθετηθούν οι σανίδες σε διπλή σειρά, 9 καθ´ ύψος & θα σφικτούν "κάργα" με τους σφικτήρες.

Οι σφικτήρες θα έχουν απόσταση 32 cm μεταξύ τους.

Και πολύ καλά έκανες γιατί είναι πολύ εύκολο με τον καιρό αυτόν να πετσικάρουν, με την κατασκευή αυτή θα είναι μια χαρά

Sent from my iPhone using Tapatalk