Tι παραλάβαμε σήμερα..

φίλε Νίκο Αυτό μας έλεγαν στη σχολή ότι είναι απαγορευτικό. Και το ξύλο μαυρίζει και ο δίσκος φθείρεται

Αχιλλέα, αν δεις όλοι τα βιντεάκια ασφαλείας που υπάρχουν στο Youtube το προτείνουν αυτό.
Αν αφήσεις το γκάζι δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσεις ζημιά τόσο στον δίσκο όσο και στα δόντια. Ίσα ίσα που τα περισσότερα δόντια δεν βρίσκονται μέσα στο ξύλο όταν ο δίσκος είναι κατεβασμένος μέχρι κάτω ;-)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μην είναι ο δίσκος στον αέρα είναι σωστό...Όσο δουλεύει να είναι τέρμα μέσα και κάτω. Απλά να μην βρίσκει στο κομμάτι.

Αχιλλέα όταν έχει κοπεί το κομμάτι στην ουσία δεν βρίσκει ο δίσκος σε ξύλο.

Ότι δηλαδή όλοι αφήνουν τον δίσκο να ακουμπάει το ξύλο και να το καίει μέχρι να σταματήσει ο δίσκος?

Τι εννοείς?

Ότι δηλαδή όλοι αφήνουν τον δίσκο να ακουμπάει το ξύλο και να το καίει μέχρι να σταματήσει ο δίσκος?

Δες λίγο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=yQSeNzaa96c

Οπως είπα, όταν τελειώνει το κόψιμο ο δίσκος δεν ακουμπάει πάνω στο ξύλο (λόγω του πάχους κοπής του).
Επίσης η υπόλοιπη επιφάνεια του δίσκου είναι πιο λεπτή από τα δόντια του οπότε ούτε αυτή βρίσκει στο ξύλο.
Ο μόνος λόγος που γίνεται αυτή η διαδικασία είναι για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα όταν περιστρέφεται ο δίσκος.

Γνώμες είναι αυτά. Εγω δεν αφήνω να ακουμπάει στο ξύλο άπαξ και το κόψει. Φαινεται και στο βιντεο της Καρμεν οτι μαυριζει

Φετούλες χαμ σου έκανε το ξύλο στο Βίντεο το μηχανάκι σου Κάρμεν. Θα περάσω το απογευματάκι για καφέ...

Εντωμεταξύ σχετικά με το δίσκο, φαντάζομαι έχεις επιλογές. Είναι 210mm οπόταν πας σε ένα κατάστημα και πέρνεις ένα με πολλά και μακρυά δοντάκια για ξύλο.

Όσο για τα γάντια πιστεύετε οτι πράγματι μπορούν να σώσουν σε περίπτωση λάθους?

Γνώμες είναι αυτά. Εγω δεν αφήνω να ακουμπάει στο ξύλο άπαξ και το κόψει. Φαινεται και στο βιντεο της Καρμεν οτι μαυριζει

Εννοείται απλά δεν συμφωνώ στο γεγονός ότι καίει το ξύλο. :)

Φετούλες χαμ σου έκανε το ξύλο στο Βίντεο το μηχανάκι σου Κάρμεν. Θα περάσω το απογευματάκι για καφέ...

Εντωμεταξύ σχετικά με το δίσκο, φαντάζομαι έχεις επιλογές. Είναι 210mm οπόταν πας σε ένα κατάστημα και πέρνεις ένα με πολλά και μακρυά δοντάκια για ξύλο.

Όσο για τα γάντια πιστεύετε οτι πράγματι μπορούν να σώσουν σε περίπτωση λάθους?

255 mm είναι Θανάση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πολύ δύσκολα να σε σώσουν και εκτός αυτού για να πάθεις ατύχημα με το φαλτσοπρίονο πρέπει να κάνεις χοντρή χαζομάρα :)

255 φοράει αλλά και έτσι ναι μπορώ να βρω να κάνω δοκιμή με άλλον. Προσωπικά δε θα το κάνω όμως μου αρκεί αυτός και μη ξεχνάτε ότι εγώ περισσότερο με αλουμίνιο και plexiglass δουλεύω και όχι με ξύλο :)

Για τα γάντια όχι καμία σχέση απάντησα και πιο πάνω για ποιο λόγο τα φοράω.

Λοιπόν όπως υποσχέθηκα και ένα βίντεο για το revolution rage 3. Είναι οι πρώτες μου κοπές οπότε παρακαλώ να είστε επιεικείς μαζί μου :p

https://www.youtube.com/watch?v=wVoFG1Lt7_w

Καλοδουλευτο ακομη μια φορα!

Πολλους κραδασμους βλεπω. Επισης γτ σου μαυριζει το ξυλο????

Επισης βγαλε τα αυτοκολλητα!

Εχασα επεισοδια!! Καλοριζικο Καρμεν!!! Ο δισκος ειναι σουπερ μου φαινεται.

Weatherman Δημητρη, σε εχει πιασει η λυσσα με τα B&D οπως και μενα με τα proxxon, καλοδουλευτο φιλε !!!
Το τσιμεντο που φαινεται σπασμενο απο που ειναι, δηλαδη που δοκιμασες το σκαπτικο? Βλεπεις διαφορα με του Parkside που εχουμε? Nομιζω οτι παραγουν την ιδια ενεργεια σε Joule.

Πάντως είναι εκπληκτικό εργαλείο. Είχα την εντύπωση ότι για να κόψεις διαφορετικού υλικού αντικείμενα χρειαζόσουν άλλο δίσκο. Αλλά βλέπω ότι χρησιμοποιείς τον ίδιο ή κάνω λάθος;

ωχ τώρα το είδα αυτό συγνώμη!!!

Ενας δίσκος ειναι για τα υλικά που έκοψα. Μπορεί επίσης να κόψει και PVC, plexiglass Κλπ απλά το ξέχασα να το κάνω.
Για πλακάκια και παρόμοια υλικά έχει άλλον δίσκο

https://www.youtube.com/watch?v=zHzofP82m34

edit: Ευχαριστώ Μιχάλη :)

Μεγειά και από 'μένα σε όλα τα νεοαποκτηθέντα "παιχνίδια", εύχομαι καλή διασκέδαση!!!:)
Αγάπη καλοδούλευτο και βάλτο να κάνει "χιλιόμετρα" ! :D

Εχασα επεισοδια!! Καλοριζικο Καρμεν!!! Ο δισκος ειναι σουπερ μου φαινεται.

Weatherman Δημητρη, σε εχει πιασει η λυσσα με τα B&D οπως και μενα με τα proxxon, καλοδουλευτο φιλε !!!
Το τσιμεντο που φαινεται σπασμενο απο που ειναι, δηλαδη που δοκιμασες το σκαπτικο? Βλεπεις διαφορα με του Parkside που εχουμε? Nομιζω οτι παραγουν την ιδια ενεργεια σε Joule.

Ευχαριστώ φίλε Μιχάλη,ακριβώς όπως τό περιγράφεις μέ τά B&D χαχαχα
Τό τσιμέντο ήταν κάτι ρετάλια τσιμέντου πού είχα σπάσει παλαιότερα αλλά μεγαλύτερα κομμάτια και απλά τά θρυμάτισα περισσότερο γιά να τα βάλω σέ σακούλες γιά μπάζα.
Τά ίδια πράγματα μέ τό parkside είναι σέ δύναμη πού τό είδα,άν καί λίγο μικρότερο σέ ισχύ καί σέ joule τό B&D δέν κατάλαβα διαφορά.
Τό Parkside δέν τό έχω πιά τό έδωσα σέ μέλος τού forum.

Αγάπη πολύ καλό τό βίντεο μπράβο γιά τόν κόπο τίς παρουσίασης

Νίκο Toasted ωραία η θέα γιά καλλιτεχνική έμπνευση,γιατί αυτή ή σέγα είναι γιά καλλιτεχνίες.

Αγάπη σου εύχομαι και πάλι να το χαρείς. Στο μάνιουαλ του δικού μου γράφει να σηκώνουμε τον δίσκο αφού σταματήσει και προσπαθώ να το εφαρμόζω.

@toasted Καλορίζικο, για να δούμε καλλιτεχνίες.

Οταν σε φαλτσοπριονο έχουμε δέσει το υλικο με τον σφιγκτηρα του μηχανήματος ή έχουμε τοποθετήσει κάποιο στοπ μήκους για επαναλαμβανόμενες-ίδιες κοπές καλο ειναι να σταματάει το μηχάνημα πριν σηκωθεί ειδικα στην δεύτερη περίπτωση . Η διαφορα του πάχους των δοντιών με το κύριο σώμα χαλάει την κοπη στο ανέβασμα και δημιουργει φαινόμενα kick back που ειδικα στην δεύτερη περίπτωση ειναι επικίνδυνο (πιο συχνό φαινόμενο για το μερος του υλικου που δεν ειναι συγκρατημένο και περισσότερο σε μικρά κομμάτια) .
Προτιμώ να συγκρατώ το υλικο ο ίδιος και οταν τελειώνει η κοπη να μετακινώ ελάχιστα το κομμάτι μακρια απο τον δίσκο όπως ανέφερε ο Αχιλλεας (Metallikas) . Σε αυτη την περιπτωση δεν υπάρχει περίπτωση "καψιματος" ούτε στο ανεβα να μου χαλάσει η κοπη . Για αρχή-πρώτη επαφή δεν το συνιστώ .
Αγάπη μια συμβουλη καθώς και για τους υπόλοιπους . Απο οποία πλευρα συγκρατείται το υλικο απο αυτήν στεκόμαστε και με το αντίθετο χέρι κατεβαζουμε το μηχάνημα (αριστερή πλευρα(δέσιμο υλικού και τοποθέτηση σώματος)-δεξί χέρι και δεξια πλευρα-αριστερό χέρι).
Το κάψιμο πιστεύω στο δημιούργησε λόγο αργης κοπής .