Tι παραλάβαμε σήμερα..

Στη μία φωτό φαίνεται κόκκινο, στην άλλη πορτοκαλί. Έχουμε τη στραβομάρα μας, μην μας μπερδεύεις και εσύ.. :flipout:

Καλορίζικο και πάντα καλές εργασίες Πάνο ! -bye-

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ευχαριστιες στον Παναγιωτη για την ενημερωση της προσφορας!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---[/SIZE
]

:SFGSFGSF:

Καλορίζικο και καλοδούλευτο Πάνο.
.

Πανο καλοριζικο το τριβειο!!

Γιωργο, η μια φωτο ειναι με φλας και η αλλη χωρις, γιαυτο και οι διαφορετικες αποχρωσεις:))
Πιο κοντα στο φυσικο χρωμα του τριβειου ειναι η πρωτη φωτο.

Παιδιά την πέφτω για ύπνο κουράστηκα, πλανισα μέχρι και την κολωνα της ΔΕΗ.

Γιάννη στο τελευταίο μυνημα το έδωσες και με αυτο συμφωνώ όπως και με τον Μπαμπη και τον Δημήτρη.
Περισσότερα αύριο.

Καληνύχτα κύριοι!

Όνειρα γλυκά Κυριάκο
default_m0109.gif

Ευχαριστω παιδια!

Μπαμπη,νομιζω 31 λιρες,για τα μεταφορικα δεν θυμαμαι...

Καλορίζικο Πάνο.
Ωραίο μηχανάκι ειναι και το ζαχαρώνω απο τοτε που το είδα στον παλετα-ντηλς
Κάποια στιγμή θα την κανω την ζημιά.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Άφήστε ρε παιδιά τον άνθρωπο να χαρεί την επιλογή του...
Ο καθένας κάνει τις αγορές που θεωρεί αυτός πιο σωστές μέσα στις οικονομικές του δυνατότητες. Δεν ήθελε να πάρει Κινέζικο κι έσκασε τα ωραία του λεφτά και πήρε κάποιο που εμπιστεύεται. Τί έγινε δηλαδή;
Σώνει και καλά να αποδείξουμε οτι η δική μας επιλογή είναι η σωστή και του άλλου λάθος;

Μα δεν κατηγορώ τον Κυριάκο, την προσωπική μου άποψη λέω και τι λένε πολλοί επαγγελματίες.

Με 1800 ευρώ παίρνεις πολύ αξιόπιστο παγκοπρίονο, κορδέλα 16άρα κια σου μένουν και λεφτά να πάρεις έναν τσίπικο ξεχονδριστήρα.

Δεν είναι το πιο απαραίτητο εργαλείο ακόμα και για έναν χομπίστα, όχι πιο απαραίτητο από ένα παγκοπρίονο/φαλτσοπρίονο που κάνει για χίλιες δυο δουλειές, πόσο μάλλον όταν κοστίζει τόσο πολύ.

Μην το παίρνεις προσωπικά βρε Θείε!

Αν μου βρείτε έναν εδώ μέσα που δεν το γλυκοκοιτάζει κερνώ όλο το μαστόρικο κομμάτι του φόρουμ!!
Εγω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νικόλα για τον ξεχονδριστήρα του Κυριάκου έλεγα απαντώντας στο σχόλιο του Μάκη απο πάνω...
Αααα άκυρο.. αυτόν το γλυκόκοιτάω

Παντως σαν μηχανηματα ειναι αρκετα ακριβα για ερασιτεχνη.
Δηλαδη για να παρεις κατι φτηνο και κινεζικο θελεις 350 ευρω για πλατος 200mm. Αυτο το πλατος το θεωρω λιγο αρα δεν θα επαιρνα ποτε κατι τετοιο.
Παμε λοιπον στα 300mm πλατος οπου ολοι οι πλανο-ξεχονδριστηρες οι κινεζικοι ξεκινανε απο 600+ ευρω ενω οι επωνυμοι μονο ξεχονδριστηρες πανε στα 700+ και μαζι με πλανη απο 1200+

Αν αγορασω ποτε τετοιο μηχανημα θα ειναι για 300mm πλατος και αποκλειω να το παρω σκετο ξεχονδριστηρα για λογους που εχω εξηγησει σε αλλο thread.
Αρα μιλαμε (για μενα) για ενα ποσο απο 600 για κινεζικο και 1200+ για κατι πιο επωνυμο. Για να δωσω αυτα τα λεφτα θα πρεπει να εχω απο πριν προσχεδιασει κατασκευη που να απαιτει πλανισμα σε τουλαχιστον 1000 ευρω ξυλεια. Πραγμα που το βρισκω απιθανο για ενα και μονο εργο. θεωρω καλυτερη επιλογη για μενα και τις κατασκευες μου να αγοραζω πλανισμενα τα ξυλα επι τοπου και να τα χρησιμοποιω αμεσως. Και αν πω οτι αγοραζω στα επομενα χρονια 10 φορες απο 100 ευρω πλανισμενη ξυλεια η φυρα που θα εχω απο τα περισσευουμενα που θα μπορουσα να ξαναπλανισω σπιτι μου πολυ δυσκολα να φτασει τα 100 ευρω. Αρα η λογικη μου λεει οτι αν δεν εχω μπροστα μου κατι μεγαλο που να δικαιολογει αυτη την αγορα ειναι προτιμοτερο να μεινω με το ξεβολεμα του να πηγαινοερχομαι στο ξυλαδικο.

Βεβαια αν αυτη την στιγμη ειχα εναν μισθο 2000+ το μηνα θα αγοραζα αυριο.
Μαζί σου και γω.....

Μεγειες Πάνος, καλά τριψιματα

Εγω παντως δεν εχω δει κανεναν επαγγελματια να χρησιμοποιει ξεχονδριστηρα... Τα βασικα εργαλεια ειναι Κορδελα, πλανη, drum sander... Οσες φορες πηγα να μου βγαλουν ξυλεια απο κορμους αυτη ηταν η σειρα...

Παιδιά την πέφτω για ύπνο κουράστηκα, πλανισα μέχρι και την κολωνα της ΔΕΗ.

Γιάννη στο τελευταίο μυνημα το έδωσες και με αυτο συμφωνώ όπως και με τον Μπαμπη και τον Δημήτρη.
Περισσότερα αύριο.

Καληνύχτα κύριοι!

Τάρα θα αρχίσουν οι κατασκευές. Θα αρχίσει παραγωγή.

Ολα στην ζωη ειναι επιλογες.

Ετσι λοιπον ο καθενας κανει τις επιλογες του και ζει με αυτες.

Εγω εχω ενα σκασμο ξυλεια που χρειαζεται ξεχονδρισμα.
Εχω ξαναλεω δεν θα την αγορασω για να την ξεχονδρισω.

Εκει λοιπον ειναι απαραιτητο αυτο το εργαλειο και για να λογιζεται εργαλειο θα πρεπει να ειναι ποιοτικο και οχι να περνουν φωτια τα πλαστικα γραναζια του.
Χωρις να θελω να θιξω τα παιδια που αγορασαν πιο οικονομικο ξεχονδριστηρα.
Εγω προσπαθουσα 2 μηνες να καταφερω να φερω απο εξω τον TRITON TPT125 αλλα δεν τα καταφερα και επειτα εριξα βαρος στην αξιοπιστια, τα 3 ετη εγγυησης και της υποστηριξης και επελεξα το καναρινί εργαλειο.

Το ιδιο φανταζομαι κανει και αυτος που επιλεγει ενα Robust μπλεδακι με 400 ευρω αντι ενος απλου GSB και ας το χρησιμοποιει σποραδικα.

Νικο τωρα την δικια σου προταση για αγορα μεταχειρισμενου επαγγελματικου συνθετου τι να πω???
Χρειαζεται να πω κατι οταν οι περισσοτεροι εδω εχουμε 10 τμ για εργαστηριο?

λοιπόν θα σας πω μιας πρόσφατη ιστορία δική μου . Έχω μαζέψει καμιά 50 αρια τάβλες που θέλουν ελαφρύ ξεχόνδρησμα , τον δικό μου ξεχονδρηστήρα (Boston) τον είχα στο εξοχικό , και βαριόμουνα και δεν είχα χρόνο για να πάω. Σηκώνομαι πάω στο ξυλουργείο που είναι πάνω από το πατρικό του Κυριάκου στην Δάφνη , λέω του τύπου έτσι και έτσι με πληρωμή φυσικά , η απάντηση " πλάκα μου κάνεις ? Για πενήντα ταβλίτσες να βάλω το μηχάνημα , και μετά θα θέλει πάλι ρύθμιση και τρώγονται τα μαχαίρια , δεν συμφέρει κλπ" . Φεύγω πάω στον Κανελλόπουλο στον Άγιο Δημήτριο , που έχει ΤΑ εργαλεία μέσα (όλα Holzherr) , μου λέει το παιδί "αν βρω χρόνο πάρε με τηλέφωνο , γιατί είναι μικρά πρέπει να αλλάξω τις ρυθμίσεις κλπ )" . Παίρνω και εγώ ανάποδες , άει σιχτίρ , παίρνω το αυτοκίνητο πάω στο εξοχικό και τα πλανίζω όλα ένα Σάββατο πρωί με καφέ και ........ηρεμίαν .
Ηθικό δίδαγμα , καλά έκανε ο Κυριάκος και πήρε το μηχάνημα , ούτε υποχρεώσεις ούτε παρακάλια ούτε τίποτα . Εξάλλου 600 ευρώ αντιστοιχούν σε ένα iPhone 6 που σε δυο χρόνια δεν θα υπάρχει στην αγορά , ενώ ο ξεχονδριστήρας μπορεί και να έχει ανέβει η τιμή του , τι μπορεί ......με τον παλάβρα τον Trump και τους δασμούς που θέλει να βάλει όλα είναι ανοιχτά . Άσε που αν βγούμε από το Euro , τέτοια μηχανήματα με drachmas θα είναι αδύνατο να τα αγοράσεις .

Εγω παντως δεν εχω δει κανεναν επαγγελματια να χρησιμοποιει ξεχονδριστηρα... Τα βασικα εργαλεια ειναι Κορδελα, πλανη, drum sander... Οσες φορες πηγα να μου βγαλουν ξυλεια απο κορμους αυτη ηταν η σειρα...

Το drum sander κι ο ξεχονδριστήρας ουσιαστικά την ίδια δουλειά κάνουν.

Γεροντική απορία: Αν οι ξεχονδριστήρες δεν χρειάζονται στους ερασιτέχνες κ δεν τους χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες οι εταιρείες γιατί τους παράγουν ?