Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ρε παιδια ας το σταματησουμε εδω. Εγω απο τοσα εργαλεια που περασαν απο τα χερια μου, μονο με einhell ειχα προβλημα. Ουτε bosch ουτε makita, ουτε dewalt μου βγαλαν προβλημα. Κανενα δεν με αφησε στο " δρομο" ουτε με δυσαρεστησε, ακομη. Απλα τα dewalt ειναι λιγο ποιο αγρια, ποιο ατσουμπαλα μερικες φορες.

Φωτιά παίρνουν επειδή δουλεύουν ακαταπαυστα και αδιάκοπα και ζεσταίνονται...Και αυτό (την φωτιά) όχι πάντα... :violent-smiley-030::twoguns:

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Ρε παιδια ας το σταματησουμε εδω. Εγω απο τοσα εργαλεια που περασαν απο τα χερια μου, μονο με einhell ειχα προβλημα. Ουτε bosch ουτε makita, ουτε dewalt μου βγαλαν προβλημα. Κανενα δεν με αφησε στο " δρομο" ουτε με δυσαρεστησε, ακομη. Απλα τα dewalt ειναι λιγο ποιο αγρια, ποιο ατσουμπαλα μερικες φορες.

Νεκτάριε αυτό δε λέει κάτι (ακόμη κι αν το πω εγώ ή όποιος άλλος, για να μην παρεξηγηθώ). Ο καθένας από εμάς ατομικά αποτελεί ελαχιστότατο στατιστικό δείγμα για να βγαίνουν σαφή συμπεράσματα περί αξιοπιστίας του κάθε μοντέλου, πόσω μάλλον δε της κάθε μάρκας γενικώς. Ακόμη και εδώ μέσα που έχουμε μαζευτεί 15-20 άνθρωποι και μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, και πάλι πολύ είμαστε λίγοι ως προς το σύνολο των εργαλείων που κυκλοφορούν.

Προσωπικά - και ανεξάρτητα από όποια πλάκα κάνουμε - θεωρώ όλα τα επώνυμα σήματα εξίσου αξιόπιστα - ή αναξιόπιστα, όπως το πάρει ο καθείς. Αστοχία υλικού μπορεί να συμβεί οπουδήποτε και σε οτιδήποτε και δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας του συνόλου των εργαλείων μιας μάρκας. Τα τελευταία χρονια πάντως δε θυμάμαι να έχω ακούσει/διαβάσει για έξαρση βλαβών (ή για κάποιο κακοσχεδιασμένο προϊόν που οδηγεί σε τέτοια) σε κάποια συγκεκριμένη μάρκα, παρά μόνο μεμονωμένα πιερστατικά. Για όλες ανεξαιρέτως.

Σιγουρα ειναι το στατιστικο ελαχιστο για να βγει συμπερασμα.
Σιγουρα ενα σφαλμα δεν σημαινει οτι ολη η εταιρια βγαζει οχι καλα εργαλεια.
Αλλα με βαση τη δικη μου εμπειρια, σε βαθος δεκαετιας (κυριως ηλεκτρικα εργαλεια) δειχνει, τουλαχιστον για μενα, αυτο που ειπα. Δυο εργαλεια πηρα einhell και το μετανοιωσα. Οτι αλλο εχω παρει κανενα δεν με εκανε να το μετανοιωσω, ιςως μονο τα dewalt μου μονο επειδη ειναι λιγοτερο smouth απο τα αντιςτοιχα makita που εχω δοκιμαςει. Αλλα και τα hilti ειναι ποιοτικα και smouth στη λειτουργεια τους αλλα εκει ξεφευγει αρκετα το budget.

Γι αυτό εγώ παίρνω μόνο Parkside και άμα λάχει ...το πετάω κιόλας
2i1mwer.jpg

Καλορίζικα συνάδελφοι καί καλοδούλευτα

Σήμερα αγόρασα τήν σεγάτσα Scorpion B&D
Αρκετά ικανοποιημένος γιά τήν δουλειά πού τήν χρειαζόμουν
Εκανα καί μιά δοκιμή,έκοψα καδρόνι 7,5 Χ 7,5 σχετικά ίσια σέ χρόνο μέ χρονόμετρο 20 sec και ξεκούραστα,μέ τό Γιαπωνέζικο χειροπρίονο τό έκοψα σέ 35 sec καί όσο μπορούσα πιό γρήγορα,σαφώς πολύ πιό κουραστικό από τήν ξεκούραστη σεγάτσα.

prioni14.jpg

prioni15.jpg

prioni16.jpg

Γι αυτό εγώ παίρνω μόνο Parkside και άμα λάχει ...το πετάω κιόλας
2i1mwer.jpg

Χώσε Νικόλα :Banane0:

Οπως είπε και ο Κυριάκος, πλάκα κάνουμε. Μεμονωμένα περιστατικά δεν κάνουν το κανόνα...

ααα έχεις μια χαρά χέρι! το έκοψες πολύ καλά με την αλεποουρά, μήπως αντί για οριζόντια κοπή εάν έκανες κάθετη ήταν ακόμη ευκολότερο?

Καί τί μπεκάτσα Νεκτάριε πορτοκαλόμαυρη μεταλλαγμένη,νά σαι καλά

Σωτήρη κάθετη κοπή έκανα,απλά τό γύρισα οριζόντια γιά νά φανεί η κοπή.

Bλεπω οτι μετα απο 1 μηνα γερης χρησης, η πριονοκορδελα μου χανει 1 μοιρα σε σχεση με την βαση της. Καιρος για ρεγουλαρισμα :))

24807050611_49ab0ae9bf_c.jpg

Δημητρη καλοριζικη η σεγατσα!!
Με την λεπτη της λαμα ειναι η ιδανικη εναλλακτικη του πριονιου. Μεχρι τι παχος ξυλου κοβει? Γιατι δεν προτιμησες, την ιδιας περιπου τιμης, bosch?

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Bλεπω οτι μετα απο 1 μηνα γερης χρησης, η πριονοκορδελα μου χανει 1 μοιρα σε σχεση με την βαση της. Καιρος για ρεγουλαρισμα :))

Μιχάλη, πως είσαι σίγουρος οτι δεν χάνει το όργανο; Πως το τσέκαρες;
Η βάση είναι στο 0";
Περισσότερη σημασία πάντως έχει έχει η γωνία βάσης/λάμας να είναι 90".

Μιχάλη και λοιποί, καλοδούλευτα!

Μπάμπη αυτό το πραγματάκι έχει ρύθμιση reset, δηλαδή αν σε ενδιαφέρει η γωνία μεταξύ δύο θεωρητικά κάθετων επιφανειών (καλή ώρα), το ακουμπάς στη βάση, πατάς zero και μηδενίζει, και μετά το κολλάς στην κορδέλα και σου βγάζει τη διαφορά.

Πολύ χρήσιμο indeed, κι εγώ το δικό μου το έχω χρησιμοποιήσει πολύ σε κορδέλα, πλάνη, δισκοπρίονο και router (για το φράχτη).

Εξάλλου αυτό γράφει κι ο Μιχάλης, "χάνει 1" σε σχέση με τη βάση της".

Εγω παλι 50-60 δεν μπορω να δωσω για ενα τετοιο σκατο. Δεν μου γεμιζει το ματι για τα λεφτα που ζηταει.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μιχάλη και λοιποί, καλοδούλευτα!

Μπάμπη αυτό το πραγματάκι έχει ρύθμιση reset, δηλαδή αν σε ενδιαφέρει η γωνία μεταξύ δύο θεωρητικά κάθετων επιφανειών (καλή ώρα), το ακουμπάς στη βάση, πατάς zero και μηδενίζει, και μετά το κολλάς στην κορδέλα και σου βγάζει τη διαφορά.

Πολύ χρήσιμο indeed, κι εγώ το δικό μου το έχω χρησιμοποιήσει πολύ σε κορδέλα, πλάνη, δισκοπρίονο και router (για το φράχτη).

Εξάλλου αυτό γράφει κι ο Μιχάλης, "χάνει 1" σε σχέση με τη βάση της".

ΟΚ τότε... Εσείς που το έχετε ξέρετε καλύτερα πως δουλεύει.
Εγώ το είδα στον αέρα, πατάει μόνο την κορδέλα, και διαβάζω 91". Απ´ αυτό κατάλαβα οτι η κλίση της κορδέλας είναι 91" σε σχέση με τον ορίζοντα.

Eυχαριστω παιδια, ειναι ενα ελαχιστο πραματακι 5εκ. υψους 3εκ. βαθους. Ειναι βαρυ, που σημαινει οτι ο γυροσκοπικος μηχανισμος ειναι καλα προστατευμενος.

Μπαμπη το κουμπακι zero το πατας και μηδενιζει την επιφανεια που κοβει η λαμα (0 μοιρες). Μετα το βαζεις πανω στη λαμα και βλεπεις την αποκλιση απο τις 90 μοιρες σε σχεση με τον παγκο.

Ο παγκος της πριονοκορδελας, που βρισκεται πανω σε παγκο εργασιας, που βρισκεται πανω στο πατωμα, δειχνει 0.8 μοιρες κλιση. Δηλαδη δεν ειναι απολυτα επιπεδος. Γιαυτο παταω το zero και τον φερνω στο 0.

24783034282_1433891d3e_z.jpg

Νεκτάριε εγώ το είχα πάρει μαζί με άλλα πράγματα από Axminster (πρέπει να έχουν περάσει 4-5 χρόνια) και είχε κοστίσει τότε γύρω στις 20 λίρες, δηλαδή περίπου 25 (τότε, ξαναλέω).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χα! Έψαξα τα mail μου και είναι ακριβώς 4 χρόνια πριν! Είχα κάνει την παραγγελία στις 5 Φεβρουαρίου 2012!