Tι παραλάβαμε σήμερα..

Φίλε Orck από τά Leroy-Merlin τα αγόρασα 40 ευρώ.Εχει καί manual μέσα καί στά Ελληνικα.
Το δοκιμασα και είναι πολύ καλος ο οδηγος για καβιλιες,ευκολα και γρηγορα,εκανα μια δοκιμη,για πρωτη φορα σχετικα καλα τα πηγα.Aν εξαιρεσουμε την πρωτη τρυπα που πηγε λίγο στραβά,καί ανοιξα αλλες γιαυτο και δεν ειναι στα ακρα οι καβιλιες.
Φιλε Enduras1 η γωνιακη μεγγενη γιά πού βοηθάει ? αν π.χ κανω ενα τετραγωνο τα πρωτα 2 τα πιανω με ενα μεγαλο σφιγκτηρα και τα υπολοιπα δυο με εναν αλλο.
Αυτό πού είδα στήν πράξη είναι οτι αν δουλευουμε με γωνιες, θα πρεπει να εχουμε 2 ίδια π.x 8 mm τρυπανια με οδηγους ο ενας για το περισσοτερο βαθος,και το αλλο τρυπανι για το μικροτερο βαθος,για να μην καθυστερουμε να αλλαζουμε το μηκος του οδηγού του τρυπανιου με το αλλεν,απλα να βγαζουμε απο το δραπανο το ενα τρυπανι και να βαζουμε το αλλο.
ergale17.jpg

ergale18.jpg

Last edited:
Και το κομματι που εκανες δοκιμη βγηκε καλο; Με το δαχτυλο καταλαβαινεις διαφορα;
ΥΓ υποθετω οτι ειναι απλα δοκιμη αλλα εαν οχι μην δοκιμασεις ποτε να συνδεσεις μελαμινη με καβιλιες, δεν κανει. Η μελαμινη θελει φεραμια, κρυφα η φανερα. Εδω ειναι κρυφα φεραμια, σχεδον κρυφα.
SAM_0672%20Large_zps8fybdvmo.jpg

Απλά δοκιμή έκανα φιλε orck ότι βρήκα μπροστά μου.Μιά χαρά βγήκε τό κομάτι.Κανει πολυ καλη δουλεια αυτος ο οδηγος.

Τι εννοεις φεραμια κρυφα? γιατι δεν κανει η χρηση καβιλιων στη μελαμινη?

Αυτος ο οδηγος για καβιλιες γιατι μου φαινεται καλυτερος απο τον απλο οδηγο για τρυπες που εχει η wolfcraft; Αν δεν θελει καποιος τις μικροτερες τρυπες του αλλου οδηγου νομιζω αυτος ειναι πιο ακριβης ετσι πως μπορει να μαγκωσει στο ξυλο για κεντραρισμα.

ΥΓ υποθετω οτι ειναι απλα δοκιμη αλλα εαν οχι μην δοκιμασεις ποτε να συνδεσεις μελαμινη με καβιλιες, δεν κανει. Η μελαμινη θελει φεραμια, κρυφα η φανερα.

Πρωτη φορα ακουω ότι οι καβιλιες δέν κάνουν γιά μελαμινη,εχω φτιαξει αρκετα πραγματα με καβιλιες σε μελαμινη και δεν ειχα το παραμικρο προβλημα εξυπακουεται οτι βαζουμε ξυλοκολλα,καλο ειναι να μην λεμε τετοια πραγματα γιατι μας διαβαζουν και ανθρωποι που δεν γνωριζουν,και θα κοιτανε να βρουνε φεραμια για να κανουν μια κατασκευη με μελαμινη,και θα τους στοιχισει πιο ακριβα απο τις φτηνες καβιλιες,και φεραμια και καβιλιες βαζουμε στην μελαμινη χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Και το κομματι που εκανες δοκιμη βγηκε καλο; Με το δαχτυλο καταλαβαινεις διαφορα;
ΥΓ υποθετω οτι ειναι απλα δοκιμη αλλα εαν οχι μην δοκιμασεις ποτε να συνδεσεις μελαμινη με καβιλιες, δεν κανει. Η μελαμινη θελει φεραμια, κρυφα η φανερα. Εδω ειναι κρυφα φεραμια, σχεδον κρυφα.

Τι εννοείς Παναγιώτη ότι "ποτέ μελαμίνη με καβίλιες". Υπάρχει κάποιο μυστικό? Ακόμα και σε έτοιμες ξυλοκατασκευές, δίνουν δέσιμο με καβίλιες...

Φίλε Orck από τά Leroy-Merlin τα αγόρασα 40 ευρώ.Εχει καί manual μέσα καί στά Ελληνικα.
Το δοκιμασα και είναι πολύ καλος ο οδηγος για καβιλιες,ευκολα και γρηγορα,εκανα μια δοκιμη,για πρωτη φορα σχετικα καλα τα πηγα.Aν εξαιρεσουμε την πρωτη τρυπα που πηγε λίγο στραβά,καί ανοιξα αλλες γιαυτο και δεν ειναι στα ακρα οι καβιλιες.
Φιλε Enduras1 η γωνιακη μεγγενη γιά πού βοηθάει ? αν π.χ κανω ενα τετραγωνο τα πρωτα 2 τα πιανω με ενα μεγαλο σφιγκτηρα και τα υπολοιπα δυο με εναν αλλο.
Αυτό πού είδα στήν πράξη είναι οτι αν δουλευουμε με γωνιες, θα πρεπει να εχουμε 2 ίδια π.x 8 mm τρυπανια με οδηγους ο ενας για το περισσοτερο βαθος,και το αλλο τρυπανι για το μικροτερο βαθος,για να μην καθυστερουμε να αλλαζουμε το μηκος του οδηγού του τρυπανιου με το αλλεν,απλα να βγαζουμε απο το δραπανο το ενα τρυπανι και να βαζουμε το αλλο.
ergale17.jpg

ergale18.jpg

Οχι γωνιακη μεγγενη αλλα γωνιακη συνδεση της wolfcraft!!

Σε ποια ετοιμη κατασκευη εχετε δει συνδεση μελαμινης με σκετες καβιλιες; Που θα πιασει η κολλα στην μελαμινη; Μονο στην καβιλια; Η οποια θα μπει μεσα στη μοριοσανιδα να συνδεσει τι ακριβως;
Παντα εχει φεραμια χωνευτα, κρυφα οπως θες πεστα. Οι καβιλιες εκει μπαινουν χωρις κολλα για να μαζευουν τα μποσικα, να μην εχει ελευθερο να κουνηθει το ξυλο.
Σακη οποιος διαβαζει εδω πρεπει να καταλαβει οτι μιλανε ερασιτεχνες, εαν αυτος ο καποιος θελει επαγγελματικη συμβουλη πολυ φοβαμαι οτι θα πρεπει να την πληρωσει για να την εχει απο επαγγελματια.

Τα φεραμια ειναι αυτα που προεξεχουν του ξυλου, πιο απλη κατασταση, απλα βιδωνεις τα ξυλα και το πλαστικο η μεταλλικο σωμα κραταει τα ξυλα στην θεση τους.
Παραδειγματα,
undefined_2016.jpg

undefined_2015.jpg

Υπαρχουν και φεραμια που ειναι χωνευτα μεσα στο ξυλο, εδω προσπαθουμε να κανουμε οσο πιο διακριτικη δουλεια γινεται, θελει τρυπημα με μεγαλο τρυπανι, συνηθως forstner για να μπει "προσωπο" με το ξυλο. Η αλλη μερια εχει απλα μια βιδα με ενα ιδιατερο κεφαλι. Η βιδα συνδεεται πανω του, και καθως βιδωνουμε ο μηχανισμος πιεζει το κεφαλι της βιδας και το σταθεροποιει. Ελπιζω να το εξηγησα κατανοητα. Συνηθως ολες οι ετοιμες κατασκευες εχουν τετοιους μηχανισμους σε συνδιασμο με καβιλιες ΧΩΡΙΣ κολλα.
fera1.jpg

1196251302-koutiKrdet3.400.jpg

Θα ηθελα εαν μπορει καποιος να αποκοψει αυτο το θεμα σε αλλο νημα, καθως και την απαντησεις σας. Ειναι αλλος που κανει κατασκευες με μελαμινη με σκετες καβιλιες με κολλα;

ΥΓ δεν διεκδικω το αλαθητο σε καμια περιπτωση.

Σε ποια ετοιμη κατασκευη εχετε δει συνδεση μελαμινης με σκετες καβιλιες; Που θα πιασει η κολλα στην μελαμινη; Μονο στην καβιλια; Η οποια θα μπει μεσα στη μοριοσανιδα να συνδεσει τι ακριβως;
Παντα εχει φεραμια χωνευτα, κρυφα οπως θες πεστα. Οι καβιλιες εκει μπαινουν χωρις κολλα για να μαζευουν τα μποσικα, να μην εχει ελευθερο να κουνηθει το ξυλο.
Σακη οποιος διαβαζει εδω πρεπει να καταλαβει οτι μιλανε ερασιτεχνες, εαν αυτος ο καποιος θελει επαγγελματικη συμβουλη πολυ φοβαμαι οτι θα πρεπει να την πληρωσει για να την εχει απο επαγγελματια.

Τα φεραμια ειναι αυτα που προεξεχουν του ξυλου, πιο απλη κατασταση, απλα βιδωνεις τα ξυλα και το πλαστικο η μεταλλικο σωμα κραταει τα ξυλα στην θεση τους.
Παραδειγματα,
undefined_2016.jpg

undefined_2015.jpg

Υπαρχουν και φεραμια που ειναι χωνευτα μεσα στο ξυλο, εδω προσπαθουμε να κανουμε οσο πιο διακριτικη δουλεια γινεται, θελει τρυπημα με μεγαλο τρυπανι, συνηθως forstner για να μπει "προσωπο" με το ξυλο. Η αλλη μερια εχει απλα μια βιδα με ενα ιδιατερο κεφαλι. Η βιδα συνδεεται πανω του, και καθως βιδωνουμε ο μηχανισμος πιεζει το κεφαλι της βιδας και το σταθεροποιει. Ελπιζω να το εξηγησα κατανοητα. Συνηθως ολες οι ετοιμες κατασκευες εχουν τετοιους μηχανισμους σε συνδιασμο με καβιλιες ΧΩΡΙΣ κολλα.
fera1.jpg

1196251302-koutiKrdet3.400.jpg

Θα ηθελα εαν μπορει καποιος να αποκοψει αυτο το θεμα σε αλλο νημα, καθως και την απαντησεις σας. Ειναι αλλος που κανει κατασκευες με μελαμινη με σκετες καβιλιες με κολλα;

ΥΓ δεν διεκδικω το αλαθητο σε καμια περιπτωση.

Νομιζω στο ´συνδεσμολογιες´ πρεπει να ειναι..
http://avclub.gr/forum/showthread.php/141438-Συνδεσμολογίες-Ξύλου?p=1057330456#post1057330456

Παναγιώτη τα φεράμια είναι τοποθετημένα σε εργοστασιακές κατασκευές που θα τις συναρμολογήσουν άσχετοι άνθρωποι με ένα κατσαβίδι ή ένα άλλεν το οποίο συνήθως εμπεριέχεται στην συσκευασία.
Τα φεράμια δεν χρειάζονται κόλα αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι είναι πιο σταθερή σύνδεση από τις καβίλιες με την κόλλα.
Είναι σαν να συνδέσεις δύο τεμάχια με δύο ξυλόβιδες χωρίς κόλλα.
Εγώ όσες κατασκευές έχω κάνει (και βαριές κατασκευές -βιβλιοθήκες από ορθοστάτες) τις έχω κάνει με καβίλιες και ξυλόκολλα.
Αν κάτι δεν αντιλαμβάνομαι στο όλο θέμα σε παρακαλώ ανάλυσε το.

Νικο διατυπωσα απλα την αποψη μου πανω στο θεμα, δεν εχω να αναλυσω κατι αλλο. Εαν εισαι ευχαριστημενος εγω γιατι να εχω προβλημα; Δεν εχω αντιρρηση να το δοκιμασω κιολας αν και δημιουργει αλλα προβληματα οπως οτι με κολλα δεν μπορεις να το λυσεις για ευκολοτερη μεταφορα.
Καταληγουμε τελικα οτι καποιος που διαβαζει θα εχει μια πιο σφαιρικη εικονα για το τι θα κανει στην κατασκευη του.
Αυτο μονο καλο ειναι. :)

Συμφωνώ απόλυτα ....
Να σημειώσω και κάτι : Τα μαστόρια εδώ κάνουν κατασκευές που δεν λύνονται...είναι αυτό που λέμε "αθάνατες" αλλά δεμένες :flipout:

Παιδιά τα φεράμια μισής στροφής είναι ότι χειρότερο για σύνδεση κομματιών μελαμίνης και γενικά οποιουδήποτε υλικού. Ο καλύτερος τρόπος είναι με καβίλιες. Όλα τα σοβαρά ιταλικά εργοστάσια που παραδίδουν μονταρισμένα κουτιά κουζίνας, τα κάνουν με καβίλιες και κόλλα. Φεράμια βάζουν στις ντουλάπες, που λόγω μεγέθους δεν μπορούν φυσικά να είναι μονταρισμένες, αλλά εκεί χρησιμοποιούν βαρέως τύπου, που καμία σχέση δεν έχουν με τα μισής στροφής.

Παιδιά τα φεράμια μισής στροφής είναι ότι χειρότερο για σύνδεση κομματιών μελαμίνης και γενικά οποιουδήποτε υλικού. Ο καλύτερος τρόπος είναι με καβίλιες. Όλα τα σοβαρά ιταλικά εργοστάσια που παραδίδουν μονταρισμένα κουτιά κουζίνας, τα κάνουν με καβίλιες και κόλλα. Φεράμια βάζουν στις ντουλάπες, που λόγω μεγέθους δεν μπορούν φυσικά να είναι μονταρισμένες, αλλά εκεί χρησιμοποιούν βαρέως τύπου, που καμία σχέση δεν έχουν με τα μισής στροφής.

Σε σταθεροτητα μετα το κλασικο βιδωμα ειναι αυτου του τυπου οι καβιλιες μαζι με κολα.
lamelo.jpg

Τα αλλα τα μισης στροφης ειναι μονο για να μπορεις να τα λυσεις. Καμια σοβαρη κατασκευη δε ειναι ετσι..

SanRenmu%20knives%201_zpswrflmdzl.jpg

SanRenmu%20knives%202_zps46sstuas.jpg

SanRenmu%20knives%203_zpsjwouof4f.jpg

Δύο σουγιαδάκια SanRenmu που αν και κινέζικα μόνο για κινέζικα δεν σου κάνουν από ποιότητα.

Το μικρό είναι λίγο ποιο μεγάλο από ένα μπρελόκ πανάλαφρο (κάτω από 40γρ) αλλά με χοντρή γερή λάμα ότι πρέπει για το μαγαζί να το έχω συνέχεια επάνω μου να ανοίγω συσκευασίες.

Το άλλο έχει ένα περίεργο λουκ παλαίωσης το κόβω να πάει βιτρίνα :guitarist:

Για όποιον ενδιαφέρεται είναι τα Sanrenmu GB4-612 και Sanrenmu 7089LUI-SDW2