Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοδούλευτα όλα!
Ειχατε στο χωριο σας dado? γιατι εμεις δεν ειχαμε...

:chinscratch:

Αυτό ετοιμαζόμουν να του γράψω κι εγώ Νεκ χαχαχα! Καλομάθαμε τα γκατζετάκια με το κωλοίντερνετ...

καλοδούλευτα όλα τα νέα σας αποκτήματα.

Νίκο, διαβολικ, πόσο το πήρες τελικά (μαζί με το φπα), δηλαδή εάν το θέλει κάποιος πόσο θα του βγει τελική τιμή?

Το παγκοπρίονο αυτό Νίκο είναι πολύ καλό, ο φράκτης του έχει ένα μικρό μπόσικο στο πίσω μέρος, έχει μια τάση να μετακινείτε την ώρα που το σφίγγεις από μπροστά μερικά χιλιοστά, οπότε για σιγουριά θα χρειαστεί να μετράς μπρος-πίσω σε σχέση με ένα σταθερό σημείο (την ράγα που έχει ο πάγκος για παράδειγμα) για να είναι σίγουρος.

είναι τρομερά εξυπηρετικό που μπορείς να σέρνεις όλη την αριστερη επιφάνεια του πάγκου κρατώντας το ξύλο σταθερό.
πολύ εξυπηρετικός είναι και ο οδηγός παραλλήλων που έχει καθώς και ο οδηγός που ενσωματώνεται στην επιφάνεια εργασίας και στρίβει κιόλας.

έχει επίσης μία μικρή δυσκολία το κουμπί που στρίβει το δίσκο, δηλ. εάν δεν προσέξεις μπορεί να χάσεις το 0 (για χιλιοστά), αλλά με την συνήθεια χειρισμού το ξεπερνάς.

το πλαστικό που είναι τριγύρω δεν εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη και θέλει προσοχή στην μετακίνηση
το πλαστικό που είναι από κάτω (δάπεδο), νομίζω πως δεν χρειάζεται γιατί έτσι και αλλιώς γεμίζει πολύ γρήγορα πριονίδι μέσα στο πριόνι και οι γρίλιες του μαύρου πλαστικού δεν εξυπηρετούν στην απομάκρυνσή του.

99.99% θα σου έρθει σωστά ρυθμισμένο στην καθετότητα, αλλά και να μην έρθει είναι εύκολο να ρυθμιστεί με κάτι βίδες.

τέλος, το πιθανότερο είναι να βγάλεις το πράσινο προστατευτικό του δίσκου και να αφήσεις μόνο το knife πίσω.

οι κοπές που κάνει είναι πάρα πολύ καλές σε ότι ξύλο ή επιφάνεια του βάλεις και με τον έξτρα οδηγό για μικρές κοπές κόβει πάρα πολύ μικρά κομμάτια (μερικά χιλιοστά) καθαρά και χωρίς ξέφτια στο ξύλο.

Παραλαβη μινι κολωνατου Proxxon μαζι με την βαση ακριβειας.
Το τσοκ παιρνει ολα τα ντρεμελοειδη τρυπανια (στελεχος απο 1mm-3.2mm) αλλα μπορει να αλλαξει και να μπει ενα τσοκ για μεχρι 6mm τρυπανια.

24679099794_7f0cf9c216_c.jpg

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικο Μιχάλη, βασιλιά των μίνι-μίκρο...[/QUOTE

χαχα, να και ενα μινι τρυπανι χειρος. Καπου ειχα ενα αλλο, αλλα δεν επαιρνε τρυπανακια των 0.3 χιλιοστων.

25310784455_4bb663e31c_b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kαι μια ευχρηστη μικρη ατσαλινη μεγγενη για την βαση ακριβειας Proxxon, σε περιπτωση που οι σφιγκτηρες δεν βολευουν.

25284544136_79638d82b2_b.jpg

Εδω το ηλεκτρικο τρυπανι της Proxxon που δεχεται τρυπανια απο 0.5 εως 6μμ. Εχει το κλασσικο τσοκ με κλειδακι που ειναι δεμενο πανωσ στο καλωδιο για να μην χανεται.
100 watt, με ιδιαιτερα μεγαλη ροπη, σκανδαλη ρυθμιζομενη απο 0-3000 στροφες που κλειδωνει σε οποιες στροφες θελεις, ελαφρυ και ησυχο.

Μπορει να κρατηθει σε μεγγενη, αν χρειαστει, με το ειδικο εξαρτημα της proxxon που επιτρεπει σε πολλα εργαλεια της proxxon να λειτουργουν σταθερα πανω σε βαση.

24680157034_0da1dc3811_b.jpg

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα τα εργαλεια σας μαζτορια!

Ειχατε στο χωριο σας dado? γιατι εμεις δεν ειχαμε...

:chinscratch:

Αμ τι νόμιζες... Ολόκληρη Κωμόπολη είμεθα! Πάντως έχουμε μπόλικα Festool..

Καλορίζικο Νίκο. Το PTS 10 το ζαχαρώνω καιρό τώρα, αλλά για μένα ειναι ακριβό για το hobby μου. Έτσι φτιάχνω ενα χειροποίητο παγκοπρίονο με την κλασικη μέθοδο.
Απο που το πήρες ;

Γερμανία. :)

καλοδούλευτα όλα τα νέα σας αποκτήματα.

Νίκο, διαβολικ, πόσο το πήρες τελικά (μαζί με το φπα), δηλαδή εάν το θέλει κάποιος πόσο θα του βγει τελική τιμή?

Το παγκοπρίονο αυτό Νίκο είναι πολύ καλό, ο φράκτης του έχει ένα μικρό μπόσικο στο πίσω μέρος, έχει μια τάση να μετακινείτε την ώρα που το σφίγγεις από μπροστά μερικά χιλιοστά, οπότε για σιγουριά θα χρειαστεί να μετράς μπρος-πίσω σε σχέση με ένα σταθερό σημείο (την ράγα που έχει ο πάγκος για παράδειγμα) για να είναι σίγουρος.

είναι τρομερά εξυπηρετικό που μπορείς να σέρνεις όλη την αριστερη επιφάνεια του πάγκου κρατώντας το ξύλο σταθερό.
πολύ εξυπηρετικός είναι και ο οδηγός παραλλήλων που έχει καθώς και ο οδηγός που ενσωματώνεται στην επιφάνεια εργασίας και στρίβει κιόλας.

έχει επίσης μία μικρή δυσκολία το κουμπί που στρίβει το δίσκο, δηλ. εάν δεν προσέξεις μπορεί να χάσεις το 0 (για χιλιοστά), αλλά με την συνήθεια χειρισμού το ξεπερνάς.

το πλαστικό που είναι τριγύρω δεν εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη και θέλει προσοχή στην μετακίνηση
το πλαστικό που είναι από κάτω (δάπεδο), νομίζω πως δεν χρειάζεται γιατί έτσι και αλλιώς γεμίζει πολύ γρήγορα πριονίδι μέσα στο πριόνι και οι γρίλιες του μαύρου πλαστικού δεν εξυπηρετούν στην απομάκρυνσή του.

99.99% θα σου έρθει σωστά ρυθμισμένο στην καθετότητα, αλλά και να μην έρθει είναι εύκολο να ρυθμιστεί με κάτι βίδες.

τέλος, το πιθανότερο είναι να βγάλεις το πράσινο προστατευτικό του δίσκου και να αφήσεις μόνο το knife πίσω.

οι κοπές που κάνει είναι πάρα πολύ καλές σε ότι ξύλο ή επιφάνεια του βάλεις και με τον έξτρα οδηγό για μικρές κοπές κόβει πάρα πολύ μικρά κομμάτια (μερικά χιλιοστά) καθαρά και χωρίς ξέφτια στο ξύλο.

Σώτο χωρίς ΦΠΑ με τα μεταφορικά βγήκε περί τα 300 κάτι ευρώ. Με ΦΠΑ γύρω στα 360 βγαίνει.

Θα μας τρελάνεις Μιχάλη! Σε λίγο δεν θα σου φτάνει το διαμέρισμα με τόσα μικρούλια!

Ρε σεις με λαχανιάσατε να κοιτάω το ένα μετά το άλλο και να ψάχνω και τη "σαλιάρα" μου ! ! ! :D
Μεγειέεεεεςςς!!!!!:D
Και καλοδούλευτα! ! !

Καλορίζικο Μιχάλη, βασιλιά των μίνι-μίκρο...[/QUOTE

χαχα, να και ενα μινι τρυπανι χειρος. Καπου ειχα ενα αλλο, αλλα δεν επαιρνε τρυπανακια των 0.3 χιλιοστων.

25310784455_4bb663e31c_b.jpg

μιχαλη οαρακαλω ενα λινκ....

χμμμμ .κατι βρηκα
http://www.banggood.com/search/hand-drill.html

Και η πολυπόθητη δική μου παραλαβή (χθεσινή αλλά πήγα σήμερα και την είδα).
Μαζί και ένας δίσκος κοπής 216 mm Bosch Optiline με 24 δόντια για το φαλτσοπρίονο (δεν φαίνεται στις φωτό).

Θα το λιώσεις! Εγώ το δουλεύω πιο συχνά κ από τρυπάνι! Φρόντισε να είναι σε καλό σημείο ώστε να σε εξυπηρετεί!

Θα το λιώσεις! Εγώ το δουλεύω πιο συχνά κ από τρυπάνι! Φρόντισε να είναι σε καλό σημείο ώστε να σε εξυπηρετεί!

Έχω ετοιμάσει το μέρος του αδερφέ!!! Το περιμένει πως και πως. Από Δευτέρα όμως!!! :)

μιχαλη οαρακαλω ενα λινκ....

χμμμμ .κατι βρηκα
http://www.banggood.com/search/hand-drill.html

To πηρα απο amazon.de, δεν χρεωνει μεταφορικα για το συγκεκριμενο, αν αγορασεις και αλλα πραγματα.

Υπ´οψιν οτι παιρνει τρυπανακια εως 1μμ, οχι μεγαλυτερα.

Εδω το κορυφαιο (γιαπωνεζικο tamiya) απο αποψη ποιοτητας που εχει collets για τρυπανακια απο ο.1μμ εως 3.2μμ το οποιο ειναι και το μεγεθος του στελεχους που παιρνουν τα dremeloειδη.
http://www.amazon.co.uk/dp/B000J44ZSA/?tag=halfschromext-21

Last edited: