Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τα αφήνει τόσο άγρια Δημήτρη που να πρέπει να αρχίσεις από 80????
Για εμένα το εκκεντρο περιστροφής θα είναι καλύτερο αλλά με προσοχή να μην ασκεί πολύ πίεση ώστε να χαλάσει η πλάκα του.

Σας ευχαριστώ παιδιά να είστε καλά.

Καλορίζικη και η πλάνη βεβαίως στον γείτονά μου τον Περιστεριώτη !!

Μιχάλη φοβερό το εργαλειάκι σου όντως

Κυριάκο αυτήν τη τιμή για το cobolt δεν την βρήκα πουθενά όσο κι αν έψαξα Ελλάδα

Παναγιώτη σε περιμένει δουλειά με την παλέτα έτσι ;

Για εμένα το εκκεντρο περιστροφής θα είναι καλύτερο αλλά με προσοχή να μην ασκεί πολύ πίεση ώστε να χαλάσει η πλάκα του.

Εχεις δίκιο Κυριάκο λάθος αναφορά μου τό 80 άρι,συνήθεια βλέπεις από άλλα τριψίματα,είναι αρκετά λεία η επιφάνεια αρα 120 άρι και 180-240 γιά φινίρισμα.
Εκκεντρο λές ε ? είχα μιά εντύπωση ότι τό έκκεντρο δέν κάνει για ακμές,αλλά εφόσον μιλάει η πείρα εγώ σιωπώ καί ακολουθώ εντολές.

Ευχαριστώ Γιώργο

Καλορίζικα και καλοδούλευτα όλα τα νέα σας εργαλεία.
Δημήτρη αυξάνεις τον εξοπλισμό σου, χαίρομαι!

Παναγιώτη σε περιμένει δουλειά με την παλέτα έτσι ;

Βέβαια Γιώργο, κάτι τέτοια κομμάτια δεν είναι να χάνονται αν και τελευταία ψιλοτεμπελιάζω...χαχα
Μικροδουλειές-επισκευές-συντήρηση.

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Καλορίζικα παιδια τα εργαλεια και καλορίζικο το "Τανξακι" της Black & Decker!

Re: Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μακριά βέβαια από Wish. Την είχα πατήσει με μια μίνι sd, (μνήμη από κινέζικο; καλά να πάθω.) Στην φωτο έδειχνε άλλη, πχ 64GB έγραφε 32GB αυτή που μου έστειλαν και ανάθεμα να ήταν 2 η οποία σε φορματ εννοείται πως βγήκε όφ.

Όσα παράπονα και να έκανα πήγαν στον βρόντο.

Αντίθετα εγώ για μπουφάν που παρέλαβα στενά ενώ υποτίθεται ήταν Extra Large αμέσως μου πιςω σαν το ποσό όταν ζήτησα να τα επιστρέψω.
Επίσης για καθυστερημένες παραγγελίες άμεσα πιστώνουν.

Με γιες με γιες, Δημητρη το καινουργιο. Θελω ομως να σου πω να προσεχεις με ποιους κανεις παρεα (π.χ. Χιωτης) γιατι σε βλεπω οτι το πας για συλλογη B&D.

Black+&+Decker_1971_Hellads3.jpg

Ναι Δημήτρη κάνει.
Το λέει και την περιγραφή

Για χαλιά δεν ξέρω αλλά από την στιγμή που λέει για ευαίσθητες επιφάνειες κάνει για όλα.
Για πατώματα θα σε δυσκολέψει λόγω γωνίας.

Για πατώματα υπάρχει η μεγάλη βούρτσα με ρύθμιση για επιφάνειες.

Αυτή πρέπει να είναι.
Μου την έδινε ένα 45άρι ο φίλος αλλά δεν την πήρα γιατί έχω την μη ρυθμιζόμενη και δεν ήξερα αν βόλευε για το αυτοκίνητο.

Ευχαριστω Νικο, νομισα απο την φωτο οτι ηταν η μεγαλη για πατωματα. Αρα αυτη θα εχει πολυ μαλακη βουρτσα, για να μην κανει γδαρσιματα.
Αν καταφερω και κανω να δουλεψει και η αποροφηση απορυπαντικου (πραγμα που στο παρελθον δεν ειχε καταφερει ουτε το επισημο σερβις) θα ειμαι θεος.

Last edited:
cbfdim;1057630412]Με γιες με γιες, Δημητρη το καινουργιο. Θελω ομως να σου πω να προσεχεις με ποιους κανεις παρεα (π.χ. Χιωτης) γιατι σε βλεπω οτι το πας για συλλογη B&D
.

Άργησες να του δώσεις την συμβουλή, τώρα είναι πλέον αργά μιας και έχει μπει για τα καλά στο club , ας πρόσεχε ... χαχαχαχα

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Εχεις δίκιο Κυριάκο λάθος αναφορά μου τό 80 άρι,συνήθεια βλέπεις από άλλα τριψίματα,είναι αρκετά λεία η επιφάνεια αρα 120 άρι και 180-240 γιά φινίρισμα.
Εκκεντρο λές ε ? είχα μιά εντύπωση ότι τό έκκεντρο δέν κάνει για ακμές,αλλά εφόσον μιλάει η πείρα εγώ σιωπώ καί ακολουθώ εντολές.

Ευχαριστώ Γιώργο

Ως κάτοχος ενός τριβείου τύπου Δέλτα και ενός Έκκεντρου θα έλεγα ότι το έκκεντρο δεν είναι κατάλληλο για ακμές, φάλτσα/σόκορα το Δέλτα είναι.

Και στα δύο θέλει προσοχή για να μην καταστρέψεις την βάση/πλάκα αλλά στο Έκκεντρο ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος λόγο όγκου και περιστροφής στης πλάκας.

Επίσης με το Έκκεντρο πολύ εύκολα θα τρίψεις/λειάνεις ανομοιόμορφα τις ακμές/φάλτσα/σόκορα λόγο της έκκεντρης περιστροφής και μη σωστής πίεσης/τοποθέτησης του εργαλείου κατά την λείανση αυτών ιδίως εάν έχουν και μικρό πάχος.

ΓŽβ€˜ΓŽΒΊΓŽΒΌΓŽΒ­Γβ€š_ΓŽΒ ΓŽΒ―ΓŽΒ½ΓŽΒ±ΓŽΒΊΓŽΒ±Γβ€š.png

Με γιες με γιες, Δημητρη το καινουργιο. Θελω ομως να σου πω να προσεχεις με ποιους κανεις παρεα (π.χ. Χιωτης) γιατι σε βλεπω οτι το πας για συλλογη B&D.

Ευχαριστω Νικο, νομισα απο την φωτο οτι ηταν η μεγαλη για πατωματα. Αρα αυτη θα εχει πολυ μαλακη βουρτσα, για να μην κανει γδαρσιματα.
Αν καταφερω και κανω να δουλεψει και η αποροφηση απορυπαντικου (πραγμα που στο παρελθον δεν ειχε καταφερει ουτε το επισημο σερβις) θα ειμαι θεος.

Πω πω...Λιγοτερο απο 2 ..Να εισαι καλα για τη vintage νοτα!

Xαχαχα συλλογή απο B&D έτσι ακριβώς φίλε Δημήτρη καί ευχαριστώ,ο Μιχάλης είναι αρχηγός είναι σέ άλλο επιπεδο καί τόν χαίρομαι,δέν πιάνεται από Ελληνα πλέον καί πιστεύω κατέχει μιά καλή θέση στό παγκόσμιο εργαλειο-στερέωμα από πληθώρα εργαλείων,αναλώσιμων κ.τ.λ
Ωραίες εποχές αυτές συνονόματε στήν φωτογραφία μέ 2 ευρώ τό δράπανο

Φίλε Γιάννη καί εγώ αυτό πίστευα πού λές γιά τό παλμικό,τό θέμα είναι όταν λές προσεκτικά τί εννοείς απαλό ακούμπημα τήν πλάκα του τριβείου μέ τίς ακμές ? όπως ακουμπαμε γυναίκα δηλαδή απαλά-απαλά νά υποθέσω .

Σήμερα αγόρασα κάτι ψιλοπράματα από Leroy : Γυαλόχαρτα piranha 240 κόκκωση για το πολυτριβείο τής B&D έκαστο 3,5 ευρώ
Μια καβίλια φ20 στα 1,90 ,και μερικες ροδέλες σέ σακκουλάκι 1,5 ευρώ.

Kαι μετά ανηφόρισα πρός Κέντρο βίδας γιά γυαλιά προστασίας μέ λάστιχο τής 3Μ στά 12,80
Γυαλόχαρτα Bosch τριγωνικά γιά πολυεργαλείο κόκκωση 180 στά 2,46
Καί ενα σφιγκτήρα stanley γιά γωνίες (τελλάρα-κορνίζες κ.τ.λ) στά 12,55

Τα γυαλιά προστασίας 3Μ είναι κορυφή μέ μάσκα μιάς χρήσεως πού τά δοκίμασα δέν θαμπώνουν,ενώ κάτι γυαλιά μέ λάστιχο τής πλάκας μέ 1,5 ευρώ και μάσκα μιάς χρήσεως μετά από 1 min δέν έβλεπα στο 1 μέτρο από θάμπωμα.

foto110.jpg

foto210.jpg

Ναι η μικρούλα είναι Δημήτρη.
Την δοκίμασα χθες και λειτουργεί πολύ ωραία. Δημιουργεί σταγονίδια νερού και με το πέρα δώθε της κίνησης καθαρίζει ωραία. Αν δε κάνω λάθος επειδή δουλεύει στην χαμηλή πίεση πρέπει να τραβάει ταυτόχρονα κια απορρυπαντικό αλλά δεν το δοκίμασα να σου πω την αλήθεια.

Δοκίμασε να καθαρίσεις το σωληνάκι που τραβάει το απορρυπαντικό. Αφαίρεσε το και φύσα το καλά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ως κάτοχος ενός τριβείου τύπου Δέλτα και ενός Έκκεντρου θα έλεγα ότι το έκκεντρο δεν είναι κατάλληλο για ακμές, φάλτσα/σόκορα το Δέλτα είναι.

Και στα δύο θέλει προσοχή για να μην καταστρέψεις την βάση/πλάκα αλλά στο Έκκεντρο ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος λόγο όγκου και περιστροφής στης πλάκας.

Επίσης με το Έκκεντρο πολύ εύκολα θα τρίψεις/λειάνεις ανομοιόμορφα τις ακμές/φάλτσα/σόκορα λόγο της έκκεντρης περιστροφής και μη σωστής πίεσης/τοποθέτησης του εργαλείου κατά την λείανση αυτών ιδίως εάν έχουν και μικρό πάχος.

View attachment 126201

Ακριβώς όπως τα λέει ο Γιάννης είναι.

Καλό είναι τα σόκορα να διαμορφώνονται πρώτα με το δέλτα και μετά να γίνεται το φινίρισμα τους (από 320άρι γυαλόχαρτο και πάνω) με έκκεντρο - αν είναι απαραίτητο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Xαχαχα συλλογή απο B&D έτσι ακριβώς φίλε Δημήτρη καί ευχαριστώ,ο Μιχάλης είναι αρχηγός είναι σέ άλλο επιπεδο καί τόν χαίρομαι,δέν πιάνεται από Ελληνα πλέον καί πιστεύω κατέχει μιά καλή θέση στό παγκόσμιο εργαλειο-στερέωμα από πληθώρα εργαλείων,αναλώσιμων κ.τ.λ

Φίλε Γιάννη καί εγώ αυτό πίστευα πού λές γιά τό παλμικό,τό θέμα είναι όταν λές προσεκτικά τί εννοείς απαλό ακούμπημα τήν πλάκα του τριβείου μέ τίς ακμές ? όπως ακουμπαμε γυναίκα δηλαδή απαλά-απαλά νά υποθέσω .

Σήμερα αγόρασα κάτι ψιλοπράματα από Leroy : Γυαλόχαρτα piranha 240 κόκκωση για το πολυτριβείο τής B&D έκαστο 3,5 ευρώ

Kαι μετά ανηφόρισα πρός Κέντρο βίδας γιά γυαλιά προστασίας μέ λάστιχο τής 3Μ στά 12,80

Τα γυαλιά προστασίας 3Μ είναι κορυφή μέ μάσκα μιάς χρήσεως πού τά δοκίμασα δέν θαμπώνουν,ενώ κάτι γυαλιά μέ λάστιχο τής πλάκας μέ 1,5 ευρώ και μάσκα μιάς χρήσεως μετά από 1 min δέν έβλεπα στο 1 μέτρο από θάμπωμα.

foto110.jpg

foto210.jpg

Δημήτρη καλορίζικα.
Και εγώ μάλλον θα πάρω της Husqvarna γιατί τα άλλα που έχω θαμπώνουν για πλάκα και με βάζουν σε κίνδυνο ειδικά με το παγκοπρίονο...

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Φίλε Νίκο τής Husqvarna τά γυαλιά προστασίας μέ λάστιχο πόσο κοστίζουν ?

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Φίλε Νίκο τής Husqvarna τά γυαλιά προστασίας πόσο κοστίζουν ?

24 στον τωρινό κατάλογο, στον περσινό 20, ε κανένα 15άρι θα τα χτυπήσω λογικά!
Είναι της Uvex.

Αυτά πρέπει νά λές Νίκο,γράφουν αντιθαμβωτικά πάντος,μιά χαρά είναι 15 ευρώ πού θά τά πάρεις.

foto110.jpg

foto210.jpg

Καλοδούλευτα Δημήτριε ! αλήθεια αξίζει να δώσεις 12 +ευρώ για αγορά γυαλιών προστασίας ; δεν λέω να πάρεις του 1,5 ευρώ, σίγουρα είναι για πέταμα, απλά εγώ πήρα με 4-5 ευρώ κυρίως όταν δουλεύω γωνιακό τροχό και είμαι ικανοποιημένος, έχουν κάτι παραπάνω τα 3Μ ; εννοώ κάθονται καλύτερα στο πρόσωπο ή τέλος πάντων προσφέρουν κάτι παραπάνω ; παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια ;

Δημητρη καλοριζικα τα εργαλεια και τα αναλωσιμα!
Δημιουργεις σιγα σιγα βαρβατο 'οπλοστασιο' με μπολικα 'πυρομαχικα', σε χαιρομαι φιλε :)))