Tι παραλάβαμε σήμερα..

Όλες οι απαντήσεις σωστές .... η ποιο σωστή όμως ....οι πρίζες.... σε κανένα εργαστήριο από όλα όσα έχει ο Μιχάλης δεν δικαιολογούνται τέτοιου τύπου ρευματοδότες.!!!

Και ομως αγαπητε Νικο κανεις λαθος, εχω Αμερικανικες πριζες!!!!:))

Εχω στο εργαστηριο στο υπογειο εντοιχισμενη αμερικανη πριζα. Κατω απο τον παγκο υπαρχει μετασχηματιστης 220-110βολτ.
Ο λογος ειναι γιατι ο πατερας μου (ναυτικος) εφερνε αρκετα εργαλεια και συσκευες απο Αμερικη παλαιοτερα.

Η πριζα βρισκεται κατω δεξια στη φωτο. Εκει που δειχνει η μυτη του αλυσοπριονου. Δεν εχω καλυτερη φωτο εδω που ειμαι. Χρησιιμοποιω μια παλια που βρισκεται στον server του AVCLUB.

DSC_0273.jpg

Παρεληφθη χτες, αλλα σημερα εκανα download την φωτογραφια που μου τη στειλανε με viber.
Πικρα, να παραλαμβανεις με φωτο και να μην μπορεις να το χαρεις αμεσα..:))

Mini router/trimmer ΜAKTEC

17328169302_e9462039ec_z.jpg

Μεγεια, καλοαποθηκευτο!
Αναρωτιεμαι, τα δουλευεις/τα εχεις δουλεψει ολα τα ςργαλεια που αγοραζεις?

Thanks guys!

Nεκταριε, αν κρινεις απο τα αλυσοπριονα παραπανω, τι λες, τα χρησιμοποιω? Γενικως τα εργαλεια τα χρησιμοποιω παρα πολυ και τα ζοριζω ασχημα.. :))

H αληθεια ειναι βεβαια οτι τους τελευταιους μηνες που δουλευω εκτος Ελλαδος εχω παραλαβει καμμια εικοσαρια εργαλεια τα οποια δεν τα εχω δουλεψει σχεδον ΚΑΘΟΛΟΥ εκτος απο το να δω αν λειτουργουν και εκτος απο καποιες δοκιμες.

Η προσμονη της επιστροφης στην πατριδα γινεται ακομα πιο γλυκια οταν εχεις και καινουρια παιχνιδακια να σε περιμενουν να παιξεις!!!

Η σωστή απάντηση είναι πως είναι πολύ βαριά εργαλεία για να είναι του πατριώτη μου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παρεληφθη χτες, αλλα σημερα εκανα download την φωτογραφια που μου τη στειλανε με viber.
Πικρα, να παραλαμβανεις με φωτο και να μην μπορεις να το χαρεις αμεσα..:))

Mini router/trimmer ΜAKTEC

17328169302_e9462039ec_z.jpg
Και σου έχω πει στελνε τα σε εμενα.......

Και μάλλον είναι περιστρεφόμενος ο αποθηκευτικός χώρος από κάτω (όπως τα γωνιακά ντουλάπια στις κουζίνες)

Ομολογώ ότι την πάτησα Μιχάλη με την πρίζα !!!!
Όλα πρέπει να τα περιμένει κάποιος από σένα όταν πρόκειται για εργαλεία και εγκαταστάσεις τους.
Έχω και εγώ μερικά αμερικάνικα εργαλεία με μεγάλους μετασχηματιστές εξωτερικούς αλλά εντοιχισμένη εγκατάσταση 110V δεν έχω κάνει !!!!!! :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάθε φορά που βλέπω τους χώρους εργασίας σου μεγάλε ...Υποκλίνομαι !!!! για την μαστορική αντίληψη.
Κάποια μέρα που θα βρω άδειους και τους δικούς μου θα ανεβάσω φωτό.

Σήμερα αγόρασα μερικές κατσαβιδόλαμες μέ επίστρωση τιτανίου μάρκας WIHA Phillips καί Pozidriv No 1-2-3 κοντές καί μακριές,και τρυπανάκια γιά κολαούζο (πού όμως η χρήση τους θά είναι περισσότερο γιά να εχω τρυπάνι πάνω στό bit 1/4 καί νά κάνω οδηγό στό ξύλο καί μετά νά βάζω κατσαβιδόλαμα pozidriv)

mites10.jpg

mites110.jpg

Για σήμερα 2 νέες παραλαβές:

Το συρόμενο δισκοπρίονο του lidl καθώς το απλό το έδωσα σε φίλο του Forum και μιας και ο καιρός το επιτάσσει αλλαγή του χορτοκοπτικού-θαμνοκοπτικού σε κάτι αρκετά καλύτερο έπειτα από ανταλλαγή του παλιού μου (ουτε 1 έτους).
Περισσότερες φωτό επί τω έργω προσεχώς...

Ευχαριστώ πολύ παιδιά...

Νεκτάριε δεν πέρασα από εκεί καθόλου μιας και το motomix το χρειάζομαι κυρίως τον χειμώνα. Τώρα που δουλεύω πιο εντατικά τα μηχανήματα δεν κρατάω βενζίνη για πάνω από 1 μήνα το πολύ.
Στα μηχανήματα που δεν έχουν καταλύτη χρησιμοποιώ το πρόσθετο της Oregon που επιμυκήνει την διάρκεια ζωής του καυσίμου μέχρι και 6 μήνες.
Κόστος 0.8 ευρώ το φιαλίδιο των 5ml για ένα 5λιτρο καυσίμου.

Νομίζω είναι καλύτερα έτσι και κυρίως πιο οικονομικά. Σε συνδυασμό και με ένα συνθετικό λάδι (husqvarna ή stihl) νομίζω ότι έρχομαι κοντά στο motomix (πλην της ειδικής βενζίνης βέβαια).

Ολα τα καλα, χωρανε. Αμα ζοριστουμε, υπαρχουν λυσεις :))

IMG_2042.JPG

Αν ενδιαφέρεται κάποιος να το φτιάξει, έχω τα σχέδια με οδηγίες ας μου το ζητήσει. Είναι στα αγγλικά 10 σελίδες pdf.

Να ρωτήσω κάτι παιδιά εσάς που το κατέχετε με τα χορτοκοπτικά.

Επειδή έχω κουραστεί με τα μπουκώματα ενός δίχρονου χορτοκοπτικού βενζίνης, έχετε καμιά λύση μέχρι 300 να προτείνετε;

Το θέλω για περιστασιακή χρήση σε κόψιμο χορτων, χωρίς να χρειάζεται να κάνω τον μηχανικό με τόσες συχνές συντηρήσεις. Με βολεύει και με ρεύμα αν υπάρχει κάποιο δυνατό που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα βενζινοκίνητο.

Κανε ενα copy/paste την παραπανω ερωτηση στο σωστο νημα με τα 'εργαλεια κηπου'. Εκει θα την διαβασουν τα παιδια που ασχολουνται και θα σου απαντησουν.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Να ρωτήσω κάτι παιδιά εσάς που το κατέχετε με τα χορτοκοπτικά.

Επειδή έχω κουραστεί με τα μπουκώματα ενός δίχρονου χορτοκοπτικού βενζίνης, έχετε καμιά λύση μέχρι 300 να προτείνετε;

Το θέλω για περιστασιακή χρήση σε κόψιμο χορτων, χωρίς να χρειάζεται να κάνω τον μηχανικό με τόσες συχνές συντηρήσεις. Με βολεύει και με ρεύμα αν υπάρχει κάποιο δυνατό που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα βενζινοκίνητο.

Κάνε την ερώτηση σου εκεί για να σου απαντήσω καταλλήλως!!! :p

Ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές γιατί ομολογώ ότι ρώτησα, χωρίς να ψάξω για αντίστοιχο θέμα. Παρασύρθηκα από την αναφορά που υπήρχε νωρίτερα για κάτι παρόμοιο.
Μετέφερα την ερώτηση στο σωστό θέμα εδώ

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Νέα παραλαβή
Πένσα Knipex 160 mm
Πλαγιοκόφτης μέ μετατόπιση αξόνων 160 mm
Kόφτης μπετού 450 mm stanley

ergale10.jpg

ergale11.jpg

ergale12.jpg

ergale13.jpg