Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

το ρουτερ γενικα ειναι και γαμω τα εργαλεια. ειχα παρει το parkside και το εχω σκισει με τα μαμα κοπτικα και πεταει...

Μετά από 30+ χρόνια είπα να αναβαθμίσω το παχύμετρο που είχα πάρει τότε οπότε σήμερα παρέλαβα το παρακάτω από Amazon.com:

Mitutoyo 500-196-30 AOS Digimatic Caliper

Resolution: 0.01mm or .0005"
Repeatability: 0.01mm / .0005"€
Display: LCD
Length: Standard 0-150mm ABSOLUTE electrostatic capacitance type linear encoder
Max. response speed: Unlimited
Battery: SR44 (1 pc.), 938882
Battery life: Approx. 3.5 years under normal use

Function

Origin-set
Zero-setting
inch/mm conversion
Alarm: Low voltage, Counting value composition error

Mitutoyo_500_196_30.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

το τσεκαρα στο αμαζον και καταλαβα γιατι δεν εβαλες τιμη...
Λιμουζινα!

Μπραβο Γιαννη καλοριζικο, περα απο ποιοτητα κατασκευης και προηγμενο μηχανισμο μετρησης, εχεις παχυμετρο και μικρομετρο σε ενα εργαλειο!! :))

Μπραβο Γιαννη καλοριζικο, περα απο ποιοτητα κατασκευης και προηγμενο μηχανισμο μετρησης, εχεις παχυμετρο και μικρομετρο σε ενα εργαλειο!! :))

Ευχαριστώ Μιχάλη.

Εφόσον παίρνεις ψηφιακό ο μηχανισμός μέτρησης πρέπει να είναι καλός έως πολύ καλός.

Μετά από πολύ έρευνα κατέληξα στο συγκεκριμένο μοντέλο με τρία βασικά χαρακτηριστικά :

1. Δεν επηρεάζεται η μέτρηση από νερό ή λάδι πάνω στο σώμα του εργαλείου (δεν είναι αδιάβροχο).
  2. Έχει αυτό που ονομάζεται «Repeatability» δηλαδή όταν μετρήσεις πάνω από μια φορά το ίδιο αντικείμενο πάντα θα δείχνει την ίδια μέτρηση.
  3. Η μέτρηση δεν επηρεάζεται με την ταχύτητα που ανοιγοκλείνεις τις σιαγώνες, Max. response speed: Unlimited.

Και τέλος δεν έχει την ακρίβεια μικρόμετρου Μιχάλη. Το μικρόμετρο έχει ακρίβεια 0,001mm δηλαδή χιλιοστά του χιλιοστού (μικρά) και όχι 0.01mm, εκατοστά του χιλιοστού που έχουν τα παχύμετρα στην καλύτερη περίπτωση όπως το συγκεκριμένο.

Ωραίο εργαλείο ! καλορίζικο...

Αλλά το τσέκαρα στο amazon.uk και είδα ότι "Sorry, this Seller doesn’t deliver to Greece". Επικοινώνησες με τον πωλητή και στο έστειλε ?

Edit > Άκυρο το παραπάνω... το πήρες από amazon.com, ok...Αλλά διαπίοστωσα και μεγάλη διαφορά στην τιμή του μεταξύ amazon.co.uk και amazon.com...

Last edited:

Ωραίο εργαλείο ! καλορίζικο...

Αλλά το τσέκαρα στο amazon.uk και είδα ότι "Sorry, this Seller doesnΚΌt deliver to Greece". Επικοινώνησες με τον πωλητή και στο έστειλε ?

Edit > Άκυρο το παραπάνω... το πήρες από amazon.com, ok...Αλλά διαπίοστωσα και μεγάλη διαφορά στην τιμή του μεταξύ amazon.co.uk και amazon.com...

Οι τελικές τιμές περιλαμβανομένων τα μεταφορικά είναι παραπλήσιες μεταξύ Amazon.com και Amazon.co.uk.

Πρώτα έκανα παραγγελία από Amazon.co.uk λόγο απόστασης. Το τελικό κόστος ήταν :

Amazon.co.uk said:
Order Details
Order #026-4300269-0870727
Placed on September 14, 2014

Mitutoyo 500-196-30 Absolute AOS Digimatic Digital Electronic Vernier Caliper 150mm / 6"
£79.99
Condition: New
Sold by Caulfield Industrial
_______________________________________________________________________________________

Item Subtotal: £79.99
Delivery & Handling: £24.99

Order Total: £104.98
EUR 137,04*
Selected Payment Method: Mastercard

Αλλά μετά πήρα ένα email ότι η Caulfield Industrial δεν στέλνει Ελλάδα αφού είχα κάνει την παραγγελία όμως.

Από Amazon.com η τελική τιμή είναι 130,20 ευρώ, πιο φτηνά από UK.

Και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μου επιστρέψουν το 23% δηλαδή 24,35 ευρώ εάν δεν πλήρωσαν δασμούς στην Γερμανία που εκτελωνίστηκε όπως έγινε και με μια άλλη παραγγελία πρόσφατα το οποίο θα μου το γνωστοποιήσουν σε μήνα από τώρα.

Amazon.com said:
Hello,

We're writing to let you know we processed your refund of $27.08 for your Order 104-8712229-5561015.

This refund is for the following item(s):

Item: Wiha 75965 Precision Micro Bit Ratchet Steel Storage Box, 65-Piece
Quantity: 1
ASIN: B00JQ753W8
Reason for refund: Export fee reduced

Here's the breakdown of your refund for this item:

Import Fee Deposit Refund: $27.08

We'll apply your refund to the following payment method(s):

MasterCard Credit Card [expiring on 1/2018]: $27.08

Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες... Καλή περίπτωση και θα την έχω υπόψιν μου την επιστροφή του Export fee :smile:

Χεχε.. MS 192 T.. Το ελαφρύτερο αλυσοπρίονο της κατηγορίας του :afro:

Τα εχωσα και ξενοιασα κυριοι ..!!!

Ελαφρύ επαγγελματικό αλυσοπρίονο για εργασία κάτω ή πάνω στο δέντρο. Πολύ μικρό βάρος. Για χειρισμούς υψηλής ακριβείας. Εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο δονήσεων. Ομαλή εκκίνηση χάρη στο σύστημα ανάφλεξης με μικροεπεξεργαστή, ιδανικός εργονομικός σχεδιασμός. Αυτό το αλυσοπρίονο περιποίησης δέντρων είναι ειδικά σχεδιασμένο για εργασίες πάνω στο δέντρο και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για αυτό τον σκοπό. Το αλυσοπρίονο αυτό προορίζεται αποκλειστικά για περιποίηση δέντρων από ειδικευμένους χειριστές.

3806c80fd2c8450e9da53b3530965119.jpg

Photo-0001.jpg
Photo-0003.jpg

πολύ ωραία μεγεία! πόσο πήγε;
Επίσης για μικρά δεντράκια δεν νομίζω να εχει πρόβλημα..

320 αδερφε ! ειχα παρει το KRAFT NCS 2525 αλλα μολις πηγα να δεσω τη λαμα/αλυσιδα πανω τα ειδα ολα.. ! δεν κουμπωνε καλα, φτηνα υλικα, μανουρατζιδικο γενικα σ αυτη τη διαδικασια, εφαγα κανα τεταρτο να το δεσω, και μολις το εβαλα μπροστα εχανε και λαδακι απο την ματιση της τροφοδοσιας.. οποτε λεω να παει να μαμηθει ! καλυτερα 5 δραμες παραπανω , παρα να το φαω στη μαπα και να συχτιρισω ! το γυρισα πισω και πηρα το stihl .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πολύ ωραία μεγεία! πόσο πήγε;
Επίσης για μικρά δεντράκια δεν νομίζω να εχει πρόβλημα..

τι εννοεις μικρα δεντρακια..? :chinscratch:

Απάντηση: Re: Tι παραλαβαμε σημερα..

Μπράβο,άριστη αγορά,κορυφαία αγορά.
Θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω μερικές παρατηρήσεις για μελλοντικούς αγοραστές
Δεν είναι το ελαφρύτερο της αγοράς (3.1 κιλ.) ,όταν ο Μ.Ο της αγοράς είναι τα 2.9.
Η ίδια η stihl...αυτοδιαψεύδεται. STIHL MS 150 TC-E - Κλαδευτικό αλυσοπρίονο
Το πιο ελαφρύ αλυσοπρίονο της STIHL μόλις 2,6kg
Από το σάιτ της,αλλά στα 400 ευρά!
Αν έκανα εγώ σήμερα αγορά,αυτό που πήρες θα έπαιρνα,αν σκεπτόμουν κάτι θα ήταν
η λάμα carving που φοράει το ms150!
Άντε..."καλοτάξιδο" γιατί δεν το βλέπω να μένει ατον Α.Δημήτριο.

Χαχαα σωστος Γιωργη ! ταξιδευει για κατω Πυργο Ηλειας ! οσον αφορα το βαρος , δεν εχω προβλημα.. δες εδω που γραφουμε και στο αλλο θρεντ

http://avclub.gr/forum/showthread.php/120433-Εργαλεια-Κηπου?p=1057216308&viewfull=1#post1057216308

τη λαμα που λες μαλλον θα τη χτυπησω φιλε .. :afro: :a0210: μολις χαλασει αυτη που εχει πανω..

τι εννοεις μικρα δεντρακια..? :chinscratch:
ετσι όπως το βλέπω για μικρό κορμό διαμέτρου για πχ 15-20 cm ;

Last edited:

Το συγκεκριμένο πριόνι το έχει ο μπάρμπας μου εδώ και κανά 3άρι χρόνια. Επειδή το έχω δουλέψει αρκετά, και σήμερα με αυτό έκοβα όλο το πρωί, ένα έχω να πω, ε-ξαι-ρε-τι-κο!!! Κάθε χρόνο μαζεύουμε 25 στρέμματα ελιές χώρια τα καυσόξυλα. Μιλάμε για σκυλί, δεν έχει ζητήσει τίποτα. Σίγουρα δεν είναι το πιο ελαφρύ αλλά δουλεύεται άνετα πάνω στο δέντρο, δεν περνάει κραδασμούς στο χέρι και δεν κουράζει έστω και αν δουλεύεις ώρα. Πολλές φορές, όταν κόβω ξύλα στη διχάλα, το δουλεύω με το ένα χέρι αν και δεν το συνιστώ. Το μεγάλο του πλεονέκτημα για μένα είναι οτι έχει μικρή λάμα και έτσι δεν του κόβει σε δύναμη. Σε χλωρό ξύλο μπορείς να κόψεις άνετα και 25cm κορμό. Σου εύχομαι καλοδούλευτο μιας και μάλλον κατεβαίνεις στα μέρη μας για ελιές έτσι;

Ευχαριστω φιλε Χρήστο ! ειχα παλια stihl και δεν με ειχε προβληματισει ποτε.. γιαυτο και το εμπιστευτηκα με κλειστα ματια..! απο κατω Πυργο και συ..? ναι κατεβαινω πατριδα για το μαζεμα της ελιας και εχουν και μπολικες φετος.. ευτυχως δεν εχω πολυ μεγαλες ελιες.. καμια 50αρια αν ειναι στο συνολο.. καηκανε στις φωτιες.. οι περισοτερες ειναι μετριες τις μαζευω οσο μπορω καθε χρονο.. κορωνεικο το 90%..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ετσι όπως το βλέπω για μικρό κορμό διαμέτρου για πχ 15-20 cm ;

α ναι, αυτες θα τις κοβει βουτυρο οπως το κοβω.. :afro: