Tι παραλάβαμε σήμερα..

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Λοιπόν όπως υποσχέθηκα και ένα βίντεο για το revolution rage 3. Είναι οι πρώτες μου κοπές οπότε παρακαλώ να είστε επιεικείς μαζί μου :p

https://www.youtube.com/watch?v=wVoFG1Lt7_w

Έλα ρε παιδί μου και το περιμέναμε πως και πως λέμε....:drool1::drool1::drool1::drool1:

Λοιπόν όπως υποσχέθηκα και ένα βίντεο για το revolution rage 3. Είναι οι πρώτες μου κοπές οπότε παρακαλώ να είστε επιεικείς μαζί μου :p

https://www.youtube.com/watch?v=wVoFG1Lt7_w

Karmen έχω σχεδιάσει κάτι μπασοπαγίδες που θέλω να φτιάξω. Υπόσχομαι να μην σε πω φίλε. Να 'ρθω? :p

Attachments

• diy.jpg
    diy.jpg
    61.5 KB · Views: 207
Πάντως είναι εκπληκτικό εργαλείο. Είχα την εντύπωση ότι για να κόψεις διαφορετικού υλικού αντικείμενα χρειαζόσουν άλλο δίσκο. Αλλά βλέπω ότι χρησιμοποιείς τον ίδιο ή κάνω λάθος;

Είδα το videaki. Από σχόλια έχω να κάνω τα εξής: Δεν ξέρω κατά πόσο αδικείται το μηχάνημα από τον all around δίσκο κοπής που έχει πάνω, και αργεί λίιιιγο να κόψει το καθαρό ξύλο, στην πρώτη δοκιμή. Προσωπικά πιστεύω ότι με μια "επένδυση" σε καθαρό δίσκο κοπής ξύλου μπορεί να προβάλει ακόμα περισσότερο τις αρετές του, τις οποίες όμως πνίγει ακριβώς λόγο του μειωμένου αριθμού στροφών που οφείλεται στην ύπαρξη του multi-matterial δίσκου που έχει. Βέβαια ουδέν καλόν αμιγές κακού.... Το ιδεατό θα ήταν η ύπαρξη ροοστάτη για την μείωση ή αύξηση των στροφών αναλόγως με το τι υλικό θέλεις να κόψεις κάθε φορά, αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας ειδικά στην σούπερ τιμή απόκτησης του....

Υ.Γ. & ερώτημα μαζί, που είδα από την πρώτη στιγμή του φωτογραφικού υλικού... Ποια η σκοπιμότητα της βαθμονόμησης στις 31,6 μοίρες φαλτσοκοπής;

Μπα απο το χρήστη αδικείται περισσότερο αχαχαχχαχα Το πήγα πολύ επιφυλακτικά για να ειμαι ειλικρινής αλλά ναι κόβει πιο αργά ξύλο από ότι ένα φαλτσοπρίονο μόνο για ξύλα.
Δε ξέρω αν θα κάνει διαφορά η αλλαγή δίσκου μιας και οι στροφές του ειναι αισθητά πιο χαμηλές.

Για την ερώτησή σου πρέπει να εχει να κάνει με crown molding

δες το αρθρο εδώ

http://blog.jamesgirardi.com/2014/11/simplest-mitre-cut-chart-diagram/

Ευχαριστώ όλους για τις ευχές-bye-

Μπράβο Αγάπη.
Πολύ καλό βιντεάκι.

Συμβουλές: Ποτέ γάντια με περιστροφικά εργαλεία γιατί σε ενδεχόμενο ατύχημα προκαλούν περισσότερη ζημιά. Επίσης δεν είναι ανάγκη να κόβεις τόσο αργά το ξύλο, αύξησε λίγο την ταχύτητα και θα δεις ότι τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν!

Τέλος, μου άρεσε πολύ που άφήνεις τον δίσκο να σταματάει πάντα μέσα στο τεμάχιο αφού ολοκληρωθεί η κοπή. Είναι το καλύτερο μέτρο ασφαλείας που μπορεί να πάρει κανείς.

Ξεκιναω το βιντεο και στο δευτερο δευτερολεπτο βαζω ποτακι..house music/box clever!
Πολυ αργο ομως μου φανηκε, ειδικα στο ξυλο βαρεθηκα...
Προσεξα κ καποιους κραδασμους στα δυσκολα μεταλλα. Στο χερι πως ηταν ο μηχανισμος?

Εδώ η επιτραπέζια σεγα για το γυναικακι! Βλέπετε, αυτή στο μπαλκόνι, ενώ εμένα με έχει κλειδώσει στην υπογα!
acb5de1a5c832ba852396052e006fbbd.jpg

@Νίκο ευχαριστώ πολύ :)
Τα γάντια δε τα φοράω για να με προστατέψουν από το εργαλείο αλλά απο τα υλικά που κρατάω. Πχ βένες απο το ξύλο κλπ.

@Νεκτάριε πρέπει να του βρώ τη χρυσή τομή στο θέμα σπρωξίματος και κοψίματος. Επειδή αν δείτε το δίσκο έχει 2 ειδών δόντια αντικριστά και το ένα κόβει ενό το άλλο είναι ακόνιστο, ουσιαστικά λειτουργεί σαν στοπ στη κοπή. Με τη πάροδο του χρόνου μαθαίνοντας το εργαλείο ξέρεις πότε να σπρώξεις και πότε όχι. Οταν έβλεπες τους κραδασμούς έσπρωχνα παραπάνω απο όσο έπρεπε οπότε έτρωγα το "στοπ" απο τα ακόνιστα δόντια του τροχού.

Σαν αίσθηση στο χέρι ήταν πολύ σμουθ και στο ανέβα κατέβα αλλά και στο μπρος πίσω. Εξάσκηση απλά θέλει τώρα να το μάθω μιας και οι κοπές που είδατε στο βίντεο ήταν και οι πρώτες κοπές που έκανα στο μηχάνημα. Δεν έκανα πρόβα δηλαδή πριν. Αγάλι-αγάλι λοιπόν :)

edit: Αααααααααααααααα θέλω βίντεο απο τη dremeloσεγα :D

Μπράβο Αγάπη.
Πολύ καλό βιντεάκι.

Συμβουλές: Ποτέ γάντια με περιστροφικά εργαλεία γιατί σε ενδεχόμενο ατύχημα προκαλούν περισσότερη ζημιά. Επίσης δεν είναι ανάγκη να κόβεις τόσο αργά το ξύλο, αύξησε λίγο την ταχύτητα και θα δεις ότι τα αποτελέσματα δεν αλλάζουν!

Τέλος, μου άρεσε πολύ που άφήνεις τον δίσκο να σταματάει πάντα μέσα στο τεμάχιο αφού ολοκληρωθεί η κοπή. Είναι το καλύτερο μέτρο ασφαλείας που μπορεί να πάρει κανείς.
φίλε Νίκο Αυτό μας έλεγαν στη σχολή ότι είναι απαγορευτικό. Και το ξύλο μαυρίζει και ο δίσκος φθείρεται

Μόλις κόψεις τελείως μετακινεις το κομμάτι ελάχιστα αριστερά ίσα να μην βρίσκει στο δίσκο και άσε το δίσκο τέρμα Κάτω μέχρι να σταματήσει

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τελικά εγώ να τον σηκώνω εν ώρα λειτουργίας ή όχι; Αποφασίστε :rofl:
Να τον σηκωνεις, να μην τον αφηνεις να τελειωνει μεσα...:grinning-smiley-043

εχει θεμα με τεστ drives, εδω ειμαστε οφτοπικ!

@Νίκο ευχαριστώ πολύ :)
Τα γάντια δε τα φοράω για να με προστατέψουν από το εργαλείο αλλά απο τα υλικά που κρατάω. Πχ βένες απο το ξύλο κλπ.

@Νεκτάριε πρέπει να του βρώ τη χρυσή τομή στο θέμα σπρωξίματος και κοψίματος. Επειδή αν δείτε το δίσκο έχει 2 ειδών δόντια αντικριστά και το ένα κόβει ενό το άλλο είναι ακόνιστο, ουσιαστικά λειτουργεί σαν στοπ στη κοπή. Με τη πάροδο του χρόνου μαθαίνοντας το εργαλείο ξέρεις πότε να σπρώξεις και πότε όχι. Οταν έβλεπες τους κραδασμούς έσπρωχνα παραπάνω απο όσο έπρεπε οπότε έτρωγα το "στοπ" απο τα ακόνιστα δόντια του τροχού.

Σαν αίσθηση στο χέρι ήταν πολύ σμουθ και στο ανέβα κατέβα αλλά και στο μπρος πίσω. Εξάσκηση απλά θέλει τώρα να το μάθω μιας και οι κοπές που είδατε στο βίντεο ήταν και οι πρώτες κοπές που έκανα στο μηχάνημα. Δεν έκανα πρόβα δηλαδή πριν. Αγάλι-αγάλι λοιπόν :)

edit: Αααααααααααααααα θέλω βίντεο απο τη dremeloσεγα :D
Έγινε. Θα ψήσω το αφεντικό για το βίντεο! Σούπερ το πριόνι!

φίλε Νίκο Αυτό μας έλεγαν στη σχολή ότι είναι απαγορευτικό. Και το ξύλο μαυρίζει και ο δίσκος φθείρεται

Πάρτε μια απόφαση ποιό είναι το σωστό και πείτε μας,γιατί βλέποντας το βίντεο ήθελα να ρωτήσω γιατι το κάνει αυτό.
btw καλοδούλευτο το εργαλείο karmen:)

Το μην είναι ο δίσκος στον αέρα είναι σωστό...Όσο δουλεύει να είναι τέρμα μέσα και κάτω. Απλά να μην βρίσκει στο κομμάτι.