Tι παραλάβαμε σήμερα..

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Διαλεξα!
Απλα θα ηθελα να μπορουσε να εχει δυνατοτητα συσφιξης μεχρι 10mm
Εχε το νου σου με το δεκαρι μαστορα...

Σε πολυκλωνο dc θα θελεις κοσαρισμα με κεφαλι για βιδα και στο ac,σε καλωδιο παροχης το κασαρισμα θα βγαλει υπερθερμανση...

Καλοριζικα Πανο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Σε πολυκλωνο dc θα θελεις κοσαρισμα με κεφαλι για βιδα και στο ac,σε καλωδιο παροχης το κασαρισμα θα βγαλει υπερθερμανση...

Καλοριζικα Πανο!

Γιατι θα βγαλει υπερθερμανση? το εχεις δει/μετρησει?

Φιλε Δραπετη,ενα μικρο off topic μηνυμα με αφορμη το nick σου..Συγκινηθηκα λιγο καθως το "δραπετης" ηταν και το δικο μου παρατσουκλι στον τοπικο μικροκοσμο της ελευθερης (πειρατικης φυσικα) ραδιοφωνιας τη δεκαετια του '90...Πω πω κατι χρονια ρε παιδια..

Χαχα, σε καταλαβαίνω! Καπως ετσι αισθανομουνα και εγω οταν επαιζα με αυτο το nickname στο Gamenet της τοτε Compulink - Warcraft II, Tides of Darkness ;-)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Γιατι θα βγαλει υπερθερμανση? το εχεις δει/μετρησει?
Το δεκαρι στο ac ασφαλίζεται με 35Α.Απλο κοσακι σε αυτά τα Α γινεται?Οχι βεβαια.
Στο dc είναι πολύ χειροτερα τα πραγματα...

Παναγιωτη τα διαφορετικα χρωματα στις φουστες αντιστοιχουν σε διαφορετικες διαμετρους η οχι???

Γενικά ο χρωματισμός που έχω συναντήσει στα ακροχυτώνια μέχρι στιγμής ειναι στανταρ. Δηλαδή εχουμε :

Ασπρο : 0,50 mm2
Γαλάζιο : 0,75 mm2
Κοκκινο : 1,00 mm2
Μαυρο : 1,5 mm2
Γκρι : 2,5 mm2
Πορτοκαλι : 4,0 mm2
Πρασινο : 6,0 mm2
Καφέ : 10 mm2

Για πιο μεγάλες διατομές τα χρώματα επαναλαμβανονται, διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Στις αγορές απο κίνα και γενικα τέτοια κινέζικα σαιτ δεν νομιζω οτι τηρείται ο χρωματολογικός κώδικας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλοριζικα Πανο!

Το δεκαρι στο ac ασφαλίζεται με 35Α.Απλο κοσακι σε αυτά τα Α γινεται?Οχι βεβαια.
Στο dc είναι πολύ χειροτερα τα πραγματα...

Προσωπικά τα ακροχυτώνια τα χρησιμοποιώ σε ΝΥΑF (Εύκαμπτα) 10αρια σε κατασκευή πινάκων. Δεν υπαρχει θέμα υπερθερμανσης. Με θερμοκάμερα παντα παιζουν περιπου στους 27-35 βαθμους κελσιου (αναλογα με το φορτιο) που ειναι φυσιολογικοτατο.

Υπερθέρμανση σε καλώδια θα παρατηρήσουμε συνήθως σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει καλή επαφή. Με αλλα λογια δεν εχουμε τα εχουμε σφιξει αρκετα. Αυτό προκαλεί σπινθηρισμους, αύξηση θερμοκρασιας και οδηγει σε καταστροφή καλωδιου (Καρβουνιασμα).

Last edited:
Εχω δει και εχω φτιαξει πινακες μεχρι 25αρι σε νυαφ και δεν υπαρχει προβλημα. Δεν τς εχω θερμομετρησει αλλα αν ειναι σφιγμενα καλα δεν υπαρχει θεμα.
Εχεις καποια προσωπικη εμπειρια και το αναφερεις?

Παραλαβή whetstone 400/1500 από banggood μετά από πρόταση του Χιώτη.
Μικρούλα αλλά δουλεύει μια χαρά ακόμη και στα χέρια ενός αρχάριου και σε τιμή χώμα (7ε)

1.jpg

Τελικά το ακόνισμα ειναι κόλλημα !

Παραλαβή whetstone 400/1500 από banggood μετά από πρόταση του Χιώτη.
Μικρούλα αλλά δουλεύει μια χαρά ακόμη και στα χέρια ενός αρχάριου και σε τιμή χώμα (7ε)

View attachment 126150

Τελικά το ακόνισμα ειναι κόλλημα ![/

Καλά ακονίσματα φίλε μου, τι πόρωση κι αυτή με τα ακόνια, σαν τον πεθερό μου, άλλη δουλειά δεν κάνει..

Το Banggood θεωρείται ακριβό site και πολλά πράγματα που έχω βρει εκεί κατά καιρους, στο ebay τα βρίσκω και κάτω από την μισή τιμή.

Σημερινή παραλαβή Karcher.

Βούρτσα για το αυτοκίνητο με περιστρεφόμενα μπεκ και 1 απορρυπαντικό Ultra Foam.
Θα γίνει σύντομα εμπεριστατωμένη δοκιμή!

P60329_144932.jpg

Νικο κανει για αυτοκινητο αυτο; Δεν ειναι για πατωματα;
Αν ναι και ειναι μαλακη η βουρτσα, κανει και για χαλια;

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εχω δει και εχω φτιαξει πινακες μεχρι 25αρι σε νυαφ και δεν υπαρχει προβλημα. Δεν τς εχω θερμομετρησει αλλα αν ειναι σφιγμενα καλα δεν υπαρχει θεμα.
Εχεις καποια προσωπικη εμπειρια και το αναφερεις?
Δυστυχως ναι.

Το Banggood θεωρείται ακριβό site και πολλά πράγματα που έχω βρει εκεί κατά καιρους, στο ebay τα βρίσκω και κάτω από την μισή τιμή.

Συμφωνώ, έχω ψωνίσει κι από εκεί, απλά όπως ακούω κι από πολλούς άλλους είναι πιο αξιόπιστο από ebay

Στο ebay κυκλοφορούν πολλές μούφες προϊόντα, μπορεί να δεις άλλο σε φωτογραφία και άλλο να σου στείλουν. μόνο οι Top sellers και με υψηλό feedback είναι περισσότερο

αξιόπιστοι και έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τα χρήματά σου πίσω αν γίνει κάποια στραβή.

Εγώ πάλι μία φορά παράγγειλα κάτι μπαταρίες από alibaba και ο πωλητής στο δέμα έγραψε μόνο το όνομά μου και όχι το επώνυμο. Ήρθε το δέμα στο τοπικό ταχυδρομείο και

ο ταχυδρόμος μου είπε ότι δεν μπορεί να μου το παραδώσει χωρίς επώνυμο κι έτσι το γύρισαν πίσω.

Παρ όλα τα mail και τα παράπονα που τους έκανα μην το είδατε το δέμα και το refund !!

Ψωνιζω απο το banggood απο την πρωτη μερα που ανοιξε.
Το καταστημα ειναι ΤΟ καλυτερο κινεζικο και το πλεον αξιοπιστο (πωληση+after sales service) απο ολα τα (πολλα) κινεζικα που εχω αγορασει κατα καιρους πραγματα.
Κοντα ακολουθει σε αξιοπιστια, το fasttech και το DX.com.

Συμφωνώ απολύτως. Περίπου 100 παραγγελίες έχω κάνει. Η μία άργησε πάνω από 2 μήνες και το ξαναέστειλαν. Παρέλαβα το 2ο πακέτο σε 3 βδομάδες και μετά από άλλες 2 ήρθε το πρώτο. Δεν μου ζήτησαν να το ξαναστείλω ή να τους το διπλοπληρώσω, αλλά να το κρατήσω ως δώρο για την "ταλαιπωρία". Τώρα μου συνέβη για 2η φορά (συμπληρώθηκαν 3 μήνες όμως και στο μεταξύ έχουν έρθει καμιά 5-6 άλλες) και μου το στείλανε πάλι προχθές.

Πέρα από αυτό, όσες φορές δεν έμεινα ικανοποιημένος ή χάλασε προϊόν πήρα μερικό ή ολικό refund. Για το μόνο που πραγματικά τους ψέγω είναι η πολύ μικρή εγγύηση (μόλις 3 μήνες) που δίνουν σε λάμπες LED.

Νικο κανει για αυτοκινητο αυτο; Δεν ειναι για πατωματα;
Αν ναι και ειναι μαλακη η βουρτσα, κανει και για χαλια;

Ναι Δημήτρη κάνει.
Το λέει και την περιγραφή

Για χαλιά δεν ξέρω αλλά από την στιγμή που λέει για ευαίσθητες επιφάνειες κάνει για όλα.
Για πατώματα θα σε δυσκολέψει λόγω γωνίας.

Για πατώματα υπάρχει η μεγάλη βούρτσα με ρύθμιση για επιφάνειες.

Αυτή πρέπει να είναι.
Μου την έδινε ένα 45άρι ο φίλος αλλά δεν την πήρα γιατί έχω την μη ρυθμιζόμενη και δεν ήξερα αν βόλευε για το αυτοκίνητο.

Last edited: