Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..
Γιάννη ευχαριστώ,τί νά πώ,μπορεί να έχεις δίκιο καθώς είσαι δάσκαλος στα Bosch,αλλά η σειρά 10,8 volt απορίφθηκε γιατί δέν μέ βόλευε στό χέρι η λαβή τους.
Αν έπαιρνα το κατσαβιδι GSR 10.8V-Li θά έπρεπε νά δώσω 200 ευρώ μέ 2 μπαταρίες,διπλάσια τιμή από τό Μχ2drive,μέ σχεδόν διπλάσιο βάρος,μέ όφελος να δουλέυω βίδα 7 mm,σπανιότατα δουλέυω βίδα 7 mm,μέχρι 5 mm δουλεύω,και αν χρειαστεί να βιδώσω 7 mm βίδα κομπλάρω τό 1440-li
Τα 18 volt δέν τά κοίταζα λόγο βάρους-τιμής-όγκου (αν και απο οτι ειδα το τελευταιο παραγραφεται γιατι υπαρχουν και light σειρες 18 volt),γιατί δέν με ενδιαφέρουν τα εργαλεία μπαταρίας πλήν δραπανοκατσάβιδο και κατσαβίδι,τα άλλα τά έχω σέ ηλεκτρικά εργαλεία.
Τι νά πώ εγώ νομιζω έκανα καλή επιλογή γιά τά standar πού είχα θέσει,άν πάλι το μετανοιώσω εδώ είμαστε καί θά τά λέμε.
Μπάμπη ευχαριστώ,νά σαι καλά
Geoha καλορίζικη η σκούπα στάχτης
Το GSR 10.8V-Li είναι 800gr αντί 500 του Μχ2drive δεν είναι δα και τεράστια διαφορά αλλά τα 30Nm σε σχέση με τα 10Nm του Μχ2drive είναι τεράστια διαφορά και επιπλέον έχει μικρότερο μήκος από το Μχ2drive, έχει διαβαθμίσεις ροπής που κάνουν την διαφορά κατά το συνεχόμενο βίδωμα ενώ το Μχ2drive δεν έχει, είναι πιο ελαφρύ από το GSR 1440 κατά 500gr με την ίδια ροπή και δυνατότητες και φυσικά πολύ μικρότερες διαστάσεις.
Με το GSR 10.8V-Li τρυπάς άνετα 25-27mm με τρυπάνια φτερού Bosch Selfcut (το δοκίμασα σήμερα για να μου φύγει η απορία ως προς την μέγιστη διάμετρο τρυπήματος) ενώ με το Μχ2drive δεν μπορείς, είναι αποκλειστικά για μικρές διαμέτρους, Max 5mm, και με μικρή ταχύτητα ικανοποιητική μεν αλλά αργή. Επίσης το Μχ2drive δεν έχει μόνο μικρή Μέγιστή διάμετρο αλλά τα 10Νμ σε περιορίζουν και στο μέγιστο μήκος βίδας/σπειρώματος που μπορεί να βιδώσει, θα ζορίζεται ή θα αδυνατεί ακόμα και με διάμετρο 3-4mm αναλόγως το μήκος/σπείρωμα της βίδας.
Εγώ προτίμησα να πάρω το GSR 10.8V-Li μια που είναι βασικό κατσαβίδι παρά το Μχ2drive που είναι συμπληρωματικό.
Eπειδή έκανες αναφορά στον όγκο 18V σου έκανα παράθεση τις διαστάσεις δυο 18v που έχουν μικρότερο μήκος και ύψος από το GSR 1440, το GSR 18 V-EC το ύψος του είναι 246mm λόγο της συγκεκριμένης μπαταρίας εάν του βάλεις μπαταρία 1,5Ah ή 2,0Ah (slim) όπως στο GSR 1440 έχει ελαφρός μικρότερο ύψος από αυτό.
Το βάρος του GSR 18-2-LI είναι ίδιο με του GSR 1440. Το GSR 18 V-EC ζυγίζει 1250gr χωρίς μπαταρία με μέγιστο βάρος τα 1900gr με την GBA 18v 6.0Ah. Το αυξημένο βάρος ενός εργαλείου δεν είναι πάντα αρνητικός παράγοντας και αν είναι μικρό σε διαστάσεις τότε σημαίνει ότι έχει πολλά μεταλλικά στοιχεία που είναι απαραίτητα όσον αφορά την αντοχή, στιβαρότητα κλπ.
Όσο για τις τιμές στο Amazon.de υπάρχουν πολλές προσφορές ενδεικτικά αναφέρω.
GSR 18 V-EC brushless solo 50Nm, 90 ευρώ
Φορτιστής 18V AL1860CV, 41 ευρώ
Μπαταρία Bosch 18v 6.0Ah Li-Ion Cool Pack, 79.90 ευρώ
Μπαταρία Bosch 10.8 V Professional 2.0 Ah Lithium Ion, 20 ευρώ
Μπαταρία Bosch 10.8 V Professional 4.0 Ah Lithium Ion, 34 ευρώ
Φορτιστής 10,8v Bosch AL 1115 CV, 20 ευρώ
Ταχυφορτιστής 10,8v Bosch AL 1130 CV, 30 ευρώ
Μπαταρία Bosch 18v 1.5Ah Li-Ion Cool Pack, 28 ευρώ
Bosch Professional GSR 18-2-LI, 63Nm, 1.5kg, 2 μπαταρίες 2,0 Ah + φορτιστή 18V AL1820CV+ L-Boxx, 193 ευρώ
Σε προσφορές κατά διαστήματα τα 10,8v GSR, GDR, GSB τα βρίσκεις από 55-70 ευρώ.
Έχω ξανακάνει παρόμοιες αναφορές αλλά χάνονται από το πλήθος των θεμάτων και post ...