Tι παραλάβαμε σήμερα..

χμμ..πως χωραει ενα ρεσω των 38μμ σε τρυπα ακριβως 38μμ? Μαλλον δυσκολα :))

Βγάζεις το αλουμινένιο μπολάκι!!! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δε φοραω καλσον μονο κολαν :p

Ερχομαι αυριο να τα παρω ρε και δε σου δινω και γωνιτσες νιανιανιανια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στελιο ξεκιναω λεμε χαχχαχα

Υγ το κουνητο δε βοηθαει γαμωτεν

Γκαμώτεν είναι το σωστό!!!

Και παιρνει φωτια ο τοπος και αν το προλαβεις δε βαζει αλλο μετα θα εχει γινει λιωμα το κερι χαχχχαχαχα (θα φας βρισιμο απο γυναικα σε τετοια περιπτωση που καλυτερα να ναυαγισεις στη μεση του ειρηνικου)

Το έχω εγώ Δημήτρη και δουλεύει καθαρά και χαλαρά. Και με λιγότερο "ζόρι" από κάτι άλλα που είχα. Το δουλεψα σε μελαμίνη το καλοκαίρι και δεν έχω και κολωνάτο. Το 35αρι είναι ότι πρέπει για τους κλασικούς μεντεσέδες και καλό είναι να υπάρχει. Θέλεις βέβαια και ένα οδηγό (για την απόσταση από την ακμή της πόρτας) ή αλλιώς φτιάχνεις ένα, όπως είχα κάνει και εγώ.

Αυτό ψάχνω να βρω Ελλάδα, αλλά μόνο στο Πρακτικερ το βλέπω και το έχει πανάκριβα (κοντά στο 20αρικο). Το έχει δει κανείς?

Φίλε Νίκο τώρα τό θυμήθηκα μιάς καί έχω γωνία,οι γωνίες woolfcraft έχουν σημάδι γιά μεντεσέδες, η μικρή γωνία έχει 12,5 ευρώ.

gonia10.jpg

Και παιρνει φωτια ο τοπος και αν το προλαβεις δε βαζει αλλο μετα θα εχει γινει λιωμα το κερι χαχχχαχαχα (θα φας βρισιμο απο γυναικα σε τετοια περιπτωση που καλυτερα να ναυαγισεις στη μεση του ειρηνικου)

Πάντως πέρα από την πλάκα, στο 40άρι το ρεσώ (μαζί με το μπολάκι του) κολυμπάει και σίγουρα -2 χιλιοστά θα είναι ακριβώς.

Kαλυτερα να κολυμπαει λιγο παρα να μη χωραει καθολου:))

Σε ένα κηροπήγιο που έχω αγορασμένο από τον φίλο μου τον καλλιτέχνη, η τρύπα είναι 38 mm και είναι ταμάμ για ρεσώ.
Όταν τον ρώτησα μου είπε ότι τις κάνει με μεντεσέ, επομένως αν δεν είναι 40 mm τότε είναι 38 mm.
Θα τον ρωτήσω βέβαια αν και μπορώ να μετρήσω το κηροπήγιο για να δω!

Μην το ψαχνεις, εχω ανοιξει τρυπα με 38μμ τρυπανι και απλα δεν κανει, δεν βολευει -αλλα μπορεις να το σφηνωσεις το ρεσω -no good.
38χιλιοστα ειναι το κερι και 1 δεκατο το αλουμινακι. Ειχα ασχοληθει με το θεμα πριν πολλα χρονια και εχω ιδια αποψη.

Αν με ρωτησει καποιος τι μεγεθος τρυπανι να παρει για ρεσω, θα του πω υπευθυνα να παρει 40μμ.

Καλορίζικα καί καλοδούλευτα συνάδελφοι τά νέα σας εργαλεία
Σήμερα αγόρασα ένα αυτόματο τσόκ dremel γιά τό dremelοειδές B&D πού έχω,μεγάλη ευκολία έκανα καί μιά δοκιμή σέ μιά βίδα Μ4
2 τρυπάνια forstner Βosch 15 και 20 mm,αλήθεια υπάρχουν μεντεσέδες τόσο μικροί ? γιατί περισσότερο τά αγόρασα επειδή τά είχα δεί όταν ο φίλος Μιχάλης (χιώτης) πειραματιζόταν μέ κάτι χελιδονοουρές,καί λέω κάπου θά χρειαστούν,πολύ καθαρή τρύπα ανοίγουν καί διαμπερές καί τυφλή αυτά τά τρυπάνια,αλλά πάνε πολύ πιό αργά μέσα στό ξύλο από τα φτερού bosch selfcut.
Καί τέλος γιά τό πολυεργαλείο B&D μιά λάμα Piranha γιά ξύλο-μέταλο,καί μιά λάμα Piranha καρβιδίου

Ερώτηση: Eχει κάποιος φίλος τρυπάνι Fostner woolfcraft σέ 26-35 mm ? νά μου πεί άν είναι ευχαριστημένος ?

ergale10.jpg

ergale11.jpg

ergale12.jpg

Τα τρυπανια,απ τον Ντετζικα είναι?

Καλοριζα όλα,σε ολους!!!

Μην το ψαχνεις, εχω ανοιξει τρυπα με 38μμ τρυπανι και απλα δεν κανει, δεν βολευει -αλλα μπορεις να το σφηνωσεις το ρεσω -no good.
38χιλιοστα ειναι το κερι και 1 δεκατο το αλουμινακι. Ειχα ασχοληθει με το θεμα πριν πολλα χρονια και εχω ιδια αποψη.

Αν με ρωτησει καποιος τι μεγεθος τρυπανι να παρει για ρεσω, θα του πω υπευθυνα να παρει 40μμ.

Περίεργο.
Καλά 40άρι και ας παίζει ελαφρά. Σαμπώς θα δυσαρεστηθεί ο ιδιοκτήτης? ;-)

Μεγεια το συζυκι Κυριακο.

Αυτο σε σχεση με τα τυπου μελαμινης topman και parkside, τι διαφορα εχουν στη χρηση, εκτος απο σχεδιασμο δηλαδη?

Αλήθεια τι διαφορές έχουν τα dozuki πριόνια σε σχέση με τα topman ή τα tajima όσον αφορά την ποιότητα κοπής ή την οδόντωση πέραν της εμφανούς διαφοράς στην λαβή; Μπορεί κάποιος που έχει στην κατοχή του ή έστω έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο να κάνει ένα γρήγορο review;

Υ.Γ. 1 Εννοώ πριόνια με αυτήν την λαβή: http://www.electrotools.gr/cutting-saws/716-topman-prioni-8006-240.html και αυτό http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?manufacturers_id=133&products_id=9592 και τέλος αυτό http://www.stereotiki.gr/store4/tajima-mg-300fb-magnum.html

Υ.Γ. 2 Οι λεπίδες της tajima σε σχέση με αυτές π.χ. της benman ή και αυτές ακόμα της topman δεν έχουν καμία σχέση τόσο στην ποιότητα όσο και στην ταχύτητα κοπής, ακόμα όμως και στην διάρκεια ζωής τους. Και για να μην παρεξηγηθώ οι λεπίδες της topman είναι καλές όχι τόσο καλές όμως όπως της tajima. εδώ όμως στην νησί είναι λίγο ακριβοθώρητες και τις βρίσκεις δύσκολα...:icon15: :icon15: :icon15:

Προσωπικά τα παράγγειλα λόγω εμφάνισης και οκ επειδή είχα διαβάσει/ακούσει κάποια καλά σχόλια. Μόλις παραλάβω θα σου πω αν έχουν διαφορά μιας και έχω από τα άλλα πριόνια που αναφέρεις :)

Παραλαβή από Amazon σήμερα το πρωϊ, φρέσκα φρέσκα και λαχταριστά. εργαλεία για μία μέρα μόνο :flipout::flipout::flipout:

v09GhDf.jpg

Υ.Γ. σιγά μην σας δώσω και το link δε σφάξανε...

Μπορώ να έχω τη σειρά τα καρυδάκια με αυγά, μια χαρά πρωινό μου κάνει !
Καλημέρα!!!:)

Νομίζω ότι η βασική διαφορά στα πριόνια είναι η γεωμετρία τους.
Αυτό με τη μακρυά ίσια λαβή βολεύει στο ίσιο κόψιμο και χωρίς το ´χερι να κατεβαίνει κάτω από το επίπεδο κοπής.
Το ελέγχεις καλύτερα!

Όσο αφορά στα Tajima, συμφωνώ, ... ξυρίζουν !!!
Έχουν και πάνω από 100 χρόνια προϊστορία, δεν είναι τυχαίο ! :)
Και μιας και αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη εταιρία, να πούμε ότι φτιάχνει και από τις πιο ακριβείς μεταλλικές ρίγες που μπορείς να βρείς!

Last edited:
Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Παραλαβή από Amazon σήμερα το πρωϊ, φρέσκα φρέσκα και λαχταριστά. εργαλεία για μία μέρα μόνο :flipout::flipout::flipout:

v09GhDf.jpg

Μέσα για μέσα στο πνεύμα των ημερών!
Έγραψες!
Καλοφάγωτα.

Προσωπικά ολα μου τα πριονια ειναι με ισια λαβη . Ακομα και αν δεν ειναι τα φτιαχνω είτε ειναι Tajima είτε το ταπεινό Powerflex για τις καβιλιες απο το lidl (σχετική φωτο) . Ειναι πολυ πιο εργονομικη η λαβή ειδικα σε κατακορυφες κοπές , καλύτερος ο έλεγχος και καλύτερη η στάση του σώματος .

Θεωρω τα Tajima απο τα καλύτερα μακράν .

free image uploader

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Προσωπικά ολα μου τα πριονια ειναι με ισια λαβη . Ακομα και αν δεν ειναι τα φτιαχνω είτε ειναι Tajima είτε το ταπεινό Powerflex για τις καβιλιες απο το lidl (σχετική φωτο) . Ειναι πολυ πιο εργονομικη η λαβή ειδικα σε κατακορυφες κοπές , καλύτερος ο έλεγχος και καλύτερη η στάση του σώματος .

free image uploader

Έλα ντε που και εμένα αυτή η εργονομία είναι που με μπερδεύει (...μάλλον είμαι μπρουτζοχέρης....:rofl: :rofl: :rofl:). Θεωρώ πως με τις κλασικές λαβές καταφέρνεις καλύτερη γρηγορότερη και ίσως και ακριβέστερη κοπή μιας και ως γνωστόν αυτά τα πριόνια κόβουν στο τράβηγμα, βέβαια από την την στιγμή που δεν έχω χρησιμοποιήσει δεν μπορώ να είμαι απόλυτος :blush:. Χαίρομαι που ασπάζεται και συμφωνεί και άλλος με τα συμπεράσματά μου σχετικά με τις λάμες κοπής της tajima, μιας και όσα αναφέρω δεν τα αναφέρω τυχαία αλλά κατόπιν εκτεταμένων δοκιμών, αλλά πάντα η επαλήθευση μιας άποψης από έναν άλλο ακόμα αποτελεί όσο να είναι εξτρά διασφάλιση. :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

v09GhDf.jpg

Εγω τα περιμενω αυριο!!

free image uploader

Ηλια μου εδωκες ιδεα!:idea:
Εχω μια λαμα ανταλλακτικη, θα τις κανω λαβη!